Gezocht: jongerenambassadeurs voor werk

Jongerenambassadeurs voor werk

Jongeren zijn broodnodig in het Europese verhaal. Van januari 2010 tot juni 2011 reikt de Europese Unie (EU) het thema ‘jongeren op de arbeidsmarkt’ aan. De drie lidstaten die binnen die periode voorzitter zijn van de EU – Spanje, België en Hongarije – werken samen aan het project ‘jongerenambassadeurs voor werk.’

Jeugdwerkloosheid is een groot probleem. Europa wil daar iets aan doen, maar dat kan niet zonder de jongeren zelf. Daarom zullen de jeugdraden van de verschillende lidstaten jongerenambassadeurs aanstellen. De bedoeling is om in dialoog te gaan met de jongeren en zo te weten te komen hoe zij denken over werk.

Discussie en uitwisseling

In Vlaanderen zullen er 20 à 30 jongeren ambassadeur worden. Isabel Devriendt van de Vlaamse Jeugdraad: “Ze moeten niet veel kennen over werk. Belangrijk is wel dat ze geïnteresseerd zijn in het thema. Via vorming en informatie kunnen ze veel bijleren. Discussie en uitwisseling met andere jongeren behoren ook tot het traject.”

Tussen januari 2010 en juni 2011 vinden er drie Europese jeugdconferenties plaats, respectievelijk in Spanje, België en Hongarije. Deze lidstaten zijn achtereenvolgens voorzitter van de EU. “Elke lidstaat vaardigt telkens één ambassadeur af die de conferentie zal bijwonen. Tijdens de conferentie moet die jongere de informatie die besproken werd in de Vlaamse vergaderingen verdedigen. Bij terugkeer naar Vlaanderen moet hij of zij verslag uitbrengen over de beslissingen die werden genomen en over de voorstellen van de andere lidstaten,” vertelt Devriendt.

Een tweede luik binnen de taken van jongerenambassadeurs is de participatie van andere jongeren. In de zomer zal de Vlaamse Jeugdraad een bevraging doen bij een grotere groep jongeren. De ambassadeurs gaan dan op stap om naar meer meningen te polsen. “We hopen dat dit project een invloed heeft op de jeugdwerkloosheid. Goed om weten is dat het project niet stilvalt na juni 2011. De Vlaamse Jeugdraad blijft eraan werken.”

Geïnteresseerden kunnen zich nog tot 10 februari 2010 inschrijven. Meer info op www.jongerenambassadeurs.be/werk

© 2010 – StampMedia – Lizelotte Stroeckx

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen – online op 27/01/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg – online op 27/01/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Gündem op 28/01/2010
Dit artikel werd gepubliceerd door Zap Magazine – online op 28/01/2010

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 februari 2017 @ 17:42

  RT @zendelingen: We geven #Timeline-workshops vandaag op #DigitUp17 in Plein Publiek, met @cultuurconnect en @StampMedia! https://t.co/RfkZ…

 • 24 februari 2017 @ 17:00

  Van Antwerpen naar de Afrikaanse Oscars: Adams Mensah - https://t.co/oyJppj6uX2 https://t.co/IpCGnKamvV

 • 24 februari 2017 @ 12:00

  Wanneer feesten en recycleren hand in hand gaan - https://t.co/gwjRSSddkU https://t.co/YrMqlkLq4U

 • 24 februari 2017 @ 09:56

  Een vonk met Adobe Spark - https://t.co/LpmKQ5zH7P https://t.co/RvkNdEOuNw

 • 23 februari 2017 @ 19:00

  Gemeenteraad Oud-Heverlee stemt tegen verplicht bekendmaken van mandaten - https://t.co/jMOxAAggVD https://t.co/vZtJOChHjh

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk