Uiteenlopende genres bekoren Genks publiek

Sonja & Anne

Sonja & Anne brachten een feeëriek klankspel met harp. (foto: Maurizio Ciranni)

Op vrijdag 24 februari vond de tweede voorronde van ‘Ons Genks Muzikaal Talent’ plaats in de Rock Mine te Genk. Uiteenlopende genres passeerden de revue en werden duidelijk gesmaakt door het publiek. Naast drie rockgroepen stonden een r&b-zanger en zelfs een harpiste op het podium.

Met al enige ervaring van de eerste voorronde op zak, was de organisatie ‘Ons Genk’ niet aan haar proefstuk toe. Zowel de optredens als de intermezzo’s vloeiden moeiteloos in elkaar over, onder andere dankzij de nieuwe presentatrice Hayriye Copur.

Feeëriek klankspel

In café Rock Mine, waar normaal stevige rock en metal uit de boxen galmen, waren de dames van Sonja & Anne opvallende verschijningen op het podium. Alledaags kan je hun muziek zeker niet noemen, want een indrukwekkend instrument zoals een harp zie je niet elke dag. De zachte stem van Anne Baptist en het feeërieke klankspel van Sonja Tavormina kregen de zaal helemaal stil. “Normaal spelen wij in een klassieke concertzaal, maar deze locatie vormt een leuke afwisseling”, zegt harpiste Tavormina.

R&b en rock

Een andere vreemde eend in de bijt was Emre Karaagac. De zeemzoete r&b-liedjes die hij bracht, werden vreemd genoeg goed onthaald door het rockpubliek. Het 17-jarige talent is al van kindsbeen af bezig met muziek en doet dat vooral voor het plezier. “Ik was vrij zenuwachtig tijdens mijn optreden, maar denk toch dat ik het er goed vanaf gebracht heb.”

Sterke afsluiter

Als afsluiter besteeg Banana Galaxy het podium. Hans Jacobs (basgitaar en zang), Kenneth Gelders (drum) en Perry Vangronsveld (gitaar en zang) staken de Rock Mine in lichterlaaie met hun energieke poppunk. “Wij zijn al 2,5 jaar bezig en speelden al op Genk On Stage. We willen deze wedstrijd graag winnen en een album maken”, besluit een tevreden Vangronsveld.

© 2012 – StampMedia – Antonino Musso, foto’s: Maurizio Ciranni

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 02/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 02/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg – online op 02/03/2012

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 april 2017 @ 22:00

  Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt vandaag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen… https://t.co/9JBTf0oQBT

 • 28 april 2017 @ 16:30

  @Smienos en @Amal__I8 vertellen over @FleksBE, hun gloednieuw jeugdhuis & hun eerste event Fleksin' morgen! #fleks… https://t.co/1zZGjcSt2s

 • 28 april 2017 @ 15:57

  Jawel...Jullie lezen het goed! Een gloednieuwe website op komst dankzij @zapallpeople! https://t.co/B36hWSI0dm

 • 28 april 2017 @ 14:30

  Mourad & Omar van @nuffsaidantwerp zien morgen documentaire ‘Marquette Park’ in première gaan op @MOOOV_films!… https://t.co/vUqaNa78Wj

 • 28 april 2017 @ 14:16

  RT @FleksBE: Yasmien & Amal vertellen over hun gloednieuwe jeugdhuis Fleks en over hun 1e event Fleksin' morgen i/d @Arenberg_OLT https://t…

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk