Iedereen groezrockt

Groezrock 2012

Groezrock 2012 is twee dagen vol hardcore, metalcore en punk in Meerhout.

De lente is in het land, de eerste zonnestralen begroeten ons en de terrasjes zitten vol spijbelende studenten die genieten van een fris pintje. Maar de lente brengt veel meer moois, eind april is het namelijk weer tijd voor Groezrock. Twee dagen vol hardcore, metalcore, punk, emo en ska.

Dit jaar is het alweer de 21ste editie van dit alternatieve festival. Al is er sindsdien veel veranderd, van een klein lokaal festival met 400 bezoekers groeide Groezrock uit tot een internationaal gekend festival. Tegenwoordig trekt het festival meer dan 320.000 bezoekers, dit van over heel de wereld. Organisator Hans Maes slaagt erin zichzelf ieder jaar weer te overtreffen. Met dit jaar Rancid als headliner belooft het alvast een topeditie te worden.

Punks en emo’s

Op 28 en 29 april wordt het Kempische Meerhout overdonderd door punks, straightedgers, emo’s en vele andere muziekliefhebbers. Om na een jaar wachten nog eens al hun spieren los te gooien en hun keel schor te roepen. Dit twee dagen lang met meer dan 60 nationale en internationale bands.

De kracht van Groezrock zit in de verscheidenheid van zijn line-up. Met namen als Anti-Flag, Zebrahead, Reel Big Fish, Evergreen Terrace en Parkway Drive op je affiche, spreek je meteen een publiek aan dat op andere festivals op hun honger moet blijven zitten. Op Groezrock kan je skanken, moshen en pogo’en tot je erbij neervalt.

Vier podia, voor elk wat wils

Sinds enkele jaren is er het Macbeth-podium, op dit podium strijden ook dit jaar weer beginnende bands voor een plekje op het affiche van Groezrock 2013. Een nieuwigheid dit jaar is de Acoustic Stage, waar je kan genieten van, zoals de naam het zegt, akoestische liedjes van onder andere Yellowcard, Anti-Flag en Bouncing Souls.

Voor de ongeduldigen onder ons is er vrijdagavond, de avond voor het eigenlijke festival een preparty. Frontmagazine organiseert, net zoals vorige jaar een spetterend feestje, om zo het festival alvast goed in te zetten.

© 2012 – StampMedia – Gilles Leyssen

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 18/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 18/04/2012

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 mei 2016 @ 09:02

  .@Stad_Antwerpen verwelkomt grootste diamant ter wereld https://t.co/NqbZXS1nZ5 https://t.co/PTz2BJUDjp

 • 27 mei 2016 @ 13:50

  Antwerpen neemt afscheid van Gaston Berghmans - https://t.co/k0kAjwYwz5 https://t.co/w6ja5nf1WZ

 • 26 mei 2016 @ 15:00

  “Burgerschap leer je niet op een schoolbank maar in de praktijk”  - https://t.co/VM7IEmLhL1 https://t.co/5zLdlwRaqH

 • 26 mei 2016 @ 07:53

  European Youth Event brengt een pro-Europese boodschap in barre tijden - https://t.co/ye1ZptNJyT https://t.co/Wjs3o0ksO2

 • 25 mei 2016 @ 15:09

  RT @_StoryLab_: Stemmen uit de stad - Younes van den Broeck - https://t.co/UYT7bIkuJ5 #stemmenuitdestad https://t.co/K2b1TK4xNZ

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk