Iedereen groezrockt

Groezrock 2012

Groezrock 2012 is twee dagen vol hardcore, metalcore en punk in Meerhout.

De lente is in het land, de eerste zonnestralen begroeten ons en de terrasjes zitten vol spijbelende studenten die genieten van een fris pintje. Maar de lente brengt veel meer moois, eind april is het namelijk weer tijd voor Groezrock. Twee dagen vol hardcore, metalcore, punk, emo en ska.

Dit jaar is het alweer de 21ste editie van dit alternatieve festival. Al is er sindsdien veel veranderd, van een klein lokaal festival met 400 bezoekers groeide Groezrock uit tot een internationaal gekend festival. Tegenwoordig trekt het festival meer dan 320.000 bezoekers, dit van over heel de wereld. Organisator Hans Maes slaagt erin zichzelf ieder jaar weer te overtreffen. Met dit jaar Rancid als headliner belooft het alvast een topeditie te worden.

Punks en emo’s

Op 28 en 29 april wordt het Kempische Meerhout overdonderd door punks, straightedgers, emo’s en vele andere muziekliefhebbers. Om na een jaar wachten nog eens al hun spieren los te gooien en hun keel schor te roepen. Dit twee dagen lang met meer dan 60 nationale en internationale bands.

De kracht van Groezrock zit in de verscheidenheid van zijn line-up. Met namen als Anti-Flag, Zebrahead, Reel Big Fish, Evergreen Terrace en Parkway Drive op je affiche, spreek je meteen een publiek aan dat op andere festivals op hun honger moet blijven zitten. Op Groezrock kan je skanken, moshen en pogo’en tot je erbij neervalt.

Vier podia, voor elk wat wils

Sinds enkele jaren is er het Macbeth-podium, op dit podium strijden ook dit jaar weer beginnende bands voor een plekje op het affiche van Groezrock 2013. Een nieuwigheid dit jaar is de Acoustic Stage, waar je kan genieten van, zoals de naam het zegt, akoestische liedjes van onder andere Yellowcard, Anti-Flag en Bouncing Souls.

Voor de ongeduldigen onder ons is er vrijdagavond, de avond voor het eigenlijke festival een preparty. Frontmagazine organiseert, net zoals vorige jaar een spetterend feestje, om zo het festival alvast goed in te zetten.

© 2012 – StampMedia – Gilles Leyssen

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 18/04/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 18/04/2012

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 13 januari 2017 @ 14:54

  Hartstikke neig! Enkele leuke verschillen tussen het Nederlands en het Vlaams. Met dank aan Fay, Wisse & @_anoukTB! https://t.co/Jap2Mo8PaA

 • 11 januari 2017 @ 13:54

  La La Land als grote winnaar van de 74ste Golden Globes, Trump als grootste verliezer? https://t.co/wX9KPj0NfU https://t.co/P0NKYBTydq

 • 11 januari 2017 @ 09:29

  RT @LaurensSoenen: Exact twee jaar geleden schreef ik @StampMedia over Michael Rösch. Een Belgische - nu ja - biatleet. En kijk nu! https:/…

 • 22 december 2016 @ 11:26

  Ho ho ho! Nog geen origineel kerstcadeau? Stop met stressen! De PIDMAG is hier! Vanaf NU af te halen in de Prekerss… https://t.co/oDF7m7EIZo

 • 15 december 2016 @ 17:00

  Jongeren en politiek moeten elkaar opnieuw vertrouwen - https://t.co/w2k6eDgQcj https://t.co/iawQtecdvk

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk