3.000 deelnemers voor eerste Spartacus Run

Op dinsdag 1 mei overrompelden drieduizend sportievelingen het Antwerpse Linkeroever voor de eerste Spartacus Run. Golazo Sports organiseerde de tien kilometer lange survivalrun als eerbetoon aan Artoer Aghajanyan. Aghajanyan overleed afgelopen zomer tijdens de Antwerp Ironman.

De eerste editie van de Spartacus Run was een succes. Het maximumaantal van drieduizend deelnemers zakte op dinsdag 1 mei af naar Linkeroever voor een spektakelnamiddag. De participanten moesten als heuse spartanen een tien kilometer lang parcours met liefst 14 verschillende hindernissen de baas.

Eerbetoon

Sportmarketingbedrijf Golazo Sports organiseerde de Spartacus Run als eerbetoon aan Artoer Aghajanyan. Aghajanyan overleed op 24 juli 2011 tijdens de 70.3 Ironman van Antwerpen, ook georganiseerd door Golazo. Hij had een jaar naar het evenement toegeleefd. Aghajanyan stierf tijdens het beoefenen van zijn grootste passie. Op het moment van zijn overlijden zat Aghajanyan in het voorlaatste jaar van zijn studie geneeskunde.

Op 30 maart 1999 arriveerden Aghajanyan en zijn moeder hier vanuit Armenië. Nadat hij het Nederlands onder de knie had, leidde Aghajanyan een spartaans leven dat bestond uit studeren, sporten en zorgen voor zijn invalide moeder. Hij werkte ook hard om dat allemaal te kunnen bekostigen. Aan zijn doorzettingsvermogen en gedisciplineerde levensstijl hield Aghajanyan de bijnaam ‘Spartacus’ over.

Op het lijf geschreven

Aghajanyans moeder Evelina droeg het symbolische startnummer 1 en gaf het startsein van het evenement dat de nagedachtenis aan haar zoon in leven houdt. Ze overhandigde de deelnemers ook persoonlijk hun medailles aan de finish.

“Artoer had twee grote dromen in het leven: hij wou arts worden en deelnemen aan de Ironman in Hawaï. Daarom vind ik dit zo’n mooi eerbetoon aan mijn zoon. Het parcours staat echt op het lijf van mijn zoon geschreven. Hij had er vast zelf graag aan deelgenomen.”

Wie er niet bij kon zijn, kan op 23 september terecht in recreatiedomein De Schorre in Boom voor de Race Against Nature. De Race Against Nature is het tweede evenement van de Spartacus Series.

© 2012 – StampMedia – Jelle Laurijssen en Mathieu Vancamp

===

Deze reportage werd gepubliceerd door Apen.be op 09/05/2012
Deze reportage werd gepubliceerd door Nieuws.be op 09/05/2012
Deze reportage werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 09/05/2012

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 22 mei 2016 @ 15:00

  [video] Wat wil de Vlaming nog zien op tv? - https://t.co/S2T5w667ul https://t.co/3rlF5IWSZC

 • 21 mei 2016 @ 11:15

  Steeds meer haatberichten tegen moslims en vluchtelingen op sociale media - https://t.co/i9cU9JVtn1 https://t.co/yvhRLpBfur

 • 20 mei 2016 @ 16:00

  Met afval op je rug in de Leuvense straten @JNMvzw @Globelink https://t.co/TsJfLyaE2K https://t.co/1fjykYSoRX

 • 20 mei 2016 @ 14:00

  .@charlottevdycke:“Samenwerken om rechtspositie v asielzoekers te verdedigen” @VluchtwerkVl https://t.co/Uy170Gl5BC https://t.co/yiNd1knxZW

 • 20 mei 2016 @ 12:07

  Wat doet onze reporter @JonathanTwiet in Straatsburg? #EYMD #EYE2016 https://t.co/8PjlGk4OG0

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk