Succesvol recept levert FCKabul contract op met Universal

FCKabul

De Genkse jongens van FCKabul bemachtigden een platencontract bij Universal. (foto: Antonino Musso)

FCKabul, de groep rond de Genkse drieling Joeri, Dimitri en Benjamin Tonon en producer Anton Clijmans, maakte heel wat mee sinds het laatste interview met StampMedia. Dankzij hun controversiële teksten en aanstekelijke melodieën konden de Genkse jongens een platencontract versieren bij Universal Music.

De jongens van FCKabul stonden eerder in het voorprogramma van ‘t Hof van Commerce, Kraantje Pappie en Gers Pardoel en waren te gast bij JIM.

Met de nieuwe single Meisjes moeten kunnen dansen wijken de jongens niet af van hun succesrecept. “De zanglijnen en de melodie zijn versterkt. Deze single spreekt een groter publiek aan in vergelijking met eerdere singles. Zowel Q-music als JIM draaien deze single”, zegt Anton enthousiast.

Geoliede machine

Om live sterker voor de dag te komen, trommelden de bandleden enkele extra leden op. Koen Smets zingt en speelt piano, Jo Smets neemt de gitaar voor zijn rekening en Stijn Vrijsen drumt.

“FCKabul had al een sterke livereputatie, maar met deze toevoegingen klinken we harmonischer”, zegt Anton. Samen met de knotsgekke performance van de drieling kan een geoliede machine zoals FCKabul rekenen op veel interesse van het publiek.

Dynamische no-nonsense pophop

De muziekstijl valt te vergelijken met die van The Bloodhound Gang, maar dan Nederlandstalig. “Dynamische no-nonsense pophop is een goede omschrijving”, zegt Dimitri. “Het vuile taaltje is een perfecte aanvulling op de mooie melodieën en dat spreekt jongeren echt aan”, vult Joeri Tonon aan. “Natuurlijk krijgen we met deze controversiële muziek ook heel wat tegenstanders, maar dat vind ik geen nadeel. Slechte reclame is immers ook reclame”, merkt Dimitri op.

Sterk management

Het contract bij Universal vormt een mijlpaal in de carrière van de groep. “We worden goed begeleid en de optredens zijn tot in de puntjes geregeld”, zegt Anton. “We hebben nog altijd veel inbreng op het gebied van muziek en imago. Universal verwacht natuurlijk dat we presteren, maar gelooft echt in ons”, zegt Anton overtuigd.

Dankzij het management van Universal konden de jongens in heel wat voorprogramma’s spelen. “Het is een stap naar meer bekendheid en daar zijn we erg dankbaar voor. Bovendien blijven we timmeren aan onze carrière”, besluit Dimitri.

© 2012 – StampMedia – Antonino Musso

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 07/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 07/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg – online op 07/06/2012

1 reactie op dit artikelReageer
 1. Gaat FCK het maken?
  Misschien wel
  Misschien niet
  Misschien chaktum !

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 april 2017 @ 22:00

  Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt vandaag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen… https://t.co/9JBTf0oQBT

 • 28 april 2017 @ 16:30

  @Smienos en @Amal__I8 vertellen over @FleksBE, hun gloednieuw jeugdhuis & hun eerste event Fleksin' morgen! #fleks… https://t.co/1zZGjcSt2s

 • 28 april 2017 @ 15:57

  Jawel...Jullie lezen het goed! Een gloednieuwe website op komst dankzij @zapallpeople! https://t.co/B36hWSI0dm

 • 28 april 2017 @ 14:30

  Mourad & Omar van @nuffsaidantwerp zien morgen documentaire ‘Marquette Park’ in première gaan op @MOOOV_films!… https://t.co/vUqaNa78Wj

 • 28 april 2017 @ 14:16

  RT @FleksBE: Yasmien & Amal vertellen over hun gloednieuwe jeugdhuis Fleks en over hun 1e event Fleksin' morgen i/d @Arenberg_OLT https://t…

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk