Station Antwerpen-Luchtbal wordt graffitimuur

Steve Locatelli

Steve Locatelli tovert Antwerpen-Luchtbal om tot een graffitikunstwerk. (foto: Iris Luyckx)

ANTWERPEN – Het station van Antwerpen-Luchtbal is aan een grondige transformatie bezig. De NMBS maakte een van de muren beschikbaar voor het werk van drie graffitikunstenaars. Steve Locatelli deed de aanvraag en financiert de verf: “Het geeft een kick hier te mogen staan.”

Graffitikunstenaars Steve Locatelli en Timothy Bauwens (aka. DERM) hebben al 20 jaar ervaring. Nu mogen ze, met goedkeuring van de spoorwegenmaatschappij NMBS, een enorme oppervlakte van het station van Antwerpen-Luchtbal bespuiten met hun werk. Ook illustratrice Eva Mouton zal een muur naast die van Steve en Timothy inpalmen.

Locatelli besloot zijn werk volledig in het thema van Antwerpen te zetten: “Mijn concept voor dit werk is mode. Momenteel kan je het nog niet zien omdat enkel de achtergrond er staat. De komende dagen begin ik aan de figuren die het thema zullen verduidelijken.”

Kick

In het verleden begon Locatelli aan zijn graffiticarrière met illegale werken. Nu is hij nog steeds bezig met zijn passie, maar op een legale manier. “Het waren mooie tijden toen ik nog illegaal aan het werk ging, maar ik ben nu ouder geworden en ook meer volwassen”, lacht Locatelli. Hij baat nu een winkel uit in de Kammenstraat en heeft ook een eigen atelier in de Langewinkelstraat.

Locatelli is bijzonder opgetogen dat hij toestemming gekregen heeft van de NMBS: “Ik heb veel moeite moeten doen vooraleer ik carte blanche kreeg en ben dus heel tevreden dat het mag doorgaan. Het geeft toch een kick hier te mogen staan. Er rijden voortdurend wagens voorbij, dus dat brengt wel wat herinneringen terug van nachtelijke escapades”, aldus Locatelli.

Op 9 maart zullen de werken klaar zijn en kan iedereen ze gaan bezichtigen. Hieronder kan je via Zeega al eens door het foto-album struinen zodat je kan zien hoe ver het werk gevorderd is.

© 2014 – C.H.I.P.S. StampMedia – Elvin Vanzeebroeck, foto: Iris Luyckx

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 04/03/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 04/03/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 04/03/2014
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 04/03/2014

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 25 februari 2017 @ 21:30

  Dit! https://t.co/HVF8rNJZY7

 • 24 februari 2017 @ 17:42

  RT @zendelingen: We geven #Timeline-workshops vandaag op #DigitUp17 in Plein Publiek, met @cultuurconnect en @StampMedia! https://t.co/RfkZ…

 • 24 februari 2017 @ 17:00

  Van Antwerpen naar de Afrikaanse Oscars: Adams Mensah - https://t.co/oyJppj6uX2 https://t.co/IpCGnKamvV

 • 24 februari 2017 @ 12:00

  Wanneer feesten en recycleren hand in hand gaan - https://t.co/gwjRSSddkU https://t.co/YrMqlkLq4U

 • 24 februari 2017 @ 09:56

  Een vonk met Adobe Spark - https://t.co/LpmKQ5zH7P https://t.co/RvkNdEOuNw

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk