Graffiti krijgt plek in het Genkse straatbeeld

(Foto © Giovanni Gorga)

(Foto © Giovanni Gorga)

De gevels van de André Dumontlaan 16-20 kregen een opfrisbeurt dankzij enkele lokale street art-artiesten. Het project maakt deel uit van een nieuw beleid rond street art in Genk. “We willen jongeren inspireren, wie weet hoeveel potentiële kunstenaars hier nog rondlopen?”, legt schepen Anniek Nagels uit. 

Graffiti kunstenaars Jan Rosius uit Genk en Kurt en Philip Bosmans uit Hasselt mochten enkele gevels in de André Dumontlaan in Genk onder handen nemen. Het proces en het resultaat daarvan valt te bezichtigen ter plaatse, of in deze fotoreportage. 

De stad Genk geeft met dit project het startschot voor een nieuw beleid rond street-art. “Het is wel degelijk kunst”, verklaart schepen van Cultuur en Jeugd Anniek Nagels (CD&V). “En wie weet lopen er nog meer potentiële kunstenaars rond, die hiermee worden geïnspireerd.”

“Graffiti evolueerde doorheen de jaren, vooral de perceptie ervan. Eindelijk is het een volwaardige kunstvorm als street art”, weet street-artiest Rosius. Hij juicht het project toe en hoopt dat er nog zullen volgen.

© 2015 – C.H.I.P.S. StampMedia – Giovanni Gorga en Machteld Bollen

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 12/10/2015

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 april 2017 @ 13:08

  Zit de toekomst van jeugdhuizen nog aan de toog? https://t.co/N5JxNuFnwY https://t.co/vRREoVMvxq

 • 24 april 2017 @ 08:01

  Jullie hebben nog één week! Gewoon doen! https://t.co/egKVwH31Qq

 • 21 april 2017 @ 11:34

  "We willen de opbrengst teruggeven aan zij die minder of geen kansen krijgen om geschoold te worden” #beiaardcantus https://t.co/HBFB09QHel

 • 20 april 2017 @ 21:13

  RT @msillis: Tip voor jong (#journalistiek) talent dat klaar is de wereld te veroveren: een workshop freelance @StampMedia: https://t.co/GQ…

 • 20 april 2017 @ 09:01

  Je zag de riders van @Deliveroo_Be ongetwijfeld ook al. Benieuwd hoe dat eraan toegaat? Volg @FrateurCharline &… https://t.co/fnaJkamE2h

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk