Rapper Young B zet zich in voor de jongeren van Linkeroever

76_1280

Twintigers in Antwerpen zijn doorgaans bekend met het hiphop-collectief van Linkeroever, met namen als Darrell Cole of Young B. Die laatste en zijn crew komen op de proppen met een nieuw muzikaal en gemeenschapsproject: een muzikaal jeugdhuis voor de hangjongeren van Linkeroever. 

Het project heet H.O.P.E. op L.O. en het jeugdhuis zal ‘The River Side Studio’ heten. In het nieuwe jeugdhuis kunnen jongeren terecht voor verschillende workshops in urban muziek en huiswerkbegeleiding. Zo willen ze jongeren van de straat halen en hen tools aanreiken om creatief te durven zijn en te ontwikkelen.

De naam is er, de vzw is gevormd, de plannen zijn uitgewerkt; enkel de financiering ontbreekt nog. De Stad Antwerpen kan niet nog eens investeren in een nieuw jeugdhuis op Linkeroever. Eén van de vrijwilligers bij H.O.P.E. benadrukt het belang van een nieuwe investering: “De jongeren van Linkeroever vormen een hechte groep. Het is zinvol om door lokale jongeren voor de jongeren te werken. Wij kennen hun situatie uit ervaring en willen helpen. De drempel om naar een stedelijk jeugdhuis te gaan is soms te hoog. Wij willen een warme, veilige plek creëren waar de jongeren uit zichzelf naartoe komen.”

Maar Young B en zijn team staan er niet alleen voor. Ze worden gesteund door de ‘City Pirates’ van Linkeroever, een voetbalclub die kansarme jongeren de kans geeft om het maximum uit hun sportieve talenten te halen. Het project is een gigantisch succes, iets wat de organisatoren van H.O.P.E. op L.O niet is ontgaan. Vandaar dat Young B ook meteen koos om de samenwerking aan te gaan: “Wij willen het jeugdhuis op het terrein van de City Pirates plaatsen. Zo zitten we meteen bij ons doelpubliek. De jongeren kunnen zo ook van de ene activiteit op de andere overschakelen. Bovendien kunnen we veel leren van de vrijwilligers van de City Pirates.”

Jullie lezen het: de plannen zijn groots. De financiering wordt dan ook een uitdaging. In het totaal zal het H.O.P.E.-team 29000 euro nodig hebben om het project daadwerkelijk te kunnen realiseren. Ze kregen al 12000 euro van een privé-donor, waarmee ze de volledige uitrusting voor de studio en inboedel kunnen kopen. De overige 17000 hebben ze nodig om een ruimte te kunnen plaatsten. Die hopen ze te vinden met een crowdfundingcampagne. Voor elke crowdfunding zijn de regels hetzelfde: wordt het doel niet bereikt, verliezen ze alle donaties. Het is dus alles of niets.

Wie wil bijdragen aan het project kan dat via deze link

Bekijk hier alvast de introductiefilm van Growfunding:

© 2016 – Versiety/StampMedia -Maria Livchits

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 10/12/2016
Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 10/12/2016

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 april 2017 @ 22:00

  Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt vandaag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen… https://t.co/9JBTf0oQBT

 • 28 april 2017 @ 16:30

  @Smienos en @Amal__I8 vertellen over @FleksBE, hun gloednieuw jeugdhuis & hun eerste event Fleksin' morgen! #fleks… https://t.co/1zZGjcSt2s

 • 28 april 2017 @ 15:57

  Jawel...Jullie lezen het goed! Een gloednieuwe website op komst dankzij @zapallpeople! https://t.co/B36hWSI0dm

 • 28 april 2017 @ 14:30

  Mourad & Omar van @nuffsaidantwerp zien morgen documentaire ‘Marquette Park’ in première gaan op @MOOOV_films!… https://t.co/vUqaNa78Wj

 • 28 april 2017 @ 14:16

  RT @FleksBE: Yasmien & Amal vertellen over hun gloednieuwe jeugdhuis Fleks en over hun 1e event Fleksin' morgen i/d @Arenberg_OLT https://t…

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk