Habbekrats, een huis voor alle kinderen

(Foto © Samim Shafayi en Mamadou Ndione)

(Foto © Samim Shafayi en Mamadou Ndione)

De jeugdorganisatie Habbekrats voor jongeren tussen 8 en 21 jaar kun je overal in het land vinden. Ze zijn open tijdens de vakanties en na school, behalve op zondag. Jongeren kunnen hier allerlei hulp krijgen, zich ontspannen en nieuwe vrienden maken. 

Habbekrats is een professionele jeugdorganisatie die sterk gelooft in jongeren en hun doelen. Zo ondersteunt jongeren zoveel mogelijk voor een betere toekomst.

In de Antwerpse afdeling van Habbekrats beschikken ze over overdekte speelruimte waar iedereen zich kan uitleven en zichzelf kan zijn. Daarnaast zijn er nog ruimtes om onder andere te eten, gamen, sporten enzovoort. Jongeren worden ontvangen door enthousiaste en open begeleiders die zorg dragen voor de kinderen en jongeren.

Joy Eyeson werkt al anderhalf jaar als vaste begeleidster voor Habbekrats in Antwerpen en geniet er elke dag van. “We voelen ons geliefd bij de kinderen”, zegt ze opgetogen. In totaal zijn ze met zeven begeleiders die bijna dagelijks voor activiteiten zorgen zodat de kinderen iets te doen hebben en tegelijkertijd ook iets bijleren. Ook hebben ze activiteiten waar meisjes en jongens van elkaar gescheiden worden.

Yassine (14) komt vaak naar Habbekrats om te ontspannen en te voetballen met zijn vrienden. Hij vindt het er geweldig en heel aangenaam. Bovendien kan hij spelen wanneer het buiten regent.

Voor Ella (9) was het haar eerste dag bij Habbekrats. Haar vrienden raadden haar aan om te komen en ze is best tevreden over haar eerste dag. “Ik zal hier vaker terug komen”, besluit ze.

Meer info is te vinden op de website van Habbekrats. 

© 2017 – StampMedia – Samim Shafayi en Mamadou Ndione

===

Dit artikel is een resultaat uit onze workshop Artikels Schrijven. Wil je ook graag aan een workshop deelnemen, neem dan zeker een kijkje op onze website en volg ons op Facebook!

Reactie posten

Gelieve je naam in te vullen

Naam is vereist

Gelieve een geldige e-mail in te vullen

E-mail is vereist

Gelieve een reactie in te vullen

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 27 april 2017 @ 15:12

  RT @UAntwerpen: Elke voorlaatste dinsdag van de maand is het #mathsjam op #UAntwerpen.@StampMedia kwam mee raadsels oplossen. https://t.co/…

 • 27 april 2017 @ 15:00

  “Als je me wilt bereiken, moet je me bellen tijdens de etensuren, alleen dan ben ik thuis” https://t.co/ZvUq355L13

 • 27 april 2017 @ 15:00

  Wiskunde een feest op Antwerpse MathsJams - https://t.co/asf2FCToLK https://t.co/gI7P2bv7YX

 • 27 april 2017 @ 12:10

  "We zijn een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en hun kinky kant niet moeten verstoppen" #BDSM https://t.co/B5efspRC3q

 • 27 april 2017 @ 11:00

  Onregelmatig, weekend- & nachtwerk? “Ideaal als jongere. Met partner&kinderen niet meer interessant” #knelpuntberoep https://t.co/3O6cMZ1IJh

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk