Nieuw initiatief regelt reizen voor volwassenen met autisme

Reisorganisatie voor mensen met autisme

Kristof en Hans van 2Move

De nieuwe reisorganisatie 2Move organiseert voortaan reizen voor volwassenen met autisme of een lichte verstandelijke beperking. Daarmee willen de organisatoren een gat in het Vlaamse reisaanbod vullen.

Met 2Move willen Kristof Van Herck, Hans Lynen en Elke Vandenberghe volwassenen met autisme of een lichte mentale beperking de kans bieden om een reis te maken die aan hun noden aangepast is. “Voor die groep mensen bestond er tot nu geen bevredigend aanbod aan groepsreizen”, zegt voorzitter Kristof Van Herck. “Wij begeleiden alle drie kampen voor jongeren met autisme. Maar eens die mensen volwassen zijn, houdt het aanbod gewoon op. Daar willen wij verandering in brengen.”

De organisatie zet in op een combinatie van nauwgezette planning en veel inspraak van de deelnemers, voor, tijdens en na de reis. De bedoeling is om reizen in groep te organiseren, waarbij er toch voldoende persoonlijke begeleiding is. “Met een gedetailleerde voorbereiding willen we zo veel mogelijk stress op voorhand wegnemen”, vertelt Van Herck. “Eens die spanning van de baan is, kunnen mensen met autisme net zo goed genieten van een reis.”

De eerste reis naar Oostenrijk staat deze zomer gepland. Verder staan er nog twee skireizen en een trip naar Amerika nog op het programma. Meer info vind je hier.

© 2017 – StampMedia – Philippe Mertens

Reactie posten

Gelieve je naam in te vullen

Naam is vereist

Gelieve een geldige e-mail in te vullen

E-mail is vereist

Gelieve een reactie in te vullen

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 27 april 2017 @ 15:12

  RT @UAntwerpen: Elke voorlaatste dinsdag van de maand is het #mathsjam op #UAntwerpen.@StampMedia kwam mee raadsels oplossen. https://t.co/…

 • 27 april 2017 @ 15:00

  “Als je me wilt bereiken, moet je me bellen tijdens de etensuren, alleen dan ben ik thuis” https://t.co/ZvUq355L13

 • 27 april 2017 @ 15:00

  Wiskunde een feest op Antwerpse MathsJams - https://t.co/asf2FCToLK https://t.co/gI7P2bv7YX

 • 27 april 2017 @ 12:10

  "We zijn een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en hun kinky kant niet moeten verstoppen" #BDSM https://t.co/B5efspRC3q

 • 27 april 2017 @ 11:00

  Onregelmatig, weekend- & nachtwerk? “Ideaal als jongere. Met partner&kinderen niet meer interessant” #knelpuntberoep https://t.co/3O6cMZ1IJh

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk