Opkomende kunstenaars sieren muziekevent in Ampere

Nuno Lenny

Kunstcommunity The Floating Panther stelt vrijdag kunst van negen opkomende kunstenaars tentoon op het artistieke muziekevent Transit. Dat vindt vrijdag plaats in Ampere. De kunstgroep kreeg in opdracht van vzw Eigen Huis de gelegenheid het interieur op artistieke wijze te decoreren.

“We zijn een ethische galerij en community”, licht co-oprichter van The Floating Panther Lenny Schanzer (23) toe. “We willen kunst toegankelijk maken voor iedereen. Zowel voor het grote publiek om het te bekijken, als voor de kunstenaars door hen een platform aan te bieden. We willen onbekende kunstenaars een kans geven.”

“We nemen deel aan het project van Transit omdat we gemeenschappelijke doelen hebben”, vult oprichter Nuno Hauters (21) aan. “Zij willen met dit event een mix van elektronische dansmuziek in een artistieke omgeving integreren om zo kunst in de schijnwerper te brengen bij een jonger publiek.”

The Floating Panther richt zich niet enkel op studenten en jongeren, maar vindt hen wel een belangrijke doelgroep. “We mikken niet per se op studenten, maar zij zijn wel een bonus. Omdat studenten de toekomst zijn”, aldus Hauters. “Ik vind dat we in een ruime toekomstvisie van onze maatschappij ook het cultureel aspect en het belang van kunst niet mogen vergeten.”

Meer info: https://www.facebook.com/events/1104819216311649/

© 2017 – StampMedia – Elisa Schanzer

Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 16/03/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 16/03/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 16/03/2017

Reactie posten

Gelieve je naam in te vullen

Naam is vereist

Gelieve een geldige e-mail in te vullen

E-mail is vereist

Gelieve een reactie in te vullen

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 27 april 2017 @ 15:12

  RT @UAntwerpen: Elke voorlaatste dinsdag van de maand is het #mathsjam op #UAntwerpen.@StampMedia kwam mee raadsels oplossen. https://t.co/…

 • 27 april 2017 @ 15:00

  “Als je me wilt bereiken, moet je me bellen tijdens de etensuren, alleen dan ben ik thuis” https://t.co/ZvUq355L13

 • 27 april 2017 @ 15:00

  Wiskunde een feest op Antwerpse MathsJams - https://t.co/asf2FCToLK https://t.co/gI7P2bv7YX

 • 27 april 2017 @ 12:10

  "We zijn een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en hun kinky kant niet moeten verstoppen" #BDSM https://t.co/B5efspRC3q

 • 27 april 2017 @ 11:00

  Onregelmatig, weekend- & nachtwerk? “Ideaal als jongere. Met partner&kinderen niet meer interessant” #knelpuntberoep https://t.co/3O6cMZ1IJh

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk