Veelbelovende bands dingen naar plaatsje het Antwerp Metal Fest

Veelbelovende bands dingen naar plaatsje het Antwerp Metal Fest

© Jonas Joos

In Jongerencentrum Bouckenborgh in Merksem vond het voorbije weekend de finale van de Antwerp Metal Fest Contest plaats. Heel wat metalbands gaven het beste van zichzelf, StampMedia was erbij.

Metal is een genre dat nog altijd als redelijk ondergronds wordt beschouwd. Toch zijn er elk jaar meerdere evenementen voor het genre. Een voorbeeld: het Antwerp Metal Fest. Speciaal voor het AMF: dat ze een wedstrijd organiseren voor minder bekende bands.

Het voorbije weekend was het opnieuw zover. De genres van de deelnemers, waren dit jaar heel uiteenlopend. Zo begon de avond met de snel spelende trash/death band Poseydon. Vervolgens kwam het trage maar minder complexe Silent Snare met hun stoner. Daarna was het aan Nightmare. Zij baseren zich op de oude heavy metal en hard rock. Van 80’s-achtige stijl ging het over naar de hevige death metal van The Curse Of Millhaven.

Na de hevige dissonante riffs van die band volgde de meer melodische stijl van de band Six o’ five. Daarna kwam de punk groep Rebel’s End, en werd het opnieuw heviger door de deathmetal band The Scalding. De afsluiter was voor het het iets meer melodische Innervate.

Uiteindelijk kozen zowel het publiek als de jury een winnaar: The Curse Of Millhaven en The Scalding. Zij krijgen een plaats op het podium van Antwerp Metal Fest.

Positief toekomstbeeld

Hoewel de meeste deelnemers rond de 30 zijn, zat er ook wat jonger geweld tussen de muzikanten. Zoals Silent Nare (stonerrock) en Six o’ five (metalcore). Opvallend: zij vonden het niet zo erg dat ze niet hadden gewonnen. Het belangrijkste, meenden zij: dat ze kans kregen om te kunnen optreden.

“Een band beginnen in België is niet moeilijk. Het moeilijke is om er iets mee te doen. Zelfs kleine optredens regelen kan behoorlijk lastig zijn”, klinkt het bij allebei. Toch blijven ze positief voor de toekomst. “De bedoeling nu is zoveel mogelijk shows spelen”, zeggen de bandleden van Six o’ five. “Het belangrijkste is dat we doen wat we graag doen. Dan zullen we het ook blijven doen.”

Ook het antwoord van Silent snare klonk positief. “We denken wel dat de stoner-scene in België levendig is. Je moet gewoon de juiste kansen vinden. Dus ja, wij denken dat we er iets mee kunnen doen. Niet per se om van te leven, maar dat hoeft ook niet. Zo lang het maar leuk blijft.”

© 2017 – StampMedia – Jonas Joos

Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad – online op 16/03/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 16/03/2017

1 reactie op dit artikelReageer
 1. Hoi Jonas,
  Leuk je foto’s te zien verschijnen.
  Leuk je ‘story’ te lezen.
  Groet
  Goedele

Reactie posten

Gelieve je naam in te vullen

Naam is vereist

Gelieve een geldige e-mail in te vullen

E-mail is vereist

Gelieve een reactie in te vullen

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 27 april 2017 @ 15:12

  RT @UAntwerpen: Elke voorlaatste dinsdag van de maand is het #mathsjam op #UAntwerpen.@StampMedia kwam mee raadsels oplossen. https://t.co/…

 • 27 april 2017 @ 15:00

  “Als je me wilt bereiken, moet je me bellen tijdens de etensuren, alleen dan ben ik thuis” https://t.co/ZvUq355L13

 • 27 april 2017 @ 15:00

  Wiskunde een feest op Antwerpse MathsJams - https://t.co/asf2FCToLK https://t.co/gI7P2bv7YX

 • 27 april 2017 @ 12:10

  "We zijn een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en hun kinky kant niet moeten verstoppen" #BDSM https://t.co/B5efspRC3q

 • 27 april 2017 @ 11:00

  Onregelmatig, weekend- & nachtwerk? “Ideaal als jongere. Met partner&kinderen niet meer interessant” #knelpuntberoep https://t.co/3O6cMZ1IJh

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk