Antwerpse studenten drinken op Beiaardcantus voor goede doel

Beiaardcantus 2017

© Adiza Saliou

Meer dan 2500 studenten verzamelden zich donderdagavond op de Groenplaats voor de tweede Antwerpse Beiaardcantus. Zeven studentenclubs sloegen de handen in elkaar om ook van deze editie een groot succes te maken. Onder begeleiding van de kathedraalbeiaard en een studentenfanfare zongen de studenten hun kelen schor en dronken ze liters bier.

Klokslag 17 uur openden de deuren en werd een massa studenten ontvangen op het plein. Op hen stonden maar liefst 250 vaten bier – goed voor ongeveer 45.000 pinten – en een honderdtal vrijwilligers te wachten. Om 18 uur was het dan eindelijk zo ver en werd het Io Vivat ingezet. Nieuw dit jaar: de gelegenheid om iets te eten aan een mobiele frituur.

Cantor Daeseleire

Deze editie kon burgemeester Bart De Wever (N-VA) er jammer genoeg niet bij zijn, maar veel moest daar niet om getreurd worden. De burgemeester werd opgevolgd door niemand minder dan bekend Antwerpenaar Axel Daeseleire. Die kwam enkele ad fundums inzetten. Daeseleire liet weten stevig onder de indruk te zijn door het jeugdige enthousiasme en de manier waarop het bier meer dan rijkelijk vloeide.

De Antwerpse acteur was in het academiejaar ’89-’90 zelf nog cantor bij Andoverpia, en droeg trots zijn oude lint. Daeseleire heeft in z’n leven dus wel meerdere cantussen voorgezeten. “Maar zo’n massacantus is toch iets speciaals”, klonk het.

Solidariteit

De zeven organiserende studentenclubs – Sofia, PSW, Wikings-NSK, Lingua, Aesculapia, Eligia en Unifac – besloten dit jaar om de opbrengt van de cantus aan Mobile School te geven. Dat is een Belgische organisatie die zich wereldwijd inzet voor straatkinderen.

“Wij hebben ervoor gekozen om dit doel te steunen, omdat wij als studenten veel belang hechten aan wereldwijde toegang tot onderwijs en vorming”, klinkt het. “We willen de opbrengst daarom teruggeven aan zij die minder of geen kansen krijgen om geschoold te worden, en onze steun uiten aan een Belgische organisatie die zich daarvoor inzet.”

© 2017 – StampMedia – Adiza Saliou; video: Ruben Demyttenaere en Jordy Wuyts

Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 21/04/2017 

Reactie posten

Gelieve je naam in te vullen

Naam is vereist

Gelieve een geldige e-mail in te vullen

E-mail is vereist

Gelieve een reactie in te vullen

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 mei 2017 @ 15:52

  Op het menu vandaag: insecten! Binnenkort meer hierover op onze website en Facebookpagina… https://t.co/C5Mp8HVso8

 • 24 mei 2017 @ 14:10

  JES ontvangt 35.000 euro voor bouw van Antwerpse droomhut! @JESstadslabo @Stad_Antwerpen https://t.co/lbTNKhD4tM… https://t.co/7QTtOVOkTX

 • 23 mei 2017 @ 15:00

  Armand (84) is al 37 jaar uitbater van de oudste homobar van Antwerpen - https://t.co/4Fcu0o6keR https://t.co/DVz5BE0ALw

 • 20 mei 2017 @ 15:37

  RT @timmermansniels: Mijn allereerste #pride, nu via Instagram #SorrySnapchat #loveislove https://t.co/CuNAG4ZXtC

 • 20 mei 2017 @ 13:09

  Volg samen met reporter @timmermansniels hoe hij de #belgianpride beleeft op ons instagram verhaal! #pride https://t.co/OTyyoToGVn

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk