Nieuw koor voor jongvolwassenen van start in Ekeren

Nieuw jongerenkoor van start

Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt zaterdag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen. “Met dit concert willen we ons nieuwe koor op de kaart plaatsen”, vertelt bestuurslid Inya Verreet (25).

ChoriX is een nieuw jongvolwassenenkoor in Ekeren. Het ontstond uit jeugdkoor ‘Rejoice’, om de mensen op te vangen die te oud worden voor het jeugdkoor. “We zijn een hechte vriendengroep die graag zingen,” vertelt Inya Verreet. “De leeftijdsgrens bij Rejoice staat op 25 jaar, wat al vrij oud is voor een jongerenkoor. Maar we wilden niet dat de mensen die te oud werden voor Rejoice elkaar uit het oog zouden verliezen. Daar zijn we ChoriX opgestart. We willen iedereen die een beetje kan zingen de kans geven om bij ons te komen.”

ChoriX wil het cliché van ‘een koor tijdens de zondagsmis’ doorbreken. Het koor brengt tijdens haar debuutconcert een mix van klassiekere koorliedjes en modernere nummers. “Buiten de zang brengen we aan de hand van choreografie beweging in het concert. We brengen de zang tussendoor ook met sketches”, blikt het bestuurslid vooruit. “We brengen een aantal bekende nummers zoals ‘Take a chance on me’ van Abba en liedjes van Belgische bodem zoals ‘Rythm Iside’ van Loïc Nottet , maar ook typische koorliedjes ontbreken niet.”

Tien koorgeboden

Het koor is niet zoals de meeste koren. Het is een vriendengroep die draaiende wordt gehouden door de koorleden zelf. “Bij ChoriX kan iedereen zijn mening geven. Dat is in veel koren geen evidentie, vaak heeft de dirigent het laatste woord. Bij ons staat onze dirigent niet ver van de koorleden, hij is zelfs jonger dan de meesten onder ons”, lacht Inya. “De meeste leden doen ook meer dan alleen zingen. Sommigen helpen de rest met stemtraining, dirigeren, denken na over het volgende concert en de choreografie of organiseren extra activiteiten om geld in te zamelen.”

“Muziek is natuurlijk wat ons samenbrengt, maar met ons koor willen we mensen ook meer zelfzeker maken op het podium”, besluit het bestuurslid. “We zijn een ongelooflijk hechte groep. We zien elkaar niet enkel bij repetities, maar we doen daarbuiten ook veel samen. We hebben ‘10 koorgeboden’. Regelmatig samen eten en drinken is ons tweede gebod, omdat dat vriendschappen bevordert.”

© 2017 – StampMedia – Elisa Schanzer

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuwsblad – online op 28/04/2017

Reactie posten

Gelieve je naam in te vullen

Naam is vereist

Gelieve een geldige e-mail in te vullen

E-mail is vereist

Gelieve een reactie in te vullen

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 29 mei 2017 @ 15:49

  Syrische vluchteling traint jonge voetballertjes bij MSC. https://t.co/RQ9jKg6P7s https://t.co/vYbxzubYlb

 • 24 mei 2017 @ 15:52

  Op het menu vandaag: insecten! Binnenkort meer hierover op onze website en Facebookpagina… https://t.co/C5Mp8HVso8

 • 24 mei 2017 @ 14:10

  JES ontvangt 35.000 euro voor bouw van Antwerpse droomhut! @JESstadslabo @Stad_Antwerpen https://t.co/lbTNKhD4tM… https://t.co/7QTtOVOkTX

 • 23 mei 2017 @ 15:00

  Armand (84) is al 37 jaar uitbater van de oudste homobar van Antwerpen - https://t.co/4Fcu0o6keR https://t.co/DVz5BE0ALw

 • 20 mei 2017 @ 15:37

  RT @timmermansniels: Mijn allereerste #pride, nu via Instagram #SorrySnapchat #loveislove https://t.co/CuNAG4ZXtC

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk