Nieuwe jeugdwerking van start in Arenberg

Amal Ihkan en Yasmien Naciri

Amal Ihkan en Yasmien Naciri © Jonathan Cieters

Fleks, een nieuwe jeugdwerking in Antwerpen, organiseert zaterdag zijn eerste evenement in de Arenberg. Het is de officiële start van de organisatie, die door acht jongeren geleid wordt. Vanaf september hebben ze ook een eigen uitvalbasis in Deurne.

Twee van de jonge ondernemers, Yasmien Naciri (25) en Amal Ihkan (24), leggen uit hoe ze op het idee zijn gekomen en wat ze willen bereiken. “De clue is om jongeren een plek te bieden om samen te komen, maar niet zoals alle andere jeugdhuizen”, aldus Naciri. “We focussen op jongeren die willen ondernemen, in de brede zin van het woord. Die kunnen bij ons terecht met al hun vragen. Wij proberen ze de juiste ondersteuning en vorming te bieden.”

Meer dan jeugdhuis

De jongeren kozen niet zomaar voor het concept. “We merken dat weinig organisaties in staat zijn om alle jongeren te bereiken”, verklaart Naciri. “Vooral voor jongeren met een migratieachtergrond is de drempel naar het ondernemerschap heel groot. Die jongeren maken ook een deel uit van onze doelgroep en hopen wij te ondersteunen met ons jeugdhuis. We merken ook dat niet veel rolmodellen een migratieachtergrond hebben. Zo twijfelen bijvoorbeeld ook armere maar getalenteerde jongeren te veel aan zichzelf. Het is niet omdat je in armoede leeft, dat je je dromen niet kan verwezenlijken en geen ambities kan hebben.”

Dat is trouwens niet de enige reden waarom de jonge ondernemers precies voor een jeugdhuis kozen. “We vinden het ook belangrijk dat de jongeren elkaar kunnen ondersteunen en elkaar tips kunnen geven”, vertelt Ihkan. “Daar is een jeugdhuis ideaal voor. Vanaf september hebben we een vaste uitvalsbasis in Deurne.”

Hoewel ze het niet luidop durven zeggen, verwachten ze een groot succes. “Er zijn heel veel jongeren die geloven dat ze een impact kunnen hebben op de samenleving, die geloven dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij”, weet Naciri. “Ons doel is om die mensen, met die ambitie en prikkel, het juiste opstapje te bieden. Hoeveel jongeren dat zijn, is voor ons bijzaak. Zolang we maar elke jongere kunnen helpen die zich bij ons meldt.”

Start in Arenberg

Maar die jongeren komen natuurlijk niet vanzelf. “Met ons eerste evenement van zaterdag willen we jongeren laten kennismaken met het concept”, zegt Ihkan. “Een avond met comedy, slam poetry, rap en muziek, gebracht door vier jongeren die nu zelf opkomen. Op die manier hopen we de jongeren die aanwezig zijn te inspireren.”

Meer info: https://www.facebook.com/Fleks.be/

© 2017 – StampMedia – Brenton Van herp en Jonathan Cieters

===

Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen (papieren krant) op 27/04/2017
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuwsblad – online op 27/04/2017

Reactie posten

Gelieve je naam in te vullen

Naam is vereist

Gelieve een geldige e-mail in te vullen

E-mail is vereist

Gelieve een reactie in te vullen

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 29 mei 2017 @ 15:49

  Syrische vluchteling traint jonge voetballertjes bij MSC. https://t.co/RQ9jKg6P7s https://t.co/vYbxzubYlb

 • 24 mei 2017 @ 15:52

  Op het menu vandaag: insecten! Binnenkort meer hierover op onze website en Facebookpagina… https://t.co/C5Mp8HVso8

 • 24 mei 2017 @ 14:10

  JES ontvangt 35.000 euro voor bouw van Antwerpse droomhut! @JESstadslabo @Stad_Antwerpen https://t.co/lbTNKhD4tM… https://t.co/7QTtOVOkTX

 • 23 mei 2017 @ 15:00

  Armand (84) is al 37 jaar uitbater van de oudste homobar van Antwerpen - https://t.co/4Fcu0o6keR https://t.co/DVz5BE0ALw

 • 20 mei 2017 @ 15:37

  RT @timmermansniels: Mijn allereerste #pride, nu via Instagram #SorrySnapchat #loveislove https://t.co/CuNAG4ZXtC

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk