Maandag 11 juli houden de bemanningsleden van de Vikingboot een welverdiende rustdag in Maastricht. Morgen eindigt hun avontuur in Genk. Stuurvrouw Stefanie Granturchi begeleidde hen tijdens de tocht. Zij is heel tevreden.

"De Black Duck organiseert activiteiten voor vrijwilligers van Gigos Genk-Zuid", vertelt jeugdwerkster Stefanie Granturchi (27). "Zo bezoeken we een cinema of spelen we een bosspel. Tijdens die activiteiten had ik al een goed gevoel bij de groep."

Kanjers van boten

Stefanie Granturchi bestuurt voor het eerst de Vikingboot. Jeroen Ghelen (21) bewondert haar manoeuvres. "Hoe zij met zo weinig ervaring de boot parkeert terwijl er nauwelijks ruimte is, petje af!" "Ik had er vooraf vertrouwen in. De jongeren werken uitstekend mee bij het sturen", vertelt de stuurvrouw. "Op de Maas zijn de andere boten heel vriendelijk. Ze varen wat trager zodat we minder grote golven krijgen. Maar op het Albertkanaal varen kanjers van boten. Die houden minder rekening met ons."

Discussies

"De jongeren roeien elke dag beter. Ook het tempo ligt steeds hoger." De stuurvrouw spreekt vol lof over haar bemanningsleden. "Natuurlijk waren er discussies, dat is normaal. Maar iedereen ging professioneel om met conflicten. Als je jongeren creatief aanpakt, kunnen ze best veel aan!"

© 2011 - StampMedia/Het Belang van Limburg - Sander Carollo



Dit artikel werd eerst gepubliceerd in Het Belang van Limburg op 11/07/2011 pag.43