De blondine Quinn Lemaire en haar vriendin Demi Van Stichel.

K3 maakte 25 jaar geleden zijn debuut op televisie. Een feestcollectie voor volwassenen en geplande optredens tijdens de Studio 100 Sing Along bewijzen dat ze niet alleen een glimlach op kindergezichten toveren, maar ook op die van volwassenen. Karen Damen zei het ooit in een interview: “K3 is geen kindermuziek.” Nostalgie of simpelweg goede muziek? Reporter Amelie Van Bogaert ging op zoek naar studenten die hun liefde voor de meidengroep openlijk delen.

Quinn Lemaire als jonge K3-fan.

Quinn Lemaire (18), een student uit Berendrecht, stapte op 5-jarige leeftijd de wereld van K3 binnen. Ze bezat alle merchandise, microfoons, jurkjes en zelfs een dansmat. “Ik had een staart zoals Josje, en mijn ouders vonden dat schattig.” Een vriendin van haar, Demi Van Stichel (19), vond in 2021 de liefde voor K3 terug. “Door het programma ‘K2 zoekt K3’ ontdekte ik de vrolijke, en leerzame teksten van de groep. Ik geloofde eerst niet in het concept ‘de nieuwe K3’, maar sinds de komst van Julia ben ik van mening veranderd.”

Ondanks de vrienden van Quinn Lemaire soms vreemd opkijken als ze openlijk haar waardering voor de groep uit, schaamt ze zich er niet voor. “Het is muziek voor jong en oud. Je hoeft je er niet voor te schamen. Het is één gezellige K3-familie. Wij trekken ons daar niets van aan.”

Demi Van Stichel vindt het dan weer wel moeilijk om ervoor uit te komen. “Mijn vriend heeft gemengde gevoelens over mijn liefde voor de meidengroep, maar hij steunt mij. Mijn familie lacht mij er wel eens mee uit.”

Pikante teksten

Lemaire verwijst dan ook naar de tijd met Kathleen, waarin de teksten niet specifiek voor kinderen waren. “Er zitten soms teksten bij die iets pikanter zijn.” Alleen tijdens de samenstelling met Klaasje, had ze haar bedenkingen. “Die liedjes waren wel meer voor kinderen.” Ze kan zich dan ook geen moment voorstellen waarin ze niet naar de nummers luistert. “Ik heb geen favoriet, maar Dokter Dokter blijf ik fantastisch vinden.”

Van Stichel vindt het vooral belangrijk dat je kan dansen op een K3-nummer. De muziek werkt eerder als therapie voor haar. “Ik luister vaak alleen naar hen als ik verdrietig of boos ben, dat helpt mij om weer vrolijk te worden.”

De eerste echte ontmoeting met K3 was nog niet zo lang geleden met de huidige bezetting. “Het was in Plopsa Station in Antwerpen, en dat is behoorlijk ver voor mij. Demi en ik zijn daar twee dagen naartoe geweest”, zegt Quin Lemaire, die hoopt op meer shows en meet-and-greets voor volwassen fans. "Het is supermoeilijk om tickets hiervoor te scoren."

"Ik had kippenvel van de eerste tot de laatste seconde. Niemand die je vuil aankeek, alleen maar complimenten van andere fans over onze outfits", blikt Demi Van Stichel terug op de Live Late Night voor volwassenen.

“Ik ga kijken naar de musical 'De 3 Biggetjes' om mijn jeugdtrauma, de wolven, te overwinnen” – Mira-Merel Mendonck

De 3 biggetjes

De aankondiging van Studio 100 voor een ‘remake’ van de musical de 3 biggetjes uit 2003, brengt nog meer jeugdsentiment met zich mee. Volgens krant Het Nieuwsblad loopt de ticketverkoop dan ook als een trein, want er werden al meer dan 50.000 tickets verkocht. Studente Mira-Merel Mendonck (20), kocht ook kaartjes voor de voorstelling. “Ik ben al zo lang als ik mij kan herinneren fan van K3. Ik denk dat het een ‘gewoonte’ is geworden binnen mijn muziekstijl.” Ze geeft dan ook toe dat vrienden soms verbaasd zijn hoe goed ze de muziek kent, met een knipoog zegt ze dan: ‘Duh, ik ben een echte K3-fan.’ Waarop zij dan reageren door te lachen.”

“Toen ik het nieuws las over de musical was ik superenthousiast”, zegt Mendonck. “Ik zag de musical ooit als 4-jarige en was toen enrom bang voor de wolven. Ik heb jaren wakker gelegen, toch kocht ik de DVD.” Ze is vooral benieuwd naar het decor en de veranderingen. “Ik ga kijken om mijn jeugdtrauma te overwinnen, de wolven.”

Feestcollectie JBC

Hanne, Marthe en Julia werkten recent ook samen met JBC aan hun eigen feestcollectie voor de kledingwinkel. Volwassenen bleven echter teleurgesteld achter, aangezien de collectie alleen in kindermaten beschikbaar was. JBC heeft daarom besloten om vanaf februari de outfits ook in grotere maten aan te bieden. ‘Laat hieronder weten welke K3-outfit jouw favoriet is,’ luidt het op hun Instagram-pagina.


Dit artikel werd gepubliceerd door NXTPOP op 29/11/2023.

vorige volgende