Binnenland
Zuma is een open huis gericht op jonge gezinnen: zwangere of pas bevallen vrouwen, jonge ouders en natuurlijk de kinderen zelf. (Foto © Machteld Bollen)

ZuMa: open huis voor jonge gezinnen hartje Hasselt

Op vrijdag 26 juni stelde de hogeschool UC Leuven-Limburg het project ZuMa voor: een open huis voor jonge gezinnen in het centrum van Hasselt. UCLL maakt het gebouw van de oude Dekenij op Zuivelmarkt 17 – nu in gebruik door directie UCLL – vrij voor studenten vroedkunde en verpleegkunde, onderzoekers en actoren uit het werkveld.

afvalberg

De massale verspilling van kranten en magazines

In Vlaanderen worden jaarlijks 34 miljoen kranten gedrukt, nooit verkocht en weggegooid. Idem voor magazines: de stapel onverkochte Dag Allemaals blijkt bijna vijftien kilometer hoog en van P-Magazine wordt elke week de halve oplage weggegooid. Apache.be ging samen met Charlie op zoek naar de verklaring voor de gigantische verspilling in dit digitale tijdperk. Subsidieert de overheid de papieren afvalberg?

oudaan antwerpen

Antwerpenaren verenigen zich om Oudaan bestemming te geven

De Politietoren van Antwerpen – Den Oudaan in de volksmond – staat sinds vorige week te koop voor (minstens) 10 miljoen euro. Een groep jonge Antwerpenaren startte prompt een campagne om de toren samen aan te kopen en een sociale bestemming te geven. “Dit gebouw heeft te veel potentieel om het zomaar vol kantoren te steken.”

Habbeding

Habbening: jongeren leven zich uit op Sint-Andries

In de wijk Sint-Andries vond woensdagnamiddag de Habbening plaats, een buurtfeest dat georganiseerd werd door vzw Habbekrats. De Prekersstraat en de Pachtstraat waren afgesloten voor alle verkeer. Ook op de Sint-Andriesplaats was er heel wat activiteit.

Het Google Data Center in Saint-Ghislain.

Google opent haar tweede harde schijf in België

Na een investering van 550 miljoen euro en enkele jaren werk, opende Google een tweede datacenter in Saint-Ghislain. De pers werd dinsdag uitgenodigd om een kijkje te gaan nemen in het nieuwe gebouw, maar kwam niet verder dan een aula van de imposante campus.

Tweehonderd jaar later spelen zo’n 6.000 re-enactors die fatale veldslag nog eens na voor de ogen van 11.500 bezoekers. (Foto © Jef Cauwenberghs)

Waterloo 1815-2015: nieuwe vrienden maken op heilige grond

Op 18 juni 1815 werd Napoleon in Waterloo definitief verslagen. Tweehonderd jaar later spelen zo’n 6.000 re-enactors die fatale veldslag nog eens na voor de ogen van 11.500 bezoekers. Slapen, eten en zich klaar maken voor de strijd al dan niet in de tijdsgeest van toen, doen de figuranten in bivakken.

YAR Vlaanderen

Slotceremonie YAR Vlaanderen: “Dit programma werkt”

In Hingene was er afgelopen weekend de slotceremonie van het programma Youth At Risk (YAR) Vlaanderen.
De organisatie zet zich in om jongeren met een dossier bij de jeugdrechtbank weer op het rechte pad te krijgen.
”Ik heb geleerd dat je nooit mag opgeven. Nooit.”

1.500 yogi's op het groene dak van de Craeybeckxtunnel: “Een teken dat men in Antwerpen een eenheid wil vormen.” (Foto © Lisa van der Waal)

Internationale yogadag Antwerpen lokt meer dan 1.500 yogi’s

Op 21 juni vond voor de eerste keer International Day of Yoga plaats. Mensen uit maar liefst 177 landen, verspreid over de hele wereld deden mee aan een georganiseerde yogasessie. In Antwerpen zorgden de Antwerp Indian Association en Antwerp World Diamond Centre voor een yoga-evenement, waar meer dan 1500 yogi’s op afkwamen.

In Brussel demonstreerden duizenden om hun solidariteit te betuigen aan het Griekse volk en de strijd tegen bezuinigingsmaatregelen. (Foto © Seppe Malfait)

3.500 demonstranten trekken “samen met de Grieken” door Brussel

Dit weekend vonden verschillende solidariteitsacties plaats in Europese steden. Ook in Brussel kwamen op zondag 21 juni 3.500 mensen op straat om het Griekse volk een hart onder de riem te steken. De betogers uitten hun onvrede met de besparingsmaatregelen die de Trojka oplegt. “Dit is een strijd tegen de puur economische kijk op de samenleving.”

Studenten zoeken overnemer voor Freego

Studenten zoeken overnemer Freego: “Oplossing voor armoede en verspilling”

Vijf studenten van de Karel de Grote-Hogeschool plaatsten deze week een kleine koelkast in Antwerpen-Noord. Door gratis maaltijden aan te bieden voor mensen die er nood aan hebben, willen zij hun steentje bijdragen aan de armoedebestrijding in de stad. Het project liep vrijdag af, dus zoeken iemand die het wil verderzetten: “Het is een kans voor de gemeenschap.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 6 juli 2015 @ 07:09

  Sexperience (3): "We willen met een ander koppel in bed duiken..." #PIDMAG #SEX - http://t.co/IRnOyNu9bv http://t.co/0rdvzwt6p7

 • 5 juli 2015 @ 19:34

  Hayat interviewde Montasser AlDe’emeh en Pieter Stockmans over 'De Jihadkaravaan' en maakte de volgende longread: https://t.co/OOstAgY3Ix

 • 5 juli 2015 @ 08:08

  Sexperience (2): "Sex? Niet voor het huwelijk..." #PIDMAG #SEX - http://t.co/Jq7fYK3OzT http://t.co/6kCwZSAHEk

 • 4 juli 2015 @ 07:46

  Sexperience (1): "Iedereen doet het toch weleens in het duister?" #PIDMAG #SEX - http://t.co/Q5NM2kTTnx http://t.co/OvHBaonknU

 • 3 juli 2015 @ 16:31

  [Wow] @decorrespondent houdt op 9 sept een portfoliodag. Inschrijven!!! https://t.co/Fl9RUPtyFX

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk