Binnenland
Antwerpenaars komen op straat voor vrede

[Video] Antwerpenaars op straat voor vrede

Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen lanceerde Antwerp for Palestine een oproep om massaal de straat op te komen om de terreurdaden wereldwijd te veroordelen en de groeiende polarisatie tegen te gaan. Enkele honderden mensen verzamelden op zondag 25 januari aan de Bolivarplaats, voor een tocht met als eindpunt het Sint Jansplein.

Merksem verwelkomt vernieuwd plein met nostalgische kermis

Merksem verwelkomt vernieuwd plein met nostalgische kermis

In Merksem opende afgelopen zaterdag het vernieuwde Burgemeester Nolfplein met een nostalgische kermis en volkspelen. De vernieuwing van het plein kadert in het masterplan rond de Bredabaan dat in 2012 startte.

studentenkamer

Nestpick plant aanval op studentenhuurmarkt

De start-up Nestpick wil de Belgische studentenhuurmarkt veroveren. Via het onlineplatform moeten jongeren op een gemakkelijke, snelle en vooral veilige manier een kot, appartement of huurwoning kunnen vinden. “We lossen de problemen van de huidige markt op en zetten een nieuwe huurstandaard neer.”

Het Nest stelt campagne rond jong artistiek talent voor

Het Nest stelt campagne rond jong artistiek talent voor

Na tien bijeenkomsten heeft het pop-upreclamebureau Het Nest een nieuwe communicatiecampagne klaar rond jong artistiek talent van de provincie Antwerpen. Bijzonder, want Het Nest bestaat uit acht jongeren die in Antwerpen wonen, studeren of werken. “We zijn van nul begonnen en nu hebben we een campagne, klaar om te lanceren.”

Gerrit Willems (LOKO): “We gaan met SOS Blok, naast het vervullen van individuele verzoekjes, ook meer actie voeren.” (Foto © StampMedia)

SOS Blok legt Leuvense studenten in de watten

Op donderdag 22 januari wordt de zesde editie van SOS Blok op gang getrokken. Dat initiatief van de Leuvense studentenkoepel LOKO wordt sinds 2012 georganiseerd om het leven van de studenten wat aangenamer te maken tijdens de examens. Voor deze editie keren de organisatoren terug naar de wieg van SOS Blok, Radio Scorpio. “Zelfs de rector doet mee!”

geld

Steeds minder Belgen betalen met cash geld

We betalen alsmaar vaker elektronisch of mobiel. Landen als Zweden proberen cash geld zelfs aan banden te leggen, en dat lijkt te werken. Is het papieren geldbriefje gedoemd om te verdwijnen?

Groen blaadje op herfstig bladerdak

Groen blaadje op herfstig bladerdak

AZ Turnhout, Palliatieve Eenheid: de afdeling waar patiënten hun laatste thuis proberen vinden voor een korte of lange periode. De afdeling die zij levend niet meer zullen verlaten, maar waar ook heel wat jonge mensen hen verzorgen. “Het is niet altijd droevig. Je kunt de mensen nog iets bieden zodat ze nog van hun laatste tijd kunnen genieten”, vertelt Djinni (24).

Bloed geven

Bloed geven doet leven (en helemaal geen pijn)

Het Rode Kruis lanceert een nieuwe site om kandidaat-bloeddonoren te bereiken. Dagelijks hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Al 75 jaar wordt er in België beroep gedaan op bloeddonoren voor transfusies, maar nog steeds is er een tekort. Onze reporter ging alvast haar steentje bijdragen en ging bloed geven in Merksem.

Tejo

Jongerentherapie die telt, nu ook in Gent

Tejo, de vzw die eerstelijnstherapie biedt aan jongeren in Antwerpen en Ronse, opende onlangs ook haar deuren in Gent. Jongeren tussen tien en twintig jaar kunnen er gratis, snel en anoniem terecht met hun problemen. “Het georganiseerde werkveld is zwaar overbelast. Tejo helpt die druk te verlichten”, zegt Gwendy Moentjens, een van de vier oprichters van Tejo Gent.

Ondanks de indrukwekkende resultaten, bestaat er nog een negatief beeld over microStart. (Foto © VideoScribe)

MicroStart: armoedebestrijder, hefboom en first believer

MicroStart werd in België opgericht in 2010 en maakt het voor werkzoekenden, zelfstandigen en mensen met een sociale uitkering mogelijk een onderneming op te starten. Ondanks de indrukwekkende resultaten, bestaat er nog een negatief beeld over microStart. “Mensen beseffen niet wat het concept ‘microkrediet’ inhoudt.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 januari 2015 @ 13:19

  Iraanse ayatollah wil brug slaan tussen islam en westen - http://t.co/yyBXyfhl40 http://t.co/tRjDmx18rd

 • 29 januari 2015 @ 18:01

  Onze huisdichter dicht voor #Gedichtendag: 'Schrijf!' http://t.co/D71FxNw2F4 http://t.co/s6EQfJ7xiV

 • 29 januari 2015 @ 16:34

  Antwerpenaars op straat voor vrede - http://t.co/PlSm8MsjBK http://t.co/3oKe9VrfYm

 • 29 januari 2015 @ 10:42

  Merksem verwelkomt vernieuwd plein met nostalgische kermis - http://t.co/GE0O40OV56 http://t.co/bq2FSydFrI

 • 28 januari 2015 @ 12:22

  StampMedia is op zoek naar jou! Neem deel aan onze (gratis) mediawijze workshops vanaf 04/02 http://t.co/tNJ1Hr8EJH #video #foto #tekst

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk