Binnenland
frespeech

“Ik wil Vlaamse jongeren doen geloven dat Europa een toekomst heeft”

De 25-jarige Frédéric Piccavet werd op dinsdag 27 september verkozen als Europees jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad. Piccavet versloeg zijn drie medefinalisten, al was zijn overwinning naar verluidt erg nipt. “Het verschil bedroeg slechts enkele punten”, bekent Nozizwe Dube, voorzitster van de Vlaamse Jeugdraad.

(Foto © Sebastiaan Peeters)

Expeditiecruiseschip ‘National Geographic Orion’ in Antwerpen

Het kleine expeditiecruiseschip National Geographic Orion van de Amerikaanse rederij Lindblad Expeditions lag op vrijdag 9 september 2016 voor de eerste keer in Antwerpen. Neem een kijkje aan boord van het schip.

@123rtf

“De vuilbakscholen vormen een zeer groot probleem”

Blanke blonde kindjes zijn de mooiste. Die opruiende titel van een column van Lies Verhoeven deed veel stof opwaaien, en werd massaal gedeeld op sociale media. StampMedia sprak met de auteur over haar werkervaringen, waar ze haar columns op baseert. “Het ontbreekt velen aan realiteitszin: diversiteit is de realiteit, en dat zal niet teruggedraaid worden.”

het Vlaams Jeugd Parlement

“Jongeren kennen iets van politiek en ja, ze kunnen zich daarvoor inspannen”

Met een ballonvaart boven de Antwerpse Noorderkempen werd zaterdag het startschot gegeven voor de zoektocht naar jong politiek talent voor de derde editie van het Vlaams Jeugd Parlement. Die simulatie vindt dit jaar plaats tijdens de herfstvakantie. Politiek en jongeren, gaat dat wel samen? “Jongeren laten hun politieke interesse op een andere manier horen dan de oudere politeke klasse gewend is”, aldus Céline Van Den Abeele, voorzitter van Jong Groen.

Cruiseschip in Antwerpen

Cruiseschip Azamara Quest voor het eerst in Antwerpen

Het cruiseschip Azamara Quest van de Amerikaanse luxecruiserederij Azamara Club Cruises lag op 4 en 5 september 2016 voor de eerste keer aangemeerd in Antwerpen. Neem een kijkje aan boord van dit drijvende luxehotel.

(Foto © KifKif)

“Het is tijd voor nieuwe perspectieven over gender en superdiversiteit”

Van dinsdag 16 augustus tot en met zaterdag 20 augustus organiseerde Kif Kif in samenwerking met ella – kenniscentrum gender en etniciteit – een Gender & Superdiversiteit summer school in het Antwerpse Zuiderpershuis. De beweging organiseerde een week lang workshops, lezingen en culturele activiteiten voor dertig deelnemers van diverse achtergronden. Kers op de taart was een slotdebat in het Ecohuis over superdiversiteit en migratie in het kader van de vluchtelingencrisis.

RINGLAND_Rivierenhof_Ontwerp

[PIDMAG] Blijft Burgerparticipatie zonder gevolg?

Al twee jaar op rij ziet de Vlaamse regering dat Ringland, de burgerbeweging die bijna enkel door vrijwilligers getrokken wordt, vele duizenden mensen verwelkomt op haar festival. Om aan dit krachtige signaal van burgers tegemoet te komen, werd een ‘intendant voor overkapping’ aangesteld om te luisteren naar de voorstellen van het volk. Wat op het eerste zicht lijkt op een Vlaamse regering die na jarenlang aanmodderen eindelijk naar haar burgers luistert, openbaart zich al snel als een zoethoudertje, waardoor de burger met een kluitje in het riet wordt gestuurd.

(Foto © Babs Gabriel)

[PIDMAG] Is de winkel van de toekomst groen?

Ecologie en duurzaamheid zijn belangrijk. Dat beseffen ook steeds meer winkels en diensten. Ze bedenken originele concepten om hun steentje bij te dragen aan een klimaatvriendelijkere samenleving. Van een verpakkingsvrije winkel tot een gecombineerde leverings- en recyclagedienst: wie ecologisch zoekt, die vindt. Hoogleraar Pim Martens bevestigt: “Er is nog veel werk voor de boeg, maar elk duurzaam initiatief is een stap in de goede richting.”

[PIDMAG] Safari in de stad

[PIDMAG] Safari in de stad

Wie in de stad woont, moet het doen zonder al te veel natuur. Althans, dat denken we. Wij gingen op safari in Antwerpen en ontdekten de mooiste wilde plantjes, kruiden en dieren. Een overzicht per locatie:

(Foto © Nienke van Kapel)

[PIDMAG] “De natuur is doodgeknuffeld”

Vlamingen zijn verkavelingsziek, zo beweerde professor Leo Van Broeck (KU Leuven) tijdens een recente klimaattop. Volgens Van Broeck moeten de mensen dichter bij elkaar gaan wonen zodat er meer plaats is voor groen. Maar moeten we dan met zijn allen massaal in wolkenkrabbers gaan huizen?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 29 september 2016 @ 13:00

  Voor alle jonge (bijna-) journalisten die niet weten wat doen dit weekend ;-)! Begeleiding door @Lucasdestrijcekr https://t.co/BiPJWxu2mq

 • 29 september 2016 @ 10:18

  Gratis workshop pitchen op 4/10! @Ka_Dw van @startitkbc leert je de knepen van het vak! Inschrijven@stampmedia.be https://t.co/PHlKGSBnfE

 • 28 september 2016 @ 14:51

  "Ik wil Vlaamse jongeren weer laten geloven dat Europa een toekomst heeft" @piccavet #Waaromeuropa? Artikel van… https://t.co/eobLj1GgZ0

 • 28 september 2016 @ 14:32

  RT @vljr: .@StampMedia goot de verkiezing van de kersverse Europese jongerenvertegenwoordiger @piccavet in een fijn artikel. #Waaromeuropa?…

 • 27 september 2016 @ 19:39

  Proficiat@piccavet! https://t.co/6WKbejtlKP

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk