Binnenland
(© Cartoon: Simon Englebert/Trebelgnoms)

Ritueel slachten: selectieve bezorgdheid om dierenwelzijn

De hele heisa om de vreedzame actie ‘Dagen Zonder Vlees’ liegen er niet om: veel Vlamingen zijn verstokte biefstuk- en stoofvleeseters. Toch laait elk jaar opnieuw het debat rond rituele slachtingen weer op. Het gaat echter om nog geen 0,17% van alle slachtingen in België. “Als het echt om de dierenleed gaat, zouden ze de vleesindustrie moeten aanpakken, niet het ritueel slachten.”

Vlaamse Programmeerwedstrijd lokt zowel experts als leken

[Video] Vlaamse Programmeerwedstrijd lokt zowel experts als leken

Op woensdag 25 februari organiseerden de KU Leuven/Thomas More Hogeschool de zevende editie van de Vlaamse Programmeerwedstrijd. Meer dan 500 deelnemers gingen op Campus de Nayer in Sint-Katelijne-Waver de uitdaging aan om zoveel mogelijk programmeeroefeningen op te lossen.

Nozizwe Dube, de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, en haar voorganger Lander Piccart. (Foto © Milou Verstappen)

“Een voorzitster die veel in haar mars heeft”

Sinds begin februari is de 19-jarige Nozizwe Dube de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. De laatstejaarsstudente volgt daarmee Lander Piccart (22) op, die sinds kort aan de slag is als kabinetsmedewerker. We strikten voorzitter en ex-voorzitter voor een exclusief duo-interview.

In de Choi Lee Fat Kung Fu School, het kloppend hart van de organisatie, zijn ze druk bezig om draken- en leeuwenkoppen voor te bereiden. (Foto © Evelien Verstraeten)

Dansende draken luiden jaar van het Schaap in

Naar jaarlijkse gewoonte trekt zaterdag de stoet van leeuwen en draken dansend door de Van Wesenbekestraat, het Antwerpse China Town. De Chinese gemeenschap luidt daarmee het Jaar van het Schaap in. “We vieren de legende om een voorspoedig en vruchtbaar jaar tegemoet te gaan.”

Het ‘EU Citizenship Report 2010’ geeft aan dat een groot deel van de Europese bevolking hun rechten niet ten volle benut. (Foto © Flickr/Comité des Régions)

Meer politieke participatie voor Europese jongeren

Hoe de stem van jongeren op de Europese kaart moeten zetten? Over die vraag bogen politici, experts en jongeren zich tijdens de jongerenconferentie Yfactor. “Het Europees burgerschap faalt voor een deel van onze maatschappij.”

Tijdens de jongerenconferentie Yfactor bogen de aanwezigen zich: "Hoe pakken we de torenhoge jongerenwerkloosheid in Europa aan?" (Foto © Flickr/Comité des Régions)

Gezocht: oplossingen voor Europese jeugdwerkloosheid

Hoe pakken we de torenhoge jongerenwerkloosheid in Europa aan? Over die vraag bogen politici, experts en jongeren zich tijdens de jongerenconferentie Yfactor van de EU. “De Europese jeugdwerkloosheid kost ons 187 miljard euro.”

Maarten Gabriëls (29) trok de kop van de gans voor de vijfde keer. (Foto © Stefan Lambrechts)

Maarten Gabriëls vijfde keer koning van Zandvliet

Zondag vond in Zandvliet het gansrijden voor jonge ruiters plaats. Een traditionele volkssport die in de poldergemeentes nog steeds op veel respons kan rekenen. Maarten Gabriëls (29) ging voor de vijfde keer met de zege lopen.

Schepen en politie gingen op terrassen en café’s onder andere gratis oordopjes uitdelen. (Foto © Maya Witters)

Leuvense horeca in actie tegen gehoorschade

In Leuven werd vrijdag de ‘Barcode’ gelanceerd, een gedragscode voor horecabezoekers. De code komt er op initiatief van de horeca-uitbaters, in samenspraak met stad en politie. Het eerste luik van de campagne focust op gehoorschade. “Eén op vijf jongeren lijdt vandaag aan oorsuizen. Het is hoog tijd voor actie.”

SpaceBillboard.com is het project waarmee drie doctoraatsstudenten van de KU Leuven hun ruimtevaartonderzoek willen sponsoren door het eerste reclamepaneel in de ruimte te lanceren. (Foto © KU Leuven)

Valentijnsboodschap tegen opwarming van de aarde

‘SchrijfHetInDeSterren.be’ is dé oplossing voor koppels die nog snel een Valentijnscadeau zoeken. Het project van doctoraatsstudenten aan de KU Leuven zorgen ervoor dat je een Valentijnsboodschap de ruimte in kan sturen. “Met ons project strijden we tegen de opwarming van de aarde.”

Hoofddoekenverbod of niet: "Belangrijker wat er in mijn hoofd zit, dan erop"

Hoofddoekenverbod of niet: “Belangrijker wat er ín mijn hoofd zit”

Studenten in Antwerpen willen dat er eindelijk een duidelijke beslissing komt rond het hoofddoekenverbod. “Het is toch belangrijker wat er in mijn hoofd zit, dan erop?”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 februari 2015 @ 22:05

  't Schoon Verdiep van #Antwerpen blaast 450 kaarsen uit #verjaardag @Stad_Antwerpen http://t.co/uqjNDhvgwM http://t.co/GGk9UU6srx

 • 28 februari 2015 @ 13:55

  Voorbeschouwing #ohn: @EdwardTheuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) ambieert top 10 @TSVL_CJSM http://t.co/Gk9AefC01Xhttp://t.co/hFw1V66bgf

 • 28 februari 2015 @ 13:20

  Ritueel slachten: selectieve bezorgdheid om dierenwelzijn http://t.co/WSieKkBY8vhttp://t.co/BeNniPbid0

 • 28 februari 2015 @ 12:22

  450 jaar stadhuis: binnenkort het resultaat op onze website! http://t.co/l6cf1g70J6 @Stad_Antwerpen #450jaarstadhuis http://t.co/v3joQ0JaxR

 • 27 februari 2015 @ 17:45

  De #vlaamseprogrammeerwedstrijd lokt zowel experts als leken @KU_Leuven @uhasselt http://t.co/WKtd1csOyz http://t.co/10YSUiaeT6

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk