Binnenland
Internet2

“Werk aan toegankelijkheid van websites voor mensen met handicap”

Slechts 15 procent van alle websites zijn toegankelijk voor iedereen. Dat blijkt uit een onderzoek van Anysurfer, een Belgische organisatie die streeft naar een toegankelijkere webwereld voor iedereen. Hoewel er al veel beloftes zijn gemaakt, blijven de resultaten uit. “Het probleem hierbij is niet per se het niet willen, maar het niet weten.”

Een student rust uit op zijn handboek.

Faalangst tijdens tweede zitperiode: “Praat er gewoon over”

Het is volop tweede zit en Teleblok ontvangt steeds meer oproepen van studenten die met faalangst of andere psychische aandoeningen kampen. Dat is te wijten aan de examenstress en sociale druk. “Prestatiedruk treedt steeds vroeger op”, klaagt klinisch psychologe Sophie Pollock aan.

Alle producten die Fermet aanbiedt, zoals deze tomaatjes, zijn lokaal en duurzaam.

Fermet: eerlijke handel in eigen land

‘De Fermetisten’ zijn een nieuwe speler op onze voedingsmarkt, een van de eerste online. Via de site kan je verse groenten en fruit bestellen van boeren bij jou in de buurt. “We zijn een online boerenmarkt”, verklaart oprichtster Katrien Barrat.

Wallace en zijn gast gezin

Wallace (15) uit Hongkong woont en studeert jaartje in Merksem

Meer dan 170 studenten uit 33 verschillende landen starten eind augustus hun uitwisseling in Vlaanderen. Via de organisatie AFS Interculturele Programma’s vzw studeren ze een jaar of semester lang op een middelbare school in een van de vele Vlaamse steden en gemeenten.

Afval op pukkelpop

Camping Pukkelpop: teenage wasteland

StampMedia-reporter Heleen Vanschoenwinkel gaat, een dag na het festival, na of de camping van Pukkelpop er proper bij ligt. “Het is moeilijk voor te stellen dat ze de enorme hoeveelheid aan kampeerspullen ook effectief nodig gehad hebben op vier dagen tijd.”

vakantiewerking

Lentekind: speelpleinwerking voor kwetsbare jongeren

De zomer van het speelplein Lentekind Vakantiewerking, in het Antwerpse dorp Vlimmeren, is dit weekend afgesloten met een groot spel. Na een barbecue voor kinderen, ouders en vrijwilligers, keren de meesten huiswaarts. Maar een aantal van de kinderen gaat niet naar huis: zij gaan naar de leefgroepen van het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning Lentekind, waar ze tijdelijk verblijven.

De weide van Pukkelpop.

Hasselts ICT-bedrijf voorziet festivalgangers van (a)sociale media

Het internetverbruik op festivals is dit jaar fors gestegen. Dat laat het Hasseltse bedrijf ‘Safe Group’ weten, die ervoor zorgde dat bezoekers hun ervaringen op Pukkelpop vlot op sociale media konden delen. “Op enkele weken tijd groeit een lege weide uit tot een grootstad.”

Jef (20) liep impulsief en ongetraind de Dodentocht.

Welkom in de hel: mijn eerste Dodentocht

Met meer dan 12.000 startende deelnemers in Bornem brak de Dodentocht dit jaar een record. Onder de wandelaars ook onze ongetrainde reporter Jef (20), die voor de eerste keer meeliep. Dit is het relaas van zijn allereerste Dodentocht.

Deze jongedame is vertrokken voor 300 meter glijden.

The Big Slide lokt 3.000 waterratten naar Park Spoor Noord

In Park Spoor Noord was dit weekend voor de eerste keer een tijdelijke waterattractie: The Big Slide, een glijbaan van 300 meter. Het uitzonderlijk event was voor de eerste keer in België en de tickets vlogen daardoor snel de deur uit.

Ben Weyts.

Wat heeft Ben Weyts bereikt na één jaar Dierenwelzijn?

Sinds Dierenwelzijn niet meer onder de federale bevoegdheid Volksgezondheid valt, maar een volwaardig bevoegdheid is, streeft de bevoegde minister Ben Weyts (N-VA) naar een “krachtig en duidelijk beleid”. Zijn engagementen bleven niet onopgemerkt. Uit cijfers blijkt dat dierenmishandeling strenger wordt aangepakt en nieuwe maatregelen geen genade tonen voor dierenbeulen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 augustus 2015 @ 18:03

  Fans blikken vooruit op nieuw seizoen van @Thuisopeen_ http://t.co/wFzkpLVEGD http://t.co/ZFXgEZX9ls

 • 30 augustus 2015 @ 15:25

  Tourist LeMC op #Maanrock: "Altijd al gedroomd van concerten geven" http://t.co/Abi7hz8Mkm http://t.co/Bn2OmuW9JO

 • 30 augustus 2015 @ 11:02

  #PIDMAG Nr. 12 is gearriveerd! Lees alles over 'De druk van het geluk' op http://t.co/4E85BPyhMJ http://t.co/uKTvPe6BUu

 • 29 augustus 2015 @ 10:10

  Why the f*ck ben ik zo gelukkig? http://t.co/zsjrTR1cKG http://t.co/gX6KE2fGR5

 • 29 augustus 2015 @ 06:56

  @kwadronaut Onlangs nog een analyse uitgevoerd door een medewerker met visuele beperking. De nieuwe website zal beter afgestemd zijn.

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk