Binnenland
Stad Genk wil Shopping 2 nieuw leven inblazen

Stad Genk wil Shopping 2 nieuw leven inblazen

De stad Genk wil het winkelcentrum ‘Shopping 2’ nieuw leven inblazen door een mogelijke vernieuwing. Genk schakelt hiervoor een Nederlands projectbureau ‘CO3 real estate solutions’ in om te onderzoeken welke vernieuwingen er aangebracht kunnen worden. Het projectbureau trekt een periode van zes maanden uit om met alle betrokken partijen te praten. In het tweede gedeelte van 2017 zou het projectbureau een aanbeveling moeten doen aan de stad. Of de shopping onveranderd blijft of volledig wordt vernieuwd hangt af van het resultaat van dat onderzoek.

schermafbeelding-2016-12-07-om-16-12-54

Boottocht onder Antwerpse bruggen

Op 3 en 4 december werd de nieuwe fiets- en voetgangersbrug aan de Yzerlaan boven het Albertkanaal geplaatst. Naar aanleiding van die werken organiseerde de stad Antwerpen een boottocht van de Londenbrug tot het ’t Dokske in Merksem en terug. Wij voeren mee op de boot en maakten volgend overzicht van de tocht.

(Foto © Ikram Annouri)

Antwerpse Miss België finaliste organiseert Afrikaans benefietdiner voor Hope for the Children

Het is geen sinecure om deel te nemen aan miss België. Je moet er mooi uitzien, wennen aan de spotlights, de breedste glimlach opzetten, en dat allemaal weken achter elkaar. Op 14 januari 2017 strijdt de Antwerpse Rosmine Bahizi samen met de andere finalisten om de titel van Miss België. Voorbije zaterdag organiseerde deze finaliste met pit een benefiet voor Hope for the Children, een stichting die als doel heeft de extreme armoede in Rong Vean (Cambodja) aan te pakken door middel van educatie te ondersteunen.

(Foto © Raf Degeest)

Comac Leuven onderneemt actie tegen Leuvense fietsbeleid

Het fietsbeleid in Leuven zorgt voor heel wat ophef. GAS-boetes van 55 euro voor foutief geparkeerde fietsen kunnen volgens Comac Leuven niet. Een sensibiliseringsactie, “Tobback, blijf van mijn fiets af”, vraagt een verandering van het beleid.

© Giulia Latinne

Nieuwe noodbrug in Viversel

Sinds zondag 4 december ligt in Viversel een nieuwe noodbrug over het Albertkanaal. De kostprijs van de brug bedraagt 4,3 miljoen euro. Nv De Scheepvaart zet hiermee de eerste stap in de verhoging van alle bruggen over het Albertkanaal.

© Carolien Coenen

Belgische koning bezoekt Nederland terwijl grens tussen beide landen hertekend wordt

Net op het moment dat een stuk grensgebied tussen België en Nederland herverdeeld wordt tussen de twee landen, brengt het Belgisch koningspaar een staatsbezoek aan de Nederlandse koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Een groot deel van de Belgen ligt daar niet van wakker, want vooral de Vlaming is geen voorstander van de monarchie. In tegenstelling tot in Nederland is Koningsdag in België bijvoorbeeld geen groot feest. Al lijkt de publieke opinie de laatste tijd bij te draaien.

(Foto © Flickr/Jeroen Kransen)

Zwarte Piet is nog lang niet onderweg naar Spanje

Nog even en duizenden kinderen zetten een schoentje met lekkers voor Sinterklaas en Zwarte Piet klaar. Hoewel… is Zwarte Piet dit jaar nog van de partij? Afgelopen weken laaide de Pietendiscussie hoog op. Ook StampMedia draagde zijn steentje bij aan de discussie. Vandaag gaan Lien Van Doorslaer (23) en Mohamed Barrie (24) met elkaar in gesprek.

De J100

Antwerpse jongeren houden eigen top

Zaterdag 19 november hebben Antwerpse jongeren tijdens de ‘J100′ antwoorden gekregen over thema’s die hen bezig houden. Tijdens deze eerste bijeenkomst ging het over media, politie, samenleving en werk.

t-shirt

De generatie die alles kan en weinig mag

Wat de kansen zijn met haar diploma op de arbeidsmarkt weet Gladys (24) nog niet. Al wordt er al heel wat verwacht. “Ik merk dat we steeds sneller en doelgerichter moeten beslissen waar we met ons leven naartoe willen. Er zijn zo ongelooflijk veel keuzes, dat wij alleen de beste mogen maken. En vlug.”

kinderrechten

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen: “We schieten tekort in ons beleid rond kinderarmoede”

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen blikt terug op een mooi, maar ook een druk en bewogen jaar voor rechten van kinderen en jongeren in Vlaanderen. Er zijn vorderingen gemaakt op vlak van de kindvriendelijkheid, Justitie en de aanwezigheid van jongeren in de media, maar elders is er nog werk aan de winkel. Zowel de Dienst Vreemdelingenzaken als het beleid van Vlaams minister van Armoedebestrijding Liesbeth Homans krijgen slechte punten. Een gesprek.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 8 december 2016 @ 23:01

  Nog meer liefde voor jullie ;-) https://t.co/QSlT6BNdWF

 • 8 december 2016 @ 20:43

  Bedankt!! @Fadawah https://t.co/HwX4Jq5Afu

 • 8 december 2016 @ 20:40

  @orry_vdw Jij bent bedankt!

 • 8 december 2016 @ 20:38

  RT @Fadawah: Workshop persoonlijke brandverzekering #personalbranding #stampmedia #fadawah https://t.co/Bak4V8FQF9

 • 8 december 2016 @ 15:54

  @slowtravelbe dat was idd een nalatigheid van ons. Maar dat is ondertussen aangepast. Groetjes!

 • StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk