Binnenland
10857097_872197262818696_3424146810966341924_o

Fotografen Tegen Kanker: professionele fotoshoot voor het goede doel

De Fotografen Tegen Kanker doen met de actie Too Lazy for a Selfie?! op 1 april mee aan de nieuwe campagne van Kom Op Tegen Kanker. Voor een professionele foto kan je terecht in de pop-upstudio in de vergaderzaal van LOKO.

Het aantal chronisch zieken in België is in opmars. (Foto © Flickr/Alex Proimos)

Ministers willen geïntegreerde zorg tegen versnippering van zorglandschap

De interministeriële conferentie van volksgezondheid ondertekent maandagmiddag in Brussel de gemeenschappelijke verklaring over de geïntegreerde zorg voor chronisch zieken. De bevoegde ministers van alle Belgische niveaus verbinden zich ertoe de zorg voor langdurig zieken te optimaliseren. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Marion Van San: “Radicalisering zit zodanig ingewikkeld in mekaar dat er geen algemene verklaringen of oplossingen zijn." (Foto © Stijn Fabrice de Kisangani)

Radicalisering: “zeer moeilijke en ingewikkelde problematiek”

“Hoe pak je dat nu aan, een geradicaliseerde jongere?” Over deze vraag bogen twee onderzoeksters zich tijdens een derde lezing van een reeks gesprekken over radicalisering aan de Universiteit Antwerpen. “Het is een zeer ingewikkelde problematiek.”

Psychologisch racisme tegen Aziaten

[Video] “Psychologisch racisme tegen Aziaten”

Bart De Wever, burgemeester van de stad Antwerpen, stelt dat Aziaten minder het slachtoffer zijn van racisme. Hij heeft Aziaten, in tegenstelling tot Noord-Afrikanen, nog nooit horen klagen. Wij deden onderzoek in Chinatown of de uitspraken van Bart De Wever wel kloppen.

De betoging was amper een kwartier bezig toen iedereen opeens omsingeld werd door oproerpolitie. (Foto © Stefan Lambrechts)

GAS-boetes voor deelnemers sit-in tegen De Wever

Een tweehonderdtal mensen kwamen woensdagavond samen op de Antwerpse Grote Markt om te betogen tegen de uitspraken van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in het programma Terzake. Movement X-voorzitter Dyab Abou Jahjah riep daartoe op via Facebook. Om half zeven zou de sit-in beginnen. Kort na het begin omsingelde de politie de aanwezigen.

Foto © Stefan Lambrechts

Gevelwerkers zonder hoogtevrees beklimmen Antwerpse kathedraal

Een week lang zullen klimmers van Monumentenwacht Vlaanderen de gevel van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal inspecteren. De hele noordelijke toren wordt nagekeken.

UAntwerpen drinkt bier met onderscheiding

UAntwerpen drinkt bier met onderscheiding

Tijdens het Calamartesfestival lanceerde UAntwerpen ook haar eigen bier. Het universitaire bier komt uit de garage van Benny en Erwin Van Aerschot, alumni van de Universiteit Antwerpen en winnaars van de wedstrijd ‘beste hobbybrouwer van de Lage Landen’.

(Foto © Pixabay/DarkoStojanovic)

Vlaanderen niet klaar voor chronische zorg

Huisartsenvereniging Domus Medica organiseerde afgelopen zaterdag de Netwerkdag Chronische Zorg. Meer dan tweehonderd zorgverleners verzamelden in het cultureel centrum van Hasselt om de toekomst van de chronische zorg te bespreken. “Er is nog veel werk”, liet Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen optekenen.

Aaron Ooms: "Wij zijn niet onafhankelijk. We zijn allemaal socialisten. Maar we kunnen en moeten natuurlijk wel kritisch zijn.” (Foto © Facebook/Jongsocialisten)

Jongsocialisten tussen droom en daad

Het ledenaantal van sp.a daalt al enkele decennia, de partij bevindt zich vandaag in een deplorabele staat – eigenlijk gaat het al langer dan tien jaar niet goed – en politieke partijen heten vandaag voorbijgestreefd te zijn. Toch zijn er nog steeds jongeren die zich lid maken van de Jongsocialisten (tot 2013 Animo) oftewel de jongerenpartij van sp.a. Vorig weekend hielden die een inhoudelijk congres in Leuven.

(Foto © Evelien Verstraeten)

Zonsverduistering stelt niet teleur in Grimbergen

Ondanks de sombere weersvoorspellingen kwam de zon tijdens de verduistering vrijdag, op enkele plaatsen in Vlaanderen toch door het wolkendek piepen. Bij Volkssterrenwacht MIRA in Grimbergen werden een tweehonderdtal geïnteresseerden beloond voor de moeite.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 31 maart 2015 @ 15:36

  Fotografen Tegen Kanker: professionele fotoshoot voor het goede doel @KOTKanker @LOKOleuven http://t.co/C5gDbwvxkE http://t.co/NcCS6GD2Od

 • 31 maart 2015 @ 05:44

  Open brief #media21 #mediabeleid 'Tijd voor innovatief én fair mediabeleid in plaats van dure blanco cheques' - http://t.co/vrnyFiP4yq

 • 30 maart 2015 @ 17:25

  R. Lutz (Spitsbroers): “Ooit is Vlaanderen klaar voor donkere prins op het witte paard” @VTM http://t.co/KwolGN9nZe http://t.co/x61THybis5

 • 30 maart 2015 @ 13:34

  Stedelijk Lyceum Linkeroever wint Antwerps zaalvoetbaltornooi @SportingA_ http://t.co/krKepRiJ5p http://t.co/38H5wtoJ5G

 • 30 maart 2015 @ 11:10

  Ministers willen geïntegreerde zorg tegen versnippering van zorglandschap @be_gezondheid http://t.co/Dj2xMkk3vG http://t.co/52HoeGStab

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk