Binnenland
Enige biologische hopteler: “De hop herleeft dankzij onze streekbieren”

Enige biologische hopteler: “De hop herleeft dankzij onze streekbieren”

Joris Cambie is één van de laatste achttien hoptelers in België, en de enige biologische. Hoewel de hopteelt het lastig heeft in ons land, herleeft-ie in Poperinge. De reden: de streekbieren. Omdat daar procentueel meer hop in verwerkt wordt.

Kinderrechten jeugdinstellingen

Gezocht: vrijwillige commissarissen voor toezicht in jeugdinstellingen

Het Kinderrechtencommissariaat is op zoek naar twaalf enthousiaste maandcommissarissen. Die zouden maandelijks en op vrijwillige basis een gesloten of besloten jeugdinstelling in hun buurt moeten bezoeken. Want worden de rechten van jongeren – in het bijzonder in zo’n instelling – wel (voldoende) gerespecteerd?

Studenten demonstreren tegen hoofddoekarrest van het Europees Hof

Studenten houden solidariteitsactie na arrest van Europees Hof

De A-Raad van studenten van de Karel de Grote hogeschool demonstreerde woensdag tegen de hoofddoekbeslissing van het Hof van Justitie van de Europese Unie. Die geeft Europese privébedrijven voortaan het recht om gesluierde moslima’s onder bepaalde voorwaarden niet aan te nemen of te ontslaan.

betoging in antwerpen

Antwerpse actievoerders roepen op tot groene energie

Een 500-tal actievoerders protesteerden in Antwerpen tegen nucleaire energie. Ze trokken afgelopen zaterdag in groep van de Leopold de Waelplaats naar de Groenplaats. De deelnemers vragen 100 procent hernieuwbare energie en de sluiting van de kernreactoren in Doel. Ook enkele politici waren aanwezig.

Vluchtelinge komt van Libanon naar België

In de rolstoel van Libanon naar België: “Ik wil niet in verdriet blijven hangen”

Schuilen voor bommen in de oorlog, je vader en je man verliezen, alleen bevallen in een vreemd land en leven in een rolstoel. Gladys El Bacha (54) kan helaas over alle onderwerpen meepraten. Hoewel ze veel nare dingen heeft meegemaakt, staat ze nog altijd positief in het leven. “Je kunt blijven hangen in je verdriet of je kunt verder gaan met je leven. Ik kies voor het laatste.”

Reisorganisatie voor mensen met autisme

Nieuw initiatief regelt reizen voor volwassenen met autisme

De nieuwe reisorganisatie 2Move organiseert voortaan reizen voor volwassenen met autisme of een lichte verstandelijke beperking. Daarmee willen de organisatoren een gat in het Vlaamse reisaanbod vullen.

© Sebastiaan Peeters

Kijk eens binnen in het oudste cruiseschip ter wereld

Het cruiseschip MS Astoria van de Britse rederij Cruise & Maritime Voyages lag op zaterdag 11 maart 2017 voor de eerste keer in Antwerpen maar in 1958 bezocht het schip de stad nog onder een andere naam. Momenteel draagt het 69 jaar oude schip de titel van ‘oudste cruiseschip ter wereld’.

Cruiseschip Astoria

Antwerps cruiseseizoen 2017 opent met oudste cruiseschip ter wereld

MS Astoria, het oudste cruiseschip ter wereld, opende op zaterdag 11 maart het cruiseseizoen voor 2017 in Antwerpen. Schepen van Toerisme Koen Kennis liet aan boord weten dat er in totaal 30 zeecruiseschepen en 689 riviercruiseschepen naar de Scheldestad komen.

(Foto © Samim Shafayi en Mamadou Ndione)

Habbekrats, een huis voor alle kinderen

De jeugdorganisatie Habbekrats voor jongeren tussen 8 en 21 jaar kun je overal in het land vinden. Ze zijn open tijdens de vakanties en na school, behalve op zondag. Jongeren kunnen hier allerlei hulp krijgen, zich ontspannen en nieuwe vrienden maken.

foodtruck

Foodtrucks in hartje Antwerpen

Afgelopen weekend vond in Park Spoor Noord een foodtruckfestival plaats. Tijdens het festival kon je proeven van een dertigtal verschillende gerechten. Foodtruckfestivals zijn een ware rage in België op dit moment. In 2017 trekt organisator HAP naar maar liefst 22 locaties over heel het land.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 maart 2017 @ 10:07

  RT @Nieuwsarchief: De resultaten van het onderzoek vind je ook in de nieuwe Nieuwsmonitor van het ENA: https://t.co/2bUFOUA0zP https://t.co…

 • 23 maart 2017 @ 21:08

  RT @msillis: .@AnoukTorbeyns' adoptiedossier voor @StampMedia en @demorgen morgen ook nog eens op @hautekiet @radio1be https://t.co/94nF1ep…

 • 23 maart 2017 @ 16:25

  In dialoog met adoptiekinderen en stedelijke jongeren. @AnoukTorbeyns @rob_televisie @demorgen @HLN_BE @destandaard… https://t.co/AKG1x4YKWq

 • 23 maart 2017 @ 15:52

  RT @JefCauwenberghs: Het onbespreekbare bespreekbaar maken. Zeer sterk dossier van @AnoukTorbeyns vandaag in @demorgen https://t.co/FCqHIB3…

 • 23 maart 2017 @ 15:14

  Herbeluister hier de bespreking over het dialoogtraject rePresent met @hautekiet op @radio1be. https://t.co/VvRSZ4NFCW

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk