Binnenland
Kinderen op school vechten om een smartphone.

[PIDMAG] Kinderen online: liken of niet?

Er bestaat een sterke aantrekkingskracht tussen sociale media en kinderen. Dat is niet altijd zonder gevaar. Scholen geven les over hoe om te gaan met sociale media, allerlei onderzoeken wijzen op de gevaren van sociale media en ouders zijn ongerust over wat hun oogappels online allemaal uitspoken. Maar is die angst voor het grote ‘Facebookmonster’ gegrond?

Ook in de gevangenis van Gent zijn het Feesten, met een barbecue als hoogtepunt.

Gentse Feesten achter tralies: muziek, barbecue en badminton

Ook in de gevangenis van Gent zijn het Feesten. Drie weken lang kunnen de gedetineerden van De Nieuwe Wandeling deelnemen aan allerhande activiteiten. Gevangenisdirecteur Luc Stas is trots op het project: “We hebben nog nooit een incident gehad.”

nacht: scheepvaartpolitie Gentse feesten

[Deel 2: Nacht] Op patrouille met de Gentse scheepvaartpolitie

De scheepvaartpolitie controleert tijdens de Gentse Feesten de klok rond of de wetten ook op het water worden nageleefd. Er is evenwel een hemelsbreed verschil tussen de dag- en de nachtshift tijdens de Gentse Feesten. “Onder bruggen kijk ik nooit naar boven.”

Veel lachende gezichten in het indoor sportpretpark Sportopia.

Indoor sportpretpark Sportopia: voor elk wat wils

Tot en met 30 augustus kunnen kinderen en jongeren zich opnieuw sportief uitleven in sportpretpark Sportopia aan het Damplein in Park Spoor Noord. 5000 vierkante meters aan sportattracties.

politie gentse feesten

[Deel 1: Overdag] Op patrouille met de Gentse scheepvaartpolitie

Ook de scheepvaartpolitie tekent aanwezig op de Gentse Feesten. Inspecteurs Tom Strijkers en Christophe Malfliet nemen de boot om te controleren of de wetten ook op het water worden nageleefd. “Als de zon schijnt, is onze job best gezellig.”

Annick viert de Feesten in een rolstoel.

De Gentse Feesten vier je moeiteloos in rolstoel

Annick Sevenans (28), voormalig rolstoeltennister op olympisch niveau, is een groot liefhebber van de Gentse Feesten. Zaterdag kwam ze voor de tweede keer naar de feestenzone, om te feesten met haar vriendinnen Delphine, Faye, Inn en Elisabeth. “Gent is geweldig voor rolstoelgebruikers.”

Politieagent verzamelt data online.

[PIDMAG] Politie kan u schaduwen als Donald Duck

Tijd voor een eerste online test: mijn sociale netwerkprofielen zijn enkel zichtbaar voor mijn digitale vrienden. Althans, dat dacht ik. Michaël Opgenhaffen, sociale mediaexpert en docent aan de KU Leuven, wist na een kwartiertje mijn gsm-nummer, woonplaats, eerste vriendje, hobby’s en geboortedatum te achterhalen.

De Congo River lag op maandag aangemeerd aan de Scheldekaaien. (Foto © Sebastiaan Peeters)

Opendeurdag baggerschip Congo River in Antwerpen

Het baggerschip Congo River lag op maandag 6 juli 2015 aangemeerd aan de Scheldekaaien. Heel wat mensen wilden het imposante schip bezoeken. De Congo River, 168 meter lang en een 38 meter breed, werd tussen maart en juni volledig gerenoveerd in Istanbul in Turkije.

Zuma is een open huis gericht op jonge gezinnen: zwangere of pas bevallen vrouwen, jonge ouders en natuurlijk de kinderen zelf. (Foto © Machteld Bollen)

ZuMa: open huis voor jonge gezinnen hartje Hasselt

Op vrijdag 26 juni stelde de hogeschool UC Leuven-Limburg het project ZuMa voor: een open huis voor jonge gezinnen in het centrum van Hasselt. UCLL maakt het gebouw van de oude Dekenij op Zuivelmarkt 17 – nu in gebruik door directie UCLL – vrij voor studenten vroedkunde en verpleegkunde, onderzoekers en actoren uit het werkveld.

afvalberg

De massale verspilling van kranten en magazines

In Vlaanderen worden jaarlijks 34 miljoen kranten gedrukt, nooit verkocht en weggegooid. Idem voor magazines: de stapel onverkochte Dag Allemaals blijkt bijna vijftien kilometer hoog en van P-Magazine wordt elke week de halve oplage weggegooid. Apache.be ging samen met Charlie op zoek naar de verklaring voor de gigantische verspilling in dit digitale tijdperk. Subsidieert de overheid de papieren afvalberg?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 31 juli 2015 @ 09:33

  [PIDMAG] Jonge spelers zoeken geluk op voetbalplatform - http://t.co/x9khrt9ejw http://t.co/0FXgBvcsnU

 • 29 juli 2015 @ 15:12

  [Job] HLN.be zoekt een buitenlandcorrespondent voor Amerika/Canada - http://t.co/pManaNDE7l

 • 29 juli 2015 @ 11:26

  Antwerpen door Chinese ogen - http://t.co/Ys8nUehFSM @prov_antwerpen http://t.co/XKCud6QOQ3

 • 29 juli 2015 @ 09:05

  [PIDMAG] #FAMOUS: Bekend dankzij sociale media - http://t.co/NVx0U9YR4d http://t.co/71mVOLpzLg

 • 28 juli 2015 @ 14:24

  [Job] @MEDIALAAN zoekt een online redacteur voor een tijdelijke opdracht - http://t.co/cQERwuftCb

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk