Binnenland
Ondernemers

Jonge ondernemers laten van zich horen op Entrepreneurial Roundup

Als jongere je eigen onderneming opstarten. Dat was het thema tijdens de Entrepreneurial Roundup van TakeOffAntwerp voorbije donderdag. Zes hogescholen en universiteiten stuurden hun favoriete jonge ondernemer om zijn of haar verhaal te vertellen. 150 student-ondernemers waren aanwezig om het evenement bij te worden in het Fotomuseum in Antwerpen.

Nieuw jongerenkoor van start

Nieuw koor voor jongvolwassenen van start in Ekeren

Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt zaterdag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen. “Met dit concert willen we ons nieuwe koor op de kaart plaatsen”, vertelt bestuurslid Inya Verreet (25).

Mourad Bekkour en Omar Ba © Stien Verdick

Antwerpse ‘Nuff Said op MOOOV in première met docu uit Chicago

Producers Mourad Bekkour en Omar Ba van het Antwerpse ‘Nuff Said zien zaterdagavond hun documentaire ‘Marquette Park’ in première gaan op filmfestival MOOOV in Turnhout. De documentaire toont positieve verhalen uit Zuid-Chicago, een wijk in de Amerikaanse stad die bekend staat om zijn hoge geweldcijfers. “Het is een documentaire geworden over verbintenis, die zich niet focust op de gevaarlijke kant van Chicago”, vertelt Bekkour.

(Foto © Elena Parton)

Mariette Costermans (84) uit Kersbeek vult haar leven met vrijwilligerswerk

Mariette Costermans leidt ondanks haar 84-jarige leeftijd een erg druk leven. Na haar pensioen viel ze niet in het beruchte zwarte gat. De ondernemende vrouw bouwde een heel nieuwe carrière op in de vrijwilligerssector. Liefdadigheid en levenslust gaan hand in hand volgens Mariette.

(Foto © Birgit Tureluren)

[Knelpuntberoepen (2)] Verpleegkundige Greet: “Steeds minder aandacht voor het sociale aspect van het beroep”

Greet Beelen (47) is al 26 jaar verpleegster en ziet met eigen ogen het aantal verpleegkundigen rondom haar dalen. Steeds minder mensen beginnen aan de opleiding of haken halverwege hun carrière af omdat het te zwaar is. Daardoor wordt verpleegkunde in België beschouwd als een kwantitatief knelpuntberoep.

(Foto © Laura Michielsen)

[Knelpuntberoepen (3)] Kok Yanaika: “Het vervelendste? Mijn dochter moeten missen”

De hoge werkdruk, de slechte uren en de komst van de witte kassa zorgen ervoor dat steeds meer vacatures voor chef-kok open blijven staan. Yanaika Skrzyskowiak, kandidate van ‘Mijn Restaurant’ in 2008 én ‘Lady Chef of the Year’ van 2011, zit al sinds haar zeventiende in de horecawereld. Ze begrijpt waarom haar job op de lijst van knelpuntberoepen belandde. Toch staat Yanaika nog steeds met veel passie achter het fornuis. Ze plukt namelijk de vruchten van jarenlang hard werken.

Nele: "Mensen helpen kan een roeping zijn en ik heb die gevolgd" (Foto © Hanne De Tant)

[Knelpuntberoepen (1)] Zorgkundige Nele: “Dat we met zo weinig zijn ontstaat al in het middelbaar onderwijs”

Nele Vandevelde (21) werkt sinds kort als zorgkundige in rusthuis De Bleuk te Herk-de-Stad. Er zijn ongeveer tien patiënten per zorgkundige. Meestal valt dat mee, zegt Nele, maar ze beseft ook dat het op andere plaatsen minder goed gaat. Zorgkundigen zijn schaars en dat probleem ontstaat volgens haar al op de schoolbanken.

BDSM-studentenvereniging

BDSM-studentenclub Kajira wil taboes doorbreken

Jong en een interesse in BDSM? Dan kan je terecht bij de studentenclub Kajira. BDSM is een verzamelnaam die verwijst naar de aspecten bondage en discipline, dominantie en submissie, sadisme en masochisme. Wij laten een aantal leden van de Gentse studentenvereniging aan het woord.

Dorien Dierckx

Juriste Dorien (25) schrijft RefuTales: “Spreek ook mét vluchtelingen”

RefuTales. Onder die titel verzamelt de 25-jarige juriste Dorien Dierckx uit Hofstade (Zemst) verhalen van vluchtelingen. “Er was nood aan een platform waar er met en niet alleen over vluchtelingen gesproken wordt.” Een interview.

Jongeren in een jeugdhuis

Zit de toekomst van jeugdhuizen nog aan de toog?

Blanke jongemannen aan een toog vol pintjes. Dat is één van de stereotypes als het over onze jeugdhuizen gaat. Maar klopt dat beeld wel? En zo ja, zit er nog toekomst in? Voor een antwoord op die vragen gingen we langs bij enkele Antwerpse jeugdhuizen en Formaat vzw.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 april 2017 @ 22:00

  Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt vandaag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen… https://t.co/9JBTf0oQBT

 • 28 april 2017 @ 16:30

  @Smienos en @Amal__I8 vertellen over @FleksBE, hun gloednieuw jeugdhuis & hun eerste event Fleksin' morgen! #fleks… https://t.co/1zZGjcSt2s

 • 28 april 2017 @ 15:57

  Jawel...Jullie lezen het goed! Een gloednieuwe website op komst dankzij @zapallpeople! https://t.co/B36hWSI0dm

 • 28 april 2017 @ 14:30

  Mourad & Omar van @nuffsaidantwerp zien morgen documentaire ‘Marquette Park’ in première gaan op @MOOOV_films!… https://t.co/vUqaNa78Wj

 • 28 april 2017 @ 14:16

  RT @FleksBE: Yasmien & Amal vertellen over hun gloednieuwe jeugdhuis Fleks en over hun 1e event Fleksin' morgen i/d @Arenberg_OLT https://t…

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk