Binnenland
Op maandag 25 mei wordt de eerste aflevering in de BOZAR in Brussel opgenomen. (Foto © Facebook)

Televisiedebat met Europese jongeren komt naar Brussel

Europa’s jeugd gaat vanaf 25 mei in debat over haar toekomst. In een maandelijkse onlinetalkshow discussiëren jongeren uit alle Europese lidstaten over thema’s die hun nauw aan het hart liggen. Brussel is de eerste halte van het televisiedebat #Hashtag. “Het wordt in elk geval geen traditioneel debat.”

DSC_0042

Belgische jongeren op de bres voor betere toekomst

Zeshonderd jongeren van KRAS jeugdwerk kwamen onlangs samen in het BELvuemuseum, de Kamer en het Vlaams Parlement in Brussel. Daar konden ze reflecteren over achttien ‘problemen’ rond globalisering.

Deurne smult voor Al Ikram

[Video] Deurne smult voor Al Ikram

In Deurne vond afgelopen weekend een eetfestijn plaats voor vzw Al Ikram, een organisatie die daklozen en minderbedeelden helpt. Een honderdtal Antwerpenaren lieten hun goed hart zien, en smulden dankzij traiteur ‘De Smaak’ van talloze lekkernijen.

'Stampe Fly In' lokt vliegliefhebbers naar luchthaven van Deurne

‘Stampe Fly In’ lokt vliegliefhebbers naar luchthaven van Deurne

Op de luchthaven van Deurne vond afgelopen weekend de 25ste editie van de ‘Antwerp Stampe Fly In’ plaats. De vliegtuigshow is een eerbetoon aan de Belgische vliegtuigbouwers Stampe & Vertongen. Tijdens het evenement werden talloze oude en moderne vliegtuigen tentoongesteld en was er een spectaculaire vliegshow.

EURODEAL op de Roemelmart

EURODEAL op de Roemelmart

Sinds 2011 organiseert vzw Skräp (Zweeds voor rommel) rommelmarkten met een breder maatschappelijk doel. Zo ook afgelopen donderdag op de Groenplaats en de Vrijdagmarkt. Onze reporters testten er de vrijgevigheid van de Antwerpse marktkramers uit. Ze gingen na hoe we 1 euro konden omruilen in een zo indrukwekkend mogelijk stuk rommel…

(Foto © Flickr/ryan melaugh)

Jongeren verheerlijken zelfbeschadiging op blogs

Blogplatform Tumblr bevat meer dan 140 miljoen blogs. Op het platform ontstaan sociale groepen die zich richten tot specifieke onderwerpen zoals muziek, mode, fotografie en fitness. Heel onschuldig, maar tussen deze blogs ontwikkelde zich ook een gemeenschap rond depressie, automutilatie en anorexia.

(© Pixabay)

Bijna een op vijf artsen heeft burn-out

Een reportage van Koppen wist ons te zeggen hoeveel werkdruk jonge artsen in opleiding ervaren. Werkweken van 60 uur zijn geen uitzondering. Maar over het algemeen voelt de helft van de Belgische artsen zich niet fit genoeg om te blijven werken tot hun 65 jaar. Vooral artsen in opleiding ervaren veel stress en lopen het risico op een burn-out. Hoog tijd om het rustiger aan te doen met de onderstaande tips.

Teek in arm

Leven met chronische Lyme: “Bang dat ik niet meer zou kunnen bewegen”

Liesbeth Vermeire (23) vroeg in een open brief aan minister van Volksgezondheid, Maggie De Block (Open Vld), meer aandacht te schenken aan langdurig zieken. Hanne (21) lijdt aan chronische Lyme en getuigt over het onbegrip dat nog steeds bestaat over de ziekte. “Sommige artsen lachten me gewoon uit.”

Rommelmarkt op de groenplaats.

Roemelmart blijft regenweer voor

Op Hemelvaartsdag kon je terecht op drie pleinen in het Antwerpse centrum voor De Roemelmart. De organisatie bleef tot 16u gespaard van regen. Het evenement, rommelmarkten met een breder maatschappelijk doel, is voor vzw Skräp (Zweeds voor “rommel”) het hoogtepunt van het jaar. “We hechten evenveel belang aan bezoekers, standhouders als plaatselijke zelfstandigen”, vertelt Alja Al Saadi.

Opbouw Sinksefoor

Sinksenfoorkramers strijken neer op Spoor Oost

De eerste Sinksenfoorkramers zijn hun attractie aan het opbouwen op Spoor Oost. Van zaterdag 23 mei tot en met zondag 12 juli staat de Sinksenfoor namelijk opnieuw in Antwerpen. Dit jaar verhuist de grootste kermis van Vlaanderen naar Spoor Oost.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 23 mei 2015 @ 09:53

  [Video] Puntentelling Eurosong nu al bekend- http://t.co/DszRcaEy1Q http://t.co/noQeWjocKk

 • 22 mei 2015 @ 16:15

  Foor Oost is klaar voor de start #Sinksenfoor #Antwerpen http://t.co/FCt3XkplKI http://t.co/IkL0NfmxK0

 • 22 mei 2015 @ 13:04

  Pleidooi voor een gulle openbare omroep (via @mondiaalnieuws) http://t.co/DCRrExHCNy http://t.co/lArKCOuFYe

 • 22 mei 2015 @ 10:24

  RT @Apache_be: 'Netjes weggeknipt uit de foto van anti- @vrtderedactie lobby' Over Noord-Koreaanse trekjes van kranten #mediakritiek http:/…

 • 22 mei 2015 @ 08:45

  Poëzie met politieke toets: @RafeefZiadah op @nuffsaidantwerp http://t.co/qmkwNGowQi http://t.co/7mIUSb399A

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk