Buitenland
(Foto © Niek Ghekiere/AgapeBelgium)

Marilyn Black Elk: “De Sioux rest alleen hun stem als verzetsmiddel”

De Sioux-indianen in Noord-Dakota verzetten zich tegen de bouw van de Dakota Access Pipeline. Die moet dagelijks 570 000 ton olie van Noord-Dakota naar Illinois voeren. Bij de actievoerders gaat het niet alleen om de bescherming van het drinkwater van 170 000 stamleden. “Ook onze aloude Sioux-begraafplaatsen worden door de bulldozers niet ontzien”, zegt Marilyn Black Elk. Zij bracht in België de zaak onder de aandacht.

schermafbeelding-2016-11-23-om-15-44-35

Olie een ongezonde liefde

© 2016 – StampMedia – Storymap: Karolien Segers en Chloë Carlens; Foto’s: Stefan Lambrechts

(Foto © Yassine Atari)

Protesten houden aan in Marokko tijdens COP22

Beelden van de protesten die ontstonden na de dood van visverkoper Mouhcine Fikri gingen stonden eind vorige maand nog in alle kranten. Maar door de klimaattop die net werd afgerond in Marrakech verschoven die protesten op de achtergrond.

Amerikaanse Verkiezingen

De Amerikaanse verkiezingen voor dummies (5)

Op 8 november vonden de verkiezingen in Verenigde Staten plaats. Daarom zoomden we enkele weken in op het hoe en wat van deze verkiezingen voor wie er tot nu toe nog niet zo mee bezig was.

nightmare-1699071_960_720

The American Nightmare

Al van bij zijn aankondiging dat hij een gooi zou doen naar het presidentschap lachte menig man met de wilde plannen van deze vastgoedmagnaat. Alsof zijn grootheidswaanzin zou reiken tot de positie van ‘s werelds machtigste man. Alsof de heer die zelfs een casino bankroet liet gaan het ooit zou schoppen tot president. Nee, genoeg gezond verstand beschikbaar om dit later weg te lachen als een smakelijke grap.

drawing-board

Terug naar de tekentafel

Donald Trump wordt de 45e president van de Verenigde Staten. Het is een grote verrassing voor velen, maar inmiddels wel officieel in kannen en kruiken. Dat Trump zijn gebreken heeft, is het understatement van de eeuw. Dat zijn kiezers geschoffeerd en gekleineerd te worden, is het grootste onrecht van de eeuw.

(Foto © Flickr/Peg Hunter)

Wat is er aan de hand in North Dakota?

Dinsdag kunnen de Amerikanen naar de stembus trekken, maar sommigen hebben nog betere dingen te doen. In North Dakota vechten de oorspronkelijke inwoners van Amerika voor het recht op proper drinkwater en voor hun land, dat opnieuw dreigt te worden afgenomen.

De senaat in 2010 (Foto © U.S. Senate, 111th Congress, Senate Photo Studio)

Ook verkiezing nieuwe senaat vandaag

Vandaag wordt de 45ste president van de Verenigde Staten verkozen, daar kan bijna niemand nog naast kijken. Maar ook wordt in 34 staten vandaag een nieuwe senator gekozen.

schermafbeelding-2016-11-08-om-12-53-49

De Amerikaanse verkiezingen voor dummies (4)

Op 8 november vinden de verkiezingen in Verenigde Staten plaats. Daarom zoomen we enkele weken in op het hoe en wat van deze verkiezingen voor wie er tot nu toe nog niet zo mee bezig was.

Clinton en Trump tegenoverelkaar

Verder kijken dan het imago: Trump VS Clinton

Aanstaande dinsdag trekken de Amerikanen massaal naar de stembus om de 46e president van hun land te verkiezen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 8 december 2016 @ 23:01

  Nog meer liefde voor jullie ;-) https://t.co/QSlT6BNdWF

 • 8 december 2016 @ 20:43

  Bedankt!! @Fadawah https://t.co/HwX4Jq5Afu

 • 8 december 2016 @ 20:40

  @orry_vdw Jij bent bedankt!

 • 8 december 2016 @ 20:38

  RT @Fadawah: Workshop persoonlijke brandverzekering #personalbranding #stampmedia #fadawah https://t.co/Bak4V8FQF9

 • 8 december 2016 @ 15:54

  @slowtravelbe dat was idd een nalatigheid van ons. Maar dat is ondertussen aangepast. Groetjes!

 • StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk