Buitenland
Na ruim drie weken van burgerlijke ongehoorzaamheid blijft de protestbeweging straten in Hongkong blokkeren. (Foto © Flickr/Long CHUNG)

Hongkongse studenten weigeren paraplu’s dicht te klappen

Na ruim drie weken van burgerlijke ongehoorzaamheid blijft de protestbeweging straten in Hongkong blokkeren. Onder de betogers zijn een groot aantal studenten die zich niet zomaar naar de eisen van de Chinese regering willen schikken. “We blijven voor onze toekomst strijden.”

Ebola

Ebolavirus slaat wild om zich heen

Ebola verspreidt zich sneller dan ooit. West-Afrika lijdt onder de ebola-epidemie die zich volgens Peter Piot, de co-ontdekker van het ebolavirus, snel over andere continenten zou kunnen verspreiden. Een overzicht van hoe ebola zich verspreidt in onderstaande infografiek.

Aan boord van de Oasis of the Seas: de Royal Promenade, een 120 meter lange winkelstraat met shops, eetgelegenheden en een bar. de Royal Promenade, een 120 meter lange winkelstraat met shops, eetgelegenheden en een bar. (Foto © Sebastiaan Peeters)

Grootste cruiseschip ter wereld gerenoveerd in Rotterdam

De Oasis of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, lag vorige week dinsdag voor een dag aangemeerd in Rotterdam. Het schip onderging voordien een twee weken lange opknapbeurt op een werf in de Rotterdamse haven. Het imposante gevaarte lokte duizenden kijklustigen naar de havenstad.

toverdokter

De tovervaarzen van Zanzibar

7.000 kilometer van huis ligt het feërieke eiland van Zanzibar. Witte stranden, palmbomen en een turquoise zee: Zanzibar lijkt een paradijs op aarde. Maar het eiland heeft een duister kantje. Tussen de koraalstenen huisjes en de bomen en lianen van de bijna ondoordringbare jungle vangt Jannes Zwaenepoel (22) geruchten op over zwarte magie en duistere rituelen. Een reisverslag.

paus Franciscus

Wie verdient de Nobelprijs voor de Vrede?

Vrijdag zal de 95e Nobelprijs voor de Vrede in Stockholm worden uitgereikt. 278 genomineerden, waaronder 47 organisaties, maken kans op de gouden vredesplak. Volgens bookmakersbedrijf Ladbrokes zijn er vier grote kanshebbers: de paus, Malala Yousafzai, Denis Mukwege en… Edward Snowden. Waarom elk van hen de Nobelprijs verdient?

Ebola

België heeft geen rampenplan voor ebola-uitbraak

Ebola verspreidt zich sneller dan ooit. Sinds deze week is het virus ook opgedoken in de Verenigde Staten. Ondanks vele waarschuwingen uit de hele wereld, heeft België nog geen rampenplan klaar voor een eventuele ebola-epidemie in ons land. Terecht, na alle waarschuwingen?

schotland

“Schotten werden onterecht bang gemaakt”

55 procent van de Schotse bevolking koos er op 18 september voor om deel te blijven uitmaken van het Verenigd Koninkrijk. Hiermee zijn de problemen in Schotland echter nog lang niet opgelost. “Het zal nog een tijdje duren voordat de rust in Schotland terugkeert.”

Engeland, Wales en Schotland: koesteren ze alle drie een onafhankelijkheidsdroom? (Foto © Flickr/ Jamielw2009)

Onafhankelijkheidsdroom in Wales blijft beperkt

In Schotland spreken de inwoners zich vandaag uit over een mogelijke onafhankelijkheid. Ook in Cardiff zal de uitslag met de nodige aandacht gevolgd worden, alhoewel de eigen onafhankelijksambities vrij beperkt blijven. “Het aantal voorstanders van een onafhankelijk Wales is wel toegenomen.”

kirkuk

Aan de frontlijn van Kirkuk

Bahram (22) studeert sociaal-cultureel werk aan de KHLeuven. Zijn vader Sirwan is afkomstig van de stad Kirkuk, in Irak. Samen vertrokken ze begin deze maand naar Koerdistan, om er hun roots op te zoeken. Bahram hield een videodagboek bij voor Vranckx & de Nomaden. Op 3 september stond hij aan de frontlijn, op 500 meter van IS.

Bijna 3000 mensen uit 41 landen kwamen in april lopen voor het recht op bewegingsvrijheid.

Rondjes lopen in Palestina [Video]

De documentaire ‘Rondjes lopen in Palestina’ toont hoe het is om in ‘vredestijd’ in conflictgebied te wonen, maar toont ook hoe mensen proberen uit het stramien van het aanslepende conflict te stappen in de hoop dingen te veranderen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 oktober 2014 @ 15:20

  Bijna alle artikels zijn binnen! Wat volgt is de vormgeving, onder het alziend oog van @svandekerckhove! #PIDMAG http://t.co/vSeBMix0Yf

 • 30 oktober 2014 @ 09:06

  Wint Freerunning van jeugdwelzijnswerk Izegem de Cera-prijs? @UitDeMarge @izegem http://t.co/HY1qRahbMS http://t.co/jFTOk5aUMm

 • 29 oktober 2014 @ 21:20

  Cruiseschip Oriana voor het eerst in #Antwerpen http://t.co/4e36wbwC32 http://t.co/4sh2BxQc6Q

 • 29 oktober 2014 @ 15:55

  [VIDEO] Wint Gigos Genk de Cera-prijs van het jeugdwelzijnswerk? @UitDeMarge @stadgenk http://t.co/JsEagDaQ7V http://t.co/8eEyBsENcR

 • 29 oktober 2014 @ 14:39

  Honden casten met regisseur Franco Lolli @FilmfestGent http://t.co/m83gfjFWEr http://t.co/u5PKAf01s2

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk