Buitenland
(Foto © Fatima-Zahra Naïmi)

Franse jongeren weigeren te kiezen tussen Le Pen en Macron: “Ze zijn even gewelddadig”

Op 7 mei trekken de Fransen weer naar de stembus. Dit keer voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. De overgebleven opties? De centristische Emmanuel Macron (En Marche) en de extreem-rechtse Marine Le Pen (Front National, FN). Vele jongeren weigeren te kiezen tussen de twee kandidaten en stemmen liever niet.

Een verkiezingsposter met president Recep Tayyip Erdogan hangt boven het Taksimplein in Istanbul. De vlag toont één van de ‘evet’-slogans: ‘Je moet ja zeggen voor jouw volk.’ Op paaszondag zei 51,4 procent van de Turken – een nipte meerderheid dus – effectief ja voor een constitutionele hervorming. Het belangrijkste doel: de verandering van een parlementair naar een presidentieel systeem.

Het Turkse referendum in beeld

Ja of neen? De Turkse bevolking stemde het voorbije weekend voor een belangrijk referendum. Wat er onder meer op het spel stond: meer macht voor president Erdogan. Onze reporter Aïda (24) was erbij, en zag hoe ‘ja’ nipt de bovenhand nam.

"Genoeg is genoeg -
 Open je mond!" zegt deze Russische slogan. (Foto © Flickr/Marco Fieber)

“Westen moet ophouden zichzelf te profileren als tolerant tegenover homoseksualiteit”

“De acties in Tsjetsjenië zijn deels een tegenreactie op het Westen”, zegt Sophie Withaeckx, naar aanleiding van de gebeurtenissen in Tsjetsjenië, dat homo’s actief opspoort en martelt. Withaeckx doctoreerde over eergerelateerd geweld aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en is coördinator bij RHEA, het expertisecentrum Gender, Diversiteit en Intersectionaliteit van VUB.

(Foto © CACorrections)

China veegt hoog aantal strafexecuties onder de mat

China leidt de internationale gemeenschap om de tuin met verzwakte cijfers over het aantal strafexecuties in het land. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport van Amnesty International. Het aantal doodstraffen in de VS staat dan weer op een historisch laagtepunt.

Schermafbeelding 2017-03-31 om 12.06.31

Van Limburg naar Burkina Faso: een jeugdige kijk op religie

Jeroen Broeckx (26) trok met Broederlijk Delen mee op inleefreis naar Burkina Faso. In het West-Afrikaanse land liet hij de jonge Burkinees Yannick Savadogo en de Limburgse Yildiz Uzum uitleggen wat geloof voor hen betekent. Een boeiende reflectie.

(Foto © Flickr/Republic of Korea)

Populaire Zuid-Koreaanse band Big Bang zet carrière on hold voor militaire dienst

Big Bang, één van de grootste pop-fenomenen in Zuid-Korea en Oost-Azië, last noodgedwongen een pauze in. De bandleden moeten immers voor hun dertigste de militaire dienstplicht vervullen.

Conferentie She Decides

Meer dan 50 landen bevestigen in Brussel: she decides

She Decides. Zo heet het initiatief om vrouwen en meisjes wereldwijd de kans te geven om zelf te beslissen over hun kinderwens – een mensenrecht dat nog niet overal vanzelfsprekend is. She Decides verzet zich onder meer tegen de recente beslissingen van Amerikaans president Trump. Vorige donderdag was er een conferentie in Brussel.

(Foto © Flickr/Joe Brusky)

Klimaatopwarming blijft het probleem van vandaag en morgen

Het World Economic Forum onderzoekt jaarlijks in het Global Risks Report welke problemen de grootste bedreiging vormen voor onze wereld. 750 experts gaven hun mening over de risicofactor van dertig knelpunten op wereldvlak en dertien onderliggende trends. De conclusie bevestigt onze vermoedens: het echte gevaar schuilt in de inkomensongelijkheid, de maatschappelijke polarisatie en de klimaatopwarming.

(Foto © Mstyslav Chernov)

Afrikaanse vluchtelingen: “Wie daar nu uitvaart, is ten dode opgeschreven”

Het aantal migranten dat vanuit Afrika de Middellandse Zee wil oversteken naar Italië blijft hoog. Terwijl Italiaanse autoriteiten en hulpverleners meer en meer overbelast geraken, wordt een Europese oplossing steeds dringender.

lage-emissiezones van europa

Lage-emissiezones van Europa

Sinds 1 februari is de stad Antwerpen een lage-emissiezone: de meest vervuilende auto’s mogen het stadscentrum en Linkeroever niet meer binnen. Alhoewel er in ons land al heel wat heisa was over de nieuwe maatregel, is Antwerpen zeker niet de eerste stad die initiatief neemt om luchtvervuiling onder controle te krijgen. Op deze kaart zie je hoe een aantal andere Europese steden het probleem aanpakken.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 april 2017 @ 22:00

  Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt vandaag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen… https://t.co/9JBTf0oQBT

 • 28 april 2017 @ 16:30

  @Smienos en @Amal__I8 vertellen over @FleksBE, hun gloednieuw jeugdhuis & hun eerste event Fleksin' morgen! #fleks… https://t.co/1zZGjcSt2s

 • 28 april 2017 @ 15:57

  Jawel...Jullie lezen het goed! Een gloednieuwe website op komst dankzij @zapallpeople! https://t.co/B36hWSI0dm

 • 28 april 2017 @ 14:30

  Mourad & Omar van @nuffsaidantwerp zien morgen documentaire ‘Marquette Park’ in première gaan op @MOOOV_films!… https://t.co/vUqaNa78Wj

 • 28 april 2017 @ 14:16

  RT @FleksBE: Yasmien & Amal vertellen over hun gloednieuwe jeugdhuis Fleks en over hun 1e event Fleksin' morgen i/d @Arenberg_OLT https://t…

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk