Buitenland
Bijna 3000 mensen uit 41 landen kwamen in april lopen voor het recht op bewegingsvrijheid.

Rondjes lopen in Palestina [Video]

De documentaire ‘Rondjes lopen in Palestina’ toont hoe het is om in ‘vredestijd’ in conflictgebied te wonen, maar toont ook hoe mensen proberen uit het stramien van het aanslepende conflict te stappen in de hoop dingen te veranderen.

Ben je aan het eten, schuift er een koe mee aan tafel. (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - slot] Moulay Abdeslam

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Zesde en laatste stop: Moulay Abdeslam.

"Chefchaouen verwijst naar de bergtoppen die op de hoorns van een dier lijken (shoef achouen)." (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 5] Chefchaouen

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Vijfde stop: Chefchaouen.

"Deze huizen zijn de reden dat ze Ifrane ook wel eens Klein-Zwitserland noemen." (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 4] Ifrane

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Vierde stop: Ifrane.

"En zo begint elk trouwfeest met gekleurde henna-handen." (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 3] Meknes

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Derde stop: Meknes.

"De komende dagen geniet ik van het platteland en de rust." (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 2] Midar

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Tweede stop: Midar.

Tanger heeft één sterke troef: de zee. (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 1] Tanger

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Eerste stop: Tanger.

Donald Tusk (57) wordt vanaf december voorzitter van de Europese Raad. (Foto © Flickr/Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός της Ελλάδας)

“Europa is gemakkelijke vluchtroute voor Tusk”

Donald Tusk (57) wordt vanaf december voorzitter van de Europese Raad. De Pool staat met onder andere de gevolgen van de economische crisis en het conflict in Oekraïne voor grote uitdagingen. Wat moeten we over de opvolger van Herman Van Rompuy weten?

ALS Association wil Ice Bucket Challenge tot handelsmerk omvormen

De ALS Association, de Amerikaanse variant van de ALS-liga, wil van de term Ice Bucket Challenge een officieel handelsmerk maken. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, heeft de ALSA volledige controle over de populaire term. Niet iedereen is enthousiast. “ALS is een veel te ernstige ziekte om met een ijsemmer te worden geassocieerd”, stelt Danny Reviers, voorzitter van de Belgische ALS-liga.

Wapenwet VS weer onder vuur, maar beperking lijkt nog veraf

In de Verenigde Staten ligt de wapenwet weer zwaar onder vuur, nadat een 9-jarig meisje in Arizona haar schietinstructeur heeft doodgeschoten met een automatisch vuurwapen. Toch is een beperking van de wapenwet nog ver af, want iedereen is bang van de wapenlobby.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 14 september 2014 @ 15:40

  [Video] Rondjes lopen in Palestina http://t.co/T0G9OqNMzz i.s.m. @Apache_be http://t.co/C6KTSlk5Ng

 • 13 september 2014 @ 14:12

  “Maquettes tonen hoe gebouwen er in de ideale wereld zouden uitzien” - http://t.co/R7GhJoNKng

 • 13 september 2014 @ 10:54

  Aan hen die willen roepen! i.s.m. @dewereldmorgen http://t.co/gLyDiH3oOx http://t.co/MxZwAoVyQF

 • 13 september 2014 @ 10:52

  [Blog: Home sweet home - slot] #MoulayAbdeslam http://t.co/R5iC0C5xzu http://t.co/6oJArgR4e8

 • 12 september 2014 @ 15:25

  One Armed Man: jonge kunstenaars in verborgen parel - http://t.co/IKGATXDwnR http://t.co/MDiTS86lKn

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk