Buitenland
Engeland, Wales en Schotland: koesteren ze alle drie een onafhankelijkheidsdroom? (Foto © Flickr/ Jamielw2009)

Onafhankelijkheidsdroom in Wales blijft beperkt

In Schotland spreken de inwoners zich vandaag uit over een mogelijke onafhankelijkheid. Ook in Cardiff zal de uitslag met de nodige aandacht gevolgd worden, alhoewel de eigen onafhankelijksambities vrij beperkt blijven. “Het aantal voorstanders van een onafhankelijk Wales is wel toegenomen.”

kirkuk

Aan de frontlijn van Kirkuk

Bahram (22) studeert sociaal-cultureel werk aan de KHLeuven. Zijn vader Sirwan is afkomstig van de stad Kirkuk, in Irak. Samen vertrokken ze begin deze maand naar Koerdistan, om er hun roots op te zoeken. Bahram hield een videodagboek bij voor Vranckx & de Nomaden. Op 3 september stond hij aan de frontlijn, op 500 meter van IS.

Bijna 3000 mensen uit 41 landen kwamen in april lopen voor het recht op bewegingsvrijheid.

Rondjes lopen in Palestina [Video]

De documentaire ‘Rondjes lopen in Palestina’ toont hoe het is om in ‘vredestijd’ in conflictgebied te wonen, maar toont ook hoe mensen proberen uit het stramien van het aanslepende conflict te stappen in de hoop dingen te veranderen.

Ben je aan het eten, schuift er een koe mee aan tafel. (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - slot] Moulay Abdeslam

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Zesde en laatste stop: Moulay Abdeslam.

"Chefchaouen verwijst naar de bergtoppen die op de hoorns van een dier lijken (shoef achouen)." (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 5] Chefchaouen

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Vijfde stop: Chefchaouen.

"Deze huizen zijn de reden dat ze Ifrane ook wel eens Klein-Zwitserland noemen." (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 4] Ifrane

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Vierde stop: Ifrane.

"En zo begint elk trouwfeest met gekleurde henna-handen." (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 3] Meknes

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Derde stop: Meknes.

"De komende dagen geniet ik van het platteland en de rust." (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 2] Midar

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Tweede stop: Midar.

Tanger heeft één sterke troef: de zee. (Foto © Hanan Challouki)

[Blog: Home sweet home - 1] Tanger

Hanan, 22 jaar oud, studeert bijna af als communicatiewetenschapper. Deze zomer verbleef ze drie weken in Marokko, waar ze schreef over de ervaring om als Marokkaanse Belg op vakantie te gaan naar het land waar haar ouders geboren zijn. Eerste stop: Tanger.

Donald Tusk (57) wordt vanaf december voorzitter van de Europese Raad. (Foto © Flickr/Αντώνης Σαμαράς Πρωθυπουργός της Ελλάδας)

“Europa is gemakkelijke vluchtroute voor Tusk”

Donald Tusk (57) wordt vanaf december voorzitter van de Europese Raad. De Pool staat met onder andere de gevolgen van de economische crisis en het conflict in Oekraïne voor grote uitdagingen. Wat moeten we over de opvolger van Herman Van Rompuy weten?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 september 2014 @ 15:19

  @sabrinadewitte Hey Sabrina, hier vind je al onze workshops: http://t.co/JlE7TdnQos. Inschrijven via kris@stampmedia.be

 • 30 september 2014 @ 13:39

  Zaterdag 4/10: Startdag Tekst. Een #workshop voor alle #journalisten in spe. - http://t.co/tpntBUDim4 http://t.co/wu4hvbXLaw

 • 30 september 2014 @ 08:32

  Zo werkt het: zet je talenten in de kijker - http://t.co/OyuFV89yOR http://t.co/q6PTDZPvcg

 • 29 september 2014 @ 14:55

  RT @CHIPSLabo: Data van het web verzamelen met import.io - http://t.co/5NabYrr1tO #datajournalistiek #datascraping

 • 29 september 2014 @ 14:51

  Antwerpse binnenstad decor voor World Cup #Trialbike, @belaeykenny pakt brons http://t.co/Jxxp0Biza5 http://t.co/pmF8Fx80dG

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk