Buitenland
Conferentie She Decides

Meer dan 50 landen bevestigen in Brussel: she decides

She Decides. Zo heet het initiatief om vrouwen en meisjes wereldwijd de kans te geven om zelf te beslissen over hun kinderwens – een mensenrecht dat nog niet overal vanzelfsprekend is. She Decides verzet zich onder meer tegen de recente beslissingen van Amerikaans president Trump. Vorige donderdag was er een conferentie in Brussel.

(Foto © Flickr/Joe Brusky)

Klimaatopwarming blijft het probleem van vandaag en morgen

Het World Economic Forum onderzoekt jaarlijks in het Global Risks Report welke problemen de grootste bedreiging vormen voor onze wereld. 750 experts gaven hun mening over de risicofactor van dertig knelpunten op wereldvlak en dertien onderliggende trends. De conclusie bevestigt onze vermoedens: het echte gevaar schuilt in de inkomensongelijkheid, de maatschappelijke polarisatie en de klimaatopwarming.

(Foto © Mstyslav Chernov)

Afrikaanse vluchtelingen: “Wie daar nu uitvaart, is ten dode opgeschreven”

Het aantal migranten dat vanuit Afrika de Middellandse Zee wil oversteken naar Italië blijft hoog. Terwijl Italiaanse autoriteiten en hulpverleners meer en meer overbelast geraken, wordt een Europese oplossing steeds dringender.

lage-emissiezones van europa

Lage-emissiezones van Europa

Sinds 1 februari is de stad Antwerpen een lage-emissiezone: de meest vervuilende auto’s mogen het stadscentrum en Linkeroever niet meer binnen. Alhoewel er in ons land al heel wat heisa was over de nieuwe maatregel, is Antwerpen zeker niet de eerste stad die initiatief neemt om luchtvervuiling onder controle te krijgen. Op deze kaart zie je hoe een aantal andere Europese steden het probleem aanpakken.

(Foto © Flickr/Gert Jan Kole)

Op stap in het Londense Chinatown

In de Londense wijk Soho bevindt zich het alom bekende Chinatown. Zoals de naam doet vermoeden, is deze speciale plek een mix van alles wat Chinees en Aziatisch is. Van eetcultuur tot massages, het is al Oosters wat de klok slaat. Maar is werken en wonen in een ‘eigen gemeenschap’ als Chinatown dan wel een voorbeeld van integratie?

(Foto © Frank de Jongh)

[Niger] Het verhaal van Boulla (37 jaar): “Terreur maakt mensen inventief”

Niger is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld, aldus de Verenigde Naties. Ook wordt het land al enkele jaren geteisterd door terreurgroepering Boko Haram. Wat is er precies aan de hand in Niger? Hoe reageert de bevolking op de situatie? Onze reporter Charlotte zocht het voor ons uit en kwam terug uit Niger met pakkende getuigenissen. Hier legt Boulla (37) uit hoe ze met haar gezin vluchtte van Boko Haram, maar ook terugkeerde naar haar thuis.

(Foto © Frank de Jongh)

[Niger] Het verhaal van Zeinabou (19 jaar): “Het straatleven leek zo mooi, zo perfect”

Niger is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld, aldus de Verenigde Naties. Ook wordt het land al enkele jaren geteisterd door terreurgroepering Boko Haram. Wat is er precies aan de hand in Niger (link naar feitenstuk)? Hoe reageert de bevolking op de situatie? Onze reporter Charlotte zocht het voor ons uit en kwam terug uit Niger met pakkende getuigenissen. Hier kan je lezen hoe Zeinabou (19) in een straatbende terechtkwam.

(Foto © Frank de Jongh)

Niger gaat gebukt onder dreiging van Boko Haram

Niger is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld, aldus de Verenigde Naties. Ook wordt het land al enkele jaren geteisterd door terreurgroepering Boko Haram. Wat is er precies aan de hand in Niger? Hoe reageert de bevolking op de situatie? StampMedia-reporter Charlotte zocht het uit.

(Foto © Frank de Jongh)

[Niger] Het verhaal van Hadjara (45 jaar): “Boko Haram brandde ons hele dorp plat”

Niger is een van de minst ontwikkelde landen ter wereld, aldus de Verenigde Naties. Ook wordt het land al enkele jaren geteisterd door terreurgroepering Boko Haram. Wat is er precies aan de hand in Niger? Hoe reageert de bevolking op de situatie? Onze reporter Charlotte zocht het voor ons uit en kwam terug uit Niger met pakkende getuigenissen. Hier legt Hadjara (45) uit wat er met haar dorp gebeurde.

(Foto © Flickr/Babak Fakhamzadeh)

Steve Bantu Biko: Vader van de “Black Consciousness”

In de achterkamers van de geschiedenis zijn sporen terug te vinden van minder bekende helden, zoals Steve Biko. Zijn pad werd geëffend door bekendere helden, zoals Nelson Mandela. Over vele andere mannen en vrouwen die het het Zuid-Afrikaanse Apartheidsregime tot zijn knieën dwong, is minder geweten.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 maart 2017 @ 10:07

  RT @Nieuwsarchief: De resultaten van het onderzoek vind je ook in de nieuwe Nieuwsmonitor van het ENA: https://t.co/2bUFOUA0zP https://t.co…

 • 23 maart 2017 @ 21:08

  RT @msillis: .@AnoukTorbeyns' adoptiedossier voor @StampMedia en @demorgen morgen ook nog eens op @hautekiet @radio1be https://t.co/94nF1ep…

 • 23 maart 2017 @ 16:25

  In dialoog met adoptiekinderen en stedelijke jongeren. @AnoukTorbeyns @rob_televisie @demorgen @HLN_BE @destandaard… https://t.co/AKG1x4YKWq

 • 23 maart 2017 @ 15:52

  RT @JefCauwenberghs: Het onbespreekbare bespreekbaar maken. Zeer sterk dossier van @AnoukTorbeyns vandaag in @demorgen https://t.co/FCqHIB3…

 • 23 maart 2017 @ 15:14

  Herbeluister hier de bespreking over het dialoogtraject rePresent met @hautekiet op @radio1be. https://t.co/VvRSZ4NFCW

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk