Buitenland
hoofdfoto

“Partners in vrede, vrijheid en gerechtigheid”

“Partners in vrede, vrijheid en gerechtigheid voor alle Europese en Palestijnse jongeren.” Dat staat in de overeenkomst die werd getekend na afloop van de United for Justice & Peace, de eerste internationale Palestijnse jeugdconferentie. De voorbije week reisden daarvoor 33 Europese studenten naar Bethlehem. Onder hen onze reporter Annemiek (24). Hieronder haar ervaringsverslag.

25 jaar Kinderrechten: we komen van ver, maar de weg is nog lang

25 jaar Kinderrechten: we komen van ver, maar de weg is nog lang

Vandaag is het exact 25 jaar geleden dat het Verdrag inzake de rechten van het kind, beter bekend als het Kinderrechtenverdrag, getekend werd. 20 november staat dan ook wereldwijd bekend als de dag van het kind. Twee reporters van StampMedia spraken met jongeren uit verschillende landen over kinderrechten in hun land. “Jongens en meisjes moeten gelijk zijn, ongeacht geslacht, religie of cultuur”, schrijven ze.

In het begin was één Bitcoin slechtst 10 euro waard, inmiddels levert één Bitcoin 265 euro op. (Foto © Flickr/Zach Copley)

Online illegale (drugs)handel: een blik van binnenuit

Een expert op het gebied van geheime online (drugs)handel gunt ons een blik in zijn wereld. “Je hoeft niet meer in donkere steegjes te wachten op gevaarlijke loopjongens, maar bestelt en ontvangt je product in een vertrouwde omgeving.”

De drugshandel verhuist volgens onderzoek door De Volkskrant de jongste jaren op grote schaal naar het internet. (Foto © Flickr/M.A. Cabrera Luengo)

Ook België mengt zich in internationale strijd tegen online drugshandel

België doet mee aan een internationaal project dat illegale drugshandel online zal bestrijden. Dat heeft Jan Dobbelaar van het Nederlandse Openbaar Ministerie (OM) en contactpersoon voor Project Illegal Trade Online Marketplace (ITOM) bevestigd.

Na ruim drie weken van burgerlijke ongehoorzaamheid blijft de protestbeweging straten in Hongkong blokkeren. (Foto © Flickr/Long CHUNG)

Hongkongse studenten weigeren paraplu’s dicht te klappen

Na ruim drie weken van burgerlijke ongehoorzaamheid blijft de protestbeweging straten in Hongkong blokkeren. Onder de betogers zijn een groot aantal studenten die zich niet zomaar naar de eisen van de Chinese regering willen schikken. “We blijven voor onze toekomst strijden.”

Ebola

Ebolavirus slaat wild om zich heen

Ebola verspreidt zich sneller dan ooit. West-Afrika lijdt onder de ebola-epidemie die zich volgens Peter Piot, de co-ontdekker van het ebolavirus, snel over andere continenten zou kunnen verspreiden. Een overzicht van hoe ebola zich verspreidt in onderstaande infografiek.

Aan boord van de Oasis of the Seas: de Royal Promenade, een 120 meter lange winkelstraat met shops, eetgelegenheden en een bar. de Royal Promenade, een 120 meter lange winkelstraat met shops, eetgelegenheden en een bar. (Foto © Sebastiaan Peeters)

Grootste cruiseschip ter wereld gerenoveerd in Rotterdam

De Oasis of the Seas, het grootste cruiseschip ter wereld, lag vorige week dinsdag voor een dag aangemeerd in Rotterdam. Het schip onderging voordien een twee weken lange opknapbeurt op een werf in de Rotterdamse haven. Het imposante gevaarte lokte duizenden kijklustigen naar de havenstad.

toverdokter

De tovervaarzen van Zanzibar

7.000 kilometer van huis ligt het feërieke eiland van Zanzibar. Witte stranden, palmbomen en een turquoise zee: Zanzibar lijkt een paradijs op aarde. Maar het eiland heeft een duister kantje. Tussen de koraalstenen huisjes en de bomen en lianen van de bijna ondoordringbare jungle vangt Jannes Zwaenepoel (22) geruchten op over zwarte magie en duistere rituelen. Een reisverslag.

paus Franciscus

Wie verdient de Nobelprijs voor de Vrede?

Vrijdag zal de 95e Nobelprijs voor de Vrede in Stockholm worden uitgereikt. 278 genomineerden, waaronder 47 organisaties, maken kans op de gouden vredesplak. Volgens bookmakersbedrijf Ladbrokes zijn er vier grote kanshebbers: de paus, Malala Yousafzai, Denis Mukwege en… Edward Snowden. Waarom elk van hen de Nobelprijs verdient?

Ebola

België heeft geen rampenplan voor ebola-uitbraak

Ebola verspreidt zich sneller dan ooit. Sinds deze week is het virus ook opgedoken in de Verenigde Staten. Ondanks vele waarschuwingen uit de hele wereld, heeft België nog geen rampenplan klaar voor een eventuele ebola-epidemie in ons land. Terecht, na alle waarschuwingen?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 21 november 2014 @ 15:30

  RT @CHIPSLabo: 14 -16 november vond in Antwerpen de Belgische editie van het 48 Hour Film Project plaats. Ideaal voor #TimeLineJS - http://…

 • 21 november 2014 @ 13:34

  48 Hour Films tonen zich in Antwerpen - http://t.co/0QeUOV0SGl http://t.co/DIxJd4AaBX

 • 20 november 2014 @ 16:22

  “Partners in vrede, vrijheid en gerechtigheid” - http://t.co/1Mp76OG9Pu http://t.co/dJbMcpjTCd

 • 20 november 2014 @ 10:19

  25 jaar #Kinderrechten: we komen van ver, maar de weg is nog lang - http://t.co/OwPu79S5LF http://t.co/7ix08D8Qfy

 • 19 november 2014 @ 20:56

  @AdilElArbi Zeg slimme mens, tussen de bedrijven door nog ergens een beetje tijd voor #StampMedia? Onze jonge reporters vragen naar u :)

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk