Cultuur
"De huidige situatie in Palestina weinig te maken heeft met het jodendom", weet Said El Kaouakibi, voorzitter van Al Mawada.

Benefiet Palestina: “Moslims helpen ligt niet goed in de markt”

Afgelopen weekend organiseerde Al Mawada Foundation een online benefietactie ten voordele van Palestina. De socio-culturele organisatie wist uiteindelijk 100.000 euro te verzamelen. “Wij moeten trots zijn op onze moslimidentiteit en van daaruit actief bijdragen aan onze maatschappij.”

“Je kan van je voorpagina wel een monument maken, maar doe dat dan sereen en in waardigheid - niet met foto's van slachtoffers." (Foto © StampMedia)

Opnieuw foto’s van slachtoffers op voorpagina’s Vlaamse kranten

De foto’s van vijf Belgen, die omgekomen zijn op rampvlucht MH17, prijkten op de weekendeditie van vier Vlaamse kranten. Daarbij werd de volledige naam van elk van de slachtoffers vermeld. Het doet herinneringen aan het privacyschandaal in de nasleep van de busramp in Sierre opflakkeren. “Twee jaar na de heisa gebeurt exact hetzelfde.”

Jens Dendoncker

“Er is meer nodig voor comedy dan een microfoon”

Ook dit jaar organiseert het artiestenbureau Pretpraters tijdens de Gentse Feesten het humorfestival Prettige Feesten. Dat alles vindt plaats in de balzaal van de Vooruit, waar gevestigde waarden nieuwe grappen op het publiek loslaten. In hun kielzog hoopt een aantal aankomende talenten de comedyhemel te bestormen. Onder hen: Jens Dendoncker.

Piv Huvluv: “Gebrek aan ambitie maakt van mij tevreden man” (Foto © Milou Verstappen)

Piv Huvluv: “Gebrek aan ambitie maakt van mij tevreden man”

Al jaren draait Piv Huvluv – geboren Jan Cattrijsse – mee in het comedycircuit, maar sleet zit er nog lang niet op. Momenteel is hij volop Yolo, zijn vijfde avondvullende show, aan het try-outen. de première in oktober nadert immers met rasse schreden. “Voor deze voorstelling haalde ik mijn inspiratie uit een documentaire over een eendagsvlieg.”

Het poppentheater van Companhia Marimbondo bracht het verhaal van Adam en Eva op de Kalandeberg. (Foto © Milou Verstappen)

Companhia Marimbondo verovert harten van jong en oud

Op een luie zondagmiddag op de Gentse Feesten rondkuieren, kan voor aangename verrassingen zorgen. Op elke straathoek is voor elk wat wils entertainment voorzien. Zo zorgt het International Puppetbuskers Festival ervoor dat ook de jongste feestengangers aan hun trekken komen. Het Portugese Companhia Marimbondo verrast iedereen in al haar eenvoud.

Feesten burgemeester

De eerste 24 uur in het spoor van de Gentse feestenburgemeester

Tien dagen lang zal het rode bastion van burgemeester Termont (Sp.a) even in handen zijn van een liberaal. De eer om Gentse ‘feestenburgemeester’ te zijn, valt dit jaar voor de tweede keer te beurt aan Christophe Peeters (Open Vld). Maar wat doet de feestenburgemeester eigenlijk? Wij volgden het eerste etmaal van de Feesten in zijn kielzog.

Daniëlla Cornelis verloor gaandeweg haar zicht: "Ook al is het anders dan vroeger, ik amuseer me nog altijd." (Foto © Milou Verstappen)

Blind je weg vinden op de Gentse Feesten

In het drukke programma van de Gentse Feesten is van zondag tot zondag Kloaver Viere terug te vinden, een door en door Gentse cabaretgroep, die sketches en liedjes brengen in het sappige lokale dialect. Een van de vier leden is Daniëlla Cornelis, die gaandeweg haar zicht verloor. Het weerhoudt haar niet op te treden en zelfs mee te lopen in de openingsstoet.

Familie Van den Berghe

Familie Van den Berghe zet deuren open

Productiehuis Cirq slaat tijdens deze Gentse feesten de handen in elkaar met familie Van den Berghe. Die zorgt al jaar en dag voor de betere animatie op de Feesten. De Van den Berghes slaan gedurende 10 dagen hun tenten op in de Willem de Beersteeg.

Schrijfster Belinda Aebi: "Ik heb een boontje voor Gent."

Gentse Feesten spelen hoofdrol in misdaadroman

Zigeunerbloed is een boek over de verdwijning van een negentienjarig Roma-meisje tijdens de Gentse Feesten van vorig jaar. Een fictief verhaal, maar auteur Belinda Aebi baseert zich op de werkelijkheid voor achtergrondinformatie. “Mijn verhalen zijn fictie, maar wat zich buiten mijn deur afspeelt, is helaas echt.”

Black Elvis: “Er lopen veel slechte imitators rond die hun ziel niet in hun act leggen” (Foto © Milou Verstappen)

Radio Modern en Black Elvis veroveren Stadshal weer

Wie tijdens de Gentse Feesten de Golden Fifties wil herbeleven, vindt zeker zijn gading onder de imposante stadshal. Jong en oud kunnen er swingen op de retrobeats van Radio Modern. Als blikvanger, ook dit jaar weer: Black Elvis. “In België word ik altijd zeer warm onthaald, meer nog dan in andere landen.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 25 juli 2014 @ 10:24

  [Video] Zweedse coalitie in Vlaams Parlement - http://t.co/mFweRdUFA6 http://t.co/Y1s0ChkEFZ

 • 25 juli 2014 @ 07:59

  Benefiet Palestina: “Moslims helpen ligt niet goed in de markt” - http://t.co/H2VyLzF8K4 http://t.co/m0vtSJWki9

 • 24 juli 2014 @ 14:39

  Foto’s van slachtoffers op voorpagina’s Vlaamse kranten. @Rrik: "Sierre is vergeten" http://t.co/lUJK95oy6Y #MH17 http://t.co/6pkCV4ZUn3

 • 24 juli 2014 @ 13:01

  “Er is meer nodig voor comedy dan een microfoon”: meet @jinsvonstroheim ! http://t.co/gO7373XCzJ #gf14 http://t.co/GV8YLDmJwZ

 • 24 juli 2014 @ 09:40

  @jinsvonstroheim Wij werpen zelden met spullen. Komt vanmiddag online!

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk