Cultuur
Vin Diesel luistert naar K3

Vin Diesel luistert naar K3

Volgende maand start de groots opgezette talentenjacht ‘K3 Zoekt K3’, waarin drie nieuwe meisjes worden gevonden voor de groep. VTM werkt samen met de Nederlandse commerciële zender SBS6. En die heeft wel een heel erg creatieve manier gevonden om zijn kijkers warm te maken voor de start van het nieuwe programma.

het steen antwerpen

Zomer van Antwerpen daalt af in Het Steen

In het kader van de Zomer Van Antwerpen (ZvA) organiseert Captain Boomer in Het Steen een ludieke tocht, i.s.m. dienst archeologie van de stad Antwerpen. Onder de middeleeuwse burcht zou zich namelijk de diepste put van Europa bevinden…

Het Arqontaporin atelier.

Luik pakt uit met creativiteit en duurzaamheid

Luik wil haar bezoekers dit najaar verbazen. Met het aankomende designfestival RECIPROCITY, het cultuurcentrum Le Citè Miroir, het ecobiertje Leopold 7, het kleurrijke Arqontaporin atelier en de REstore winkel, waar men van afval designwerk maakt, toont de Vurige Stede zich creatief én duurzaam.

Jonathan Hendrickx

21-jarige student schrijft 712 bladzijden tellende roman

Een thriller van meer dan 700 pagina’s schrijven én uitgeven: dat verwacht je niet van een 21-jarige student. Maar Jonathan Hendrickx deed het. Tot zijn eigen verbazing. “Het is nog steeds raar om ‘Aan de lippen’ te zien en te beseffen dat ik dat geschreven heb.”

Jazz Middelheim

[Video] Jeroen Van Herzeele op Jazz Middelheim: 4 optredens op 1 dag

Jeroen Van Herzeele is een van de drukst bezette muzikanten op Jazz Middelheim. Hij speelde vrijdag maar liefst vier verschillende concerten, met telkens één uur pauze daartussen.

Foto's die je kon laten maken in het fotohokje

Rondreizend fotohokje zet 50 jaar FoMu in de kijker

Wie vrijdag een leuk aandenken wou aan een dagje Jazz Middelheim, kon een foto laten maken in de FOMUmaton. In het fotohokje, eentje zoals in het station, doet de ene al wat zotter dan de andere. Al gaat het jazzfestivalpubliek “niet zo gek veel uit de bocht.”

Jazz Middelheim

Van politiek journalist naar verslaggever op Jazz Middelheim

Jazz Middelheim trekt ook aandacht van buitenlandse journalisten. Naast enkele noorderburen vinden we Fransman Jean-Jaques Dikongué in de perstent. Hij brengt verslag uit voor verschillende magazines én online. “Met mijn artikels wil ik laten zien dat jazz muziek is met een boodschap.”

Jazz Middelheim

Jazzing in the rain

De weergoden zijn Jazz Middelheim niet heel goedgezind dit jaar. Maar waar iedereen vlucht voor de regen, blijft Daniel Verbiest (57) in zijn stoeltje onder zijn paraplu zitten. De liefde voor het festival is dan ook enorm groot. “Wat is er mooier dan vier dagen genieten van heerlijke jazz?”

Jazz middelheim

Lokt Jazz Middelheim vooral hoogopgeleiden?

Jazz zou volgens een studie van de universiteit van British Colombia vooral hoogopgeleiden aantrekken. Uit dat onderzoek bleek immers dat het muziekgenre vooral geapprecieerd wordt door personen met een hoger diploma. Uit een steekproef op Jazz Middelheim blijkt die hypothese een feit te zijn.

Ashley Kahn

“Coltrane kan je niet zomaar begrijpen: je moet er klaar voor zijn”

Vanavond brengen Joe Lovano en Chris Potter op Jazz Middelheim een eerbetoon aan A Love Supreme. Het is, naast Kind of Blue van Miles Davis, de meest bekende jazzplaat in de geschiedenis. John Coltrane’s album dateert van 1965. Maar wat maakt dat album nu net legendarisch?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 augustus 2015 @ 11:02

  #PIDMAG Nr. 12 is gearriveerd! Lees alles over 'De druk van het geluk' op http://t.co/4E85BPyhMJ http://t.co/uKTvPe6BUu

 • 29 augustus 2015 @ 10:10

  Why the f*ck ben ik zo gelukkig? http://t.co/zsjrTR1cKG http://t.co/gX6KE2fGR5

 • 29 augustus 2015 @ 06:56

  @kwadronaut Onlangs nog een analyse uitgevoerd door een medewerker met visuele beperking. De nieuwe website zal beter afgestemd zijn.

 • 28 augustus 2015 @ 18:20

  RT @PieterRombouts: Enorm fijn mediakamp achter de rug met @StampMedia op @vrtderedactie. Een dikke merci aan @ER_VRT en zijn team! http://…

 • 28 augustus 2015 @ 13:55

  [Job] @HLN_BE zoekt een nieuwsjager - http://t.co/utNSnkIIoD

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk