Cultuur
Hét hoogtepunt was zonder twijfel het moment dat een discobal een luchtballon bleek te zijn en beide DJ's over het publiek zweefden. (Foto © Stefan Lambrechts)

Dimitri Vegas & Like Mike veroveren Sportpaleis (opnieuw)

Dimitri Vegas & Like Mike stonden vrijdagavond voor een uitzinnig Sportpaleis. Dit weekend wordt de gloednieuwe ‘Bringing The World The Madness’-wereldtournee namelijk afgetrapt in Antwerpen. Het werd een erg energieke dj-set met tal van special effects.

Maarten Goethals

“Politiek gaat over macht, poëzie over zin geven aan mijn leven”

Met Hees zet Maarten Goethals, politiek journalist voor De Standaard, zijn eerste stappen in de wereld van de poëzie. In zijn debuut passeren Brussel en koningin Paola de revue, maar ook “de zaken waarover de politiek moet zwijgen”.

Sinds dit weekend prijkt op de Antwerpse Zuiderdokken onze overleden koningin Fabiola tussen de helden van Disney. (Foto © Stefan Lambrechts)

Disney Ice Dreams eert koningin Fabiola

Sinds dit weekend prijkt op de Antwerpse Zuiderdokken onze overleden koningin Fabiola tussen de helden van Disney. Nog tot 11 januari 2015 kan je de buste bewonderen op het ijssculpturenfestival Disney Ice Dreams.

De tentoongestelde trouwkleding voldeed volledig aan de verwachtingen. (Foto © Milou Verstappen)

Een kijk op Arabische trouwmode in Antwerpen

Voor een beurs en modeshow van Arabische trouwkledij moest je op 7 december in hartje Antwerpen zijn. Op La femme du Maghreb zetten stylisten en ontwerpers uit de hele Benelux hun mooiste creaties in de kijker. Het was al de veertiende jaargang van het event, dat vele honderden kijklustigen lokte.

Caminos stippelt uit welke paden en welke wegen interessant kunnen zijn. Hoe en wat kies je dan? (Foto © Alisa Nadezhkina)

Caminos laat jongeren ontsnappen

In Zaal Zirkus in Antwerpen ontsnapte op 2 december een groep jongeren aan hun dagelijkse realiteit met de super eerlijke theatervoorstelling Caminos. Jong maar door omstandigheden volwassen genoeg vragen ze zich af: “Ik kan alle kanten uit, maar toch geraak ik niet vooruit. Hoe komt dat? Waarom?”

kotroute

Kotroute in Antwerpen: een interactieve wandeling

Jaarlijks strijkt de Kotroute neer in Vlaamse studentensteden. Het concept is simpel: jonge kunstenaars exposeren in studentenkoten. Studentenkamers worden voor één nacht omgetoverd tot tentoonstellingsruimtes, Beloftevol artistiek talent toont een avond lang eigen werk in gezellige omkadering van een kot.

Brabançonne

Brabançonne: Vlaams-Waalse film “où on chante dedans”

Woensdag gaat Brabançonne in première, de vierde langspeelfilm van regisseur Vincent Bal. De komedie is 100% Belgisch – 50% Vlaams en 50% Waals. Ze werd gedraaid in Brussel, de provincie Luxemburg en Antwerpen. Maar hoe zit het met de kennis van het Frans van acteurs en BV’s?

Guido Strobbe oogt streng, maar is in werkelijkheid een heel vriendelijk en grappig persoon. (Foto © Marieke Vlerick)

Thrillerauteur Guido Strobbe: “Ik dacht niet aan publiceren”

Het gaat de Gentse thrillerschrijver Guido Strobbe (58) voor de wind. Hij schreef drie thrillers op twee jaar tijd en tekende net het contract voor zijn vierde boek. Zelf blijft hij er vooral bescheiden bij. “Het is dankzij mijn vrouw dat ik opnieuw schrijf.”

Winter in Antwerpen: een parade van vuurkunstenaars, circusartiesten, acrobaten, installaties, muziek, een indrukwekkende lichtshow en vuurwerk. (Foto © Sebastiaan Peeters)

Winter in Antwerpen opent met feestelijke parade

Winter in Antwerpen ging dit weekend van start met een parade van vuurkunstenaars, circusartiesten, acrobaten, installaties, muziek, een indrukwekkende lichtshow en vuurwerk. Ruim 100.000 bezoekers woonden het spektakel in het centrum van de stad bij.

douglasfirs620

Een intiem concert in je huiskamer

Via Living Concerts kun je artiesten boeken die optreden in je huiskamer. Afgelopen weekend werd de aftrap gegeven in Bierbeek. De Gentse groep Douglas Firs trad op voor fans. “Een tof initiatief, zowel voor de organisator als voor de artiest.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 20 december 2014 @ 12:38

  RT @_StoryLab_: StoryLab - digital storytelling http://t.co/AyyanEH5aJ

 • 20 december 2014 @ 12:17

  Dimitri Vegas & Like Mike veroveren Sportpaleis opnieuw @dimitrivegas @likemike @tomorrowland http://t.co/ZgYGN3J5da http://t.co/uRRUDQdUpK

 • 20 december 2014 @ 10:51

  Operatie brown-out: 48 uur zonder elektriciteit #kernenergie http://t.co/L0CCFDlY0A http://t.co/EVfiAJAau5

 • 19 december 2014 @ 21:25

  RT @LaurensSoenen: Kom morgen 20 december het werk van jonge journalisten @StampMedia bewonderen: https://t.co/JVhLI7gRhC. RT wordt erg gea…

 • 19 december 2014 @ 20:39

  [OPINIE] "There is no alternative" en geitenwollensokken http://t.co/jscKgV1Dcf http://t.co/wh0J9pwCKe

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk