Cultuur
Zanger op podium

‘Lee & Cindy C.’: doen wat je hart je ingeeft

Op woensdag 1 juli gaat Lee & Cindy C. in première. De eerste langspeelfilm van Stany Crets is een mengeling van humor, muziek en romantiek. “Het gaat vooral over het kiezen van je eigen weg”, zegt Crets.

© 2015 Mauro (Gruppo Di Palowski) – C.H.I.P.S. StampMediaStoorzender – BART HELEVEN-5 (1)

Mauro Pawlowski: ‘Met Gruppo en de sambaballen leef ik me volledig uit’

Mauro Pawlowski heeft samen met zijn band Gruppo di Pawlowski de laatste festivaldag van Genk On Stage op Factor J2 afgesloten. De tent was afgeladen vol en het publiek ging samen met de frontman volledig uit hun dak.

Lili Grace

Lili Grace: ‘Als vrouw moet je gewoon hard knallen’

Nelle (23) en Dienne (21) Bogaerts vormen samen Lili Grace. Het dynamische zusterduo brengt een mix van pop en elektronica naar Factor J². Deze straffe madammen weten zich recht te houden tussen al het mannelijk geweld.

© Machteld Bollen

Les Truttes sluiten met wervelende show Fruit Stage af [video en fotoreeks]

De coverband Les Truttes vormt een vaste waarde op Genk on Stage. Dit jaar trakteerde de band Genk op een gloednieuwe show: ‘Popaganda’. De groep pakte uit met nieuwe kostuums, een nieuw decor en enkele nieuwe coversongs. Maar de succesformule van de covergroep blijft bij het grote publiek werken. Les Truttes waren de ideale afsluiter voor de Fruit Stage.

Genk on stage

“Als frontvrouw kan ik mijn mannetje wel staan”

Talent voor muziek, dezelfde familienaam en Genkse roots: meer hebben Pino en Claudia Guarraci niet nodig om samen een muzikaal duo te vormen. Als lokale helden sieren ze dit jaar de affiche van Genk on Stage. Een thuismatch zou je denken, hoewel: “ik ben veel zenuwachtiger dan anders”.

GOS_Portret_The Hickey Underwold 2 © Magali Merzougui WEB

Faltakh (The Hickey Underworld): ‘Sinds mijn 13de ben ik zeker van mijn muziek’

The Hickey Underworld heeft zondagavond Factor J in lichterlaaie gezet. De luide, geaccentueerde sound van de band lokte heel wat jongeren naar het podium. Na afloop namen we de groep op ‘tournee’ door Genk centrum. Intussen beantwoordde Younes Faltakh een aantal van onze vragen.

‘Schijn Bedriegt’ in Duinkerke

‘Schijn Bedriegt’ in Duinkerke

Nog tot 20 september loopt de tentoonstelling ‘Schijn Bedriegt, Françoise Pétrovitch in dialoog met collecties van LAAC en Frac Nord-Pas de Calais’ in het Lieu d’Art et Action Contemporaine, of kortweg het LAAC, in Duinkerke. Met de samenwerking van Françoise Pétrovitch biedt het LAAC een nieuwe invalshoek op eigen collecties.

GOS_portret The Skadillacs_ Maarten Goffin

‘Na het tweede nummer ben ik al halfdood’

Op de laatste dag van Genk On Stage krijgen we nog een portie ska geserveerd. De Skadillacs speelden op de Fruitmarkt hun zweterige ode aan de two-step-ska van de jaren ’80. Ze brengen covers, maar willen stilaan eigen muziek maken. Zanger Maarten Goffin is alvast enthousiast over de band.

Food Plaza Genk on Stage

Food Plaza: een mix van verschillende keukens

Voor de eerste keer op Genk On Stage kon je op de Fruitmarkt Food Plaza vinden. Food Plaza is een multicultureel concept en bestaat uit 6 verschillende food stands met origine uit Turkije, België, Italië, Marokko, Griekenland en Spanje. Naast het typische festivalvoedsel zoals hamburgers, hotdogs en frieten was er dit jaar een meer gevarieerd aanbod. Het uitgebreide aanbod viel duidelijk in de smaak bij de bezoekers.

Nielson pakt Fruit Stage in met 'Sexy als ik dans'

Nielson pakt Fruit Stage in met ‘Sexy als ik dans’

De Nederlandse singer-songwriter Nielson heeft in Nederland de voorbije twee jaar naam en faam gemaakt. Vlaanderen palmde hij vooral in met de grote hit ‘Sexy als ik dans’. Op de Fruit Stage serveerde hij het publiek zijn unieke, energieke sound geïnspireerd door soul en hiphop. De hits waarmee hij bekendheid verwierf, passeerden de revue. Maar ook minder bekende nummers uit het debuutalbum ‘Zo Van Ah Yeah’ zong hij zondagavond in Genk.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 1 juli 2015 @ 10:01

  #PIDMAG N° 10 is gearriveerd met als thema ... #SEX - Lees/Download hier: http://t.co/4E85BPyhMJ http://t.co/xkREdr4GS9

 • 1 juli 2015 @ 08:05

  #PIDMAG N°10 wordt de komende dagen op u afgevuurd. Het thema... #SEX - Lees het voorwoord: http://t.co/1DOzGN5lHX http://t.co/5bJKBiQWQu

 • 30 juni 2015 @ 09:42

  ‘Lee & Cindy C.’: doen wat je hart je ingeeft @stanycrets http://t.co/NxUMOWKmdi http://t.co/kw2IDlZE4T

 • 29 juni 2015 @ 16:14

  Mauro Pawlowski: ‘Met Gruppo en de sambaballen leef ik me volledig uit’ - http://t.co/vKntJTvS82 #GOS2015 http://t.co/TWEmwZQFjM

 • 29 juni 2015 @ 14:55

  Lili Grace: ‘Als vrouw moet je gewoon hard knallen’ - http://t.co/MmUveol7Y8 #GOS2015 http://t.co/ntCrzLpr8n

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk