Cultuur
Let's Go Urban Limburg

1.800 kinderen tonen hun dansmoves in Genk

1.800 Limburgse lagereschoolleerlingen zakten af naar de Limburghal in Genk voor het slotevenement van Let’s Go Urban Limburg. Na zes maanden van intensieve dansworkshops toonden kinderen wat ze geleerd hadden in een grootschalige urban dance battle.

Boy George, eind juni te bewonderen in Genk.

Boy George exclusief op Genk on Stage

De Britse artiest Boy George komt op vrijdag 27 juni naar Genk on Stage. De frontman van Culture Club komt zijn nieuwste album ‘This Is What I Do’ voorstellen op de Main Stage. “Het is het enige Belgische festival dat hij deze zomer aandoet”, vertelt de organisatie trots.

Halle Carnaval

Carnaval zet Halle op zijn kop

Van zaterdag 29 maart tot dinsdagochtend 1 april kwamen meer dan 100.000 feestvierders naar Halle om carnaval te vieren. Daarmee steekt de Vlaams-Brabantse gemeente Aalst naar de kroon, al is er van concurrentie geen sprake.

Espectro

Studenten halen publiek uit culturele comfortzone

Vanavond vindt het derde evenement van Espectro plaats. ‘E-Motions’ belooft een culturele avond te worden met als doel mensen op een laagdrempelige manier in contact laten komen met diverse soorten kunst. “’We proberen mensen een gezellig avondje uit te geven, waarbij niets verplicht is”, klinkt het bij de initiatiefnemers.

Beiaardcantus

Beiaardcantus: u was weer geweldig

3.500 studenten zongen woensdagavond de longen uit hun lijf tijdens de Beiaardcantus, naar verluidt de grootste cantus in West-Europa.

Toot Ard

Toot Ard trapt Eye on Palestine op gang

Nog tot vrijdag loopt de vierde editie van Eye on Palestine in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. Het cultureel festival beoogt aan de hand van een brede waaier activiteiten een positief beeld van Palestina te schetsen en mensen te sensibiliseren.

Nacht van de geschiedenis

Het dagelijkse leven tijdens WO I

organiseerde ter gelegenheid van de Nacht van de Geschiedenis een nocturne van de expo ’14-’18, Dit is onze geschiedenis. Die loopt in het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, in het Brusselse Jubelpark.

B-Orders

Circus als cultureel verzet

Op woensdag 26 maart treedt de Palestinian Circus School opnieuw op in De Roma. De voorstelling B-Orders vertelt het leven van Ashtar Muallem en Fadi Zmorrod, twee Palestijnen die veel grenzen hebben moeten overstijgen.

De Staat van het Boek

Kunnen strips de wereld redden?

Het boek doet het niet goed. In 2013 is de boekenverkoop zelfs met 2,6% gedaald. Daarom organiseerde het overlegplatform BoekenOverleg op 21 maart ‘De Staat van het Boek’, met een speciale rol voor strips.

TD Pensionné

Jong en oud dansen op TD in Spiegeltent

De tijdloze muziek van the Beatles speelt in de spiegeltent van Calamartes. Op TD Pensionné staan studenten en rusthuisbewoners samen op de dansvloer. Zullen we een danske placeren, lieve senioren en jongeren?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 17 april 2014 @ 13:06

  Bleri Lleshi ontleedt in 'De neoliberale strafstaat' onze samenleving. - http://t.co/boejS30SsP

 • 17 april 2014 @ 08:42

  RT @CHIPSLabo: Een nieuwe versie van de interactieve graphic novel Dansen Drinken Betalen is beschikbaar http://t.co/RSCWZZBB5T http://t.co…

 • 16 april 2014 @ 17:13

  RT @trevorpaglen: Any aspiring investigative journos want to intern (paid) with me over the summer? http://t.co/TFpbSDdmqj

 • 16 april 2014 @ 10:47

  [GEZOCHT] Festivalreporters voor @Genkonstage in @stadgenk - http://t.co/45eOuNcUiN http://t.co/Pc6u9UN93N

 • 16 april 2014 @ 09:15

  “We moeten studenten tegen zichzelf beschermen” - http://t.co/FNbpdt0ZPZ #Leuven

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk