Cultuur
Diversiteit

Vormingplus Limburg start diversiteitsvriendelijk magazine

Vormingplus Limburg vzw is van plan een actueel magazine te ontwikkelen met een correcte benadering van de diversiteit in onze samenleving. Ook Stad Hasselt en het Minderhedenforum zullen hieraan meewerken. Het initiatief kwam er naar aanleiding van de gespreksavond ‘Laat Je Horen Hasselt’.

Star Boys Junior, Aloys en Lateef zijn de vooroordelen beu: "Illegale praktijken zijn er inderdaad bij de vleet, maar dienen meer als noodzakelijke overlevingstactiek dan als hoofddoel van het verblijf in België." (Foto © Samir Taif)

Star Boys leren te integreren

“Illegaal legaal worden.” Deze korte omschrijving leidt je naar een voor velen onbekend (en onbemind) maatschappelijk probleem waarrond Junior, Aloys en Lateef anderhalf uur lang theater brengen. De acteurs met Afrikaanse roots praten, zingen, dansen, springen, pompen, prediken… in hun (Engelstalig) stuk Star Boy Productions. Ze zien hun voorstelling als een wake-upcall.

Netflix

Zal streamingdienst Netflix ook België veroveren?

Netflix kwam deze nacht naar België. De streamingdienst bewees zijn succes al in de Verenigde Staten en elders ter wereld. Maar of Netflix ook hier zal aanslaan, blijft nog maar de vraag. “Alleen als het aanbod groot genoeg is, overweeg ik om het aan te schaffen.”

Wie een pagina leuk vindt, kan via de knop ‘een bewerking voorstellen’ suggesties doen aan de paginabeheerders.

Hoe een Facebookpagina van naam veranderen?

Verschillende organisaties en verenigingen hebben het al meegemaakt: ze hebben een pagina op Facebook met veel likes en plots verandert de naam van de organisatie. Zodra een pagina meer dan 200 likes heeft is het echter niet meer mogelijk om de naam van de pagina te wijzigen. Hoe pak je dat best aan?

Architect Christophe Lambrechts vroeg toen hij studeerde om langs 'het huis met de strepen' te rijden. "Ik wilde het met mijn eigen ogen zien.” (Foto © Stefan Lambrechts)

“Maquettes tonen uitzicht van gebouwen in de ideale wereld”

Vanaf zondag kan je op de tentoonstelling ‘Modellenwerk’ Antwerpse maquettes uit de 19e en 20e eeuw bekijken. Het Antwerps Provinciaal Archief selecteerde haar meest unieke ontwerpen voor deze tentoonstelling. Als bezoeker wandel je van de Boerentoren naar de Singel, langs de Hogere Zeevaartschool.

"Ik voel me beschaamd, dat ik niet elke dag luidkeels roep "Nee, beste regering, jullie maken de foute beslissingen. Ik ben hier niet mee akkoord." (Foto © Flickr/ mikael altemark)

Aan hen die willen roepen!

Annelies Verhoeven is coördinatrice van de jeugdwerking van Chambéry in Etterbeek, een deelwerking van D’Broej. In onderstaand opiniestuk schreeuwt haar verontwaardiging uit: “De eerstvolgende die durft beweren dat ‘als je maar hard genoeg je best doet, je kan bereiken wat je wil’, krijgt van mij een welgemeende toek op zijn bakkes.”

One Armed Man: kunst in het oude klooster en kapel van 't Groen Kwartier. (Foto © Milou Verstappen)

One Armed Man: jonge kunstenaars in verborgen parel

Zaterdag gaat de nieuwe editie van One Armed Man van start met als thema ‘The year 2525’. One Armed Man is een jaarlijks project van DOP vzw waarbij jonge kunstenaars hun artistiek werk promoten.

De oude cruiseterminal werd, samen met een groot deel van het station van Oostende, afgebroken voor renovatie, maar cruiseschepen blijven aanmeren. (© Foto Sebastiaan Peeters)

Cruisen vanuit Oostende

Als passagier vertrekken vanuit de haven van Oostende is nog steeds mogelijk. Een nieuwe ferryverbinding laat nog op zich wachten, maar een aantal cruiserederijen hebben Oostende als vertrekhaven gekozen voor een reeks cruises. “We hopen dat de nieuwe terminal tegen het seizoen van 2015 klaar is”, klinkt het intussen bij de topman van Haven Oostende.

Foto: © Pieterjan Luyten

Winterslag Feest in beeld

De reporters van StampMedia gingen tijdens Winterslag Feest op zoek naar de beelden die u waarschijnlijk niet meteen zag.

Boekenkast

“Deze hulde aan het boek mag nog vaker voorkomen”

Boeken ruilen wordt alsmaar populairder in België. Op verschillende plaatsen duiken er boekenruilkasten op, waarin voorbijgangers boeken kunnen uitkiezen of achterlaten. In Ukkel zijn ze al aan hun negende kast toe. “Het komt zelden voor dat alle boeken weg zijn.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 1 oktober 2014 @ 13:11

  Wie wil u als premier? [Video] - http://t.co/WIVuuVmJl7 http://t.co/S5aP9GnUEn

 • 1 oktober 2014 @ 10:35

  “Schotten werden onterecht bang gemaakt” - http://t.co/BSgPZf4hbi http://t.co/5wnhi4jOrS

 • 1 oktober 2014 @ 08:38

  Vormingplus Limburg start diversiteitsvriendelijk magazine op - http://t.co/WPL2lncYBp http://t.co/OmeRT8qT2j

 • 30 september 2014 @ 15:19

  @sabrinadewitte Hey Sabrina, hier vind je al onze workshops: http://t.co/JlE7TdnQos. Inschrijven via kris@stampmedia.be

 • 30 september 2014 @ 13:39

  Zaterdag 4/10: Startdag Tekst. Een #workshop voor alle #journalisten in spe. - http://t.co/tpntBUDim4 http://t.co/wu4hvbXLaw

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk