Cultuur
Rubens vereeuwigde, tezamen met enkele selfies, zijn familieleden in een privécollectie die niet voor verkoop bestemd was. (Foto © Stefan Lambrechts)

Ontdek de familyman in Rubens

In het Rubenshuis gaat zaterdag de tentoonstelling ‘Rubens privé’ van start. Zo’n 50 familieportretten tonen aan dat Rubens niet alleen in opdracht werkte, maar ook voor zichzelf schilderde. “Zo ken je Rubens niet. Het is de meester in zijn meest intieme vorm.”

Als kleine professionals betraden de basisschoolleerlingen van het Koninklijke Ballet Antwerpen het podium van de spiegeltent. (Foto © Lisa van der Waal)

Toekomstige prima ballerina’s schitteren op Calamartes

Na een week vol muzikale feesten, leerzame workshops en komische optredens begon de laatste dag van het festival Calamartes met sierlijk ballet. Als kleine professionals betraden de basisschoolleerlingen van het Koninklijke Ballet Antwerpen het podium van de spiegeltent en vertoonden zij hun danskunsten.

Tot Paaszaterdag biedt het filmfestival honderden films en tal van activiteiten aan. (Foto © Afrika Filmfestival)

Afrika Filmfestival: “Breken met de stereotiepe beeldvorming”

Vandaag start de twintigste editie van het Afrika Filmfestival in Leuven. Tot Paaszaterdag biedt het filmfestival honderden films en tal van activiteiten aan. Coördinator Manon Janssens is trots op de rijke Afrikaanse filmcultuur. “Onze samenleving weet helaas nog te weinig over Afrika.”

Er is een ruime keuze op het festival. “Met drie gerechten heb je lekker en goed gegeten én ben je slechts 15 euro kwijt”, stelt de organisatie. (Foto © Wouter Maeckelbergh)

Foodtrucks verzamelen op KERK Gent

Dit weekend kan je op de oude Sidaplaxsite in Gentbrugge terecht voor lekkers van enkele mobiele restaurants. Na een eerste geslaagde editie in december vorig jaar brengt KERK GENT dit jaar opnieuw foodtrucks samen voor de tweede editie van hun Foodfestival. “Geen enkele truck zal hetzelfde verkopen.”

Loeiende muziek, breakdancers, tafelvoetbal en lounge terrasjes. Dat is het decor van de belevingsnamiddag op het stadsplein. (© Kobe Stassen)

Genkenaren enthousiast over belevingsnamiddag

De stad Genk organiseert opnieuw verschillende activiteiten op het stadsplein op woensdagnamiddag. De zogenaamde belevingsnamiddag voor jong en oud zorgt voor meer sfeer in het centrum van Genk. “Het stadsplein is het hart van Genk, maar is jammer genoeg vaak een kaal plein.”

(Foto © Lisa van der Waal)

Nostalgie en elektronische muziek tijdens Pulse 2015

Op 14 maart vond in het Antwerpse Zuiderpershuis het Pulse Festival plaats. Met dit educatieve culturele muziekfestival wilden de organisatoren van vzw CornerStone de geschiedenis van de elektronische muziek onder de aandacht brengen en een alternatief bieden voor het hedendaagse uitgaansmilieu.

Zoals de traditie het wenst, trok een feestelijke stoet het vijfdaags cultuurfestival Calamartes op gang. (Foto © Stijn Fabrice de Kisangani)

Calamartes: vijfdaags cultuurfestival op Universiteit Antwerpen

Maandag 16 maart gaat de zevende editie van Calamartes van start. Ook dit jaar gaat het jaarlijks cultuurfestival door in de spiegeltent op de stadscampus van de Universiteit Antwerpen. Het doel? “Cultuur naar de student brengen, maar ook bewijzen dat studenten meer kunnen dan overlast veroorzaken”, vertelt organisator Elke Mets.

Melinda Deri woont sinds 4 jaar met haar vriend in hartje Antwerpen. (Foto © Fatima-Zahra Naimi)

15 maart: Dag van de Bevrijding in Hongarije

Vandaag viert Hongarije Dag van de Bevrijding. Melinda Deri komt uit het Hongaarse Szombathely, een stad aan aan de Oostenrijkse grens. Ze woont sinds 4 jaar met haar vriend in hartje Antwerpen. “Ik weet niet of de andere Antwerpse Hongaren de nationale feestdagen echt vieren.”

16244901278_ca93fe5840_z

Het belang van kinderboeken in een superdivers land

MO* sprak met Sven Gatz, Yasmine Kherbache, Nabilla Ait Daoud en Imade Annouri over het belang van kinderboeken in een superdivers land als België. “De aanwezigheid van boeken in een gezin heeft niet zozeer met migratieachtergrond te maken dan met sociaal-economische achtergrond.”

uitgelichtvangestel

Eddy Van Gestel in de ban van Afrika

Met Terra Africana toont fotograaf Eddy Van Gestel zijn passie voor Afrika. Zijn doel is een andere, mooiere kant van dit continent te laten zien, dat anders overwegend negatief in beeld wordt gebracht.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 29 maart 2015 @ 14:50

  Ontdek de familyman in #Rubens @Stad_Antwerpen http://t.co/NlSIC1TDcS http://t.co/3bbL2wMsTh

 • 29 maart 2015 @ 12:21

  De wondere wereld van poppen en beren @antwerpexpo http://t.co/gjmZhqwXy1 http://t.co/WHVNeh0gWQ

 • 28 maart 2015 @ 15:46

  RT @_StoryLab_: Volg storylab op snapchat en check the story ! http://t.co/jjxfxgdvZ5

 • 28 maart 2015 @ 14:12

  Retro in’t stad [Interactieve wandeling] - http://t.co/QnZZwskJId http://t.co/IQ3DKL3Pwo

 • 28 maart 2015 @ 13:41

  [Alert] Nog 1 plaats vrij voor de Crazy News Week! Inschrijven kan hier -> http://t.co/mIaCI6CnTU http://t.co/RrBHD4Ouqr

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk