Cultuur
Jeroen Leenders

Jeroen Leenders: “Ik maak al mijn grappen on stage”

Zeven jaar geleden kroop de nerveuze taxichauffeur Jeroen Leenders voor het eerst op het podium van café The Joker, het Antwerpse comedycafé. Optredens in Comedy Casino en de hoofdprijs in het Leids Cabaertfestival hebben van Leenders een van de kernspelers in het Vlaamse comedylandschap gemaakt. “Vroeger was ik kwader.”

Zhao Dandan

Antwerpen door Chinese ogen

Zhao Dandan uit Shanghai krijgt deze zomer een rondleiding door de provincie Antwerpen. De Chinese werkt samen met de provincie om activiteiten en toeristische attracties te promoten. “Mijn indruk is dat de Belgen kunstenaars zijn”, vertelt de 22-jarige studente.

Het festivalterrein van Sfinks in Boechout

Sfinks Mixed: uniek wereldfestival voor jong en oud

Nog tot zondag vindt de 40ste editie van het ‘Sfinks Mixed festival’ plaats. In Boechout is er wereldmuziek voor jong en oud, een marktje, eten van over de hele wereld en veel volk. “Het is een veelbelovend festival voor jong en oud”.

Lokale artiesten heersen op Gentse Feesten

[Video] Lokale artiesten heersen op Gentse Feesten

Vandaag eindigen de Gentse Feesten. Honderden artiesten stonden dit jaar weer op de podia van de 172e editie van de Feesten. Een ideale springplank, zo blijkt.

Een lachende Slongs Dievanongs

[Video] Slongs Dievanongs op Antwerpse beiaard

Op maandag 20 juli kroop Antwerpse rapster Slongs Dievanongs, samen met beiaardier Liesbeth Janssens,in de toren van de kathedraal voor een beiaardconcert. Songs als ‘Lacht nor mij’ en ‘Goeiemorgen, goeie dag’ werden voor een keer in een klassiek jasje gestoken.

(foto: Lien Wevers)

Les Folles de Gand: “Als travestie kan je veel verder gaan dan als man”

‘Les Folles de Gand’ entertainen Gent de hele Feesten lang in PC Reinaert. Het travestiecollectief bestaat al ruim vijftien jaar, en brengt cabaret met een moderne twist. Het taboe rond travestie is volgens hen verdwenen. “Mannen durven nu ook toe te geven dat ze genieten van het spektakel dat we brengen.”

Emma Bale

Emma Bale: jongste solo-artieste op de Gentse Feesten

De jongste soloartieste op de Gentse Feesten? Dat moet Emma Balemans (15) zijn, aka Emma Bale. In de muziekwedstrijd ‘The Voice Kids’ schopte ze het tot in de halve finale. Vanaf dan ging het als een sneltrein voor de jongedame uit Sint-Katelijne-Waver. “Gelukkig moet ik niet elke dag op de foto”, lacht ze.

Xander De Rycke: "Ik wil nooit op een podium staan met de gedachte: ik ben het beu." (Foto © Arthur Van Duyse)

Xander De Rycke: “Ik wil een van de beste comedians zijn”

Comedian Xander De Rycke staat vanavond met Mosselen 0110 op de Gentse Feesten. Hij toert dit jaar ook nog door Vlaanderen met zijn show ‘10 jaar bezig, 2 uur grappig’. Daarin neemt hij het publiek twee uur lang mee door een best of van zijn vorige drie zaalshows.

Kamal Kharmach, onder een podium

Kamal Kharmach, of hoe de zot al lachend de waarheid zegt

Dit weekend trakteerde Kamal Kharmach de Gentse Feesten op een portie billenkletsen. Een kwartiertje nadat de laatste lach weerklonk, sprak de stand-up comedian over Thomas Morus en zwervers. Over zijn verleden als journalist en Ali B. De pis-en-kakmoppen liet hij thuis.

Momma Said So: “Laat ons maar op ons eigen tempo onze sound verder uitdiepen” (Foto © partygent.be)

Momma Said So: alternatieve indiepop op de Gentse Feesten

Woensdagavond zijn de Gentse Feesten het speelterrein van Momma Said So. Ze treden als jonge wolven op in de Spiegeltent én staan op Boomtown. Hun sound – alternatieve indiepop, eclectische indierock of toch gewoon maar dromerige pop – is net vereeuwigd op hun eerste ep, die dit najaar uitkomt. “Een album opnemen was een leuke, intense ervaring, maar wat als we over een half jaar helemaal anders klinken?”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 29 juli 2015 @ 15:12

  [Job] HLN.be zoekt een buitenlandcorrespondent voor Amerika/Canada - http://t.co/pManaNDE7l

 • 29 juli 2015 @ 11:26

  Antwerpen door Chinese ogen - http://t.co/Ys8nUehFSM @prov_antwerpen http://t.co/XKCud6QOQ3

 • 29 juli 2015 @ 09:05

  [PIDMAG] #FAMOUS: Bekend dankzij sociale media - http://t.co/NVx0U9YR4d http://t.co/71mVOLpzLg

 • 28 juli 2015 @ 14:24

  [Job] @MEDIALAAN zoekt een online redacteur voor een tijdelijke opdracht - http://t.co/cQERwuftCb

 • 28 juli 2015 @ 11:47

  RAAR.: op mode staat geen leeftijd - http://t.co/sY2lyKgQiO http://t.co/ou73ftur4H

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk