Cultuur
Kurt Van der Elst

[PIDMAG] Klimaat = Kunst

Moeder aarde is in de war en dat is ook in de kunstwereld niet onopgemerkt gebleven. In Antwerpen werden op 22 mei 2016 meer dan honderd werken van internationale kunstenaars geveild ten behoeve van het Ringlandproject. Kunst en klimaat blijken tegenwoordig vaak verbonden, maar hoe is die verbintenis ontstaan?

pop-up winkel in kavka

BAAS POPUP 2016: van kattensnoepjes over babykledij en vintage meubels tot ergonomische onderbroeken.

Deze maand stellen 11 jonge ondernemers hun werk voor aan het grote publiek. Enkele van hun creaties werd samengebracht in de BAAS pop-up in het Antwerpse jongerencentrum Kavka. “We hopen zo naamsbekendheid te verwerven om in de toekomst een eigen merk of winkel te kunnen starten.”

charleroi

Tussen Samber en terril: op stap in Charleroi

Na een bloedige macheteaanval vorige week stond Charleroi nog maar eens in het negatief middelpunt van het nieuws. Maar is deze vaak misprezen industriestad werkelijk het grote oord van verderf waar menig Belg het voor houdt? Onze reporter Jef (21) trok in de lente van dit jaar op citytrip naar het vermeende walhalla van armoede, misdaad en torenhoge werkloosheid.

(Foto © Bieke Boonen)

In een roes schreef Sabijn de Gentse Fieste Blues

De Gentse jazzdiva Sabijn presenteerde tijdens de Gentse Feesten haar zevende album De Gentse Fieste Blues. Het album kan beschouwd worden als een eerbetoon aan haar blues gitarist JP, die tijdens het maken van het album overleed.

13769412_1205979762766144_479782898439482636_n

OKAN bezoekt Stampmedia

Vandaag leerden onze OKAN Vrienden Van Atlas Antwerpen met woord en beeld spelen via GIF animaties. Bekijk hieronder de resultaten.

Liter of Light

Wat 150.000 likes op Instagram kunnen doen

Sponsors en gebruikers van sociale media kunnen mensen zonder elektriciteit aan licht helpen, dat tonen de ngo Liter of Light (LoL) en de social media-ster Jérôme Jarre aan. Hoe meer likes voor een Instagramfoto, hoe meer mensen elders op de wereld geholpen worden, want sponsors beloven bij een zeker aantal likes te financieren.

[PIDMAG] Zonder angst zou het leven als saai

[PIDMAG] “Zonder angst zou het leven als saai, rechtlijnig en vlak ervaren worden”

Angst is een slechte raadgever. Het is een populaire uitspraak. Maar is dat eigenlijk wel zo? Of kan angst ook tot iets positiefs leiden?

(Foto © Stefan Lambrechts)

Bekende artiesten maken het mooie weer op Merksem Bruist

Merksem Bruist stond afgelopen weekend in het teken van de lokale handelaar. Markten en optredens lokten ondanks het slechte weer toch wat volk naar de Bredabaan.

(Foto © Tara Boutaleb)

Paradise City bracht een aards paradijs naar Steenokkerzeel

Tijdens Paradise City stonden ecologie en duurzaamheid centraal, maar het festival was ook een walhalla voor wie houdt van elektronische muziek. Bezoekers uit binnen- en buitenland zakten af naar Steenokkerzeel.

(Foto © Jordy Wuyts)

Fotoreportage: derde Ringland Festival

Afgelopen weekend vond al de derde edititie van het Ringland festival plaats. Ook onze reporter ging een kijkje nemen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 26 augustus 2016 @ 12:54

  De hegemonie van de rationaliteit: mag G-/god nog bestaan?, vraagt @JefCauwenberghs zich af https://t.co/EkDBpnsMw2 https://t.co/XsnkI7C2Ty

 • 25 augustus 2016 @ 14:55

  Voor het eerst in drie jaar wereldwijd weer meer jeugdwerklozen volgens @ilo https://t.co/YZ1WhnoYav https://t.co/rWwzDP8o03

 • 23 augustus 2016 @ 13:26

  “Het is tijd voor nieuwe perspectieven over gender en superdiversiteit” @KifKifbe https://t.co/p58lPjN4lZ https://t.co/9w0tHlWdwz

 • 15 augustus 2016 @ 12:00

  Is de winkel van de toekomst groen? - https://t.co/6uaMz888C1 #pidmag https://t.co/bW1JCXTmnj

 • 13 augustus 2016 @ 12:00

  Safari in de stad - https://t.co/ouGkX49C3v #pidmag https://t.co/Wij1eRyF4j

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk