Cultuur
De twee zusjes in de film.

‘Min Lilla Syster': hoe een gezin lijdt onder een eetstoornis

Op 4 mei gaat de Zweedse film Min Lilla Syster (My Skinny Sister) van regisseur Sanna Lenken in première. De film vertelt op realistische wijze het verhaal van Stella, die ontdekt dat haar oudere zus Katja lijdt aan een eetstoornis. Wat doe je in zo een situatie? “Vooral zus blijven.”

Twee jongeren staan op een verlaten terrein en vragen zich af: waar is da feestje?

PIDMAG 13: Waar is da feestje?

De komende dagen publiceren we alle artikels uit de dertiende editie van ons Print Is Dood-magazine (PIDMAG). Onze redactie boog zich over het thema ‘Uitgaansleven’, met begeleiding van freelance journaliste Laila Ben Allal. Zij krijgt daarom de eer om de spits af te bijten.

Er werd toneel gespeeld in de huiskamer: hier een jongedame in tirolerpak.

30/30/30: Genkse huiskamers kunstpodium voor een dag

Op zaterdag 30 april zetten 40 Genkse inwoners hun deur open voor Genkse artiesten en het grote publiek. Van de allerkleinsten die hun zelfgemaakte verhaaltjes voordroegen tot de alleroudsten die poëzie voorlazen: Genkse huiskamers werden voor één dag omgetoverd tot een echt kunstpodium.

De twee muzikanten op het podium.

Jack & Jack: veelbelovend duo laat meisjesharten sneller slaan

Ons land mocht het pop-rapduo Jack and Jack verwelkomen in Trix te Antwerpen. Ze lieten er vooral meisjesharten sneller slaan.

Drie aspirant-kunstenaars schreeuwen in de micro van reporter Tara.

‘De Schreeuw’: kunstenfestival voor en door mensen met een beperking

De derde editie van het kunstenfestival ‘De Schreeuw’, voor en door mensen met en zonder beperking, was een succes. Dit jaar was een wereldrecordpoging tot de luidste schreeuw de aandachtstrekker in Turnhout.

Mich Walschaerts

Mich Walschaerts: “Met andere mensen op tour zijn geeft een fris gevoel”

Mich Walschaerts gaat drukke tijden tegemoet. Met Kommil Foo stelt hij binnenkort SCHOFT in Vlaanderen en Nederland voor. Intussen brengt hij de solovoorstelling Duizend Man Sterk. Met dat stuk was Mich de afgelopen jaren te gast in talrijke cultuurcentra. “Eens met andere mensen op tour zijn, met andere mensen samenspelen. Dat geeft een fris gevoel.”

(Foto © Melissa Awouters)

Expo ‘The Shape To Come’ geeft vorm aan Hasseltse kunstscène

Vijf jonge ambitieuze kunstenaars exposeren in het kunstencentrum België met een expo ‘The Shape To Come’. De expo bundelt hun diverse kunstwerken over de relatie tussen tijd en identiteit. Philip Jurca uit Genk, Jan Huysmans uit Meerhout, Sam Ballet uit Heusden-Zolder, Fabrice Souvereyns uit Lanaken en Charlotte Vandenborre uit Zottegem, stellen een maand lang hun werk tentoon.

© Emily Van Campenhout

Museum Ludwig viert 40ste verjaardag met Fernand Léger

Museum Ludwig in Keulen viert zijn veertigste verjaardag met een unieke tentoonstelling die loopt van april tot juli. ‘Fernand Léger. Schilderen in de ruimte’ is de eerste overzichtstentoonstelling ooit over de Franse kunstenaar.

Aster Nzeyimana

Aster Nzeyimana: “Ik ben mijn hele leven al anders en zal dat ook altijd zijn”

Ook in het voorbije jaar ontpopten de kandidaten van De Slimste Mens ter Wereld zich maandenlang tot kampioenen in het zoeken van trefwoorden. Maar wat als ze zichzelf op identieke wijze moeten omschrijven? Met die vraag klopte ik aan bij Aster Nzeyimana, de benjamin van het quizstel. Vervolgens zoomden we samen uitgebreid in op het antwoordenkwintet.

vluchtelingen

Syrische theatermaker vertelt verhaal van vluchtelingen in Rataplan

De Syrische theatermaker Osama Abo Amro stelde op woensdag 20 april in Rataplan Borgerhout zijn stuk ‘Dying for life’ voor aan het Antwerpse publiek. Een voorstelling waarin hij samen met lotgenoten, vluchtelingen uit Syrië en Irak zijn eigen verhaal wil vertellen op een kritisch confronterende en ironische manier. Onze reporters gingen een kijkje nemen in Rataplan.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 6 mei 2016 @ 09:52

  Dansen in nachtclubs: “Hoe bloter, hoe meer je verdient” #PIDMAG #uitgaan #gogodansen https://t.co/zSX0nUZg9U https://t.co/JSg8jTuSms

 • 4 mei 2016 @ 17:08

  ‘Min Lilla Syster': hoe een gezin lijdt onder een eetstoornis https://t.co/IIkj9MexAM

 • 4 mei 2016 @ 13:08

  PIDMAG 13: Waar is da feestje? #Antwerpen https://t.co/WwT7piTpni

 • 3 mei 2016 @ 15:29

  'Stemmen uit de stad' laat wekelijks jongeren aan het woord over de zaken die hen bewegen #stemmenuitdestad - https://t.co/JZr8sUDD0x

 • 3 mei 2016 @ 10:30

  Wat zijn de standpunten van de Amerikaanse presidentskandidaten? @VerkiezingenVS https://t.co/GnqUEkTZXE

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk