Cultuur
(Foto © Milou Verstappen)

Frappant TXT haalt opnieuw grote vis uit poel van schrijf- en theatertalent

In bibliotheek Permeke vond de vierde editie van Frappant TXT plaats. De tekstperformancewedstrijd, waarbij zowel de literaire waarde als de kwaliteit van de theatrale performance van een tekst worden gejureerd. Winnaars van de vorige edities debuteerden allemaal met een roman of dichtbundel. Het bewijs dat Frappant TXT dé springplank is voor jong en literair talent.

(Foto © Stefan Lambrechts)

‘t Schoon Verdiep blaast 450 kaarsen uit

Om het 450 jarig bestaan van het Antwerpse Stadhuis te vieren, staat het dit jaar open voor het grote publiek. Een tentoonstelling, rondleiding door het stadhuis, pop-upcafé ‘t Schoon Verdiep en nieuwe verlichting moeten het feestjaar van dit UNESCO-werelderfgoed compleet maken.

(Foto © Chiara Bonardo)

[Video] Draken en leeuwen paraderen door Antwerpse China Town

De Chinese gemeenschap in Antwerpen zette het jaar van het Schaap goed in. Het oorverdovende vuurwerk en de kleurrijke optocht lokten een divers publiek naar de Van Wesenbekestraat. Joe Choi van de Choi Lee Fat Kung Fu school vertelt het verhaal achter de Chinese nieuwjaarstraditie. “Met het lawaai jagen we het beest Njen weg, om zo geluk aan de mensen te geven.”

BOY 7: science fiction van eigen bodem

[Video] BOY 7: science fiction van eigen bodem

Op zondag 15 februari ging de jeugdfilm BOY 7 in première op het jeugdfilmfestival in Antwerpen. De SF-thriller is een Belgisch-Nederlandse coproductie met in de hoofdrollen de Nederlandse Matthijs van de Sande Bakhuyzen en de Vlaamse Ella-June Henrard. Binnenkort beleeft de film zijn wereldpremière op het jeugdfilmfestival in Toronto.

Organisatrice Van Assche: “Niemand beter dan deze Afghaanse vrouwen om de jongere generatie te leren borduren of vliegeren”

Upcycling: “Internationaal en immaterieel erfgoed doorgeven”

Atelier Knooppunt in Borgerhout organiseerde in de krokusvakantie de workshop ‘Afghaans Borduren’. Door upcycling leerden kinderen werken met materialen uit het land van hun roots. De organisatie wil ambachtelijk technieken in de kijker zetten. “Ons doel is om internationaal en immaterieel erfgoed over te dragen.”

'Il Direttore Solo' van Cirus Manoesso oogst al meer dan 25 jaar bewonderende blikken met zijn zeer gevarieerde en originele vuurspuwkunsten. (Foto © Arthur Van Duyse)

Napapili: zomerfeest in de sneeuw

Op 17 januari vond in Boechout de zevende editie van het buurtfeest Napapili plaats. Het stationsplein was volledig omgebouwd tot een sfeervol Frans dorpje. Het feest duurde tot ’s avonds laar, met optredens van o.m. Isolde Lasoen en Discobaar A Moeder.

Op 8 februari ging het jaar van BesteBuren van start met een Clash of the Titans, een mix van hiphop en spoken word. (© Foto Lisa Van der Waal)

BesteBuren hiphoppen het Vlaams-Nederlandse culturele jaar in

Het Amsterdamse DutchCulture en het Brusselse huis deBuren riepen 2015 uit tot jaar van BesteBuren. “Nederland en Vlaanderen hebben immers veel creativiteit te bieden, zowel nu als in de toekomst.”

Regisseur van 'Piepkuikens', Yves Ringer, beantwoordt vragen van het publiek (Foto © Facebook/Jeugdfilmfestival)

Griezelig goede films tijdens het Jeugdfilmfestival

Tussen 14 en 22 februari is het griezelen geblazen met de 27ste editie van het Jeugdfilmfestival in Antwerpen en Brugge. Met een nieuwe mascotte en een boordevol programma, is het festival klaar om jong en oud de stuipen op het lijf te jagen.

Wannes Cappelle: “Zolang ik creatief bezig kan blijven en dingen de wereld kan insturen, ga ik verder” (Foto © Tine De Wilde)

Wannes Cappelle: “Kind blijven en spelen, daar draait het om”

Deze week begon Het Zesde Metaal aan een langverwachte tournee langs de Vlaamse theaterzalen. “Het gaat ons eigenlijk wel voor de wind”, lacht frontman Wannes Cappelle zijn tanden bloot.

VrijSpraak_ Stijn Vranken Stadsdichter620

Een poëziegeschenk voor de gevangenis van Antwerpen

In de luisterhoek van bibliotheek Permeke werd tijdens gedichtendag op 29 januari VRIJ/SPRAAK geopend van stadsdichter Stijn Vranken. Het project speelt de favoriete gedichten van gedetineerden af. “De audio opnames van gedetineerden die gedichten voorlezen creëren het gevoel alsof ze hier tussen ons staan” aldus Vranken.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 4 maart 2015 @ 14:39

  Verslag van #inspraakdag Opgepast, inspraak! Leerlingen moeten stem kunnen laten horen @VSKnet http://t.co/5Rqt4klU2F http://t.co/Z8ZlDhYkzU

 • 3 maart 2015 @ 19:32

  Frappant TXT haalt opnieuw grote vis uit poel van schrijf- en theatertalent @CreatiefSchrijv http://t.co/NuxEd60GwW http://t.co/XdpmsgBtph

 • 3 maart 2015 @ 14:53

  Venezuela kondigt diplomatieke sancties aan tegen VS #Maduro http://t.co/NbvGiT4crV http://t.co/ytQAactMVV

 • 3 maart 2015 @ 14:06

  RT @NielStaes: Gelukkig zijn er nog @StampMedia jongeren om het perspectief een beetje te bewaren. "Pegida: storm in een glas water" http:/…

 • 3 maart 2015 @ 12:12

  Een avondje Pegida: storm in een glas water #Pegida http://t.co/QYMOltLYEf http://t.co/zZ6eFQWVAX

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk