Cultuur
Emma Bale, die een hit scoorde met ‘All I want’, zamelde ook indirect geld in voor het goede doel. (Foto © Stefan Lambrechts)

‘Voices 4 You’ zamelt geld in voor ‘Bring a smile’

Zaterdag 24 januari vond in evenementenhal De Shop de eerste editie van ‘Voices 4 You’ plaats een concert met nieuwe en gevestigde artiesten ten voordele van het goede doel. “Er komt zeker een tweede editie.”

Art 2 porselein

Leuchtenburg, de middeleeuwen in een modern jasje

Het torent op vierhonderd meter hoogte uit over het Saaledal, de historische vesting Leuchtenburg. Dit middeleeuws kasteel is sinds kort een bloeiende trekpleister en de site van een wervelende moderne tentoonstelling: “De porseleinwerelden”.

Foto: © Stef Vananderoye

Verrassingen in het Zeissplanetarium van Thüringen

Behalve cultuurstad is het Duitse stadje Jena ook een belangrijke industriële speler. Sinds 1926 is het de thuisstad van het oudste nog werkende projectieplanetarium ter wereld. Ook nu nog worden er dagelijks voorstellingen gehouden.

Jena hoofd620

Jena, een stad met vele gezichten

Het sprookjesachtige Thüringen is tijdens de feestdagen een drukbezochte streek, maar deze Duitse deelstaat kijkt nu al vooruit naar het volgende toeristenseizoen. Vooral de lichtstad Jena bereidt zich voor op 2015: het UNESCO-jaar van het Licht.

Tijdens de eerste wereldoorlog waren maar liefst negen koningshuizen met elkaar verwant waren, waaronder de Duitse keizer, de Britse koning en de Russische tsaar. (Foto © Stef Vananderoye)

Gotha, een koninklijke stad

In het Thüringse stadje Gotha staat het Schloss Friedenstein, de voormalige residentie van de hertogen van Saksen-Coburg en Gotha. Voor royaltywatchers is dit geen onbekende naam, want Belgische toeristen kunnen hier op zoek gaan naar de oorsprong van ons eigenste koningshuis.

Fotograaf Illias Teirlinck: “Ook concertfotografie berust op toeval”

Fotograaf Illias Teirlinck: “Ook concertfotografie berust op toeval”

Gentenaar Illias Teirlinck was twintig toen zijn foto in april de cover was van De Morgen Cultuur. Enkele maanden later werd hij runner-up in de NME Music Photography Awards. Illias Teirlinck, 21 en fotograaf: “Mijn eerste concertbeelden heb ik gemaakt met de oude camera van mijn buurvrouw.”

Extravaganza

Extravagant feesten in het Felix Pakhuis

Morgen zaterdag kleurt het Felix Pakhuis weer alle kleuren van de regenboog. Harald Ligtvoet, stylist van het evenement, en zijn partner Wim Soete brengen Extravaganza weer naar het Eilandje. “Soms zie ik het verschil niet tussen de entertainers en de gasten”, lacht de organisator. Onze reporter ging naar de verjaardagseditie van Extravaganza.

Hans Teeuwen

“Als ik dood ben, ben ik dood”

Comedian Hans Teeuwen stuurde nav. de gebeurtenissen in Parijs een YouTube-filmpje de wereld in. Hij stelt in zijn satirische stijl dat hij nu de schietschijf wil worden en noemt zijn video een zelfmoordtape. Onze reporter Karolien had onlangs nog een gesprek met Teeuwen, over jazz, kleinkunst en de Belgen. “Ik ben een grillig persoon.”

Maarten Inghels (26) is dichter en schrijver. (Foto © Milou Verstappen)

Over liefde en afscheid met Maarten Inghels

Maarten Inghels (26) is dichter en schrijver. In zijn oeuvre zijn twee dichtbundels en twee boeken terug te vinden. Daarnaast is hij coördinator van het project ‘De eenzame uitvaart’. “Ik begin aan een verhaal met een onderwerp voor ogen, maar het verhaal gaat vaak de andere kant uit.”

De historische foto’s zijn niet rechtstreeks uit archieven en collecties geplukt maar werden eerst door De Keyzer gescand en bewerkt. (Foto 14 - 18. Oorlog in Beeld | Brugge in Oorlog)

Een herdenking van het herdenken

Honderd jaar geleden brak de hel van de Eerste Wereldoorlog los. Brugge herdacht die verjaardag dit jaar met drie verschillende expo’s. De tweedelige fototentoonstelling ‘Oorlog in beeld’ van fotograaf Carl De Keyzer en schrijver David Van Reybrouck in de Stadshallen sprong in het oog. “Mocht ik toen geleefd hebben, had ik misschien dezelfde beelden gemaakt.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 januari 2015 @ 13:19

  Iraanse ayatollah wil brug slaan tussen islam en westen - http://t.co/yyBXyfhl40 http://t.co/tRjDmx18rd

 • 29 januari 2015 @ 18:01

  Onze huisdichter dicht voor #Gedichtendag: 'Schrijf!' http://t.co/D71FxNw2F4 http://t.co/s6EQfJ7xiV

 • 29 januari 2015 @ 16:34

  Antwerpenaars op straat voor vrede - http://t.co/PlSm8MsjBK http://t.co/3oKe9VrfYm

 • 29 januari 2015 @ 10:42

  Merksem verwelkomt vernieuwd plein met nostalgische kermis - http://t.co/GE0O40OV56 http://t.co/bq2FSydFrI

 • 28 januari 2015 @ 12:22

  StampMedia is op zoek naar jou! Neem deel aan onze (gratis) mediawijze workshops vanaf 04/02 http://t.co/tNJ1Hr8EJH #video #foto #tekst

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk