Cultuur
drummenzingen

Rock Olmen: trage start, stevig feestje

Rock Olmen was afgelopen weekend aan zijn 24ste editie toe. Steeds weer prijken Belgische bands op de affiche en vaak ook kleine, zeer interessante internationale acts. Verdeeld over drie podia, met daarop tien artiesten en afsluitend een DJset. Het festival kwam traag op gang, maar eenmaal vertrokken werd het nog een erg mooie avond.

Imagine Central Park

Zandhovenaar organiseert 3 minutes of World Peace (video)

Chris Vertruyen lanceerde enkele dagen geleden de oproep om op dinsdag 29 juni op zoveel mogelijk plaatsen ter wereld ‘Imagine’ van John Lennon te spelen. Hij wou daarmee de aandacht drie minuten lang op wereldvrede vestigen. Zijn oproep viel niet in dovemansoren. Je mag zeggen dat hij een dromer is, maar hij is zeker niet de enige.

Straamuzikant

Kijk mee door de ogen van een straatmuzikant (video)

Traditiegetrouw maakten tal van straatmuzikanten tijdens de Gentse Feesten het mooie weer. Onze reporter trok zelf de straat op met gitaar in de aanslag en GoPro op het hoofd. We vroegen aan voorbijgangers hoe veel geld ze geven aan straatmuzikanten, troffen een artiest aan die maar liefst 20 instrumenten tegelijk speelt en, bonus: onze reporter hield er een boeking aan over!

Junior Mthombeni: "De vechtlust en kracht van die man waren onwaarschijnlijk!" (© Foto Nathalie Schlenker)

Muhammed Ali op de Zomer van Antwerpen

‘Rumble in da Jungle’ gaat zijn laatste weekend in. Het Sincollectief maakte een spectaculair schouwspel over de legendarische boksmatch tussen Foreman en Ali. Een gesprek met hem en zijn assistent-regisseur Fikry El Azzouzi maakt duidelijk dat Ali een gevecht uitvocht dat niet alleen over hem ging. “De vechtlust en kracht van die man waren onwaarschijnlijk.”

"De huidige situatie in Palestina weinig te maken heeft met het jodendom", weet Said El Kaouakibi, voorzitter van Al Mawada.

Benefiet Palestina: “Moslims helpen ligt niet goed in de markt”

Afgelopen weekend organiseerde Al Mawada Foundation een online benefietactie ten voordele van Palestina. De socio-culturele organisatie wist uiteindelijk 100.000 euro te verzamelen. “Wij moeten trots zijn op onze moslimidentiteit en van daaruit actief bijdragen aan onze maatschappij.”

“Je kan van je voorpagina wel een monument maken, maar doe dat dan sereen en in waardigheid - niet met foto's van slachtoffers." (Foto © StampMedia)

Opnieuw foto’s van slachtoffers op voorpagina’s Vlaamse kranten

De foto’s van vijf Belgen, die omgekomen zijn op rampvlucht MH17, prijkten op de weekendeditie van vier Vlaamse kranten. Daarbij werd de volledige naam van elk van de slachtoffers vermeld. Het doet herinneringen aan het privacyschandaal in de nasleep van de busramp in Sierre opflakkeren. “Twee jaar na de heisa gebeurt exact hetzelfde.”

Jens Dendoncker

“Er is meer nodig voor comedy dan een microfoon”

Ook dit jaar organiseert het artiestenbureau Pretpraters tijdens de Gentse Feesten het humorfestival Prettige Feesten. Dat alles vindt plaats in de balzaal van de Vooruit, waar gevestigde waarden nieuwe grappen op het publiek loslaten. In hun kielzog hoopt een aantal aankomende talenten de comedyhemel te bestormen. Onder hen: Jens Dendoncker.

Piv Huvluv: “Gebrek aan ambitie maakt van mij tevreden man” (Foto © Milou Verstappen)

Piv Huvluv: “Gebrek aan ambitie maakt van mij tevreden man”

Al jaren draait Piv Huvluv – geboren Jan Cattrijsse – mee in het comedycircuit, maar sleet zit er nog lang niet op. Momenteel is hij volop Yolo, zijn vijfde avondvullende show, aan het try-outen. de première in oktober nadert immers met rasse schreden. “Voor deze voorstelling haalde ik mijn inspiratie uit een documentaire over een eendagsvlieg.”

Het poppentheater van Companhia Marimbondo bracht het verhaal van Adam en Eva op de Kalandeberg. (Foto © Milou Verstappen)

Companhia Marimbondo verovert harten van jong en oud

Op een luie zondagmiddag op de Gentse Feesten rondkuieren, kan voor aangename verrassingen zorgen. Op elke straathoek is voor elk wat wils entertainment voorzien. Zo zorgt het International Puppetbuskers Festival ervoor dat ook de jongste feestengangers aan hun trekken komen. Het Portugese Companhia Marimbondo verrast iedereen in al haar eenvoud.

Feesten burgemeester

De eerste 24 uur in het spoor van de Gentse feestenburgemeester

Tien dagen lang zal het rode bastion van burgemeester Termont (Sp.a) even in handen zijn van een liberaal. De eer om Gentse ‘feestenburgemeester’ te zijn, valt dit jaar voor de tweede keer te beurt aan Christophe Peeters (Open Vld). Maar wat doet de feestenburgemeester eigenlijk? Wij volgden het eerste etmaal van de Feesten in zijn kielzog.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 31 juli 2014 @ 11:33

  [Video] Jongeren openen webshop van #Belgische specialiteiten - http://t.co/BjPlA2WNAv @BelgianFoodies http://t.co/jymAtLzh5Q

 • 30 juli 2014 @ 13:25

  [Video] Zandhovenaar organiseert 3 minutes of World Peace - http://t.co/cxeM7abRY6 http://t.co/85eWYNNssH

 • 30 juli 2014 @ 07:26

  Aan de groten der aarde - http://t.co/axR01ga940 #Palestine #Israel http://t.co/yCFnaj2xex

 • 29 juli 2014 @ 14:24

  #Smartphone achter het stuur: het mag niet, maar we doen het toch - http://t.co/B8mUaYXHkL http://t.co/03PlDWmgGF

 • 29 juli 2014 @ 11:19

  Pro-Palestinabetoging: bedevaart uit ongeloof en onbegrip. #FreePalestine #FreeGaza #Brussel http://t.co/kjNAKC0MMR http://t.co/w839wRu79H

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk