Cultuur
Wie een pagina leuk vindt, kan via de knop ‘een bewerking voorstellen’ suggesties doen aan de paginabeheerders.

Hoe een Facebookpagina van naam veranderen?

Verschillende organisaties en verenigingen hebben het al meegemaakt: ze hebben een pagina op Facebook met veel likes en plots verandert de naam van de organisatie. Zodra een pagina meer dan 200 likes heeft is het echter niet meer mogelijk om de naam van de pagina te wijzigen. Hoe pak je dat best aan?

Architect Christophe Lambrechts vroeg toen hij studeerde om langs 'het huis met de strepen' te rijden. "Ik wilde het met mijn eigen ogen zien.” (Foto © Stefan Lambrechts)

“Maquettes tonen uitzicht van gebouwen in de ideale wereld”

Vanaf zondag kan je op de tentoonstelling ‘Modellenwerk’ Antwerpse maquettes uit de 19e en 20e eeuw bekijken. Het Antwerps Provinciaal Archief selecteerde haar meest unieke ontwerpen voor deze tentoonstelling. Als bezoeker wandel je van de Boerentoren naar de Singel, langs de Hogere Zeevaartschool.

"Ik voel me beschaamd, dat ik niet elke dag luidkeels roep "Nee, beste regering, jullie maken de foute beslissingen. Ik ben hier niet mee akkoord." (Foto © Flickr/ mikael altemark)

Aan hen die willen roepen!

Annelies Verhoeven is coördinatrice van de jeugdwerking van Chambéry in Etterbeek, een deelwerking van D’Broej. In onderstaand opiniestuk schreeuwt haar verontwaardiging uit: “De eerstvolgende die durft beweren dat ‘als je maar hard genoeg je best doet, je kan bereiken wat je wil’, krijgt van mij een welgemeende toek op zijn bakkes.”

One Armed Man: kunst in het oude klooster en kapel van 't Groen Kwartier. (Foto © Milou Verstappen)

One Armed Man: jonge kunstenaars in verborgen parel

Zaterdag gaat de nieuwe editie van One Armed Man van start met als thema ‘The year 2525’. One Armed Man is een jaarlijks project van DOP vzw waarbij jonge kunstenaars hun artistiek werk promoten.

De oude cruiseterminal werd, samen met een groot deel van het station van Oostende, afgebroken voor renovatie, maar cruiseschepen blijven aanmeren. (© Foto Sebastiaan Peeters)

Cruisen vanuit Oostende

Als passagier vertrekken vanuit de haven van Oostende is nog steeds mogelijk. Een nieuwe ferryverbinding laat nog op zich wachten, maar een aantal cruiserederijen hebben Oostende als vertrekhaven gekozen voor een reeks cruises. “We hopen dat de nieuwe terminal tegen het seizoen van 2015 klaar is”, klinkt het intussen bij de topman van Haven Oostende.

Boekenkast

“Deze hulde aan het boek mag nog vaker voorkomen”

Boeken ruilen wordt alsmaar populairder in België. Op verschillende plaatsen duiken er boekenruilkasten op, waarin voorbijgangers boeken kunnen uitkiezen of achterlaten. In Ukkel zijn ze al aan hun negende kast toe. “Het komt zelden voor dat alle boeken weg zijn.”

Kruistocht eindigt in Middelheimpark

Kruistocht eindigt in Middelheimpark

Na een tocht van zes dagen door Antwerpen belanden vier sculpturen van het collectief Fase in het Middelheimpark. De jonge beeldhouwers startten hun tocht op de Herbouvillekaai en vervolgens sleepten ze hun werken tot in het park.

Annelies Moons

Annelies Moons: “Muziek en taal gaan hand in hand”

Voor Annelies Moons (24), presentatrice bij Radio 1, gaat het plots heel hard. Vanaf maandag wordt de praatgrage Leuvense iedere namiddag de stem van “Monschau”, dat het muziekprogramma “Sonar” vervangt. Opmerkelijk voor iemand die nauwelijks een jaar geleden het redactieteam van Radio 1 kwam versterken. “Ik ben heel gelukkig met de kansen die ik krijg”, aldus Moons.

Het sociaal netwerk Diaspora werkt, in tegenstelling tot Twitter en Facebook, met private servers, verspreid over de hele wereld. (Foto © Flickr/ Antonio Pardo)

IS-strijders zoeken soelaas in Diaspora

Steeds meer IS-strijders en jihadisten vinden hun weg naar het sociale netwerk Diaspora. Dat netwerk werkt, in tegenstelling tot Twitter en Facebook, met private servers, verspreid over de hele wereld. Daardoor is controle zo goed als onmogelijk.

instagram

Nieuwe Instagram-app maakt dure fototechniek toegankelijk

Instagram heeft deze week Hyperlapse, een fotografieapp voor iPhones gelanceerd. Gebruikers kunnen filmpjes stabiliseren en versnellen. Het is de tweede app die Instagram ontwikkelt die losstaat van de eigen applicatie.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 18 september 2014 @ 22:01

  Onafhankelijkheidsdroom in Wales blijft beperkt http://t.co/Vo1iK88kF9 http://t.co/5tbbpKddpu

 • 18 september 2014 @ 15:18

  We zijn zoek naar mensen die problemen/vervelende ervaringen hebben met het systeem van leerkrediet. Ben jij of ken jij zo iemand? #dtv

 • 18 september 2014 @ 08:23

  Fabels over EHBO [video] - http://t.co/OYqeSpum18 http://t.co/jKEyAMXOPd

 • 17 september 2014 @ 13:33

  Urban farming: stad en platteland versmelten in Turnhout - http://t.co/JjLa70HqAn http://t.co/IyRhK4TYsH

 • 17 september 2014 @ 12:04

  Wil je zien wat je bij StampMedia kan doen? Stap binnen! Storylab, nu zaterdag, 14u #foto #video #storytelling http://t.co/O5mzK3W8sQ

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk