Cultuur
In 'Turist' volgen we een Zweeds gezinnetje dat op zoek gaat naar enkele dagen quality time. (Foto © Film Fest Gent)

‘Turist’: lawine kan niet beklijven

Onze reporters brengen een week lang verslag uit vanop het Film Fest Gent. Maarten (23) ging kijken naar ‘Turist’, een Zweeds drama van de hand van regisseur Ruben Östlund. “Een heel onderhoudende film, maar hij schiet te kort om twee uur inhoudelijk sterk te blijven.”

Met grote, blinkende ogen staren de geportretteerden de toeschouwer aan, doordringend maar zonder emotie. (Foto © Film Fest Gent)

‘Visitors’: rustgevende poëzie met beangstigende boodschap

Onze reporters brengen een week lang verslag uit vanop het Film Fest Gent. Helena (18) was onder de indruk van ‘Visitors’, een poëtische prent van regisseur Godfrey Reggio. “Achteroverleunen en meevaren met de voorbijglijdende zwart-zilverwitte beelden is de enige optie.”

Ryan Reynolds (Matthew) en Mireille Enos (Tina) spelen de hoofdrollen in deze stereotiepe thriller over kidnapping en pedofilie. (Foto © Film Fest Gent)

‘The Captive’: gimmick met overbodige details

Onze reporters brengen een week lang verslag uit vanop het Film Fest Gent. Peter (23) zag ‘The Captive’ en was lang niet overtuigd. “Atom Egoyans thriller heeft een rist bekende acteurs, maar ze weten niet wat ze moeten aanvangen met de verwarrende plot.”

Valeria Bruni Tedeschi in Il Capitale Umano als Carla Bernaschi, de ongelukkige echtgenote van beursgoeroe Giovanni Bernaschi. (Foto © Film Fest Gent)

‘Il Capitale Umano’, of de waarde van een menselijk leven

Onze reporters brengen een week lang verslag uit vanop het Film Fest Gent. Niels (24) ging er kijken naar ‘Il Capitale Umano’ – letterlijk vertaald: de waarde van een menselijk leven. “Na het ontrafelen van de verschillende plotlijnen vallen alle puzzelstukken van deze geslaagde thriller mooi in elkaar.”

In 'Adieu au langage' speelt Godard’s hond Roxy eigenlijk de hoofdrol. (Foto © Film Fest Gent)

Jean-Luc Godard speelt met 3D in ‘Adieu au langage’

Onze reporters brengen een week lang verslag uit vanop het Film Fest Gent. Helena (18) ging er kijken naar ‘Adieu au langage’, de nieuwste prent van de ondertussen 83-jarige Jean-Luc Godard. “De film is een aaneenschakeling van indrukken en herinneringen die elkaar niet laten uitvertellen.”

Van M-May Be tot Let’s Go!, het verrassende culturele najaar in Keulen en Bonn

Van M-May Be tot Let’s Go!, het verrassende culturele najaar in Keulen en Bonn (2)

Net over de grens met Duitsland vinden dit najaar in het Keulse Museum Ludwig en in de Bundeskunsthalle van Bonn nieuwe toptentoonstellingen plaats. Niels (20) bezocht ze allebei. Vandaag: Outer Space, een uitzonderlijke tentoonstelling rond de ruimte, met E.T. en Starship Troopers.

Van M-May Be tot Let’s Go!, het verrassende culturele najaar in Keulen en Bonn

Van M-May Be tot Let’s Go!, het verrassende culturele najaar in Keulen en Bonn (1)

Net over de grens met Duitsland vinden dit najaar in het Keulse Museum Ludwig en in de Bundeskunsthalle van Bonn nieuwe toptentoonstellingen plaats. Niels (20) bezocht ze allebei. Vandaag Ludwig Goes Pop, een inkijk op de grootste Pop Art-collectie van Europa.

De landschappen die Dinesen (Viggo Mortensen) doorkruist zijn zo dramatisch leeg dat alles buitenaardse proporties lijkt aan te nemen. (Foto © Film Fest Gent)

‘Jauja’: adembenemend stil met Viggo Mortensen

Onze reporters brengen een week lang verslag uit vanop het Film Fest Gent. Peter (23) ging er kijken naar Viggo Mortensen, die zich in ‘Jauja’ de ziel uit het lijf speelt. “Mortensen draagt deze zware film met lage spektakelwaarde probleemloos op zijn schouders. Hij is de real deal.”

De West Memphis Three, drie tieners die zich bezighouden met heavy metal en wicca, zouden 3 kinderen vermoord en verminkt hebben. (Foto © Film Fest Gent)

Waargebeurde heksenjacht grijpt je naar de keel

Onze reporters brengen een week lang verslag uit vanop het Film Fest Gent. Met ‘Devil’s Knot’ zag Sara (25) een beklijvend misdaaddrama over een waargebeurde heksenjacht. “De film grijpt je naar de keel, omdat hij vragen stelt bij het hele rechtssysteem zoals we het kennen.”

Timothy Spall, ook bekend als Wormtail in de ‘Harry Potter'saga, is fenomenaal als J.M.W. Turner. (Foto © Film Fest Gent)

Timothy Spall vertolkt ‘Mr. Turner’ met verve

Onze reporters brengen een week lang verslag uit vanop het Film Fest Gent. In ‘Mr. Turner’ zag Peter (23) hoe Timothy Spall een fenomenale vertolking ten beste geeft van J.M.W. Turner. “Regisseur Mike Leigh heeft de vrijheid om binnen de historisch vastgelegde lijnen een onderhoudende, bijtende biopic te regisseren.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 20 oktober 2014 @ 19:07

  Grootste cruiseschip ter wereld gerenoveerd in #Rotterdam @Oasispics http://t.co/TeyOeWo8xM http://t.co/MudSXEX3iz

 • 20 oktober 2014 @ 15:31

  Tussen 16 en 26 jaar? Van 27/10 tot 31/10 maken we een nieuw magazine. Doe mee! Ervaring is NIET nodig. #magazine http://t.co/HV7Ojg3ACd

 • 20 oktober 2014 @ 14:04

  ‘Visitors’: rustgevende poëzie met beangstigende boodschap @FilmfestGent http://t.co/miqIxm12tt http://t.co/OE78HOdTBR

 • 20 oktober 2014 @ 11:42

  ‘The Captive’: gimmick met overbodige details @FilmfestGent http://t.co/IoQ90hbhdd http://t.co/igq73ud7tX

 • 20 oktober 2014 @ 08:32

  [VIDEOblog] Onze reporter in armoede: slot http://t.co/Yo7J72Q2BX http://t.co/vtuMXQ7dDy

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk