Cultuur
Nieuw jongerenkoor van start

Nieuw koor voor jongvolwassenen van start in Ekeren

Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt zaterdag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen. “Met dit concert willen we ons nieuwe koor op de kaart plaatsen”, vertelt bestuurslid Inya Verreet (25).

Mourad Bekkour en Omar Ba © Stien Verdick

Antwerpse ‘Nuff Said op MOOOV in première met docu uit Chicago

Producers Mourad Bekkour en Omar Ba van het Antwerpse ‘Nuff Said zien zaterdagavond hun documentaire ‘Marquette Park’ in première gaan op filmfestival MOOOV in Turnhout. De documentaire toont positieve verhalen uit Zuid-Chicago, een wijk in de Amerikaanse stad die bekend staat om zijn hoge geweldcijfers. “Het is een documentaire geworden over verbintenis, die zich niet focust op de gevaarlijke kant van Chicago”, vertelt Bekkour.

Rijinstructeur

[Knelpuntberoepen (4)] Rijinstructeur Jan: “Hervorming rijopleiding brengt rijinstructeurs in lastig parket”

De job van rijinstructeur is weinig populair en daar zal de hervorming van de rijopleiding weinig aan veranderen. Integendeel, benadrukt Jan Van Linden, rijinstructeur van JVL Drive. “De hervorming verhoogt niet alleen de druk bij beginnende chauffeurs, maar ook heel wat instructeurs en examinators worden in een lastig parket gebracht.”

Peter, Noémie en Jens

Wiskunde een feest op Antwerpse MathsJams

Elke voorlaatste dinsdag van de maand komen wiskundeliefhebbers, studenten, professoren en gewoon nieuwsgierige mensen overal ter wereld samen voor MathsJam. Dat is een avond over wiskunde voor iedereen die wiskunde een feest vindt, graag raadsels oplost of gewoon eens wilt komen kijken. Ook in Antwerpen is er een maandelijkse MathsJam.

Stuk van animatiefilm

Antwerpse Imge (29) met animatiefilm geselecteerd voor Cannes

Op het filmfestival in Cannes, eind mei, zal de eer van ons land viermaal verdedigd worden. Een van de vier geselecteerde Belgische films is Camouflage. Deze zes minuten durende animatiefilm werd bedacht, vormgegeven en geanimeerd door de Antwerpse Imge Özbilge (29), masterstudente aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK) in Gent.

(Foto © Karolien Segers)

Over Grenzen breekt grenzen met eerste theaterstuk

De organisatie Over Grenzen werd opgericht door Karen Schets en Abdulraham Hardan Hiermee willen ze met artistieke projecten de grenzen tussen autochtonen en nieuwkomers vervagen. “We zijn ambitieus, maar wat we willen is niet onmogelijk”, vertelt Hardan.

Equal Idiots

Na De Nieuwe Lichting: een jaar vol succes voor Equal Idiots

Ruim een jaar geleden wonnen de Equal Idiots, een garagerockband uit Hoogstraten, ‘De Nieuwe Lichting’ van Studio Brussel. Die overwinning zette heel wat in gang voor het jonge duo. Na een volgepropte zomer vol optredens hebben ze nu net hun opnames van hun debuutplaat afgerond. Die komt eind mei of begin juni uit.

Adriaan2

Van film tot vinyl, deze man is gepassioneerd in zijn job en hobby

Adriaan De Mol is een fixer, freelance opnameleider en ondersteunde al verschillende Vlaamse series en films zoals Den elfde van den elfde, Coppers, Bowling Balls, en Allez Eddy. Op dit moment is hij bezig aan Over Water, een fictiereeks van Panenka door Tom Lenaerts. Naast filmliefhebber verzamelt hij vinylplaten en heeft hij zijn eigen punkrock band The Sidefx.

(Foto © Paulien Dewit en Sofie Van de Poel)

Professor Hans: “Ik heb een maand lang over De Mol gedroomd”

Hij is professor aan de faculteit Farmaceutische wetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Daarvoor woonde hij twee jaar in Australië, werkte hij tien jaar bij Janssen Pharmaceutica en had hij een decennium lang een eigen bedrijf. Nu was Hans De Winter te zien in het VIER-programma ‘De Mol’. Een gesprek met een man vol levenservaring.

Cafe De Muze

De Muze, het café met negen levens

Het legendarische jazzcafé De Muze aan de Melkmarkt heeft de deuren opnieuw geopend. Twee maanden geleden moest De Muze de deuren sluiten, maar nu heeft Joris Vyt het café nieuw leven ingeblazen.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 april 2017 @ 22:00

  Het jongvolwassenenkoor ‘ChoriX’ houdt vandaag zijn debuutconcert ‘#Intro’ in cultuurcentrum ’t Kerkske in Kapellen… https://t.co/9JBTf0oQBT

 • 28 april 2017 @ 16:30

  @Smienos en @Amal__I8 vertellen over @FleksBE, hun gloednieuw jeugdhuis & hun eerste event Fleksin' morgen! #fleks… https://t.co/1zZGjcSt2s

 • 28 april 2017 @ 15:57

  Jawel...Jullie lezen het goed! Een gloednieuwe website op komst dankzij @zapallpeople! https://t.co/B36hWSI0dm

 • 28 april 2017 @ 14:30

  Mourad & Omar van @nuffsaidantwerp zien morgen documentaire ‘Marquette Park’ in première gaan op @MOOOV_films!… https://t.co/vUqaNa78Wj

 • 28 april 2017 @ 14:16

  RT @FleksBE: Yasmien & Amal vertellen over hun gloednieuwe jeugdhuis Fleks en over hun 1e event Fleksin' morgen i/d @Arenberg_OLT https://t…

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk