Cultuur
Foto's van Bowery in New York. (Foto © Liesbeth Knaeps)

Sigmar Polke herleeft in Alibis, leve Sigmar Polke!

Alibis toont nog tot en met 5 juli het werk van Sigmar Polke in het Ludwig Museum in Keulen. Polke (1940-2010) was één van de belangrijkste kunstenaars van de laatste decennia. Hij gebruikte een verscheidenheid aan materialen en technieken, terwijl de problematieken van de twintigste eeuw de leidraad in zijn werk vormden.

(Foto © Liesbeth Knaeps)

Carmien Michels en Fikry El Azzouzi: “Taal moet rollen en sprankelen”

(PIDMAG) Niemand beter dan wie er de kost mee verdient, kan de liefde voor ‘taal’ bezingen. Slamdichter Carmien Michels (24) en schrijver Fikry El Azzouzi (36) over hoe ze met woorden verhalen vertellen, ontroeren of schofferen. “Ik kick op haatmail.”

(Foto © Flickr/Judy van der Velden)

Oude Hasseltse volksverhalen raken in vergetelheid

Spoken, heksen en zelfs weerwolven. De Hasseltse geschiedenis staat er vol van, maar niemand die het weet. Volksverhalen uit Hasselt zijn een goed bewaard geheim van de oudere generatie. Er zijn echter honderden verhalen die gedoemd lijken om met de oudste generatie te verdwijnen als er niet stevig wordt ingegrepen.

(Foto © Flickr/Wasi Daniju)

Poetic Pilgrimage breekt met stereotypes

Tanya Williams en Yashima Douglas, afkomstig uit de Britse stad Bristol, zijn christelijk opgegroeid. In hun middelbare schooltijd zongen ze in het gospelkoor. Maar hun wortels liggen in het tropische Jamaica. En met Poetic Pilgrimage vormen de twee moslima’s intussen een heuse hiphopgroep. “Wij worden niet gezien als artiesten, maar altijd als moslima of vrouw. Die stereotypes moeten stoppen.”

(Foto © Lisa van der Waal)

Danspromenade laat Antwerpen swingen

Op 4 april werd de tweede Danspromenade in Antwerpen georganiseerd. Op twaalf locaties tussen het Centraal Station en de Grote Markt, verzorgden maar liefst duizend dansers van 23 dansscholen optredens, flashmobs en workshops. Het publiek kon behalve kijken ook een danspasje neerzetten.

(Foto © Stefan Lambrechts)

“De jonge Hitler? Irritant en betweterig, zoals wel meer 16-jarigen”

Jeugdauteur Piet De Loof gaat in Mijn Vriend Hitler op zoek naar de puber die jaren later WOII zou starten en miljoenen mensen de dood injagen. Doet de titel u de wenkbrauwen fronsen? Ons ook.

Universiteit Antwerpen reikt zes eredoctoraten uit

Universiteit Antwerpen reikt zes eredoctoraten uit

Vijf internationale toponderzoekers mogen zich sinds woensdag eredoctor van de Universiteit Antwerpen noemen. Ze krijgen het gezelschap van de Nederlandse kunstenares met Zuid-Afrikaanse roots Marlene Dumas.

fotograaf: Stefan Lambrechts

Stefan Lambrechts stelt Hashtag voor: “Ik ben getrouwd met mijn camera”

De 21-jarige Stefan Lambrechts stelt vandaag zijn eerste fototentoonstelling voor. De student Grafische Vormgeving is nog maar twee jaar intensief aan het fotograferen, maar exposeert de komende drie maanden in Deurne onder de noemer Hashtag. “Ik wil een groot publiek aanspreken.”

Christophe Stienlet, Jeron Dewulf, Begijn Le Bleu en Thomas Smith zijn de foute vrienden van dienst. (Foto © Facebook)

Foute vrienden op roadtrip met Bartje van ‘Schuif Af’

Op woensdag 1 april gaat in de Vlaamse bioscoopzalen Foute vrienden – de film in première. De film, een spin-off van de gelijknamige reeks op 2BE, neemt je anderhalf uur mee op een roadtrip. “Er wordt niks gescript en plots sta je daar met drie apen naast je, een film te draaien zonder script.”

Rember Lutz: "Ik merk vaak dat mensen niet durven loslaten." (Foto © Daniel De Kind)

Rember Lutz: “Ooit is Vlaanderen klaar voor donkere prins op het witte paard”

Op maandag 30 maart gaat op VTM de nieuwe Vlaamse fictiereeks Spitsbroers op antenne. In de reeks zien we heel wat bekende acteurs opduiken, zoals Joren Seldeslachts, Kürt Rogiers en Sien Eggers. Vanaf de derde aflevering komt ook Rember Lutz meespelen. De Antwerpenaar met Indische roots glimlacht: “Bekend zijn is relatief.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 18 april 2015 @ 12:10

  Sigmar Polke herleeft in Alibis, leve Sigmar Polke! #Koln #Keulen #kunst http://t.co/zVNwfVZmo5 http://t.co/78dfkn3i4K

 • 17 april 2015 @ 12:16

  Carmien Michels en Firky El Azzouzi: “Taal moet rollen en sprankelen” - http://t.co/c7phQXXN5T http://t.co/PWANpw7cTn

 • 17 april 2015 @ 10:06

  Knuffelmoment tegen pesten en zinloos geweld - http://t.co/046whdrwAU http://t.co/TJyzIKkcDl

 • 17 april 2015 @ 08:15

  Oude Hasseltse volksverhalen raken in vergetelheid - http://t.co/gk7XVGS14U http://t.co/kPZK5R0Rh6

 • 16 april 2015 @ 14:45

  Nieuwe regels rond rijbewijs: “Dom om 3 jaar te wachten” - http://t.co/ujEaBx0cR9 http://t.co/E1mG3btnHq

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk