Drugs
mode op genk on stage

De mode op Genk on stage

Op Genk on stage lopen heel wat kleurrijke figuren rond. Hier is een kleine selectie van de meest modebewuste festivalgangers.

In het begin was één Bitcoin slechtst 10 euro waard, inmiddels levert één Bitcoin 265 euro op. (Foto © Flickr/Zach Copley)

Online illegale (drugs)handel: een blik van binnenuit

Een expert op het gebied van geheime online (drugs)handel gunt ons een blik in zijn wereld. “Je hoeft niet meer in donkere steegjes te wachten op gevaarlijke loopjongens, maar bestelt en ontvangt je product in een vertrouwde omgeving.”

The Battle of Isandlwana

Het georganiseerde gebruik van drugs

Drugs zijn wijdverspreid. In elke uithoek van de wereld worden drugs gebruikt als recreatief middel. Maar naast de al dan niet problematische druggebruiker zijn er organisaties die verdovende middelen gebruiken om hogere doelen te bereiken.

(foto: Pauline Poelmans)

Ontwennen: van plantenextracten tot mediteren

Therapie is een vast onderdeel van de drugsontwenningsperiode. Wanneer een drugsverslaafde ervoor kiest (of meestal gedwongen wordt) om te ontwennen, kan hij verschillende therapieën overwegen.

Amfetamines

Ik had schrik van alles en iedereen

Mensen die kampen met een verslaving kunnen in de buurt van Genk terecht bij Katarsis, het centrum voor verslaafdenzorg. Kristof Kusters die vroeger zelf een verslavingsprobleem had is er begeleider als ervaringsdeskundige. Hij vertelt over zijn leven als druggebruiker.

(foto: Pauline Poelmans)

Drugstoerisme in grensstreek

Maastricht en de nabijgelegen Belgische gemeenten, Lanaken, Riemst en Voeren kampen met drugsoverlast. Maatregelen tegen deze overlast drongen zich op. Een van deze maatregelen is de invoer van de ‘wietpas’ in Nederland.

Alcohol

De hypocrisie rond alcohol bereikt haar hoogtepunt

Toen in België het voorstel kwam om de alcoholleeftijd te verhogen, ontplofte er een klein bommetje. Met als gevolg dat er niets van in huis kwam en de regering besloot om te proberen via sensibilisering alcoholgebruik bij jongeren in te dammen. Waarom in godsnaam?

Drugs

Op zoek naar het goede spoor

(PIDMAG) Het gebruik van drugs heeft ontegensprekelijk een invloed op het leven en op de gezondheid. Bert, Sven en Willem kwamen op jonge leeftijd in aanraking met drugs, maar zijn intussen overtuigd geraakt dat het leven beter is zonder drugs.

Joint

Trekt Uw Plant ijvert voor het legaliseren van cannabis

(PIDMAG) De vzw Trekt Uw Plant is een politieke actiegroep in Antwerpen die sinds 2006 ijvert voor het legaliseren van cannabis. Hoofdverantwoordelijke Joep Oomen (51): “Onze onderneming telt ondertussen 270 leden. Dat aantal groeit nog steeds, verspreid over Antwerpen, Brussel, Limburg en de medische sector.”

Designerdrugs

Sommige ‘designerdrugs’ blijven legaal

(PIDMAG) De Belgische wetgeving past zich niet snel genoeg aan. Ook al zijn ze schadelijk voor de gezondheid en werken ze verslavend, toch vallen 164 nieuwe drugs nog onder de noemer ‘legaal’. Elk jaar komen daar zo’n 60 à 70 nieuwe soorten bij.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 27 april 2017 @ 15:12

  RT @UAntwerpen: Elke voorlaatste dinsdag van de maand is het #mathsjam op #UAntwerpen.@StampMedia kwam mee raadsels oplossen. https://t.co/…

 • 27 april 2017 @ 15:00

  “Als je me wilt bereiken, moet je me bellen tijdens de etensuren, alleen dan ben ik thuis” https://t.co/ZvUq355L13

 • 27 april 2017 @ 15:00

  Wiskunde een feest op Antwerpse MathsJams - https://t.co/asf2FCToLK https://t.co/gI7P2bv7YX

 • 27 april 2017 @ 12:10

  "We zijn een plek waar mensen zichzelf kunnen zijn en hun kinky kant niet moeten verstoppen" #BDSM https://t.co/B5efspRC3q

 • 27 april 2017 @ 11:00

  Onregelmatig, weekend- & nachtwerk? “Ideaal als jongere. Met partner&kinderen niet meer interessant” #knelpuntberoep https://t.co/3O6cMZ1IJh

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk