GAS-boetes
GAS-boetes

GAS-omzendbrief werkt bezorgdheden niet weg

Ayman al-Aloul, een Palestijnse journalist uit de Gazastrook, lanceerde de Rubble Bucket Challenge naar het voorbeeld van de succesvolle Ice Bucket Challenge. De initiatiefnemer wil de aandacht vestigen op de humanitaire situatie in Gaza en roept op tot solidariteit met de Palestijnen.

GAS-boetes

GAS-boetes en Gentse Feesten: het recht op jong zijn

Bij wijze van tegenwicht voor de uitgelaten joligheid op de Gentse Feesten, organiseerde het Masereelfonds op vrijdag 18 juni een debat met de nodige sérieux. In het kader van de vraag of er nog een recht is op jong zijn, bespraken vijf panelleden het ontstaan en de mogelijke alternatieven voor de Gemeentelijke Administratieve Sancties. “Er is een gebrek aan kritisch denken.”

Jos D'Haese

Jos D’Haese: “PVDA+ werkt niet voor, maar mét jongeren!”

Op de redactie van jongerenpersagentschap C.H.I.P.S. StampMedia was Antwerps lijsttrekker Jos D’Haese  (PVDA+) zaterdag te gast voor een chatsessie met jongeren. Een uur lang kon iedereen die dat wilde hem een vraag stellen….

Bart Somers

Bart Somers: “GAS-boetes vind ik een noodzakelijk kwaad”

Op de redactie van het jongerenpersagentschap C.H.I.P.S. StampMedia was Antwerps lijsttrekker Bart Somers (Open VLD) zaterdagmiddag te gast voor een chatsessie met jongeren. Een uur lang kon iedereen die dat wilde een vraag stellen aan de politicus. “Jongeren verover je niet door aan de zijnlijn te staan, en nog minder met negativisme en verzuring.”

Ambrassade: participatie

Generatiekloof: over stemrecht, cannabis en GAS

Op 30 april stellen de jongeren van De Schoonmoeder aller Verkiezingen hun standpunten voor de komende verkiezingen voor. Eén van de thema’s die ze willen aanpakken is: hoe willen wij mee de samenleving vorm geven? “We moeten de stereotypes rond jongeren doorbreken!”

GAS-boetes dalen in aantal. (Foto: Het Laatste Nieuws)

GAS moet buigen voor ‘internetkabaal’

Het aantal GAS-boetes daalde in 2013 met net geen 20%. Een opvallende daling, vooral veroorzaakt door het aanhoudende protest. En daar mogen we best fier op zijn, stelt Gunther Malin (25) in een opiniestuk. “Laat óns nog geen gas terugnemen.”

Last van GAS

Vlaamse Jeugdraad wil dat jongeren GAS-overtredingen begaan

De Vlaamse Jeugdraad roept op om de komende weken massaal de GAS-wet te overtreden en er foto’s van te posten op de sociale media. De Jeugdraad wil met de collectieve ongehoorzaamheid een einde maken aan de bestraffing van “normaal jongerengedrag”.

"Zij die tegen GAS zijn, kunnen mij niet zeggen hoe ik het zonder zou moeten doen", aldus burgemeester Bart De Wever. (foto: Liesbeth Knaeps)

“GAS-systeem kapseist bij verkeerde toepassing”

Er zijn sinds vrijdag 16 nieuwe GAS-ambtenaren in Antwerpen. Tijdens de officiële aanstelling in het stadhuis benadrukten burgemeester Bart De Wever en directeur voor Samen Leven Ann Neels het belang van een correcte toepassing van het systeem. “Een GAS-ambtenaar moet kordaat en vriendelijk zijn en zich niet als een cowboy gedragen”, luidt het.

GAS-Vergadering

To GAS or not to GAS?

De Genkse Jeugdraad stelde afgelopen weekend hun ontwerp van advies voor aan het college. Ze willen de GAS-boetes niet afschaffen, maar ze moeten beter gereguleerd en duidelijker geformuleerd worden. Het stadsbestuur staat open voor debat.

GAS-beloning

Bond Zonder Naam deelt GAS-beloningen uit

De organisatie Bond zonder Naam hield op Complimentendag een ludieke protestactie tegen GAS-boetes in Gent, Antwerpen en Genk. Voorbijgangers ontvingen een GAS-beloning voor positief gedrag. Met deze actie wilt Bond zonder Naam zich inzetten voor de verzoeting van de maatschappij.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 26 maart 2015 @ 19:51

  RT @vrtderedactie: Hoe reageren jonge Marokkanen op de uitspraken van Bart De Wever? http://t.co/HGXQfJwRfP

 • 26 maart 2015 @ 17:52

  In het @VRTjournaal is er zo meteen een interview met enkele van onze jongeren nav. de ironische open brief die Ismail (19) gister schreef.

 • 26 maart 2015 @ 16:35

  De nieuwe K3 moet niet blank en blond zijn - http://t.co/rsitZ8IRq3 http://t.co/tPbkXBNhst

 • 26 maart 2015 @ 15:09

  .@vrtderedactie op bezoek voor een interview http://t.co/XGxPJMkaN8

 • 26 maart 2015 @ 13:21

  [Video] “Psychologisch racisme tegen Aziaten” - http://t.co/aF4eHl0QfX http://t.co/rztT8pNtUu

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk