GAS-boetes
De betoging was amper een kwartier bezig toen iedereen opeens omsingeld werd door oproerpolitie. (Foto © Stefan Lambrechts)

GAS-boetes voor deelnemers sit-in tegen De Wever

Een tweehonderdtal mensen kwamen woensdagavond samen op de Antwerpse Grote Markt om te betogen tegen de uitspraken van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in het programma Terzake. Movement X-voorzitter Dyab Abou Jahjah riep daartoe op via Facebook. Om half zeven zou de sit-in beginnen. Kort na het begin omsingelde de politie de aanwezigen.

GAS-boetes

GAS-omzendbrief werkt bezorgdheden niet weg

Ayman al-Aloul, een Palestijnse journalist uit de Gazastrook, lanceerde de Rubble Bucket Challenge naar het voorbeeld van de succesvolle Ice Bucket Challenge. De initiatiefnemer wil de aandacht vestigen op de humanitaire situatie in Gaza en roept op tot solidariteit met de Palestijnen.

GAS-boetes

GAS-boetes en Gentse Feesten: het recht op jong zijn

Bij wijze van tegenwicht voor de uitgelaten joligheid op de Gentse Feesten, organiseerde het Masereelfonds op vrijdag 18 juni een debat met de nodige sérieux. In het kader van de vraag of er nog een recht is op jong zijn, bespraken vijf panelleden het ontstaan en de mogelijke alternatieven voor de Gemeentelijke Administratieve Sancties. “Er is een gebrek aan kritisch denken.”

Jos D'Haese

Jos D’Haese: “PVDA+ werkt niet voor, maar mét jongeren!”

Op de redactie van jongerenpersagentschap C.H.I.P.S. StampMedia was Antwerps lijsttrekker Jos D’Haese  (PVDA+) zaterdag te gast voor een chatsessie met jongeren. Een uur lang kon iedereen die dat wilde hem een vraag stellen….

Bart Somers

Bart Somers: “GAS-boetes vind ik een noodzakelijk kwaad”

Op de redactie van het jongerenpersagentschap C.H.I.P.S. StampMedia was Antwerps lijsttrekker Bart Somers (Open VLD) zaterdagmiddag te gast voor een chatsessie met jongeren. Een uur lang kon iedereen die dat wilde een vraag stellen aan de politicus. “Jongeren verover je niet door aan de zijnlijn te staan, en nog minder met negativisme en verzuring.”

Ambrassade: participatie

Generatiekloof: over stemrecht, cannabis en GAS

Op 30 april stellen de jongeren van De Schoonmoeder aller Verkiezingen hun standpunten voor de komende verkiezingen voor. Eén van de thema’s die ze willen aanpakken is: hoe willen wij mee de samenleving vorm geven? “We moeten de stereotypes rond jongeren doorbreken!”

GAS-boetes dalen in aantal. (Foto: Het Laatste Nieuws)

GAS moet buigen voor ‘internetkabaal’

Het aantal GAS-boetes daalde in 2013 met net geen 20%. Een opvallende daling, vooral veroorzaakt door het aanhoudende protest. En daar mogen we best fier op zijn, stelt Gunther Malin (25) in een opiniestuk. “Laat óns nog geen gas terugnemen.”

Last van GAS

Vlaamse Jeugdraad wil dat jongeren GAS-overtredingen begaan

De Vlaamse Jeugdraad roept op om de komende weken massaal de GAS-wet te overtreden en er foto’s van te posten op de sociale media. De Jeugdraad wil met de collectieve ongehoorzaamheid een einde maken aan de bestraffing van “normaal jongerengedrag”.

"Zij die tegen GAS zijn, kunnen mij niet zeggen hoe ik het zonder zou moeten doen", aldus burgemeester Bart De Wever. (foto: Liesbeth Knaeps)

“GAS-systeem kapseist bij verkeerde toepassing”

Er zijn sinds vrijdag 16 nieuwe GAS-ambtenaren in Antwerpen. Tijdens de officiële aanstelling in het stadhuis benadrukten burgemeester Bart De Wever en directeur voor Samen Leven Ann Neels het belang van een correcte toepassing van het systeem. “Een GAS-ambtenaar moet kordaat en vriendelijk zijn en zich niet als een cowboy gedragen”, luidt het.

GAS-Vergadering

To GAS or not to GAS?

De Genkse Jeugdraad stelde afgelopen weekend hun ontwerp van advies voor aan het college. Ze willen de GAS-boetes niet afschaffen, maar ze moeten beter gereguleerd en duidelijker geformuleerd worden. Het stadsbestuur staat open voor debat.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 29 mei 2017 @ 15:49

  Syrische vluchteling traint jonge voetballertjes bij MSC. https://t.co/RQ9jKg6P7s https://t.co/vYbxzubYlb

 • 24 mei 2017 @ 15:52

  Op het menu vandaag: insecten! Binnenkort meer hierover op onze website en Facebookpagina… https://t.co/C5Mp8HVso8

 • 24 mei 2017 @ 14:10

  JES ontvangt 35.000 euro voor bouw van Antwerpse droomhut! @JESstadslabo @Stad_Antwerpen https://t.co/lbTNKhD4tM… https://t.co/7QTtOVOkTX

 • 23 mei 2017 @ 15:00

  Armand (84) is al 37 jaar uitbater van de oudste homobar van Antwerpen - https://t.co/4Fcu0o6keR https://t.co/DVz5BE0ALw

 • 20 mei 2017 @ 15:37

  RT @timmermansniels: Mijn allereerste #pride, nu via Instagram #SorrySnapchat #loveislove https://t.co/CuNAG4ZXtC

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk