GAS-boetes
GAS-boetes dalen in aantal. (Foto: Het Laatste Nieuws)

GAS moet buigen voor ‘internetkabaal’

Het aantal GAS-boetes daalde in 2013 met net geen 20%. Een opvallende daling, vooral veroorzaakt door het aanhoudende protest. En daar mogen we best fier op zijn, stelt Gunther Malin (25) in een opiniestuk. “Laat óns nog geen gas terugnemen.”

Last van GAS

Vlaamse Jeugdraad wil dat jongeren GAS-overtredingen begaan

De Vlaamse Jeugdraad roept op om de komende weken massaal de GAS-wet te overtreden en er foto’s van te posten op de sociale media. De Jeugdraad wil met de collectieve ongehoorzaamheid een einde maken aan de bestraffing van “normaal jongerengedrag”.

"Zij die tegen GAS zijn, kunnen mij niet zeggen hoe ik het zonder zou moeten doen", aldus burgemeester Bart De Wever. (foto: Liesbeth Knaeps)

“GAS-systeem kapseist bij verkeerde toepassing”

Er zijn sinds vrijdag 16 nieuwe GAS-ambtenaren in Antwerpen. Tijdens de officiële aanstelling in het stadhuis benadrukten burgemeester Bart De Wever en directeur voor Samen Leven Ann Neels het belang van een correcte toepassing van het systeem. “Een GAS-ambtenaar moet kordaat en vriendelijk zijn en zich niet als een cowboy gedragen”, luidt het.

GAS-Vergadering

To GAS or not to GAS?

De Genkse Jeugdraad stelde afgelopen weekend hun ontwerp van advies voor aan het college. Ze willen de GAS-boetes niet afschaffen, maar ze moeten beter gereguleerd en duidelijker geformuleerd worden. Het stadsbestuur staat open voor debat.

GAS-beloning

Bond Zonder Naam deelt GAS-beloningen uit

De organisatie Bond zonder Naam hield op Complimentendag een ludieke protestactie tegen GAS-boetes in Gent, Antwerpen en Genk. Voorbijgangers ontvingen een GAS-beloning voor positief gedrag. Met deze actie wilt Bond zonder Naam zich inzetten voor de verzoeting van de maatschappij.

Eddie De Block

Burgemeester Merchtem “wil niet wachten tot justitie iets doet”

Eddie De Block (Open Vld), burgemeester van Merchtem, plaatst inwoners die zich volgens hem schuldig maken aan inbreuken op zijn blog. Een aanpak die in schril contrast lijkt te staan met verklaringen die hij eerder deed.

GASapp

Breng alle GAS-boetes in kaart met de GasApp

Wil jij de kans op een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) verkleinen, waarschuwen wat mag en wat niet of gewoon een beetje de spot drijven met de reglementering? Dan is er nu de GasApp, een smartphone-applicatie waarmee je kunt nagaan voor wat je allemaal een boete kan krijgen in jouw gemeente.

Peter Mertens

Peter Mertens: “Als jongeren iets willen veranderen, moeten ze zelf met hun vuist op tafel kloppen.”

In het kader van ‘De Schoonmoeder aller Verkiezingen’ coacht De Ambrassade honderd jongeren om een heuse ‘jongerencampagne’ op poten te zetten. Om hen daarin bij te staan, vroegen enkele reporters van StampMedia de partijvoorzitters wat zij voor jongeren belangrijk vinden. Vandaag: Peter Mertens (PVDA+)

Bart De Wever

Bart De Wever: “Wij kunnen hier een ‘jobmirakel’ bijzonder goed gebruiken.”

Naar aanleiding van de verkiezingen van 25 mei 2014 coacht De Ambrassade honderd jongeren om een heuse ‘jongerencampagne’ op poten te zetten. Om hen daarin bij te staan, vroegen enkele reporters van StampMedia de partijvoorzitters wat zij voor jongeren belangrijk vinden. Vandaag: Bart De Wever (N-VA).

Gwendolyn Rutten

Gwendolyn Rutten: “Werk creëert werk”

Naar aanleiding van de verkiezingen van 25 mei 2014 coacht De Ambrassade honderd jongeren om een heuse ‘jongerencampagne’ op poten te zetten. Om hen daarin bij te staan, vroegen enkele reporters van StampMedia de partijvoorzitters wat zij voor jongeren belangrijk vinden. Vandaag: Gwendolyn Rutten (Open Vld).

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 16 april 2014 @ 17:13

  RT @trevorpaglen: Any aspiring investigative journos want to intern (paid) with me over the summer? http://t.co/TFpbSDdmqj

 • 16 april 2014 @ 10:47

  [GEZOCHT] Festivalreporters voor @Genkonstage in @stadgenk - http://t.co/45eOuNcUiN http://t.co/Pc6u9UN93N

 • 16 april 2014 @ 09:15

  “We moeten studenten tegen zichzelf beschermen” - http://t.co/FNbpdt0ZPZ #Leuven

 • 15 april 2014 @ 15:21

  Taxidienst #UberPop van straat gehaald - http://t.co/Q3Av7WkKsE #Brussel

 • 15 april 2014 @ 12:01

  [Blog] Virtueel Vasten Dag 38: De laatste loodjes - http://t.co/wLRCjIZ9sR

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk