Lifestyle
Zomerbar Turnhout

Pop-upzomerbar kiest goede zomer: “Turnhout is helemaal niet dood!”

Wat vroeger het fabrieksterrein van Altefonds was, is dezer dagen omgetoverd tot een zomers pop-up bar met hangmatten, zitkussens en wit zand. Tot 11 september is iedereen welkom in de Panorama zomerbar in Turnhout. “We willen vooral laten zien dat onze stad veel te bieden heeft.”

Ans zit naar eigen zeggen veel te veel op Facebook.

[PIDMAG] Onbeperkt sociaal

Even een Facebookbericht naar je beste vriendin sturen. Het nieuwste Instagramfilmpje van je favoriete celebrity bekijken. Snel nog die ene tweet lezen. Voor de meeste mensen is dit doodgewoon tijdverdrijf. Voor Ans, Houssine en Lex ligt dat anders. Alledrie hebben ze een beperking en hebben ze hun eigen kijk op sociale media.

Beyhan oogst veel succes met haar gerechten:.

[PIDMAG] #FAMOUS: Bekend dankzij sociale media

Sociale media zijn meer dan een communicatiemiddel. Met wat geduld, ambitie en een portie geluk leveren ze je misschien wel een sterrenstatus op. Beyhan, Céline en Rachid vertellen hoe zij bekend werden dankzij sociale media en geven tips voor een succesvolle account

Model met Raar kleren aan.

RAAR.: op mode staat geen leeftijd

De solden lopen naar hun einde toe, maar bij het Antwerpse label RAAR. beginnen ze deze week pas. De zomercollectie, 3 sweatshirts , twee t-shirts en een worker jacket, werden voorgesteld in een pop-upstore in de Lange Nieuwstraat. “Die winkel lokte veel bezoekers, maar we richten ons toch op onze webshop.”

Hanan: "Mijn maag is het niet-vasten nog niet gewoon. En al die tantes die me dwingen hun zelfgemaakte koekjes te proeven, helpen de zaken echt niet vooruit." (Foto © Levi Engels)

Eid Mubarak: terugblik op het Suikerfeest

Vorige vrijdag was het Id-Al-Fitr , oftewel het suikerfeest. Moslims vieren met dit feest het einde van de vastenmaand ramadan. Maar hoe ziet zo’n dag er nu precies uit? Hanan Challouki (23) uit Berchem hield een verslag bij van haar suikerfeest, van de eerste kop koffie tot de berg afwas op het einde van de dag.

Levi: "Zelfs wanneer ik met de familie aan tafel zat was ik er nooit helemaal bij met mijn gedachten, wat soms wel tot ergernissen leidde." (Foto © Instagram)

De ramadan van Levi, niet-moslim: “Innerlijke voldoening”

Het Suikerfeest is sinds begin deze week afgelopen – de ramadan zit er dus helemaal op. De vastenmaand in het teken van bezinning, solidariteit en liefdadigheid, is vaste mik voor heel wat moslims. Maar ook Levi (22) deed mee, als niet-moslim.

Het computerscherm is een kluis, die de inbreker kraakt.

[PIDMAG] Informatie Te Koop: zoveel is ons Facebookprofiel waard

Op sociale media delen we dat het een lieve lust is. Facebook schat dat de news feed van een gemiddelde gebruiker dagelijks overspoeld wordt met 1 500 posts. Maar denken we nog wel na vooraleer we besluiten een pagina te liken of iets te delen? Ons profiel vertelt immers meer over onszelf dan we zouden willen prijsgeven en die informatie is goud waard voor bedrijven.

Feestgangers genieten van een terrasje, de warme zonnestralen en een frisse pint.

Bier drinken en/of degusteren op de Gentse Feesten

De Gentse Feesten zijn van start gegaan en ook het zonnetje was zondag van de partij. Feestgangers genoten van een terrasje, de warme zonnestralen en een frisse pint. Sommige bieren blijken populairder te zijn dan andere, maar waarom precies?

Mieke Mievis.

[PIDMAG] Online match: made in heaven?

In België is Facebook met voorsprong het populairste sociale netwerk. Ook ons liefdesleven krijgt daarin een plaats. Maar dat verloopt niet altijd zonder problemen, zo weet relatietherapeute Mieke Mievis.

Digitale Detox

[PIDMAG] Digitale detox: “Gun jezelf tijd zonder smartphone”

Lunchtijd. Een overvolle koffiebar. Tussen het geroezemoes valt Christine Wittoeck (47) meteen op: ze zit alleen aan een grote ronde tafel. Links en rechts van haar zitten de mensen gekluisterd aan hun schermen. Zoals Christine daar rustig de krant zit te lezen, zou je nooit vermoeden dat deze vrouw zich twee jaar geleden verloor in de digitale wereld…

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 augustus 2015 @ 18:03

  Fans blikken vooruit op nieuw seizoen van @Thuisopeen_ http://t.co/wFzkpLVEGD http://t.co/ZFXgEZX9ls

 • 30 augustus 2015 @ 15:25

  Tourist LeMC op #Maanrock: "Altijd al gedroomd van concerten geven" http://t.co/Abi7hz8Mkm http://t.co/Bn2OmuW9JO

 • 30 augustus 2015 @ 11:02

  #PIDMAG Nr. 12 is gearriveerd! Lees alles over 'De druk van het geluk' op http://t.co/4E85BPyhMJ http://t.co/uKTvPe6BUu

 • 29 augustus 2015 @ 10:10

  Why the f*ck ben ik zo gelukkig? http://t.co/zsjrTR1cKG http://t.co/gX6KE2fGR5

 • 29 augustus 2015 @ 06:56

  @kwadronaut Onlangs nog een analyse uitgevoerd door een medewerker met visuele beperking. De nieuwe website zal beter afgestemd zijn.

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk