Lifestyle
(Foto © Tara Boutaleb)

THIS IS HELIX: 3D geprinte juwelen met een hoek af

Nicky Janse (25) uit Diest startte met een 3D-modelijn: HELIX. De jonge designer maakte ze met een 3D-printer. Sindsdien is zijn passie voor 3D geprinte spullen almaar vergroot. “Het intrigeerde me om te zien hoe er na enkele uren een driedimensionaal object uit een printer kwam”, vertelt de jonge ontwerper.

Schoenenontwerper Pierre Hardy (Foto © Tara Boutaleb)

Schoenenontwerper Pierre Hardy: “Sneakers zijn altijd zo mainstream”

Naar aanleiding van de tentoonstelling FOOTPRINT organiseerde het Antwerpse modemuseum enkele ontbijtgesprekken. Eén van de gasten was schoenenontwerper Pierre Hardy. Hij werkte al voor internationale modehuizen zoals Hermès, Dior en Balenciaga, maar na tien jaar besloot hij zich volledig op zijn eigen ontwerpen te focussen. “Prestatiedruk en winst spelen tegenwoordig een te grote rol in de mode-industrie.”

Videospelletjes

Ruil binnenkort je oude videospelletjes met Freezle

Begin volgend jaar ziet een gloednieuwe ruilmarkt voor gamers het levenslicht. Drie PXL-studenten ontwikkelden Freezle, een app waarmee mensen hun oude videospelletjes kunnen ruilen tegen een virtuele valuta: freezles. Deze freezles kan je enkel gebruiken op de app zelf. Het gloednieuwe concept heeft als doel het elektronisch afval dat gecreëerd wordt door videospelletjes, te doen verdwijnen. Het maakt hiervoor gebruik van de economie van het delen of sharen.

Het 222 meter lange cruiseschip MS Magellan.

MS Magellan sluit cruiseseizoen Antwerpen 2015 af

Het 222 meter lange cruiseschip MS Magellan van de Engelse rederij Cruise & Maritime Voyages lag op 21 december opnieuw in Antwerpen. Met de aanloop van het schip wordt ook het Antwerpse cruiseseizoen voor 2015 afgesloten.

Foto van Tom De Cock

Tom De Cock: “Geloof is als bloemschikken: een hobby”

Radio- en televisiepresentator, publieksopwarmer en schrijver, Tom De Cock (32) is het allemaal. Maar hij is ook een echtgenoot van een andere man, vader van een geadopteerd dochtertje én in het bezit van een scherpe pen: “Ik kan me met de beste wil ter wereld niet voorstellen dat er strikt katholieke homo’s zijn die wachten op de goedkeuring van meneer pastoor alvorens ze zichzelf durven te zijn. Met alle respect, maar er scheelt iets met die mensen.”

In het geval van Juttu wil slow echter niet saai zeggen, maar eerder verantwoord. (Foto © Juttu)

Juttu lanceert slow shopping op de Meir

Na slow cooking en slow traveling maakt onze samenleving, waarin alles maar beter snel gebeurt, kennis met slow shopping. Consumeren moet niet langer rap, veelvuldig en overbodig zijn. Daar speelt de nieuwe Scandinavisch geïnspireerde conceptstore Juttu helemaal op in.

(Foto © Flickr/Thomas Hawk)

#WeekendBlogAwards: niet trending, wel trendy

Op 12 november vond in de Event Lounge in Brussel de vierde editie van de Weekend Blog & Digital Awards plaats. Dit jaar werden enkele nieuwe categorieën in het leven geroepen zodat online persoonlijkheden zonder blog niet langer uit de boot vallen. “Vier jaar geleden was dit event een duwtje in rug voor bloggers. Nu zijn de awards een uitgestoken hand”, vertelt Katrin Swartenbroux, editor-in-chief bij Knack Weekend.

(Foto © Tara Boutaleb)

Frisse ideeën op trouwbeurs: “Catering gaan we goed kunnen gebruiken!”

Tortelduifjes die in de huwelijksboot stappen en een persoonlijk en creatief feest willen, konden inspiratie opdoen op de trouwbeurs ‘I DO I DO’. Van herenkostuums tot cocktails op maat: de meeste bezoekers kwamen voor iets jong, fris en modern. “Meestal is trouwen oubollig, wij willen het anders aanpakken.”

Trouwbeurs I DO I DO: persoonlijk,modern en Belgisch

Trouwbeurs I DO I DO: persoonlijk, modern en Belgisch

Tortelduifjes die in de huwelijksboot stappen en een persoonlijk en creatief feest willen, kunnen inspiratie opdoen op de trouwbeurs I DO I DO . Van juwelenontwerper tot catering en live-bands, ze zijn allemaal aanwezig op de beurs.

(Foto © Facebook/League of Legends)

WK League Of Legends overstijgt stereotiepen over gamen

De finale van het wereldkampioenschap van de populaire game League of Legends ging door in Berlijn op 31 oktober. Onze reporter Sakina (23) was aanwezig tijdens de halve finales in Paleis 12 op de Heizel. Daar viel het haar op hoe de vooroordelen die bestaan rond gamen niet blijken te kloppen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 12 februari 2016 @ 15:07

  Peter Bouckaert: “Crisis is niet in Europa, maar in Syrië, Afghanistan en Irak” @KU_Leuven https://t.co/GAZEQzcAXT https://t.co/J5YjEJy1O1

 • 11 februari 2016 @ 11:53

  Schilderij in #CarolusBorromeus gewisseld volgens eeuwenoude techniek #timelapse https://t.co/ifRhnsvqIe https://t.co/PUyp5vKgzf

 • 10 februari 2016 @ 15:37

  Comeback Neveneffecten in #Leuven @lievenscheire @JonasGeirnaert @koendepoorter @Preparee https://t.co/HPG8cYSjlq https://t.co/j0l2fULy0E

 • 9 februari 2016 @ 17:00

  Vijf jaar na de #ArabischeLente: een verwelkte bloem in een verwoest veld https://t.co/27XqPc13vB https://t.co/lyDkUgVhv9

 • 9 februari 2016 @ 13:35

  ‘#ManyVoicesOneLove’: Artiesten tegen mensonwaardige #vluchtelingenkampen @NoMoBSOfficial https://t.co/EUYRKgOePJ https://t.co/A03bBeYigm

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk