Lifestyle
IMG_3108

[PIDMAG] Duurzaam dineren

Milieubewust eten: bij sommigen zorgt het meteen voor stuiptrekkingen, voor anderen lijkt het een vanzelfsprekendheid. Als we aan het klimaat willen denken, bannen we dan het vlees maar beter van ons bord? En draait de vervuiling om het aantal kilometers die de avocado hee afgelegd vooraleer hij in onze salade versnipperd wordt of om de uitstoot van onze eigen wagen op weg naar de supermarkt? Kortom: rekening houden met het klimaat in de keuken is geen eitje.

NORA DANKO, ADVISEUR
BIJ ECOHUIS ANTWERPEN,
DROOMT WEG BIJ
GROENDAKEN

[PIDMAG] Groen zijn is je burgerplicht

Veel goedbedoelde bijdragen aan een beter milieu zijn miljoenenprojecten van onbekende beleidsmakers. Maar er bestaan ook eenvoudige en goedkope methoden die mensen zelf kunnen toepassen. Enkele tips en voorbeelden.

( © Filip Tyskens )

[PIDMAG] Je ecologische voetafdruk verkleinen in 3 dagen

Drie dagen lang leven op een ecologisch verantwoorde manier lijkt bijzonder gemakkelijk en toch word je al snel geconfronteerd met vanzelfsprekende handelingen die plots een grote aanpassing vereisen. Filip verzamelde tips en tricks voor een milieubewuster leven en deed de test. Hoe ziet een doordeweekse duurzame dag eruit?

(Foto © Aäron Beyers and Eloi Nsanzabandi)

Feestelijke kledij voor Eid al-Fitr (Suikerfeest)

Eloi (24) en Aäron (23) waren gefascineerd door de kledingstijl van moslims tijdens Eid al-Fitr (of het Kleine of Suikerfeest). Ze trokken daarom naar een Afrikaanse moskee in Antwerpen en brachten er de kleurrijke Afrikaanse bazin outfits in beeld.

weetjes3 kopie 2

[PIDMAG] Een trotste Belg omdat…

België, slechts 30.528 km2 groot, telt tien provincies, 589 gemeenten, drie officiële landstalen en ruim elf miljoen inwoners. Onze samenleving is de laatste jaren heel erg divers geworden. Welke taal je ook spreekt, welk kleurtje, welk geloof, welke geaardheid of gewoontes je ook hebt we zijn allemaal Belg. Maar wat is een Belg?

© Stampmedia / Rekha Bollansee

[PIDMAG] De Belgische friet eten wij zo

De friet is de eeuwige (krokante) liefdevan de Belg. Maar hebben ze die liever dik
of dun, goud of geel, met saus of zonder,bestrooid met zout of net niet? Wij trokken
op onderzoek uit in de straten van Genk. Hoe eet de Genkenaar het liefst zijn friet?

Het effect van een stroboscoop.

Waarom ‘uitgaan’ een moeilijke ervaring blijkt voor mensen met ASS

Mensen met autismespectrumstoornis (ASS) hebben het vaak moeilijk in de sociale omgang met anderen. Sociale regels zijn namelijk afhankelijk van de context, zijn onuitgesproken en onzichtbaar.

(© Lisa van der Waal)

After Work: ideaal feestconcept voor de werkende mens

Is er nog een uitgaansleven na de studententijd? Jazeker, als het aan de bezoekers van de After Work Party in Club Rio te Sint-Katelijne Waver ligt. Al ziet het uitgaan er toch iets anders uit dan toen ze jonger waren.

Muziek afspelen op pannekoeken

Breakfast raves: Geen drank en drugs, maar smoothies en superfoods

Opstaan voor dag en dauw om te gaan feesten: het klinkt als een natte droom die enkel weggelegd is voor ochtendmensen en andere vroege vogels. En toch is het in verschillende wereldsteden aan het opkomen. “Alsof je voor je werk naar de fitness zou gaan, maar dan duizend keer leuker.”

Sporty Sunday

Dagboek van een week lang feesten en fuiven

Een ware feestweek, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Twee reporters deelden hun feestavonturen Instagramstyle. Van Meaningless Monday tot Sporty Sunday!

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 23 augustus 2016 @ 13:26

  “Het is tijd voor nieuwe perspectieven over gender en superdiversiteit” @KifKifbe https://t.co/p58lPjN4lZ https://t.co/9w0tHlWdwz

 • 15 augustus 2016 @ 12:00

  Is de winkel van de toekomst groen? - https://t.co/6uaMz888C1 #pidmag https://t.co/bW1JCXTmnj

 • 13 augustus 2016 @ 12:00

  Safari in de stad - https://t.co/ouGkX49C3v #pidmag https://t.co/Wij1eRyF4j

 • 12 augustus 2016 @ 15:00

  Groen zijn is je burgerplicht - https://t.co/rbAjcgIr3O #pidmag https://t.co/Tx1NYZwMnQ

 • 11 augustus 2016 @ 14:00

  BAAS POPUP 2016: van vintage meubels tot ergonomische onderbroeken. - https://t.co/0fr4FHRa2a https://t.co/lwmOu43CCJ

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk