Lifestyle
model

Jonge modellen spreken zich uit over hun job: ‘Perfectie is perceptie’

In de modellensector gaan agentschappen actief op zoek naar jonge, frisse gezichten. Die zogenaamde ‘New Faces’ komen terecht in een omgeving waar perfectie een evidentie is. De integratie loopt niet altijd voor alle modellen op rolletjes. We wierpen een blik op de wereld van beginnende modellen.

vegan-kopie

“Ik kan mijn leven perfect leven zonder dat van een ander weg te nemen”

Op dinsdag 1 november is het niet alleen Allerheiligen, het is ook Wereld Veganisme Dag. Veganisten hanteren een leefstijl waarbij ze geen dierlijke producten gebruiken. Ze eten geen vlees, vis, zuivel, eieren, maar gebruiken ook geen producten die gemaakt zijn door dieren. Veganisten gebruiken dus ook geen honing, wol, leer en bont, én ze zijn tegen dierproeven.

(Foto © Sarah Rombouts)

Vluchtelingen en designers werkten samen in Studio Refugee

Een plaats waar designers en vluchtelingen samen producten ontwerpen en kennisuitwisseling taalbarrières overschrijdt, dat was het Genkse Studio Refugee. Vluchtelingen vertelden hun verhaal door handgemaakte kalligrafie pennen tot zelfs vogelhuisjes en T-shirts te ontwerpen. Oprichtster en productontwikkelaar, Sarah Rombouts, blikt terug: “Met dit project wilden we tewerkstelling creëren voor vluchtelingen en hen een manier geven om een toekomst op te bouwen in België.”

(Foto © AnonMoos)

Genderneutraal, het nieuwe zwart?

De fashion-industrie flirt met de grens tussen mannen- en vrouwenkledij. De unisex trend was hot tijdens de afgelopen Fashion weeks. Androgyne modellen zweefden over de catwalks van bekende designers als Saint Laurent, Prada en Gucci. Ook the ‘man dress’ maakte haar intrede. De Spaanse modeketen Zara gaat nu nog een stapje verder en lanceert een volledige ‘Ungendered’- collectie.

IMG_3108

[PIDMAG] Duurzaam dineren

Milieubewust eten: bij sommigen zorgt het meteen voor stuiptrekkingen, voor anderen lijkt het een vanzelfsprekendheid. Als we aan het klimaat willen denken, bannen we dan het vlees maar beter van ons bord? En draait de vervuiling om het aantal kilometers die de avocado hee afgelegd vooraleer hij in onze salade versnipperd wordt of om de uitstoot van onze eigen wagen op weg naar de supermarkt? Kortom: rekening houden met het klimaat in de keuken is geen eitje.

NORA DANKO, ADVISEUR
BIJ ECOHUIS ANTWERPEN,
DROOMT WEG BIJ
GROENDAKEN

[PIDMAG] Groen zijn is je burgerplicht

Veel goedbedoelde bijdragen aan een beter milieu zijn miljoenenprojecten van onbekende beleidsmakers. Maar er bestaan ook eenvoudige en goedkope methoden die mensen zelf kunnen toepassen. Enkele tips en voorbeelden.

( © Filip Tyskens )

[PIDMAG] Je ecologische voetafdruk verkleinen in 3 dagen

Drie dagen lang leven op een ecologisch verantwoorde manier lijkt bijzonder gemakkelijk en toch word je al snel geconfronteerd met vanzelfsprekende handelingen die plots een grote aanpassing vereisen. Filip verzamelde tips en tricks voor een milieubewuster leven en deed de test. Hoe ziet een doordeweekse duurzame dag eruit?

(Foto © Aäron Beyers and Eloi Nsanzabandi)

Feestelijke kledij voor Eid al-Fitr (Suikerfeest)

Eloi (24) en Aäron (23) waren gefascineerd door de kledingstijl van moslims tijdens Eid al-Fitr (of het Kleine of Suikerfeest). Ze trokken daarom naar een Afrikaanse moskee in Antwerpen en brachten er de kleurrijke Afrikaanse bazin outfits in beeld.

weetjes3 kopie 2

[PIDMAG] Een trotste Belg omdat…

België, slechts 30.528 km2 groot, telt tien provincies, 589 gemeenten, drie officiële landstalen en ruim elf miljoen inwoners. Onze samenleving is de laatste jaren heel erg divers geworden. Welke taal je ook spreekt, welk kleurtje, welk geloof, welke geaardheid of gewoontes je ook hebt we zijn allemaal Belg. Maar wat is een Belg?

© Stampmedia / Rekha Bollansee

[PIDMAG] De Belgische friet eten wij zo

De friet is de eeuwige (krokante) liefdevan de Belg. Maar hebben ze die liever dik
of dun, goud of geel, met saus of zonder,bestrooid met zout of net niet? Wij trokken
op onderzoek uit in de straten van Genk. Hoe eet de Genkenaar het liefst zijn friet?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 8 december 2016 @ 23:01

  Nog meer liefde voor jullie ;-) https://t.co/QSlT6BNdWF

 • 8 december 2016 @ 20:43

  Bedankt!! @Fadawah https://t.co/HwX4Jq5Afu

 • 8 december 2016 @ 20:40

  @orry_vdw Jij bent bedankt!

 • 8 december 2016 @ 20:38

  RT @Fadawah: Workshop persoonlijke brandverzekering #personalbranding #stampmedia #fadawah https://t.co/Bak4V8FQF9

 • 8 december 2016 @ 15:54

  @slowtravelbe dat was idd een nalatigheid van ons. Maar dat is ondertussen aangepast. Groetjes!

 • StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk