Lifestyle
Uit een kleine rondvraag blijkt dat het initiatief rond koopzondag op heel wat lof kan rekenen bij de klanten. (Foto © Flickr/W. Visser)

Zelfstandigen niet tevreden, klanten enthousiast over koopzondag

Sinds september is elke eerste zondag van de maand een koopzondag, dus ook dit weekend weer. Uit een kleine rondvraag blijkt dat het nieuwe initiatief op heel wat lof kan rekenen bij de klanten. Veel minder enthousiast zijn de kleine zelfstandigen, die hun enige vrije dag moeten opgeven.

cartoon games

Gameverslaving vraagt specifieke aanpak

In onze landen wordt een gameverslaving nog niet als een psychologische aandoening beschouwd. In China bestaan er bijvoorbeeld ontwenningsklinieken voor jongeren die overmatig gamen. Ook bij ons kampen vele jongeren met een gameverslaving, maar wordt er op een andere manier mee omgegaan.

cartoon modellen

Veroveren volslanke modellen de wereld?

76-56-81 cm, voor velen Chinees, maar voor topmodellen cijfers die hun succes bepalen. Of komt daar binnenkort verandering in? Tijdens de New York Fashion Week werden alvast twee shows door volslanke modellen gelopen.

Cartoon klein

Celebrities doorbreken taboes

Mensen hebben soms een duwtje nodig om een taboe te doorbreken. Bekende actrices, zangeressen en cultfiguren hebben die macht en weten die te gebruiken. De mensen in de straat lijken gevoelig voor wat hun idolen doen. “Als zij het doen, kunnen we het ook.” Hoe komt het dat taboes plots aanvaardbaar worden als celebrities zich eraan wagen?

(Foto © Tara Boutaleb)

Dries Van Noten: “Mijn schooluniform was mijn eerste herinnering aan mode”

De expositie ‘Inspirations’ van de Belgische ontwerper Dries Van Noten is nog tot 19 juli te bewonderen in het ModeMuseum in Antwerpen. Van Noten brengt er zijn oeuvres en inspiratiebronnen samen.

Facebook

Wie doet Facebook wat?

In tijden waarin internethypes sneller verdwijnen dan ze gekomen zijn, houdt er eentje nu al tien jaar stand. Met 1,35 miljard actieve gebruikers mag Facebook zich een monument in de internetgeschiedenis noemen. Maar de Oude Grieken voelden het vijfduizend jaar geleden al in hun kleine teen: aan alle verhalen, off- en online, komt een einde. Of ontspringt Zuckerberg die evolutionaire dans?

Jonas: "Bij Wicca wordt vrij denken altijd voorop gezet." (Foto © Stef Vananderoye)

[Jongeren en religie: Wicca] “Je bepaalt zelf waar je in gelooft”

Onze reporter Stef Vananderoye (22) zoekt in tijden van Chanoeka en Kerst uit hoe jongeren omgaan met zingeving en levensbeschouwing. Met zijn bijdrage hoopt Vananderoye het onderwerp religie bespreekbaar te maken onder jongeren. Vandaag: een gesprek met de 24-jarige Jonas, een moderne heks.

Samir: "probeer dagelijks naar de moskee te gaan, ik bid vijf keer per dag en ik doe mee aan de ramadan." (Foto © Stef Vananderoye)

[Jongeren en religie: islam] “Ik voel God als een aanwezigheid”

Onze reporter Stef Vananderoye (22) zoekt in tijden van Chanoeka en Kerst uit hoe jongeren omgaan met zingeving en levensbeschouwing. Met zijn bijdrage hoopt Vananderoye het onderwerp religie bespreekbaar te maken onder jongeren. Vandaag: een gesprek met Samir, die de vijf pijlers van de islam volgt.

In het hindoeïsme is God onbeperkt, alomtegenwoordig, kan zowel man als vrouw zijn en heeft alle kwaliteiten die je mogelijk kan hebben. (Foto © StampMedia)

[Jongeren en religie: hindoeïsme] “God is geen grote, strenge man”

Onze reporter Stef Vananderoye (22) zoekt in tijden van Chanoeka en Kerst uit hoe jongeren omgaan met zingeving en levensbeschouwing. Met zijn bijdrage hoopt Vananderoye het onderwerp religie bespreekbaar te maken onder jongeren. Vandaag: een gesprek met de hindoeïstische Saraswati.

"Boeddhisme gaat over het hier en nu. Mensen maken zichzelf ongelukkig door met andere zaken bezig te zijn dan met het hier en nu." (Foto © Plum Village)

[Jongeren en religie: boeddhisme] “Concentreren op het hier en nu”

Onze reporter Stef Vananderoye (22) zoekt in tijden van Chanoeka en Kerst uit hoe jongeren omgaan met zingeving en levensbeschouwing. Met zijn bijdrage hoopt Vananderoye het onderwerp religie bespreekbaar te maken onder jongeren. Vandaag: een gesprek met Gijs, die al geruime tijd in een boeddhistisch klooster verblijft.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 februari 2015 @ 22:05

  't Schoon Verdiep van #Antwerpen blaast 450 kaarsen uit #verjaardag @Stad_Antwerpen http://t.co/uqjNDhvgwM http://t.co/GGk9UU6srx

 • 28 februari 2015 @ 13:55

  Voorbeschouwing #ohn: @EdwardTheuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) ambieert top 10 @TSVL_CJSM http://t.co/Gk9AefC01Xhttp://t.co/hFw1V66bgf

 • 28 februari 2015 @ 13:20

  Ritueel slachten: selectieve bezorgdheid om dierenwelzijn http://t.co/WSieKkBY8vhttp://t.co/BeNniPbid0

 • 28 februari 2015 @ 12:22

  450 jaar stadhuis: binnenkort het resultaat op onze website! http://t.co/l6cf1g70J6 @Stad_Antwerpen #450jaarstadhuis http://t.co/v3joQ0JaxR

 • 27 februari 2015 @ 17:45

  De #vlaamseprogrammeerwedstrijd lokt zowel experts als leken @KU_Leuven @uhasselt http://t.co/WKtd1csOyz http://t.co/10YSUiaeT6

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk