Lifestyle
Een perfect leven dankzij sociale media

Een perfect leven dankzij sociale media

Nicol (21) is laatstejaarsstudent en onderzoekt voor haar eindwerk de impact van sociale media op de ontwikkeling van eetstoornissen bij tieners. Daarvoor maakte ze een kort animatiefilmpje, waarin ze iedereen wil waarschuwen voor de perfectie die sociale media ons doen nastreven. “Ik wil aantonen dat we ons onbewust laten beïnvloeden door alles wat we op het internet zien. Heel ons leven lang vergelijken we ons met anderen.”

Het cruiseschip MS Braemar.

Cruiseschip Braemar meert aan in Antwerpen

Het cruiseschip MS Braemar van de Engelse rederij Fred. Olsen Cruise Lines lag op woensdag en donderdag aangemeerd in de Antwerpse binnenstad. Het was het tweede cruiseschip voor dit jaar. De Braemar mag dan wel met haar 23 jaar al iets ouder zijn, toch is daarvan binnenin niet veel te merken.

© StampMedia

Designkledij van de toekomst: van 3D tot waterafstotend

Mode reikt verder dan esthetische kleren alleen en dat bewezen enkele jonge Belgische “creative designers”. Zij ontwierpen kleding en accessoires met behulp van de nieuwste technologie. Onze wereld staat nooit stil en wij als mensen willen altijd innovatie en vooruitgang. Ook de modewereld kan niet anders dan mee met de tijd gaan.

Illustatratie van Vertical Farming

Vertical Farming wil natuur in de stad brengen: “Anders gaan leven”

Vertical farming, waarbij je gewassen kweekt in de hoogte en een stedelijke context, wordt herontdekt. Een aantal mensen zag licht in deze technologie en richtte de Association for Vertical Farming op. Zien we binnenkort ook in Vlaamse steden gebouwen transformeren in boerderijtorens?

De fiets van de toekomst staat in het Designmuseum in Gent.

Bike to the future: Allemaal op de designfiets

In het Gentse Designmuseum loopt tot 23 oktober de tentoonstelling Bike to the Future. Designers uit heel Europa stellen er hun idee over de fiets van de toekomst voor. Ex-profwielrenner Ludo Dierckxsens weegt voor ons de voorstellen van de designers af aan de realiteit. “Je wilt niet op je gezicht gaan met een namaakfiets.”

(Foto © Janne Vandevelde)

FACTS: Verkleedpartijtje voor gevorderden

Volwassenen die samenkomen om zich te verkleden en personages uit hun favoriete strips en films te spelen. Die zie je niet enkel met carnaval, maar ook met tienduizenden tegelijk op FACTS in Gent. Het bewijs dat cosplay meer dan ooit leeft in België en voor iedereen weggelegd is.

Schepen van Toerisme Koen Kennis wordt geflankeerd door boordpersoneel van cruiseschip River Rhapsody..

Antwerpse cruiseseizoen officieel geopend

Aan boord van het riviercruiseschip ‘River Rhapsody’ is het nieuwe cruiseseizoen voor Antwerpen officieel voorgesteld en geopend. Ook dit jaar mag ‘t Stad verschillende speciale schepen verwelkomen aan de Scheldekaaien. “Antwerpen is een dynamische havenstad.”

Bluwi houdt zijn prent voor een carrousel, en daarvoor prijkt een tekening van een model.

Shamekh Bluwi: of hoe je omgeving in je kleren kruipt

Shamekh Bluwi is een architect, beeldend kunstenaar en illustrator, woonachtig in Amman, Jordanië. Hij maakt cut-outs van vrouwen in flamboyante kleren. Die kleren worden dan ingevuld door de achtergrond waarvoor je de cut-out houdt.

(Foto © Tara Boutaleb)

THIS IS HELIX: 3D geprinte juwelen met een hoek af

Nicky Janse (25) uit Diest startte met een 3D-modelijn: HELIX. De jonge designer maakte ze met een 3D-printer. Sindsdien is zijn passie voor 3D geprinte spullen almaar vergroot. “Het intrigeerde me om te zien hoe er na enkele uren een driedimensionaal object uit een printer kwam”, vertelt de jonge ontwerper.

Schoenenontwerper Pierre Hardy (Foto © Tara Boutaleb)

Schoenenontwerper Pierre Hardy: “Sneakers zijn altijd zo mainstream”

Naar aanleiding van de tentoonstelling FOOTPRINT organiseerde het Antwerpse modemuseum enkele ontbijtgesprekken. Eén van de gasten was schoenenontwerper Pierre Hardy. Hij werkte al voor internationale modehuizen zoals Hermès, Dior en Balenciaga, maar na tien jaar besloot hij zich volledig op zijn eigen ontwerpen te focussen. “Prestatiedruk en winst spelen tegenwoordig een te grote rol in de mode-industrie.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 april 2016 @ 22:11

  RT @Charisvaria: .@StampMedia at work! #mvslimconnects @_AnoukTB @ImadeAnnouri https://t.co/XrwPgOcPKM

 • 30 april 2016 @ 13:00

  Wat deed koningin Mathilde afgelopen week in #Molenbeek @OIRD_IOSD https://t.co/ZRVyYocEYS https://t.co/P8MFjyct8R

 • 30 april 2016 @ 09:59

  TRANSIT bereidt jongeren voor op de arbeidsmarkt @Kavkavzw @transitpienter https://t.co/hRLovNczPH https://t.co/KZvSP9ZGcb

 • 29 april 2016 @ 14:15

  Een perfect leven dankzij sociale media - https://t.co/hfs9pHkIwZ https://t.co/nS61B2uUWO

 • 29 april 2016 @ 08:57

  Op pad met een rabbijn - https://t.co/ihsPjZWEEZ #Antwerpen https://t.co/xUef9TvhE6

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk