Lifestyle
In elke kast en achter elk douchegordijn hoorde je iemand gniffelen. (Foto © Dominic Zehnder)

Verstoppertje in Ikea: “30 worden is absoluut niet zo erg”

Dinsdag speelden volwassenen verstoppertje spelen in Wilrijkse vestiging van Ikea. Een idee van Elise De Rijck, die dat absoluut gedaan wou hebben voor ze 30 wordt. Dertigersvrees is een bekend fenomeen, maar heel wat deelnemers stelden ons gerust: “30 worden is absoluut niet erg.”

Het Duitse 5-sterren cruiseschip MS Deutschland van Peter Deilmann Reederei lag op 29 Juni 2014 opnieuw in Antwerpen aangemeerd (Foto © Sebastiaan Peeters)

Das Traumschiff in Antwerpen

Het Duitse 5-sterren cruiseschip MS Deutschland, bekend van de tv-serie Das Traumschiff, lag op 29 juni 2014 opnieuw in Antwerpen aangemeerd. Het interieur van het schip is volledig ingericht zoals de Grand Hotels van tijdens de jaren 1920, wat het schip uniek maakt in de cruise-industrie.

Ramadan

Ramadan: meer dan vasten alleen

Dit weekend start de ramadan. Dat is een belangrijke maand voor moslims in de hele wereld. Ook in Antwerpen zullen heel wat moslims mee vasten. Maar de ramadan draait om veel meer dan (niet) eten. “De ramadan is een oefening voor de ziel.”

apps

Mobiele applicaties op kruissnelheid

Instacart, een mobiele applicatie ontwikkeld in San Francisco om je boodschappen te laten doen, haalde recent 44 miljoen dollar op bij een tweede investeringsronde. Samen met de eerste bracht dat het totaal op 55 miljoen dollar. De applicatie-industrie komt stilaan op kruissnelheid.

Mueslirepen zijn geen gezond alternatief voor een brok chocolade of een handvol snoepjes. (Foto © Flickr/jamieanne)

Mueslirepen niet zo gezond als gedacht

Mueslirepen zijn geen gezond alternatief voor een brok chocolade of een handvol snoepjes, zoals de reclame ons wil laten geloven. Integendeel. “Wat de levensmiddelenindustrie promoot met hun producten is niet altijd wat het product voor je lichaam doet”, klinkt het bij diëtiste Ann Busquaert.

Gokken

Online gokken sneller illegaal dan je denkt

Gokkers kunnen bijna onmogelijk het onderscheid maken tussen legale en illegale goksites. De Belgische Kansspelcommissie raadt dan ook sterk aan dat mensen zich correct laten informeren op haar website. Zeker met het oog op het WK voetbal geen overbodige luxe, want het zijn de spelers die boetes riskeren.

Bahá’í

“Verlichting is geen staat die je kunt bereiken”

Dit weekend zetten in Hasselt 13 levensbeschouwelijke gemeenschappen hun deuren open voor de Limburgse Open Gebedshuizendag. Bezoekers konden zich informeren over verschillende religies en overtuigingen. “Wij willen onze religie wat meer kenbaar maken”, klinkt het over de godsdiensten heen.

Mia WIjnants en Wietse Lemmens

Een dag uit het leven van …

(PIDMAG) Wat doen 16-jarigen op een dag? We vergelijken Wietse Lemmens (16) met zijn oma toen die 16 jaar was.

Asuka II

Asuka II in Antwerpen

Het Japanse cruiseschip Asuka II lag op zaterdag 3 mei aangemeerd in Antwerpen. Het 241 meter lange schip maakte een tussenstop in Antwerpen op haar wereldreis. De Asuka II is het tweede grootste cruiseschip dat de Scheldestad dit jaar aandoet.

Autoloos leven

De auto: statussymbool van de lege portemonnee

Terwijl een auto vroeger een statussymbool was voor vrijheid en onafhankelijkheid, beslissen Miek, James en Milou dat ze geen auto of rijbewijs willen. Een maatschappelijke trend, waarover freelance journalist Luc Vanheerentals deze week een boek uitbrengt.“Een auto staat nu symbool voor files en hoge kosten”, klinkt het.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 juli 2014 @ 14:39

  Foto’s van slachtoffers op voorpagina’s Vlaamse kranten. @Rrik: "Sierre is vergeten" http://t.co/lUJK95oy6Y #MH17 http://t.co/6pkCV4ZUn3

 • 24 juli 2014 @ 13:01

  “Er is meer nodig voor comedy dan een microfoon”: meet @jinsvonstroheim ! http://t.co/gO7373XCzJ #gf14 http://t.co/GV8YLDmJwZ

 • 24 juli 2014 @ 09:40

  @jinsvonstroheim Wij werpen zelden met spullen. Komt vanmiddag online!

 • 24 juli 2014 @ 09:38

  “Het kan toch niet dat kinderen niet meer mogen spelen?” #GAS @vljr http://t.co/0eUYIhlEGY http://t.co/YL5FcS1QNn

 • 23 juli 2014 @ 08:15

  “Onze kinderen krijgen slechtere opvang dan gevangenen” - http://t.co/MXbRK6dZSQ http://t.co/DbmpfkJT9n

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk