Lifestyle
Het effect van een stroboscoop.

Waarom ‘uitgaan’ een moeilijke ervaring blijkt voor mensen met ASS

Mensen met autismespectrumstoornis (ASS) hebben het vaak moeilijk in de sociale omgang met anderen. Sociale regels zijn namelijk afhankelijk van de context, zijn onuitgesproken en onzichtbaar.

(© Lisa van der Waal)

After Work: ideaal feestconcept voor de werkende mens

Is er nog een uitgaansleven na de studententijd? Jazeker, als het aan de bezoekers van de After Work Party in Club Rio te Sint-Katelijne Waver ligt. Al ziet het uitgaan er toch iets anders uit dan toen ze jonger waren.

Muziek afspelen op pannekoeken

Breakfast raves: Geen drank en drugs, maar smoothies en superfoods

Opstaan voor dag en dauw om te gaan feesten: het klinkt als een natte droom die enkel weggelegd is voor ochtendmensen en andere vroege vogels. En toch is het in verschillende wereldsteden aan het opkomen. “Alsof je voor je werk naar de fitness zou gaan, maar dan duizend keer leuker.”

Sporty Sunday

Dagboek van een week lang feesten en fuiven

Een ware feestweek, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Twee reporters deelden hun feestavonturen Instagramstyle. Van Meaningless Monday tot Sporty Sunday!

De deejays worden begeleid door de tekst: 'Louder'

Gehoorschade in het uitgaansleven: vooral voorkomen

275.000 jongeren geven aan last te hebben van permanente gehoorschade door te luide muziek. Er komen steeds meer jongeren met gehoorproblemen bij. Je voelt het soms niet aankomen, maar in één klap kan het gedaan zijn met je gehoor. De schade is dan ook onherstelbaar.

Hoe bloter, hoe meer je verdient

“Dansen in nachtclubs is niet gelijk aan strippen of paaldansen”

Shari ziet eruit als een doorsnee 24-jarige. Ze werkt aan haar master communicatiewetenschappen, maar een brave student is ze niet altijd helemaal. Het nachtleven kent geen geheimen meer voor haar, want Shari werkt al vijf jaar als go-go dancer in verschillende nachtclubs.

In dit woordenboek staan OMG en LOL ingebrand.

Party Dictionary: van een fondke leggen tot van ‘t padje gaan

Jongeren gebruiken enig feestvocabularium als ze zich in het uitgaansleven wagen. Wij speurden naar typische uitdrukkingen voor onze ‘party dictionary’.
DISCLAIMER: Deze lijst bevat heel veel woorden uit het Antwerpse.

Een perfect leven dankzij sociale media

Een perfect leven dankzij sociale media

Nicol (21) is laatstejaarsstudent en onderzoekt voor haar eindwerk de impact van sociale media op de ontwikkeling van eetstoornissen bij tieners. Daarvoor maakte ze een kort animatiefilmpje, waarin ze iedereen wil waarschuwen voor de perfectie die sociale media ons doen nastreven. “Ik wil aantonen dat we ons onbewust laten beïnvloeden door alles wat we op het internet zien. Heel ons leven lang vergelijken we ons met anderen.”

Het cruiseschip MS Braemar.

Cruiseschip Braemar meert aan in Antwerpen

Het cruiseschip MS Braemar van de Engelse rederij Fred. Olsen Cruise Lines lag op woensdag en donderdag aangemeerd in de Antwerpse binnenstad. Het was het tweede cruiseschip voor dit jaar. De Braemar mag dan wel met haar 23 jaar al iets ouder zijn, toch is daarvan binnenin niet veel te merken.

© StampMedia

Designkledij van de toekomst: van 3D tot waterafstotend

Mode reikt verder dan esthetische kleren alleen en dat bewezen enkele jonge Belgische “creative designers”. Zij ontwierpen kleding en accessoires met behulp van de nieuwste technologie. Onze wereld staat nooit stil en wij als mensen willen altijd innovatie en vooruitgang. Ook de modewereld kan niet anders dan mee met de tijd gaan.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 mei 2016 @ 09:02

  .@Stad_Antwerpen verwelkomt grootste diamant ter wereld https://t.co/NqbZXS1nZ5 https://t.co/PTz2BJUDjp

 • 27 mei 2016 @ 13:50

  Antwerpen neemt afscheid van Gaston Berghmans - https://t.co/k0kAjwYwz5 https://t.co/w6ja5nf1WZ

 • 26 mei 2016 @ 15:00

  “Burgerschap leer je niet op een schoolbank maar in de praktijk”  - https://t.co/VM7IEmLhL1 https://t.co/5zLdlwRaqH

 • 26 mei 2016 @ 07:53

  European Youth Event brengt een pro-Europese boodschap in barre tijden - https://t.co/ye1ZptNJyT https://t.co/Wjs3o0ksO2

 • 25 mei 2016 @ 15:09

  RT @_StoryLab_: Stemmen uit de stad - Younes van den Broeck - https://t.co/UYT7bIkuJ5 #stemmenuitdestad https://t.co/K2b1TK4xNZ

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk