Lifestyle
(Foto © Aäron Beyers and Eloi Nsanzabandi)

Feestelijke kledij voor Eid al-Fitr (Suikerfeest)

Eloi (24) en Aäron (23) waren gefascineerd door de kledingstijl van moslims tijdens Eid al-Fitr (of het Kleine of Suikerfeest). Ze trokken daarom naar een Afrikaanse moskee in Antwerpen en brachten er de kleurrijke Afrikaanse bazin outfits in beeld.

weetjes3 kopie 2

[PIDMAG] Een trotste Belg omdat…

België, slechts 30.528 km2 groot, telt tien provincies, 589 gemeenten, drie officiële landstalen en ruim elf miljoen inwoners. Onze samenleving is de laatste jaren heel erg divers geworden. Welke taal je ook spreekt, welk kleurtje, welk geloof, welke geaardheid of gewoontes je ook hebt we zijn allemaal Belg. Maar wat is een Belg?

© Stampmedia / Rekha Bollansee

[PIDMAG] De Belgische friet eten wij zo

De friet is de eeuwige (krokante) liefdevan de Belg. Maar hebben ze die liever dik
of dun, goud of geel, met saus of zonder,bestrooid met zout of net niet? Wij trokken
op onderzoek uit in de straten van Genk. Hoe eet de Genkenaar het liefst zijn friet?

Het effect van een stroboscoop.

Waarom ‘uitgaan’ een moeilijke ervaring blijkt voor mensen met ASS

Mensen met autismespectrumstoornis (ASS) hebben het vaak moeilijk in de sociale omgang met anderen. Sociale regels zijn namelijk afhankelijk van de context, zijn onuitgesproken en onzichtbaar.

(© Lisa van der Waal)

After Work: ideaal feestconcept voor de werkende mens

Is er nog een uitgaansleven na de studententijd? Jazeker, als het aan de bezoekers van de After Work Party in Club Rio te Sint-Katelijne Waver ligt. Al ziet het uitgaan er toch iets anders uit dan toen ze jonger waren.

Muziek afspelen op pannekoeken

Breakfast raves: Geen drank en drugs, maar smoothies en superfoods

Opstaan voor dag en dauw om te gaan feesten: het klinkt als een natte droom die enkel weggelegd is voor ochtendmensen en andere vroege vogels. En toch is het in verschillende wereldsteden aan het opkomen. “Alsof je voor je werk naar de fitness zou gaan, maar dan duizend keer leuker.”

Sporty Sunday

Dagboek van een week lang feesten en fuiven

Een ware feestweek, wat moeten we ons daarbij voorstellen? Twee reporters deelden hun feestavonturen Instagramstyle. Van Meaningless Monday tot Sporty Sunday!

De deejays worden begeleid door de tekst: 'Louder'

Gehoorschade in het uitgaansleven: vooral voorkomen

275.000 jongeren geven aan last te hebben van permanente gehoorschade door te luide muziek. Er komen steeds meer jongeren met gehoorproblemen bij. Je voelt het soms niet aankomen, maar in één klap kan het gedaan zijn met je gehoor. De schade is dan ook onherstelbaar.

Hoe bloter, hoe meer je verdient

“Dansen in nachtclubs is niet gelijk aan strippen of paaldansen”

Shari ziet eruit als een doorsnee 24-jarige. Ze werkt aan haar master communicatiewetenschappen, maar een brave student is ze niet altijd helemaal. Het nachtleven kent geen geheimen meer voor haar, want Shari werkt al vijf jaar als go-go dancer in verschillende nachtclubs.

In dit woordenboek staan OMG en LOL ingebrand.

Party Dictionary: van een fondke leggen tot van ‘t padje gaan

Jongeren gebruiken enig feestvocabularium als ze zich in het uitgaansleven wagen. Wij speurden naar typische uitdrukkingen voor onze ‘party dictionary’.
DISCLAIMER: Deze lijst bevat heel veel woorden uit het Antwerpse.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 23 juli 2016 @ 13:38

  Waterpret op Sint-Andries! #watergevecht #zon #zomer #antwerpen #fun #water @ StampMedia https://t.co/uquMizsEzM

 • 22 juli 2016 @ 15:08

  Wanneer Aäron en Eloi een Afrikaanse moskee bezochten tijdens Eid al-Fitr ... https://t.co/Wvgvz7yitQ https://t.co/8cabgo1NbW

 • 22 juli 2016 @ 08:39

  "Liefste België, ik zou jou en sommige van je kinderen kunnen haten, maar koos ervoor om van jullie te houden" https://t.co/yaXcAbWQhh

 • 20 juli 2016 @ 16:26

  RT @_StoryLab_: Soms heb je niet meer nodig dan dit als er verschrikkelijke dingen gebeuren... Dankjewel Akram! #Nice #Solidariteit https:/…

 • 17 juli 2016 @ 16:00

  "Ze zeggen dat de studententijd de leukste tijd van je leven is en ik ging daarin geloven" https://t.co/8XSrz7J8oG #bangvoorhetleven

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk