Lifestyle
Rum

[VIDEO] Rum proeven voor beginners en gevorderden

Sinds mei organiseert The West Indies Rum & Spirits Producers’ Association (WIRSPA) workshops om bartenders te trainen in hun vak. Het Authentic Caribbean Rum Certification Programme biedt diepgravende sessies over alle soorten rum die er wereldwijd zijn. “Met hun toewijding en enthousiasme over rum zijn bartenders mee verantwoordelijk voor het grote succes van die drank.”

Fietsen voor noten

Fietsen voor noten

Van alle hoeken van het land komen mensen naar Jazz Middelheim. Het valt op dat een groot deel daarvan dat met de fiets doet. Het festival moedigt dat ook aan, om te tonen dat ze milieubewust zijn. Tussen de vele helden op twee wielen, deden wij een poging om de waaghals te vinden met de meeste kilometers op zijn teller.

gaypride

Gaypride kleurt Antwerpen [Fotoreeks]

Wie deze week in Antwerpen is, kan onmogelijk naast de talloze regenboogvlaggetjes kijken die er overal ophangen. Van 4 tot en met 10 augustus is de stad namelijk het decor voor de zevende editie van de Antwerp Pride. Dit Holebi-event wordt sinds 2008 jaarlijks georganiseerd en trekt gemiddeld meer dan 20.000 bezoekers aan.

Facebook messenger

Facebook Messenger kijkt, luistert, sms’t én belt met u mee

Sinds kort is de app ‘Facebook Messenger’ verplicht voor wie berichten verstuurt via de sociaalnetwerksite op de smartphone. Gratis en voor niks? Recente berichten doen vermoeden dat de prijs die u betaalt gigantisch is: uw privacy.

belgian foodies

Jongeren openen webshop van Belgische specialiteiten

Jef (20) en Janneke Zeguers (21), broer en zus, hebben een webwinkel opgestart, waarop ze Belgische kwaliteitsproducten aanbieden. Zo hoeven we voortaan het land niet meer te doorkruisen voor Cuberdons of borstbollen. De site staat ruim een half jaar online en de twee jonge ondernemers uit Kapellen mogen al van een succes spreken.

In elke kast en achter elk douchegordijn hoorde je iemand gniffelen. (Foto © Dominic Zehnder)

Verstoppertje in Ikea: “30 worden is absoluut niet zo erg”

Dinsdag speelden volwassenen verstoppertje spelen in Wilrijkse vestiging van Ikea. Een idee van Elise De Rijck, die dat absoluut gedaan wou hebben voor ze 30 wordt. Dertigersvrees is een bekend fenomeen, maar heel wat deelnemers stelden ons gerust: “30 worden is absoluut niet erg.”

Het Duitse 5-sterren cruiseschip MS Deutschland van Peter Deilmann Reederei lag op 29 Juni 2014 opnieuw in Antwerpen aangemeerd (Foto © Sebastiaan Peeters)

Das Traumschiff in Antwerpen

Het Duitse 5-sterren cruiseschip MS Deutschland, bekend van de tv-serie Das Traumschiff, lag op 29 juni 2014 opnieuw in Antwerpen aangemeerd. Het interieur van het schip is volledig ingericht zoals de Grand Hotels van tijdens de jaren 1920, wat het schip uniek maakt in de cruise-industrie.

Ramadan

Ramadan: meer dan vasten alleen

Dit weekend start de ramadan. Dat is een belangrijke maand voor moslims in de hele wereld. Ook in Antwerpen zullen heel wat moslims mee vasten. Maar de ramadan draait om veel meer dan (niet) eten. “De ramadan is een oefening voor de ziel.”

apps

Mobiele applicaties op kruissnelheid

Instacart, een mobiele applicatie ontwikkeld in San Francisco om je boodschappen te laten doen, haalde recent 44 miljoen dollar op bij een tweede investeringsronde. Samen met de eerste bracht dat het totaal op 55 miljoen dollar. De applicatie-industrie komt stilaan op kruissnelheid.

Mueslirepen zijn geen gezond alternatief voor een brok chocolade of een handvol snoepjes. (Foto © Flickr/jamieanne)

Mueslirepen niet zo gezond als gedacht

Mueslirepen zijn geen gezond alternatief voor een brok chocolade of een handvol snoepjes, zoals de reclame ons wil laten geloven. Integendeel. “Wat de levensmiddelenindustrie promoot met hun producten is niet altijd wat het product voor je lichaam doet”, klinkt het bij diëtiste Ann Busquaert.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 november 2014 @ 14:07

  Naomi Klein: “Verander nu voor het klimaat alles verandert” http://t.co/PxQAQSPGyY http://t.co/BRh9hC3hNZ

 • 28 november 2014 @ 08:05

  @hautekiet Onze reporter @timmermansniels deed er niet aan mee, en wel hierom: http://t.co/VyYJ9j7kcM

 • 27 november 2014 @ 17:45

  [Stage] Reuters stelt zomerstages ter beschikking - http://t.co/hwa1B6OG4a

 • 27 november 2014 @ 13:38

  [Opinie] Waarom het licht écht uit moet - http://t.co/VyYJ9j7kcM #Energie #Energiecrisis #Belgie

 • 27 november 2014 @ 09:20

  Antwerp Boksgala meer dan geslaagd - http://t.co/dwClJHeIqt http://t.co/WbMKvaw9KO

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk