Lifestyle
© Ahold

De Ramadan is big business

De Ramadan is begonnen, en dat ontgaat hoe langer hoe minder mensen. Ook de bedrijven, supermarkten en zelfs televisiezenders springen meer en meer op de ramadankar. Maar wordt de heilige vastenmaand zo geen commercieel feest? “Bedrijven doen zelden dingen uit plotse goede wil.”

Dimitri Bontinck over de fandag, Temptation Island en vette contract(en)

Dimitri Bontinck over de fandag, Temptation Island en vette contract(en)

In de aanloop van de Dimitri Bontinck-fandag is vader Bontinck alomtegenwoordig. Iedereen heeft een mening over de man, want we lezen elke week over zijn reilen en zeilen in de gespecialiseerde media. Maar wat moeten we daar nu van geloven? “Niet de mens leeft niet, maar hij wordt geleefd door hogere machten”, stelde Bontinck tijdens een gedenkwaardig interview op Radio Scorpio. Presentator Gerrit Willems (24) blikt terug op zijn moment de gloire.

Nieuwe technologieën beperken digitale kloof bij blinden

Nieuwe technologieën beperken digitale kloof bij blinden

Hoe gaan mensen met een visuele beperking om met technologische vooruitgang? Kunnen slechtzienden meer dan pakweg 20 jaar geleden, of is er sprake van een digitale kloof?

(Foto © Flickr/ebayink)

Gezondheidskwaaltjes met dank aan elektronica

Heb jij ook wel eens last in je nek of schouders door uren voor de pc te zitten? Deze vijf gewrichtsproblemen zijn te wijten aan onze geliefde computer en smartphone. De nieuwkomer is de WhatsApp-vinger. Welkom in het digitale pijnperk!

(Foto © Tara Boutaleb)

Een vleugje Geordie Shore in Arena Hoogstraten

De Engelse realityster Holly Hagan, bekend van de serie Geordie Shore, was op 19 april te gast in de Arena Hoogstraten, een van de populairste discotheken in de Noorderkempen. De Arena stond vroeger bekend als Highstreet.

(Foto © Flickr/Thomas Hawk)

Binnenkort op tv: Amerikaanse fictie gemaakt door Duitsers en Fransen

De grootste commerciële televisiezenders van Frankrijk en Duitsland sloten een unieke deal met het Amerikaanse mediaconglomeraat NBCUniversal wat betreft nieuwe Amerikaanse tv-series. Ze zullen zich richten op een specifieke soort serie, de procedurals. Daarmee willen ze tegemoet komen aan de noden van kijkers én van zichzelf als zender.

(Foto © Milou Verstappen)

Eindeloos shopplezier op de langste openluchtcatwalk

Op initiatief van vzw Meir/Beleef Antwerpen en Models On Stage konden shoppers tijdens de koopzondag van mei ook mode bewonderen op de langste openluchtcatwalk.

(Foto © Flickr/Rob Fahey)

Binnenkort apps met Mario en Luigi voor de smartphone

Goed nieuws voor Nintendo-fans, want de Japanse gameontwikkelaar gooit zich eindelijk op de mobiele markt. Binnenkort verschijnen de populaire gamepersonages Mario en Luigi op elke smartphone.

(Cartoon © Meriam Akaouch)

Diagnose draadbreuk

Het is de grootste nachtmerrie van iedereen die wel eens naar muziek luistert op zijn mp3-speler of smartphone: er komt opeens geen geluid meer uit een oortje. Help! Wat nu? De headphones deden het net nog? Hoezo, dat ene oortje werkt niet?

De sci fi-, fantasy- en horrorbeurs bracht ook een heleboel sterren, striptekenaars en cosplayers op de been. (Foto © StampMedia)

Antwerp Convention bracht geekiness naar ‘t Stad [+ Video]

Ruim tienduizend man vulden de hallen van het Antwerp Expo voor de vijfde editie van Antwerp Convention. De sci fi-, fantasy- en horrorbeurs bracht ook dit jaar een heleboel sterren en striptekenaars op de been. En, niet te vergeten, natuurlijk ook de cosplayers die het evenement bezochten.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 juni 2015 @ 09:42

  ‘Lee & Cindy C.’: doen wat je hart je ingeeft @stanycrets http://t.co/NxUMOWKmdi http://t.co/kw2IDlZE4T

 • 29 juni 2015 @ 16:14

  Mauro Pawlowski: ‘Met Gruppo en de sambaballen leef ik me volledig uit’ - http://t.co/vKntJTvS82 #GOS2015 http://t.co/TWEmwZQFjM

 • 29 juni 2015 @ 14:55

  Lili Grace: ‘Als vrouw moet je gewoon hard knallen’ - http://t.co/MmUveol7Y8 #GOS2015 http://t.co/ntCrzLpr8n

 • 29 juni 2015 @ 14:37

  Les Truttes sluiten met wervelende show Fruit Stage af [video en fotoreeks] - http://t.co/SMBZSRR4Wz #GOS2015 http://t.co/UZdLRmTct8

 • 29 juni 2015 @ 14:27

  “Als frontvrouw kan ik mijn mannetje wel staan” - http://t.co/dhzFrb6ATQ #GOS2015 http://t.co/9R5KMbWhNu

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk