Lifestyle
MVSLIM: de brug waar we al zo lang op wachten?

MVSLIM: de brug waar we al zo lang op wachten?

Woensdag is MVSLIM gelanceerd, een website met nieuwsberichten door moslims, voor iedereen. Het doel van de site is mensen bij elkaar brengen. “We willen iedereen laten begrijpen waar wij mee bezig zijn, en hoe wij over de dingen denken.”

(Foto © Thomas Verstrepen)

Facebookloos door het leven: een aanrader

Volgens onderzoekers van de KU Leuven volgt Facebook alle internetgebruikers, ook als ze geen account hebben bij de socialenetwerksite. Maar zonder een facebookprofiel door het leven gaan, dat is op zich al een fenomeen dat in onze huidige maatschappij voor veel mensen als onmogelijk wordt geacht. “Ik heb nooit Facebook gehad, en zal dat ook nooit hebben.”

(Foto © Machteld Bollen)

Vibez biedt vakantie aan met Natuurpunt

Op 4 april was de paassfeer opperbest bij het bezoekerscentrum De Watersnip in Beringen. In samenwerking met Natuurpunt organiseerde vibez het GROTE BOSavontuur, een interactieve wandeling langs het prikkelpad in de Vallei van de Zwarte Beek.

Crunch Challenge: Strakke(re) buik in 30 dagen

Crunch Challenge: Strakke(re) buik in 30 dagen

Meer dan 70.000 mensen volgen deze maand de ’30 days Crunch Challenge’. Dertig dagen lang elke dag een reeks buikspieroefeningen doen: dat is het opzet van het Facebookevenement. “Door de dagelijkse meldingen word ik elke keer aan mijn workout herinnerd.”

(Foto © Jeroen Janssens)

De wondere wereld van poppen en beren

In de Antwerp Expo vond op 21 en 22 maart de Poppen- en Berenbeurs plaats. Een internationaal evenement voor en door de liefhebbers van poppen en teddyberen, met stands voor doe-het-zelvers, verzamelaars en een van de laatste echte poppendokters. Wij waren erbij en spraken met de organisatie, bezoekers en standhouders over hun werk en hun passies.

Retro in't stad

Retro in’t stad [Interactieve wandeling]

Op zoek naar vintage kleding of schoenen, of retro in Antwerpen? Onze reporters maakten een interactieve wandeling van het stadscentrum naar ‘t Zuid en voerden gesprekken met voorbijgangers, winkeluitbaters en (doorgaans tevreden) klanten.

X Change Pop up

De Molenstraat ontpopt

In Genk openden afgelopen week 7 nieuwe handelszaken in één keer. Het betreft pop-upshops, afstudeerprojecten van studenten KMO-management van UC Leuven-Limburg. Allemaal vestigden ze zich in leegstaande panden in of nabij de Molenstraat, vandaar dat het project ‘De Molenstraat ontpopt’ heet. Nog tot zaterdag kan je een bezoekje brengen aan deze winkels.

De route van het festival loopt ook langs 'Lokaal', een biologisch thee- en eethuisje op de hoek van het Glazen Straatje. (Foto © Jana Germanus/King George)

Gentse handelszaken in de spotlights op Newplacestobe Festival

Dit weekend wordt de Gentse binnenstad ingepalmd door het Newplacestobe Festival. Drie dagen lang zullen meer dan veertig zelfstandige kleding-, food-, en lifestyle-hotspots aan een creatieve kruisbestuiving doen. “‘Gent is hét voorbeeld waar handelaars hun best doen om anders en speciaal te zijn.”

reenactment620

Re-enactment is meer dan geschiedenis naspelen

Re-enactment is een hobby die sport met plezier mengt. De combinatie van bakkeleien en plezier brengen een apart sfeertje met zich mee. Toch blijft historische accuraatheid een must en nemen de beoefenaars het middeleeuwse leven serieus onder de loep. “Vroeger wilden we vooral show verkopen, maar we zijn op zoek gegaan naar wat geschiedkundig ook klopt.”

(Foto © Markus Spiering/Flickr)

Apple bant Jawbone Up en Nike Fuelband

Slecht nieuws voor de sporty Apple-gebruikers onder ons, want fitnesstrackers als Up van Jawbone en de Fuelband van Nike verdwijnen uit de Apple-rekken. Zonde of niet?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 27 april 2015 @ 14:15

  [Masterclass] Opiniestukken schrijven met @Zezunja - https://t.co/F1zal0XmkG

 • 27 april 2015 @ 13:35

  Een mix van muziek, comedy en poëzie tijdens ‘Nuff Said @ccBerchem http://t.co/NxuQ2dg7rr http://t.co/L3G8GYYyMg

 • 27 april 2015 @ 10:19

  [Job] @MEDIALAAN zoekt freelance researchers, journalisten, reportagemakers en eindredacteurs - http://t.co/uxUduwLG0U

 • 26 april 2015 @ 17:03

  In de schaduw van Za’atari (via @mondiaalnieuws) http://t.co/RZ6roKzKNd http://t.co/4M48sPnAjG

 • 26 april 2015 @ 11:39

  Tussen fantasie en werkelijkheid met #Chagall in #Brussel. http://t.co/tX3TeAgG8j http://t.co/n3QO7BfxXV

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk