Lifestyle
(Foto © Flickr/Thomas Hawk)

#WeekendBlogAwards: niet trending, wel trendy

Op 12 november vond in de Event Lounge in Brussel de vierde editie van de Weekend Blog & Digital Awards plaats. Dit jaar werden enkele nieuwe categorieën in het leven geroepen zodat online persoonlijkheden zonder blog niet langer uit de boot vallen. “Vier jaar geleden was dit event een duwtje in rug voor bloggers. Nu zijn de awards een uitgestoken hand”, vertelt Katrin Swartenbroux, editor-in-chief bij Knack Weekend.

Trouwbeurs I DO I DO: persoonlijk,modern en Belgisch

Trouwbeurs I DO I DO: persoonlijk, modern en Belgisch

Tortelduifjes die in de huwelijksboot stappen en een persoonlijk en creatief feest willen, kunnen inspiratie opdoen op de trouwbeurs I DO I DO . Van juwelenontwerper tot catering en live-bands, ze zijn allemaal aanwezig op de beurs.

(Foto © Facebook/League of Legends)

WK League Of Legends overstijgt stereotiepen over gamen

De finale van het wereldkampioenschap van de populaire game League of Legends ging door in Berlijn op 31 oktober. Onze reporter Sakina (23) was aanwezig tijdens de halve finales in Paleis 12 op de Heizel. Daar viel het haar op hoe de vooroordelen die bestaan rond gamen niet blijken te kloppen.

(Foto © Flickr/Jon S)

“Werk en leven van journalist niet in balans”

Het leven van een journalist is fysiek en mentaal heel zwaar. Dat blijkt uit een verhandeling van studenten Communicatiewetenschappen aan de KU Leuven. Ze deden onderzoek naar de balans tussen werken en leven bij journalisten. Hun conclusie: “De impact op het privéleven van de journalist is té groot. “

MS Marco Polo

50 jaar oud cruiseschip meert aan in Antwerpen

Het elegante cruiseschip MS Marco Polo meerde op 26 oktober opnieuw aan in het hart van Antwerpen, vlakbij het restaurant Zuiderterras. Dit jaar viert het schip zijn gouden jubileum. Het vaart namelijk al 50 jaar rond de wereld. Stap mee aan boord van deze veteraan in de cruisewereld.

(Foto © Tara Boutaleb)

Pop-up class: “Ik ben zo’n nerd die bij elke gastspreker notities neemt”

De eerste editie van de pop-up class zit er weer op. In hartje Antwerpen, Frankrijklei 1, naast de Franklin Rooseveltplaats, bevond zich de tijdelijke pop-up class. Twee weken lang kwamen bekende en minder bekende ondernemers zoals Eva Daelemans, Alex Agnew en Coffeeklatch ’s avonds langs om te een toespraak te houden.

(Foto © Babs Gabriel)

DS Brussels Fashion Days: Brussel is Parijs niet

Na Londen, Milaan en Parijs organiseerde ook Brussel zijn Fashion Days. Geen hele modeweek dus, maar de vierde editie van dit mode-evenement beweert toch het grootste van België te zijn.

De MS Europa van de Duitse rederij Hapag-Lloyd Cruises.

Dubbele cruise-aanloop in Antwerpen

De stad Antwerpen mocht afgelopen weekend opnieuw twee cruiseschepen tegelijk ontvangen. Een dubbele aanloop komt wel meer voor, maar deze keer lagen de schepen wel niet samen aan het Zuiderterras. MV Oriana meerde aan in het Leopolddok.

Kristina met BV-kapper Jochen Vanhoudt.

Komen Eten ontvangt transvrouw: “Het woord transseksueel vind ik ongepast”

Het VIER-programma ‘Komen Eten’ heeft deze week een heerlijke gastvrouw: Kristina Anna Nicole Latet (39). Ze serveert er onder meer het dessert op haar lichaam. Maar onder haar lichaam schuilt een uniek verhaal: Kristina is geboren als Kris. “Al vergeet ik dat zelf altijd.”

"Met jongerentaal kan je dingen bespreken die niet voor andere oren bestemd zijn."

“Verwerk jongerentaal in het onderwijs”

Jongeren met een andere moedertaal hebben vaak de neiging die te mixen met het Nederlands. Niet alleen in hun vriendenkliek, maar vaak ook op formelere momenten. Wij gingen op bezoek bij Partrycja Urbas (18), Samuel Allaman (19) en Michael Morozov (18), elk hebben ze hun eigen ervaringen met dit fenomeen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 26 november 2015 @ 15:05

  Antwerpse @Jessicaspeaking wil VN-jongerenambassadeur worden: “We doen veel te weinig voor het klimaat” @vljr https://t.co/V9C92e1tGx

 • 25 november 2015 @ 10:36

  RT @Globelink: The Secret COöPeration - De Geheime COöPeratie #Globelinkfortheclimate https://t.co/4898VceJWB via @YouTube

 • 23 november 2015 @ 16:58

  @atlas_antwerpen Hebben we - PM ons het e-mailadres waarop we die aan jullie kunnen bezorgen :)

 • 23 november 2015 @ 12:40

  Habbekrats opent het Heldenplein in #Antwerpen https://t.co/mU7LAf7YIo https://t.co/yxiJ4VL0yY

 • 23 november 2015 @ 12:38

  @aysegulkaya88 Belangrijk: https://t.co/CNaN1u569n is het artikel dat daarbij hoort :)

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk