Lifestyle
Kristina met BV-kapper Jochen Vanhoudt.

Komen Eten ontvangt transvrouw: “Het woord transseksueel vind ik ongepast”

Het VIER-programma ‘Komen Eten’ heeft deze week een heerlijke gastvrouw: Kristina Anna Nicole Latet (39). Ze serveert er onder meer het dessert op haar lichaam. Maar onder haar lichaam schuilt een uniek verhaal: Kristina is geboren als Kris. “Al vergeet ik dat zelf altijd.”

"Met jongerentaal kan je dingen bespreken die niet voor andere oren bestemd zijn."

“Verwerk jongerentaal in het onderwijs”

Jongeren met een andere moedertaal hebben vaak de neiging die te mixen met het Nederlands. Niet alleen in hun vriendenkliek, maar vaak ook op formelere momenten. Wij gingen op bezoek bij Partrycja Urbas (18), Samuel Allaman (19) en Michael Morozov (18), elk hebben ze hun eigen ervaringen met dit fenomeen.

(Foto Flickr/Sarah Reid)

Het nieuwe Amerikaanse tv-seizoen onder de loep

Net zoals bij ons, worden dezer dagen in de Verenigde Staten verschillende nieuwe reeksen losgelaten op het publiek. Verschillende daarvan zullen ongetwijfeld ook het Vlaamse televisiescherm halen. Een voorsmaakje van de reeksen waar je morgen naar zal kijken.

(Foto © Tara Boutaleb)

Joy Thielemans gespot bij Annelies Timmermans: “Ik koop Belgisch!”

De campagne ‘Ik koop Belgisch’ van het Flanders Fashion Institute werd zondag 6 september extra in de verf gezet tijdens het Antwerp Fashion Festival. Ambassadrice Joy Anna Thielemans heeft een voorliefde voor Belgische mode. Niet alleen Natan, Dries Van Noten en andere grote Belgische modehuizen spreken haar aan maar ook kleine merken van eigen bodem zoals bijvoorbeeld Annelies Timmermans.

(Foto © Katrien Franquet)

[PIDMAG] In de voetsporen van een mediclown

Ludo Bijnens is al meer dan zestien jaar Mediclown. Na zijn vaste job als verpleger op de spoedafdeling in het Tongerse ziekenhuis, trekt hij zijn clownschoenen aan en brengt hij een bezoekje aan de kinderafdeling van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.

(Foto © Dagmar Dillen)

[PIDMAG] Wanneer de druk om te presteren te groot wordt

Durven zeggen dat je depressief bent, laat staan toegeven dat je in behandeling bent of pillen slikt: het blijft een gevoelige kwestie. Onze redactrice Sara* kneep er tijdens haar studies een jaar tussenuit – niet om te reizen, maar om aan haar depressie te werken. “Mijn faalangst had me helemaal onderuit gehaald.”

(Foto © Flickr/Mahmud Rassel)

[PIDMAG] Van Afrika tot in Amerika

Feit: volgens het World Happiness Report van de Verenigde Naties bestaat de top tien van de gelukkigste landen ter wereld voornamelijk uit Europese landen. Denemarken staat op één, gevolgd door Noorwegen en Zwitserland. Onze noorderburen staan verassend op vier, België bekleedt de 21e plaats. Maar is de rest van de wereld dan ongelukkig?

MS Magellan van Cruise & Maritime.

Cruiseschip MS Magellan meert opnieuw aan in Antwerpen

Met de komst van het cruiseschip MS Magellan van Cruise & Maritime Voyages wordt het cruiseseizoen van Antwerpen, na meer dan twee maanden stilte, opnieuw op gang getrokken. Het 222 meter lange schip meerde dit weekend opnieuw aan in de binnenstad.

(Foto © Thomas Nooren)

[PIDMAG] Doomsday Preppers: klaar voor het grote ongeluk

De onheilsberichten over IS, de scheurtjes in de kerncentrale van Doel en de economische crisis doen veel mensen nadenken over de problemen die ons in de toekomst staan te wachten. Maar sommigen gaan een stap verder: zij bereiden zich voor op het einde der tijden. Meet the preppers!

(Foto © Kenneth Voorter)

[PIDMAG] Geluk kan je leren

Gelukstips geven je een duwtje in de rug om gelukkig te worden. Dat is één van de opvallendste resultaten van het Grote Geluksonderzoek dat de KU Leuven in 2014 uitvoerde. Hoogleraar Mia Leijssen en haar team onderzochten het gelukspeil van 11.000 deelnemers.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 6 oktober 2015 @ 15:13

  [Opinie] Hoe lang zijn we nog solidair met de #vluchtelingen? http://t.co/lVhdgJoswb http://t.co/go8fYzGF2H

 • 6 oktober 2015 @ 12:10

  Na de jobbeurs: droomjob of reality check? - http://t.co/TJapusHjcb http://t.co/rWGhEnB6iM

 • 5 oktober 2015 @ 15:36

  Het ING-voorval in #Antwerpen: een invasie van angst @mohamedouaamari http://t.co/zeUgevAI07

 • 5 oktober 2015 @ 11:37

  Komen Eten @opVIER ontvangt transvrouw: “Het woord transseksueel vind ik ongepast” #komeneten http://t.co/3y0IT7KovP http://t.co/1kmJmxaoVq

 • 5 oktober 2015 @ 09:33

  Pieter-Jan De Smet (21) kroont zich tot Belgische kampioen @muurkeklop in #Nijlen #bkmk2015 http://t.co/HLeBVHLPB5 http://t.co/rJmqmDSe8E

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk