Opinie
Muhammed (21) kon niet in Charleroi blijven vanwege zijn traumatische ervaring met het geluid van vliegtuigen.

Hoe lang zijn we nog solidair met de vluchtelingen?

Organisaties die inzamelacties houden, gewone burgers die in grote getale tot actie komen om iets voor de vluchtelingen te willen betekenen. De solidariteit met de vluchtelingen was in een mum van tijd uitgegroeid tot een massale steunactie. “Tot je bedenkt dat we midden in een hype zitten en mijn blijdschap als sneeuw voor de zon verdwijnt”, stelt Sakina (23) in onderstaand opiniestuk.

Een ironische tweet van Mohamed Ouaamari leidde tot de ontruiming van het ING-gebouw.

Het ING-voorval: een invasie van angst

Wat woensdag leek op een doodgewoon netwerkevent door, en vooral voor, ondernemende studenten, is uitgebroken op een heuse actiescène zoals ze enkel in Hollywood kunnen nagebootst worden. Een ironische tweet was daarvoor voldoende. “Terwijl het eigenlijk gezond is dat moslims in deze sfeer nog een cynische grap kunnen maken”, stelt Younnes in onderstaand opiniestuk.

(Foto © Flickr)

Plots wil Europa wél ingrijpen in Syrië

Door de aanhoudende vluchtelingenstroom naar Europa, laait op het politieke toneel de discussie om in het Midden-Oosten in te grijpen opnieuw op. Sander (24) denkt er het zijne van. “Al vier jaar bereiken afschuwelijke beelden ons uit Syrië, maar nu pas lijkt de nood het hoogst bij de Europese politieke elite.”

(Foto © Pexels)

Jongeren kunnen meer dan enkel zingen in De Zevende Dag

Volgend jaar wordt een nieuwe beheersovereenkomst afgesloten tussen de Vlaamse regering en de VRT. Jonathan (21) hoopt dat Minister van Media Sven Gatz (Open VLD) mee gaat met zijn tijd en durft in te zetten op een sterker online-aanbod voor jongeren en jongvolwassenen. “Op de radionetten komen zij aan hun trekken, maar op televisie blijven ze flink op hun honger zitten.”

(Foto © Fabric)

Racisme heeft inderdaad geen kleur

Nadat de interne keuken van La Gare 27 lekte via sociale media, heerst een golf van verontwaardiging. Gaat het om racisme of niet? Niet volgens Paul Beloy (DM, 25/8) die de context tracht te schetsen van het hele verhaal. Khalid (21) gaat niet akkoord. “Racistische uitlatingen verbloemen is kennelijk de gemakkelijkste oplossing”, zo stelt hij.

Referendum Oosterweelverbinding

BAM-tracé: “Begin nu maar met bouwen”

Alsof het nooit ophoudt, blijft de Oosterweelverbinding een gevoelig punt in Antwerpen. Eerder deze week kregen duizenden Antwerpenaars een folder in de bus waarin het BAM-tracé in zijn huidige vorm uit de doeken wordt gedaan. Lien (21) legt uit waarom zij wél blij was dat die folder in haar bus stak.

Met een aardige webdesigner en een handjevol slimme marketeers kan tegenwoordig elke zelfverklaarde journalist zich in het medialandschap smijten.

Digitalisering: de Gouden Eeuw van de journalistiek?

“De 21ste eeuw wordt de Gouden Eeuw van de journalistiek”. Dat poneerde journalist en Newsmonkey-oprichter Wouter Verschelden deze week in de zeer interessante artikelenreeks op Newsmonkey. Maar “hoezeer ik hoop dat hij spijkers met koppen slaat, ben ik zeer voorzichtig met zoveel optimisme”, stelt onze reporter Jef Cauwenberghs (20).

"Hoe kan je penisgrootte en tevredenheid in bed niet in verband laten staan als je een condoom met meetlat gebruikt in bed?" (© Foto Flickr/Sébastien Cheniclet)

Condoom met centimeters: ver over de meet

Rekha (21) kreeg een mailtje van het tijdschrift Flair. En daar stootte ze op een artikel dat condooms met meetlint promoot, onder de noemer Measure the Pleasure. “Niet fair”, stelt de studente orthopedagogie in onderstaand schrijven aan de redactie van Flair. “Het gaat volgens mij ver over de meet – boekskes mogen daarmee stoppen.”

Nachtbus

Brief van een nachtbusgebruiker

“De 9 Antwerpse nachtbussen brengen u tijdens de weekends zonder problemen ’s avonds laat autovrij en zonder zorgen naar de film, het toneel, een concert of een dancing. U geraakt op elk moment weer veilig thuis.” Het staat nog altijd op de site van De Lijn. Maar vanaf 1 juli 2015 wordt het nachtnet Antwerpen stopgezet. Dominic (23) is daar niet over te spreken en richt onderstaand schrijven aan de directie van De Lijn.

bart de wever

Quo vadis met Bart De Wever in de States?

Bart De Wever zit in New York, en zijn avonturen worden zo minutieus bijgehouden dat het veredelde memoires beginnen te worden, neergepend door een hele meute ghostwriters tegelijkertijd. “Voor de journalisten is het alsof ze op cruise zijn met BV’s om zich aan te vergapen, maar dan zonder water, zonder boot en slechts met één BV”, analyseert Jonathan (21) in onderstaande vrije tribune.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 8 oktober 2015 @ 18:08

  Maarten (20) deactiveert zijn 'Fakebook' http://t.co/YEoVkPVYcq http://t.co/hge7TmjCGe

 • 8 oktober 2015 @ 13:32

  The Big Window Walk in Leuven in een Storymap! #TheBigDraw #TheBigWindowWalk http://t.co/dyhZlYuL02 http://t.co/4XNbQL9zHK

 • 8 oktober 2015 @ 10:57

  Michaëlsfeest van #steinerschool De Es in het teken van #vluchtelingen http://t.co/fV4oVw2iaA http://t.co/w3kRBG5a4Q

 • 8 oktober 2015 @ 08:26

  Ook ons persagentschap #bedanktscheids Stefan! Meer info op http://t.co/YhBx4L0Ca7 http://t.co/3GpcvIsSKj

 • 7 oktober 2015 @ 13:50

  Peter Verlinden: “Rwanda Day is pure propaganda van de regering-Kagame” - http://t.co/OwqhonALpg http://t.co/qqQlMRbjL3

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk