Opinie
Izzy

First world problems

Fernand Van Damme kaart aan dat zijn generatie almaar meer wilt. “Een aanklacht zonder oplossingen voor een zelfopgelegde dwang tot slagen. Arme generatie Y. Arme ik, dus ook”, reageert Izabelle (26) in een opiniestuk. “Zou ik nog een transfer kunnen aanvragen om babyboomer te worden?”

GAS-boetes dalen in aantal. (Foto: Het Laatste Nieuws)

GAS moet buigen voor ‘internetkabaal’

Het aantal GAS-boetes daalde in 2013 met net geen 20%. Een opvallende daling, vooral veroorzaakt door het aanhoudende protest. En daar mogen we best fier op zijn, stelt Gunther Malin (25) in een opiniestuk. “Laat óns nog geen gas terugnemen.”

Europa

Het gevaar van de lobby aan de Europese Unie

Christophe Vanhoutte (23) kroop in zijn pen om te duiden waarom lobbyisten een gevaar voor de democratie vormen: “Transparantie is de enige manier om lobbymechanismen te controleren”, duidt hij.

Geert Wilders

Mag het ietsje meer zijn, alsjeblieft?

“Minder! Minder!” scandeerde het publiek van Geert Wilders na weer enkele opruiende uitlatingen over de allochtonen. Kop van Jut deze keer: de Marokkaanse bevolking in Nederland. Sabiha Harrass (16) uit Machelen maakt zich daarover boos en stuurde daarom een opiniestuk naar onze redactie.

Nederlands leren

Ons talige leven

Sam Pless (23) is doctoraatsstudent Sociologie aan de KU Leuven. Hij woonde vorige week een debat tussen politieke kopstukken bij en gruwde van de bekrompenheid die getoond wordt in de omgang met “andersheid”. Hij schopt u bij dezen een talig geweten.

(foto: flickr - Ozan Huseyin)

50 jaar Marokkaanse migratie: Parabel van de dorpelingen

Op maandag 17 februari is het exact 50 jaar geleden dat Marokko en België een akkoord ondertekenden over economische migratie. Naar aanleiding daarvan schreef Ismail Eddegdag (18) een parabel.

Brug Oosterweel

Mobiliteit, leefbaarheid en toekomst van Antwerpen

Als alles goed gaat, en dat doet het meestal niet, weten we vandaag waar de bruggen en de tunnels van de Antwerpse Oosterweelverbinding komen te liggen. Daarmee zou een einde komen aan bijna 20 jaar politiek getreuzel. Vraag is nu: heeft dat iets opgeleverd?

Sweethearts

Wil jij m’n Valentijn zijn, mama?

Het is Sint-Valentijn, het patroonsfeest van de geliefden, en dat zal je geweten hebben. Loesje, van de posters, noemt het ‘Single awareness day’. Naar aanleiding van deze hoogdag schreef Karen (20) volgend stukje.

Not So Gay Olympics

Schone schijn is ook olympische discipline

Vandaag gaan de 22ste Olympische Winterspelen van start in Sochi, Rusland. Zoals dat vaak gaat tijdens grootse sportevenementen, zal ook nu de harde realiteit even plaats moeten ruimen voor de schone schijn.

Freek Evers

Wachten op een chauffagist

(PIDMAG) Mijn kat ligt languit in de zetel. Verdwaald in Luilekkerland, zonder zorgen. Het hoogtepunt van haar bekrompen bestaan zal zich beperken tot een extra-large aaisessie of een nieuwe variant Whiskas, deze keer met Bickysmaak.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 17 april 2014 @ 13:06

  Bleri Lleshi ontleedt in 'De neoliberale strafstaat' onze samenleving. - http://t.co/boejS30SsP

 • 17 april 2014 @ 08:42

  RT @CHIPSLabo: Een nieuwe versie van de interactieve graphic novel Dansen Drinken Betalen is beschikbaar http://t.co/RSCWZZBB5T http://t.co…

 • 16 april 2014 @ 17:13

  RT @trevorpaglen: Any aspiring investigative journos want to intern (paid) with me over the summer? http://t.co/TFpbSDdmqj

 • 16 april 2014 @ 10:47

  [GEZOCHT] Festivalreporters voor @Genkonstage in @stadgenk - http://t.co/45eOuNcUiN http://t.co/Pc6u9UN93N

 • 16 april 2014 @ 09:15

  “We moeten studenten tegen zichzelf beschermen” - http://t.co/FNbpdt0ZPZ #Leuven

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk