Sport
vrouwenvoetbal

Gouden Pump? “Wij spelen voetbal, met voetbalschoenen!”

Wie een beetje van voetbal houdt, heeft woensdag ongetwijfeld naar ‘Het Gala van de Gouden Schoen’ gekeken. Er werd met geen woord gerept over vrouwenvoetbal – de aandacht die het gala dan wel aan vrouwen gaf, was voor de ‘Gouden Pump’. Een wedstrijd voor de knapste spelersvrouw. Kunnen we deze aandacht echter niet beter besteden aan vrouwenvoetbal dan aan de spelersvrouw?

Biatleet Michael Rösch: "Ik wil de Belgische federatie echt vooruit helpen en de Belgen warm maken om op de latten te kruipen!" (Foto © Facebook)

Michael Rösch mikt op Olympisch biatlongoud voor België

Michael Rösch (31) wil in 2018 Olympisch biatlongoud voor België veroveren. Tot voor twee jaar was hij nog sterkhouder van de Duitse nationale ploeg, maar nu siert de Belgische driekleur zijn geweer. “Ik heb alles opgegeven om mijn carrière te kunnen verderzetten.”

Nadat het nationale zaalvoetbalteam in de eerste editie nog troosteloos onderuit ging, zorgde FT Antwerpen voor eerherstel. (Foto © Stefan Lambrechts)

Antwerpen boven op Football battle

Op zaterdag 3 januari vond in de Antwerpse Lotto Arena de tweede editie van de Napoleon Games Football Battle plaats. Een clash tussen zaal- en veldvoetbal, en met eersteklasseteams als Kortrijk, Oostende en Lokeren was het spektakel verzekerd. Al gingen die niet met de prijzen lopen.

Tijdens de cross voor de vrouwen waren alle ogen gericht op Belgisch kampioene Sanne Cant (links), die won met glans. (Foto © Stefan Lambrechts)

Scheldecross zonder absolute toppers

Afgelopen zaterdag vond in Antwerpen de Soudal Scheldecross plaats. Zonder enkele grote namen, maar de zandcross lokte toch enkele duizenden nieuwsgierigen.

boksen

“Vroeger werd ik de kleine Mohammed Ali genoemd”

“Mijn familie heeft mijn bokscarrière zien aankomen. Thuis was ik niet stout, maar wel heel bruut. Ik werd de kleine Mohammed Ali genoemd.” Dat vertelt ‘Miss Nouni’, beter bekend als Najat Hasnouni-Alaoui, een week na het Antwerp Boksgala. Ze won toen van de Bulgaarse Borislava Goranova.

Steven Pauwels

Trailrunning: de essentie van het lopen

Terwijl loopevenementen in wereldsteden als Berlijn, Londen of New York uit hun voegen barsten, trekt een toenemend aantal hardlopers zich in de natuur terug. Rennen over bergen, bomen en rotsen: dat is trailrunning, het mountainbiken van de loopsport.

De aanwezigen in Park Spoor Noord zagen maar liefst tien kampen in de boksring. (Foto: © Stefan Lambrechts)

Antwerp Boksgala meer dan geslaagd

Op zondag 23 november vond het Antwerp Boksgala plaats in de Parkloods in Park Spoor Noord.Tijdens het event van boksclub Antwerp Boxing Academy passeerden vijf amateur- en vijf profkampen de revue. De Antwerpse bokster Najat Hasnouni was de ster van de avond.

De Beer Mile als atletiekdiscipline houdt in: een pintje drinken, vierhonderd meter lopen en dat vier keer na mekaar. (Foto © BBB)

Beer Mile: “Traag starten, dan kan je sneller drinken”

Op vrijdag 31 oktober vond het Belgische Kampioenschap Beer Mile plaats in Leuven. De Beer Mile als atletiekdiscipline houdt in: een pintje drinken, vierhonderd meter lopen en dat vier keer na mekaar. Een vijftigtal atleten, waaronder ex-triatleet Rutger Beke, veroorloofde zich een sportieve uitspatting op de piste van het Sportkot. “Het drinken is het zwaarst.”

Jim Thijs uit Overijse mag dromen van het podium in Maui. Hij won eerder deze maand een offroadtriatlon in Sardinië. (Foto © Facebook/Martin Paldan)

XTERRA Maui: het offroad-broertje van de Ironman Hawaï

Zondag wordt op het Hawaïaanse eiland Maui het wereldkampioenschap XTERRA georganiseerd. Vier Belgische mannen bikkelen tussen 800 andere atleten in een triatlon over onverhard terrein om de medailles. Wij blikken vooruit op het offroadbroertje van de Ironman Hawaï.

Willem Van Dyck kroonde zich in Nijlen tot Belgisch kampioen Muurkeklop. (Foto © Karolien Segers)

Willem Van Dyck kroont zich tot Belgisch kampioen Muurkeklop

Op 27 september vond in Nijlen het Belgisch Kampioenschap Muurkeklop plaats. Tijdens de vijfde editie waanden 95 deelnemers zich weer even op de speelplaats. Maar kinderspel was het allerminst.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 30 januari 2015 @ 13:19

  Iraanse ayatollah wil brug slaan tussen islam en westen - http://t.co/yyBXyfhl40 http://t.co/tRjDmx18rd

 • 29 januari 2015 @ 18:01

  Onze huisdichter dicht voor #Gedichtendag: 'Schrijf!' http://t.co/D71FxNw2F4 http://t.co/s6EQfJ7xiV

 • 29 januari 2015 @ 16:34

  Antwerpenaars op straat voor vrede - http://t.co/PlSm8MsjBK http://t.co/3oKe9VrfYm

 • 29 januari 2015 @ 10:42

  Merksem verwelkomt vernieuwd plein met nostalgische kermis - http://t.co/GE0O40OV56 http://t.co/bq2FSydFrI

 • 28 januari 2015 @ 12:22

  StampMedia is op zoek naar jou! Neem deel aan onze (gratis) mediawijze workshops vanaf 04/02 http://t.co/tNJ1Hr8EJH #video #foto #tekst

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk