Sport
ampvoetbal

[Video] Red Flamingo’s trappen nieuwe seizoen op gang

Het voorbije weekend trokken de Red Flamingo’s, de nationale ploeg voor mensen met een been- of armamputatie, hun seizoen opnieuw op gang. Voor hun eerste training van het nieuwe seizoen trokken ze naar de velden van de voetbalbond in Tubeke. Ze zijn wel nog op zoek naar een coach, want binnenkort gaan de Red Flamingo’s een demowedstrijd spelen onder het toeziend oog van Benito Raman en Johan Boskamp.

Wouter de Jonckheere van Zamante.

[PIDMAG] Jonge spelers zoeken geluk op voetbalplatform

April 2014. De voetbalcarrière van Benito Verswijvel (20) zit in het slop. Bij zijn huidige club Berchem Sport zit hij op een dood spoor en van andere clubs is er nauwelijks interesse. Tot hij Zamante leert kennen: een netwerk dat de hele voetbalwereld online met elkaar verbindt.

Vic Mees is nu een Reus op de Bosuil.

Antwerplegioen verwelkomt nieuwe Deurnese reus

De nieuwe Deurnese reus is dit weekend voorgesteld. Vic Mees ofwel ‘Mister Antwerp’ werd vereeuwigd als reus. Antwerpsupporters begeleidden de reus zaterdag richting Bosuil.

Bart Michiels in volle concentratie

Niet shaken, maar schaken op de Gentse feesten

De Gentse schaakclub KGSRL organiseert ook dit jaar een internationaal schaaktoernooi, voor het tiende jaar in het Sint-Barbaracollege. Tijdens de Gentse feesten.

training RAFC

Ruim 4.000 fans zien eerste training van het nieuwe Antwerp

Ruim 4.000 voetbalfans. Voor een training. Royal Antwerp FC zit misschien al elf jaar in tweede klasse, de fans zijn hondstrouw. De spelers kregen een staande ovatie, terwijl Tom Waes het team van David Gevaert voorstelde.

amateurvoetbal

Amateurvoetbal: shotten of verzuipen

Met of zonder de competitiehervorming: amateurvoetbalclubs hebben het almaar moeilijker om te overleven. Voetballiefhebbers vrezen dat nog meer clubs zullen verdwijnen. “Ik verwacht binnen een aantal jaren veel minder ploegen in de provinciale voetbalklassen.”

sportflash ekeren

Seniorensportnamiddag in Ekeren

Op dinsdag 16 juni waren Ekerense senioren actief in en aan sporthal ‘t Venneke. Op de seniorensportnamiddag konden ze kennismaken met bekende en minder bekende sporten. Sportantenne Ekeren organiseerde dinsdag een seniorensportnamiddag, waarin o.m. minigolf, zumba, fietsen en badminton de revue passeerden. Senioren vullen hun vrije tijd namelijk steeds actiever in. Iets meer dan de helft van de Vlaamse 55-plussers doet aan sport.

Een voetbal als iris in een oog

Belgisch voetbal: van volkssport naar aristocratie

Maandag werd de nieuwe competitiehervorming van het Belgisch voetbal unaniem goedgekeurd door de Nationale Studiecomissie . Vanaf seizoen 2016-2017 nemen we afscheid van de tweede nationale zoals we ze kennen. Acht profclubs vormen vanaf dan een competitie op zich en laten daarmee de ‘amateurs’ achter zich. “Of hoe het belachelijk ingewikkelde Belgische voetballandschap steeds meer lijkt op het 18e eeuwse Frankrijk”, stelt Jef Cauwenberghs in onderstaande analyse.

Bij e-hockey wordt aan de spelers als eis gesteld dat ze in het dagelijks leven afhankelijk zijn van het gebruik van de elektrische rolstoel. (Foto © Stefan Lambrechts)

Superleague E-hockey sluit af in sporthal Luchtbal

Op zaterdag 30 mei vond in de Antwerpse sporthal Luchtbal de laatste speeldag van de Superleague E-hockey plaats, een hockeycompetitie voor mensen in een elektronische rolstoel. Het West-Vlaamse GIDOS Screamers ging met de bloemen lopen.

Bornem in de ban van Viking Kubbs

Bornem in de ban van Viking Kubbs

Op 30 mei vond in het Antwerpse Bornem het tweede ‘Flanelle Benen Kubbtornooi’ plaats. Viking Kubb is al jaren een echte hype en wordt zelfs in competitie gespeeld. Op het eerste zicht een simpel spelletje waarin deelnemers gooien met houten stokken, maar: “Het is moeilijker dan je denkt.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 2 september 2015 @ 11:21

  [PIDMAG] De kick van de roulette #verslaving #jongeren #gokken http://t.co/YkKGM20hXS http://t.co/YA3dOEaiyG

 • 2 september 2015 @ 09:23

  BAASwinkel sluit, maar ondernemen stopt niet @Kavkavzw http://t.co/v4yf8z3RvB http://t.co/ZLjJ6UMIBM

 • 2 september 2015 @ 07:02

  [Job] @HLN_BE zoekt een freelance journalist Zuiderkempen - http://t.co/mZwHy7QfIl

 • 1 september 2015 @ 15:54

  [PIDMAG] Natuurlijk high worden met Vipassana #meditatie http://t.co/SAi74x1NGn http://t.co/Mo3CGW18aG

 • 1 september 2015 @ 11:51

  Jong, hooggeschoold en zonder uitkering @ABVVJongeren @peeters_kris1 @FonsLeroyVDAB http://t.co/hmfZbobMm0 http://t.co/JFVDTRsWmV

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk