Sport
NBA Play-offs

NBA Play-offs: the Heat is on

In de hoogste Amerikaanse basketbalcompetitie zijn het afgelopen weekend de play-offs van start gegaan. Dé te kloppen favorieten blijven net zoals de afgelopen twee jaar nog altijd de Miami Heat, al zijn er kapers op de kust.

vrouwenvoetbal

Belgisch vrouwenvoetbal in de lift

Als ons nationale vrouwenelftal zich wou kwalificeren voor het WK in Canada volgend jaar, dan moest het eerst voorbij Noorwegen. Vorige week namen de twee het tegen elkaar op in het Leuvense stadion Den Dreef. De Red Flames hadden het thuisvoordeel, maar stonden tegenover een stugge tegenstander. Ze verloren met 1-2.

Topsport Vlaanderen

Topsport Vlaanderen-Baloise oogst succes met jongeren

De wielerploeg Topsport Vlaanderen scheert dezer dagen hoge toppen. Twintig jaar na de lancering kan het team eindelijk de vruchten van zijn opleidingswerk plukken. “Paradoxaal genoeg draagt de crisis in het wielerpeloton tot onze successen bij”, vertelt ploegleider Hans De Clercq.

Yves Lampaert

Yves Lampaert gaat Briek Schotte achterna

Yves Lampaert (22) leek op weg om in de voetsporen van Jean-Marie Dedecker, Harry Van Barneveld en Robert Van de Walle te treden. De West-Vlaamse landbouwerszoon koos ondanks een Belgische judotitel bij de cadetten toch voor de koersfiets. Niet ten onrechte, blijkt nu.

Sportcomplex Genk

Sportcomplex Genk zit op schema

De bouw van de nieuwe sporthal in Genk verloop volgens schema. Het nieuwe gebouw, dat vlak langs het huidige stedelijk sportcentrum komt te liggen, zal in het voorjaar van 2015 geopend worden.

Wielrennen

Buitenlandse wielertalenten in Vlaamse velden

Tom Boonen, Fabian Cancellara en Peter Sagan. Ziedaar de drie namen die u de komende weken tot vervelens toe op de voorpagina’s van de Vlaamse sportkaternen zult zien. In hun schaduw staan enkele jonge buitenlanders klaar om mee van de kasseikoek te eten.

Fotomontage: Elvin Vanzeebroeck (© Creative Commons / Cea.), naar 'Le Faux-miroir’ van René Magritte

Ceci n’est pas une compétition

Volgende speeldag zou Standard kampioen kunnen worden, ware het niet dat in het voetbalseizoen 2009-2010 de Play-offs werden ingevoerd. Dankzij die nieuwe competitieformule moest het Belgische voetbal een kwaliteitsinjectie ondergaan. Het draaide anders uit. Een terugblik door Niels D’Haene.

EK Futsal 2014

Campione dell’Europa! Italië wint EK Futsal in uitverkocht Sportpaleis

De voorbije twee weken stond Antwerpen helemaal in het teken van het Europees kampioenschap zaalvoetbal. Zaterdag 8 februari vond de apotheose daarvan plaats in een uitverkocht Sportpaleis.

Sven Nys

Het grandioze succes van modder, boerenjongens en een fiets

Eind januari, hoog tijd dus om de klokken te luiden voor de absolute hoogmis van het veldritseizoen: het wereldkampioenschap. Door de talloze berichten in (Vlaamse) media wordt opnieuw duidelijk dat veldrijden populairder is dan ooit. Maar wat is er nu überhaupt zo fascinerend aan?

Braziliaanse vlag

Het WK is niet voor alle Brazilianen een feest

Voor voetballiefhebbers is het wereldkampioenschap voetbal een opwindende periode, maar dat geldt niet per se voor de Brazilianen. De sociale onrust die afgelopen zomer de kop op stak, leeft nog altijd. Ontevreden inwoners zien het WK als een goed podium om hun ongenoegen op te ventileren.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 april 2014 @ 16:27

  1.138 kaarsjes voor Schone Kleren - http://t.co/MAohdWA7o6 #antwerpen

 • 24 april 2014 @ 15:36

  Nacht van de Journalistiek in woord en beeld - http://t.co/2wO6G2W6rz

 • 24 april 2014 @ 14:21

  #Bazart. Vijf studenten, die proberen het oubollige karakter van #kleinkunst uit te roeien. - http://t.co/VhnxaZQfHP #leuven

 • 24 april 2014 @ 10:11

  Sisse Verstappen: “Mijn doel is om het bewustzijn bij politici te vergroten.” - http://t.co/eyDeWU1Dqx @DeSchoonmoeder aller verkiezingen

 • 24 april 2014 @ 06:56

  Hoe meer macht, hoe minder btw - http://t.co/K7E8EMgIBm #apache

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk