Sport
Schermafbeelding 2015-04-28 om 15.06.08

[Video] Dertigste Antwerp 10 Miles is recordeditie

24.673 lopers liepen zondag de Antwerp 10 Miles uit. Onze reporter nam poolshoogte voor de start en vroeg naar de motivatie van de lopers. Na afloop zag hij veel tevreden gezichten. Bekijk het filmpje!

(Foto © Chiara Bonardo)

Wielerpeloton troept samen aan het MAS voor start Scheldeprijs

Vandaag rijdt het wielerpeloton van Antwerpen naar Schoten. De 103de editie zal geen ‘festival der sprinters’ worden, want zowel Mark Cavendish, Marcel Kittel als André Greipel gaven forfait voor de semi-klassieker. Maar toch was er vanochtend veel schoon volk bij de start aan het Museum Aan de Stroom (MAS)…

Britten spelen nu ook mee in klassiekers

Britten spelen nu ook mee in klassiekers

Geraint Thomas (28) won afgelopen vrijdag de E3-prijs. De hardrijder van ‘Team Sky’ is daarmee één van de grote favorieten voor de Ronde van Vlaanderen. Dat kan het zoveelste grote succes van het Britse wielrennen zijn. Door hun uitstekende jeugdwerking is Groot-Brittannië één van de grootmachten in het huidige wielrennen.

Ivanov: “Wielrenner is sporter met ziel”

Ivanov: “Voor fietsers is België nummer één, maar Rusland is vrijheid”

Sergei Ivanovs lievelingsplek in België is de Muur van Geraardsbergen. De voormalig Russische profwielrenner gaat die ook dit weekend weer moeten missen in de Ronde van Vlaanderen. Hij kijkt wel uit naar Vlaanderens mooiste, al blijft het een blinde vlek op zijn palmares. “Een jaar stak ik met kop en schouders boven de concurrentie uit, maar reed ik lek.”

Foto © Stefan Lambrechts

Stedelijk Lyceum Linkeroever wint Antwerps zaalvoetbaltornooi

Het Stedelijk Lyceum Linkeroever heeft in sporthal Het Rooi in Berchem de finale van het Interscolair Zaalvoetbaltornooi gewonnen met 4-3. Tijdens dat tornooi namen ploegen van verschillende Antwerpse scholen het tegen mekaar op.

Iedereen in de familie Wallays is wel op een bepaalde manier met het wielrennen verbonden. (Foto © Facebook/Roeselare Sport)

Broers Wallays zijn exponenten van koersgekke familie

Jelle Wallays (25) won woensdag de zeventigste editie van Dwars Door Vlaanderen. Samen met zijn broer Jens (22) rijdt Wallays dit seizoen voor Topsport Vlaanderen-Baloise. Ze zijn de exponenten van een koersgekke familie. “Zonder nonkel Luc waren we waarschijnlijk nooit in het profpeloton terechtgekomen.”

West-Vlaamse clubs blazen duatlonsport nieuw leven in

West-Vlaamse clubs blazen duatlonsport nieuw leven in

De West-Vlaamse duatlonvzw wil de duatlonsport in België terug laten bloeien. Vijf clubs slaan de handen in elkaar om de populariteit van de combinatie lopen-fietsen aan te wakkeren. Een nieuw regelmatigheidscriterium met aantrekkelijke prijzenpot is het startschot van een meerjarig project.

Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) ambieert een top 10-plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. (Foto © DirectVélo)

Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) tast wielergrenzen af

De 23-jarige Edward Theuns ambieert in de Omloop Het Nieuwsblad, voor eigen volk, een top 10-plaats. De sprinter van Topsport Vlaanderen-Baloise wil tonen dat hij meer in zijn mars heeft. Ondanks zijn snelle benen droomt de Gentbruggenaar van de Vlaamse kasseiklassiekers. “Ik kan vooral veel kracht op de pedalen zetten.”

Asse-Lennik pakte in een kolkend Sportpaleis zijn eerste prijs in twintig jaar. (Foto © Stefan Lambrechts)

Belgisch volleybal plukt vruchten van jarenlange investeringen

Asse-Lennik en Kieldrecht gingen in een kolkend Sportpaleis met de nationale volleybaltitels lopen. Ruim 13.000 toeschouwers kregen niet alleen een dames- en herenfinale, maar ook heel wat randanimatie voorgeschoteld. “Het evenement is de bekroning van twintig jaar hard werk.”

Tornooidirecteur Kim Clijsters met winnares Andrea Petkovic (links). (Foto © Facebook/We are tennis)

Diamond Games glinsteren (nog) niet

De BNP Paribas Fortis Diamond Games lokten de voorbije week iets meer dan dertigduizend toeschouwers naar het Antwerpse Sportpaleis. Na enkele jaren afwezigheid moet het Belgische publiek duidelijk opnieuw voor het tennis warm gemaakt worden.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 22 mei 2015 @ 16:15

  Foor Oost is klaar voor de start #Sinksenfoor #Antwerpen http://t.co/FCt3XkplKI http://t.co/IkL0NfmxK0

 • 22 mei 2015 @ 13:04

  Pleidooi voor een gulle openbare omroep (via @mondiaalnieuws) http://t.co/DCRrExHCNy http://t.co/lArKCOuFYe

 • 22 mei 2015 @ 10:24

  RT @Apache_be: 'Netjes weggeknipt uit de foto van anti- @vrtderedactie lobby' Over Noord-Koreaanse trekjes van kranten #mediakritiek http:/…

 • 22 mei 2015 @ 08:45

  Poëzie met politieke toets: @RafeefZiadah op @nuffsaidantwerp http://t.co/qmkwNGowQi http://t.co/7mIUSb399A

 • 21 mei 2015 @ 13:51

  18-jarige Antwerpenaars tonen macht van het beeld in 2 kortfilms @FilmhuisKlappei http://t.co/IivHvHOSqn http://t.co/MyDQPdFalS

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk