Sport
Tijdens de cross voor de vrouwen waren alle ogen gericht op Belgisch kampioene Sanne Cant (links), die won met glans. (Foto © Stefan Lambrechts)

Scheldecross zonder absolute toppers

Afgelopen zaterdag vond in Antwerpen de Soudal Scheldecross plaats. Zonder enkele grote namen, maar de zandcross lokte toch enkele duizenden nieuwsgierigen.

boksen

“Vroeger werd ik de kleine Mohammed Ali genoemd”

“Mijn familie heeft mijn bokscarrière zien aankomen. Thuis was ik niet stout, maar wel heel bruut. Ik werd de kleine Mohammed Ali genoemd.” Dat vertelt ‘Miss Nouni’, beter bekend als Najat Hasnouni-Alaoui, een week na het Antwerp Boksgala. Ze won toen van de Bulgaarse Borislava Goranova.

Steven Pauwels

Trailrunning: de essentie van het lopen

Terwijl loopevenementen in wereldsteden als Berlijn, Londen of New York uit hun voegen barsten, trekt een toenemend aantal hardlopers zich in de natuur terug. Rennen over bergen, bomen en rotsen: dat is trailrunning, het mountainbiken van de loopsport.

De aanwezigen in Park Spoor Noord zagen maar liefst tien kampen in de boksring. (Foto: © Stefan Lambrechts)

Antwerp Boksgala meer dan geslaagd

Op zondag 23 november vond het Antwerp Boksgala plaats in de Parkloods in Park Spoor Noord.Tijdens het event van boksclub Antwerp Boxing Academy passeerden vijf amateur- en vijf profkampen de revue. De Antwerpse bokster Najat Hasnouni was de ster van de avond.

De Beer Mile als atletiekdiscipline houdt in: een pintje drinken, vierhonderd meter lopen en dat vier keer na mekaar. (Foto © BBB)

Beer Mile: “Traag starten, dan kan je sneller drinken”

Op vrijdag 31 oktober vond het Belgische Kampioenschap Beer Mile plaats in Leuven. De Beer Mile als atletiekdiscipline houdt in: een pintje drinken, vierhonderd meter lopen en dat vier keer na mekaar. Een vijftigtal atleten, waaronder ex-triatleet Rutger Beke, veroorloofde zich een sportieve uitspatting op de piste van het Sportkot. “Het drinken is het zwaarst.”

Jim Thijs uit Overijse mag dromen van het podium in Maui. Hij won eerder deze maand een offroadtriatlon in Sardinië. (Foto © Facebook/Martin Paldan)

XTERRA Maui: het offroad-broertje van de Ironman Hawaï

Zondag wordt op het Hawaïaanse eiland Maui het wereldkampioenschap XTERRA georganiseerd. Vier Belgische mannen bikkelen tussen 800 andere atleten in een triatlon over onverhard terrein om de medailles. Wij blikken vooruit op het offroadbroertje van de Ironman Hawaï.

Willem Van Dyck kroonde zich in Nijlen tot Belgisch kampioen Muurkeklop. (Foto © Karolien Segers)

Willem Van Dyck kroont zich tot Belgisch kampioen Muurkeklop

Op 27 september vond in Nijlen het Belgisch Kampioenschap Muurkeklop plaats. Tijdens de vijfde editie waanden 95 deelnemers zich weer even op de speelplaats. Maar kinderspel was het allerminst.

Dit jaar waren de Antwerpse Grote Markt, de Handschoenmarkt en de Groenplaats het terrein voor de vijfde en laatste manche van de wereldbeker Trialbike. (Foto © Stefan Lambrechts)

Antwerpse binnenstad decor voor World Cup Trial

Het afgelopen weekend vond in het historisch stadcentrum van Antwerpen de vijfde manche van de wereldbeker Trialbike plaats. In deze sport worden spectaculaire stunts gedaan op speciaal daarvoor ontworpen fietsen. Onze landgenoot Kenny Belaey haalde brons.

special olympics slotfeest

14.000 toeschouwers nemen afscheid van Special Olympics

Op zaterdag 20 september vond de slotceremonie van de Special Olympics plaats in het Antwerpse Sportpaleis. Het werd een bedankingsfeest voor de 2.000 atleten en de 6.000 vrijwilligers met optredens van o.m. enkele Belgische Eurosongcoryfeeën.

special olympics

Opkomst voor Special Olympics niet al te hoog

Afgelopen week vonden in Antwerpen, Lommel en Mol de Special Olympics plaats. De organisatie van deze Olympische Spelen voor mentaal beperkten voerde in aanloop naar de Spelen een uitgebreide campagne om publiek te lokken. We namen op de tribunes in Antwerpen een kijkje op de Olympics waar deelnemen écht belangrijker is dan winnen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 20 december 2014 @ 12:38

  RT @_StoryLab_: StoryLab - digital storytelling http://t.co/AyyanEH5aJ

 • 20 december 2014 @ 12:17

  Dimitri Vegas & Like Mike veroveren Sportpaleis opnieuw @dimitrivegas @likemike @tomorrowland http://t.co/ZgYGN3J5da http://t.co/uRRUDQdUpK

 • 20 december 2014 @ 10:51

  Operatie brown-out: 48 uur zonder elektriciteit #kernenergie http://t.co/L0CCFDlY0A http://t.co/EVfiAJAau5

 • 19 december 2014 @ 21:25

  RT @LaurensSoenen: Kom morgen 20 december het werk van jonge journalisten @StampMedia bewonderen: https://t.co/JVhLI7gRhC. RT wordt erg gea…

 • 19 december 2014 @ 20:39

  [OPINIE] "There is no alternative" en geitenwollensokken http://t.co/jscKgV1Dcf http://t.co/wh0J9pwCKe

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk