Sport
Hockey is een van de sporten die uit de boot valt bij de Special Olympics. Om G-hockey wat meer aandacht te schenken, werd de Integration Cup gehouden. (Foto © Stefan Lambrechts)

Victory Wanderers schitteren op Integration Cup

Op het Rooi werd afgelopen weekend voor de eerste keer de ABN Amro Integration Cup georganiseerd. Met dit toernooi wil hockeyclub R. Victory H.C. tonen dat topsport en G-sport hand in hand kunnen gaan.

Van 20 tot 23 augustus zie je alleen maar Tibetanen op het Rooi in Berchem. (Foto © Stefan Lambrechts)

Voetbal in Berchem verenigt Europese Tibetanen

Van 20 tot 23 augustus zie je alleen maar Tibetanen op het Rooi in Berchem. De reden? De zesde Inter Euro Tibetan Cup. Op dat voetbaltornooi spelen alleen maar Tibetaanse clubs en komen Tibetanen vanuit alle vier de windstreken samen.

derny

Het geheim van de derny

Het na-tourdernycriterium in Antwerpen is altijd een speciale belevenis voor renners en publiek. Achter speciale motoren, derny’s genaamd, strijden de deelnemers voor de eerste plaats. Hoe win je een wedstrijd achter de derny?

Sportopia bestaat uit 5000 m² sportattracties in de Parkloods in Park Spoor Noord, waaronder de bounz-trampoline. (Foto © Dominic Zehnder)

Sportopia: buitenspelen is out

Sportopia, een indoor sportpretpark, heeft zijn deuren weer geopend in het Antwerpse Park Spoor Noord. Meer dan twintig attracties wachten op de sportievelingen. Het doelpubliek blijken vooral kinderen en jongeren. “Het is hier keitof”, klinkt het unaniem tijdens een rondgang op de openingsdag in Sportopia.

"Waarom wordt een doodschop die de maatschappij terecht verkettert als zinloos geweld, op het voetbalveld plots een verdedigbare professionele fout?" (Foto © Flickr/Beacon)

Doodschoppen op het voetbalveld

“Een schande”. Professor emeritus Roger Blanpain is niet te spreken over de hypocrisie waarmee de voetbalwereld moorddadige tackles uit het strafrecht houdt. Waarom wordt een doodschop die de maatschappij terecht verkettert als zinloos geweld, op het voetbalveld plots een verdedigbare professionele fout?

Iedereen is nog 2 weken WK-gek. (Foto © Flickr/Sara Van de Velde)

Wereldbeker zkt. wereldkampioen

Nu de poulefase van het WK erop zit, maken de overgebleven zestien landen zich op voor de achtste finales, te beginnen met Brazilië – Chili. Na twee weken voetballen kunnen we terugblikken op een tot nu toe toch wel zéér interessante wereldbeker. Enkele favorieten haakten al af terwijl enkele kleintjes het verrassend goed deden. En een echte wereldkampioen heeft zich nog niet aangediend.

Clint Dempsey and Marouane Fellani: zien dit tafereel terug in de achtste finales? (Foto © Flickr/Eric Drost)

USA: “I believe that we will win!”

Wie Brazilië zegt, zegt voetbal. Wie de Verenigde Staten zegt, zegt baseball, basketbal, American football, ijshockey of simpelweg: alles, behalve voetbal. En toch maakte Jürgen Klinsmann een afwezigheidsbriefje voor de vandaag werkende fans. Een stand van zaken in het land dat de Rode Duivels mogelijk ontmoeten in de volgende ronde door Ismail Eddegdag, die met AFS een jaar naar de VS trok.

"Wat je overal ziet, zijn Duitse vlaggen. Maar patriottisme is hier toch nog steeds een beetje taboe.” (Foto © Flickr/Hank Missenheim_Jr)

Fußballfieber in België en Duitsland

Het WK in Brazilië gaat stilaan naar de knock-outfase. De eerste teleurstellingen tekenen zich af, soms bij onverwachte ploegen. Duitsland en België treffen elkaar mogelijk in de tweede ronde, en in beide landen stijgt de voetbalkoorts gestaag. “Toch is de beleving niet helemaal gelijk”, schrijft Jurgen (21), op Erasmus in Gelsenkirchen.

Tussen de wedstrijden door trapten spelers van verschillende ploegen, jong en oud, man of vrouw, graag even nonchalant een balletje. (Foto © Stefan Lambrechts)

Berchem in de ban van alternatief WK

In Antwerpen vond zaterdag de tweede editie van WK Berchem plaats. Achttien ploegen van verschillende nationaliteiten namen het tegen elkaar op in een voetbaltoernooi, tijdens een groot buurtfeest in het Brilschanspark.

Lookalikes: Axel Witsel en Russisch schrijver Alexander Pushkin. (Fotomontage: © Flickr/Alisa Nadezhkina)

Wie zijn Kolya Lombaerts en Axel Pushkin?

Straks speelt België haar tweede WK-groepswedstrijd tegen Rusland. Geen van beide voetbalelftallen mag verliezen. “Tous ensemble, tous ensemble, hey! hey!’, schreeuwen de Belgen. Als antwoord zullen we wel van Russen horen: “Axelushka, Kolya-Kolen’ka, Pushkin, niet vandaag alsjeblief!”.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 31 augustus 2014 @ 14:51

  Kruistocht eindigt in @middelheim park - http://t.co/bJ6eUAgStq http://t.co/9tRMcgiK0m

 • 29 augustus 2014 @ 08:25

  Over straaljagers en inschrijvingsgelden http://t.co/TKvGTFJ3sC http://t.co/kmb075UIWt

 • 28 augustus 2014 @ 08:30

  Verander de mentaliteit http://t.co/xPLoT6803q http://t.co/zmbRSGU0I4

 • 27 augustus 2014 @ 15:40

  Jeroen Meus: “Een keukendeur staat net iets vaker op een kier” @een http://t.co/TK7EDNl9Y4 http://t.co/VzQfKQ4tnH

 • 27 augustus 2014 @ 14:50

  Tumblr introduceert merkherkenning op afbeeldingen http://t.co/XDFSV2DK1a http://t.co/qkc35gMVyb

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk