Sport
training RAFC

Ruim 4.000 fans zien eerste training van het nieuwe Antwerp

Ruim 4.000 voetbalfans. Voor een training. Royal Antwerp FC zit misschien al elf jaar in tweede klasse, de fans zijn hondstrouw. De spelers kregen een staande ovatie, terwijl Tom Waes het team van David Gevaert voorstelde.

amateurvoetbal

Amateurvoetbal: shotten of verzuipen

Met of zonder de competitiehervorming: amateurvoetbalclubs hebben het almaar moeilijker om te overleven. Voetballiefhebbers vrezen dat nog meer clubs zullen verdwijnen. “Ik verwacht binnen een aantal jaren veel minder ploegen in de provinciale voetbalklassen.”

sportflash ekeren

Seniorensportnamiddag in Ekeren

Op dinsdag 16 juni waren Ekerense senioren actief in en aan sporthal ‘t Venneke. Op de seniorensportnamiddag konden ze kennismaken met bekende en minder bekende sporten. Sportantenne Ekeren organiseerde dinsdag een seniorensportnamiddag, waarin o.m. minigolf, zumba, fietsen en badminton de revue passeerden. Senioren vullen hun vrije tijd namelijk steeds actiever in. Iets meer dan de helft van de Vlaamse 55-plussers doet aan sport.

Een voetbal als iris in een oog

Belgisch voetbal: van volkssport naar aristocratie

Maandag werd de nieuwe competitiehervorming van het Belgisch voetbal unaniem goedgekeurd door de Nationale Studiecomissie . Vanaf seizoen 2016-2017 nemen we afscheid van de tweede nationale zoals we ze kennen. Acht profclubs vormen vanaf dan een competitie op zich en laten daarmee de ‘amateurs’ achter zich. “Of hoe het belachelijk ingewikkelde Belgische voetballandschap steeds meer lijkt op het 18e eeuwse Frankrijk”, stelt Jef Cauwenberghs in onderstaande analyse.

Bij e-hockey wordt aan de spelers als eis gesteld dat ze in het dagelijks leven afhankelijk zijn van het gebruik van de elektrische rolstoel. (Foto © Stefan Lambrechts)

Superleague E-hockey sluit af in sporthal Luchtbal

Op zaterdag 30 mei vond in de Antwerpse sporthal Luchtbal de laatste speeldag van de Superleague E-hockey plaats, een hockeycompetitie voor mensen in een elektronische rolstoel. Het West-Vlaamse GIDOS Screamers ging met de bloemen lopen.

Bornem in de ban van Viking Kubbs

Bornem in de ban van Viking Kubbs

Op 30 mei vond in het Antwerpse Bornem het tweede ‘Flanelle Benen Kubbtornooi’ plaats. Viking Kubb is al jaren een echte hype en wordt zelfs in competitie gespeeld. Op het eerste zicht een simpel spelletje waarin deelnemers gooien met houten stokken, maar: “Het is moeilijker dan je denkt.”

Grmay: “Zelfs als het regent, is het fantastisch voor mij.”

Tsgabu Gebremary Grmay: Ethopiër in Giro-wonderland

Sinds enkele jaren lijkt de mondialisering van het wielrennen haar vruchten af te werpen. Het deelnemersveld wordt altijd maar internationaler, ook in de grote rondes. Tussen de deelnemerslijst van de Ronde van Italië vinden we bijvoorbeeld Tsgabu Gebremary Grmay, een 24-jarige Ethiopiër die momenteel voor Lampre-Merida uitkomt. “Zelfs als het regent, is het fantastisch voor mij.”

Louis Vervaeke, hier op de hielen gezeten door Jan Polanc, debuteert in de Giro. (Foto © Flickr/Flowizm)

Girodebutant versus -ancien: Louis Vervaeke onder de vleugels van Hansen

Terwijl de hele wereld kijkt naar hoe ervaren renners zoals Alberto Contador, André Greipel of Philippe Gilbert het mooie weer maken in de Ronde van Italië, zijn er elk jaar opnieuw renners die voor de allereerste keer in een grote ronde meestrijden. Louis Vervaeke (21), renner bij Lotto-Soudal, beleeft dit jaar zijn doop. Hij laat zich leiden door ervaren rot Adam Hansen (34).

Schermafbeelding 2015-04-28 om 15.06.08

[Video] Dertigste Antwerp 10 Miles is recordeditie

24.673 lopers liepen zondag de Antwerp 10 Miles uit. Onze reporter nam poolshoogte voor de start en vroeg naar de motivatie van de lopers. Na afloop zag hij veel tevreden gezichten. Bekijk het filmpje!

(Foto © Chiara Bonardo)

Wielerpeloton troept samen aan het MAS voor start Scheldeprijs

Vandaag rijdt het wielerpeloton van Antwerpen naar Schoten. De 103de editie zal geen ‘festival der sprinters’ worden, want zowel Mark Cavendish, Marcel Kittel als André Greipel gaven forfait voor de semi-klassieker. Maar toch was er vanochtend veel schoon volk bij de start aan het Museum Aan de Stroom (MAS)…

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 4 juli 2015 @ 07:46

  Sexperience (1): "Iedereen doet het toch weleens in het duister?" #PIDMAG #SEX - http://t.co/Q5NM2kTTnx http://t.co/OvHBaonknU

 • 3 juli 2015 @ 16:31

  [Wow] @decorrespondent houdt op 9 sept een portfoliodag. Inschrijven!!! https://t.co/Fl9RUPtyFX

 • 3 juli 2015 @ 14:21

  [Wedstrijd] Win een betaalde stage op de VRT nieuwsredactie - http://t.co/omJljYPXkw

 • 3 juli 2015 @ 14:17

  [Job] Het Laatste Nieuws zoekt een freelance sportmedewerker - http://t.co/bZdFgdi1X4

 • 3 juli 2015 @ 08:15

  #Tinder-leek Melissa trok haar stoutste schoenen aan en werd voor even 'Tinderella' - http://t.co/rAzk1ZXIwa #PIDMAG http://t.co/pq3bL5gqY7

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk