Sport
special olympics

Opkomst voor Special Olympics niet al te hoog

Afgelopen week vonden in Antwerpen, Lommel en Mol de Special Olympics plaats. De organisatie van deze Olympische Spelen voor mentaal beperkten voerde in aanloop naar de Spelen een uitgebreide campagne om publiek te lokken. We namen op de tribunes in Antwerpen een kijkje op de Olympics waar deelnemen écht belangrijker is dan winnen.

Oostende kleurde rood omwille van de tweede fandag van de Belgische nationale ploeg. (Archieffoto © Flickr/Koinsky)

Tous ensemble in Oostende

Oostende kleurde zaterdag rood vanwege de tweede fandag van de Belgische nationale ploeg. Desondanks het grauwe weer zakten zowel Vlamingen als Walen af naar de koningin der badsteden om de communautaire geschillen tussen haakjes te plaatsen en gezamenlijk de Duivels toe te juichen.

Hockey is een van de sporten die uit de boot valt bij de Special Olympics. Om G-hockey wat meer aandacht te schenken, werd de Integration Cup gehouden. (Foto © Stefan Lambrechts)

Victory Wanderers schitteren op Integration Cup

Op het Rooi werd afgelopen weekend voor de eerste keer de ABN Amro Integration Cup georganiseerd. Met dit toernooi wil hockeyclub R. Victory H.C. tonen dat topsport en G-sport hand in hand kunnen gaan.

Van 20 tot 23 augustus zie je alleen maar Tibetanen op het Rooi in Berchem. (Foto © Stefan Lambrechts)

Voetbal in Berchem verenigt Europese Tibetanen

Van 20 tot 23 augustus zie je alleen maar Tibetanen op het Rooi in Berchem. De reden? De zesde Inter Euro Tibetan Cup. Op dat voetbaltornooi spelen alleen maar Tibetaanse clubs en komen Tibetanen vanuit alle vier de windstreken samen.

derny

Het geheim van de derny

Het na-tourdernycriterium in Antwerpen is altijd een speciale belevenis voor renners en publiek. Achter speciale motoren, derny’s genaamd, strijden de deelnemers voor de eerste plaats. Hoe win je een wedstrijd achter de derny?

Sportopia bestaat uit 5000 m² sportattracties in de Parkloods in Park Spoor Noord, waaronder de bounz-trampoline. (Foto © Dominic Zehnder)

Sportopia: buitenspelen is out

Sportopia, een indoor sportpretpark, heeft zijn deuren weer geopend in het Antwerpse Park Spoor Noord. Meer dan twintig attracties wachten op de sportievelingen. Het doelpubliek blijken vooral kinderen en jongeren. “Het is hier keitof”, klinkt het unaniem tijdens een rondgang op de openingsdag in Sportopia.

"Waarom wordt een doodschop die de maatschappij terecht verkettert als zinloos geweld, op het voetbalveld plots een verdedigbare professionele fout?" (Foto © Flickr/Beacon)

Doodschoppen op het voetbalveld

“Een schande”. Professor emeritus Roger Blanpain is niet te spreken over de hypocrisie waarmee de voetbalwereld moorddadige tackles uit het strafrecht houdt. Waarom wordt een doodschop die de maatschappij terecht verkettert als zinloos geweld, op het voetbalveld plots een verdedigbare professionele fout?

Iedereen is nog 2 weken WK-gek. (Foto © Flickr/Sara Van de Velde)

Wereldbeker zkt. wereldkampioen

Nu de poulefase van het WK erop zit, maken de overgebleven zestien landen zich op voor de achtste finales, te beginnen met Brazilië – Chili. Na twee weken voetballen kunnen we terugblikken op een tot nu toe toch wel zéér interessante wereldbeker. Enkele favorieten haakten al af terwijl enkele kleintjes het verrassend goed deden. En een echte wereldkampioen heeft zich nog niet aangediend.

Clint Dempsey and Marouane Fellani: zien dit tafereel terug in de achtste finales? (Foto © Flickr/Eric Drost)

USA: “I believe that we will win!”

Wie Brazilië zegt, zegt voetbal. Wie de Verenigde Staten zegt, zegt baseball, basketbal, American football, ijshockey of simpelweg: alles, behalve voetbal. En toch maakte Jürgen Klinsmann een afwezigheidsbriefje voor de vandaag werkende fans. Een stand van zaken in het land dat de Rode Duivels mogelijk ontmoeten in de volgende ronde door Ismail Eddegdag, die met AFS een jaar naar de VS trok.

"Wat je overal ziet, zijn Duitse vlaggen. Maar patriottisme is hier toch nog steeds een beetje taboe.” (Foto © Flickr/Hank Missenheim_Jr)

Fußballfieber in België en Duitsland

Het WK in Brazilië gaat stilaan naar de knock-outfase. De eerste teleurstellingen tekenen zich af, soms bij onverwachte ploegen. Duitsland en België treffen elkaar mogelijk in de tweede ronde, en in beide landen stijgt de voetbalkoorts gestaag. “Toch is de beleving niet helemaal gelijk”, schrijft Jurgen (21), op Erasmus in Gelsenkirchen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 20 september 2014 @ 11:57

  Opkomst voor Special Olympics niet al te hoog - http://t.co/Bk5KoGJar9 http://t.co/sra78sIFGB

 • 19 september 2014 @ 08:25

  Zal streamingdienst #Netflix ook #België veroveren? - http://t.co/Tln2xTKJzy http://t.co/915AZOUOKF

 • 19 september 2014 @ 05:28

  @Ilona_ @FVdkhove Alle mogelijke redenen

 • 18 september 2014 @ 22:01

  Onafhankelijkheidsdroom in Wales blijft beperkt http://t.co/Vo1iK88kF9 http://t.co/5tbbpKddpu

 • 18 september 2014 @ 15:18

  We zijn zoek naar mensen die problemen/vervelende ervaringen hebben met het systeem van leerkrediet. Ben jij of ken jij zo iemand? #dtv

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk