Sport
(Foto © Flickr/Georges Ménager)

Sportjournalist Carrey: “Veldrijden te duur voor Franse wielerploegen”

Zondag vindt het WK veldrijden bij de elite plaats. Tijdens de voorbeschouwingen wordt er geen enkele Franse veldrijder als kandidaat winnaar naar voor geschoven. “Cyclocross verliest al jaren aan populariteit in Frankrijk, dat zie ik niet snel veranderen. Veelzeggend is het feit dat ‘Francaise des Jeux’, al decennialang de vaste partner van het Franse veldrijden, zich dit jaar uit de sport heeft teruggetrokken”, zegt Pierre Carrey, Frans wielerjournalist.

(Foto © Facebook/KoenNaert)

Koen Naert: van verpleger tot Olympiër

Koen Naert (26) sloeg de Belgische atletiekwereld vorig jaar met verstomming toen hij in de marathon van Berlijn als eerste Europeaan over de meet kwam. De West-Vlaming combineerde tot voor kort zijn job als verpleger met topsport. In 2016 ziet Naert zijn Olympische droom in vervulling gaan.

(Foto © Stefan Lambrechts)

G-sport: ook mensen met een beperking kunnen sporten

G-sport Vlaanderen promoot sport voor personen met een handicap. De term ‘G’ staat niet voor gehandicapt, maar ook voor gewoon, geïntegreerd, gelijkwaardig, goesting, grensverleggend, gescoord. “Maar vooral ook genieten. Handicap of niet, bij ons verdient iedereen een sporttoekomst en plezier in sport en spel.”

Derrick Tshimanga

Tshimanga: “Meestal domme mensen die racistische uitspraken doen”

Reporter Ornella Schreurs gaat op zoek naar voetballers met diverse roots in de Belgische competitie. Hoe zijn ze geraakt waar ze nu zijn? Hoe gaan ze om met dagelijkse problemen, zoals racisme? Vandaag een portret van Derrick Tshimanga, linksachter bij Racing Genk.

Ayub Masika

Ayub Masika: “Iedereen in Bilzen kwam naar mij kijken”

Reporter Ornella Schreurs gaat op zoek naar voetballers met diverse roots in de Belgische competitie. Hoe zijn ze geraakt waar ze nu zijn? Hoe gaan ze om met dagelijkse problemen, zoals racisme? Vandaag een portret van Ayub Masika, spits bij K. Lierse SK.

Zinho Gano in duel

Zinho Gano: “Mijn opa zei me: focus je op het spel”

Reporter Ornella Schreurs gaat op zoek naar voetballers met diverse roots in de Belgische competitie. Hoe zijn ze geraakt waar ze nu zijn? Hoe gaan ze om met dagelijkse problemen, zoals racisme? Vandaag een portret van Zinho Gano, aanvaller bij Waasland-Beveren.

(Foto © Stefan Lambrechts)

WK korfbal na dertien jaar opnieuw in België

Tussen 30 oktober en 8 november vond in België het wereldkampioenschap korfbal plaats. Zestien landen dongen mee voor de titel, maar na een finale tegen België, kon Nederland zich al voor de negende keer tot kampioen kronen.

Niels Albert kwam donderdag het parcours in De Schorre inspecteren.

Eerste Niels Albertcross: “Parcours met veel hoogteverschillen en snelheid”

Nieuw in de veldritkalender: de Niels Albert Cyclocross in Boom. De ex-veldrijder kwam donderdag het parcours in domein De Schorre keuren. “Het verschil kan hier overal gemaakt worden.”

Sven Nys daalt af in het zand van Zonhoven.

Weg met de betaalmuur: “Geef jonge garde kansen om zich te profileren”

Afgelopen weekend konden veldritfans hun hart ophalen tijdens de cross in Zonhoven. De legendarische kuil levert elk jaar opnieuw prachtige beelden op. Maar veldrijden is sinds kort achter de (Telenet-)betaalmuur geschoven. “Terwijl supporters net nu nodig zijn”, stelt crossliefhebber Niels (21) in onderstaand opiniestuk.

Jolien Boumkwo, Belgische kampioene in het hamerslingeren en kogelstoten

Belgisch kampioene Jolien Boumkwo trekt aan de alarmbel

Met een Facebookpost waaruit haar teleurstelling duidelijk te merken was, zo uitte onze Belgische kampioene in het hamerslingeren en kogelstoten Jolien Boumkwo (22) haar verontwaardiging na alweer een weigering tot sponsoring. “Ik ben blij dat ik mijn zeg eens heb kunnen doen.”

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 5 februari 2016 @ 12:11

  Dreigend #woonprobleem voor #vluchtelingen, want “zonder garantie geen huurcontract” https://t.co/mMOY3IwvnF https://t.co/A5uBi2bg78

 • 5 februari 2016 @ 09:02

  @Xournalist *gooi dinokoek*

 • 5 februari 2016 @ 08:36

  Laatste dag om je in te schrijven: gratis mediaworkshops tijdens de krokusvakantie! RT = dinokoek. https://t.co/nJBpfpLTL0

 • 4 februari 2016 @ 10:43

  .@AdamsMensah2 (24) maakt aangrijpende #documentaire over moeder-zoonrelatie @Het_Bos https://t.co/Xh78gkM38Y https://t.co/PhbXFPIgXd

 • 4 februari 2016 @ 07:30

  Hoe vinden blinden de weg? https://t.co/mte9V7d1qX https://t.co/bkzZLvv5Ne

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk