Sport
Topsport Vlaanderen

Topsport Vlaanderen-Baloise oogst succes met jongeren

De wielerploeg Topsport Vlaanderen scheert dezer dagen hoge toppen. Twintig jaar na de lancering kan het team eindelijk de vruchten van zijn opleidingswerk plukken. “Paradoxaal genoeg draagt de crisis in het wielerpeloton tot onze successen bij”, vertelt ploegleider Hans De Clercq.

Yves Lampaert

Yves Lampaert gaat Briek Schotte achterna

Yves Lampaert (22) leek op weg om in de voetsporen van Jean-Marie Dedecker, Harry Van Barneveld en Robert Van de Walle te treden. De West-Vlaamse landbouwerszoon koos ondanks een Belgische judotitel bij de cadetten toch voor de koersfiets. Niet ten onrechte, blijkt nu.

Sportcomplex Genk

Sportcomplex Genk zit op schema

De bouw van de nieuwe sporthal in Genk verloop volgens schema. Het nieuwe gebouw, dat vlak langs het huidige stedelijk sportcentrum komt te liggen, zal in het voorjaar van 2015 geopend worden.

Wielrennen

Buitenlandse wielertalenten in Vlaamse velden

Tom Boonen, Fabian Cancellara en Peter Sagan. Ziedaar de drie namen die u de komende weken tot vervelens toe op de voorpagina’s van de Vlaamse sportkaternen zult zien. In hun schaduw staan enkele jonge buitenlanders klaar om mee van de kasseikoek te eten.

Fotomontage: Elvin Vanzeebroeck (© Creative Commons / Cea.), naar 'Le Faux-miroir’ van René Magritte

Ceci n’est pas une compétition

Volgende speeldag zou Standard kampioen kunnen worden, ware het niet dat in het voetbalseizoen 2009-2010 de Play-offs werden ingevoerd. Dankzij die nieuwe competitieformule moest het Belgische voetbal een kwaliteitsinjectie ondergaan. Het draaide anders uit. Een terugblik door Niels D’Haene.

EK Futsal 2014

Campione dell’Europa! Italië wint EK Futsal in uitverkocht Sportpaleis

De voorbije twee weken stond Antwerpen helemaal in het teken van het Europees kampioenschap zaalvoetbal. Zaterdag 8 februari vond de apotheose daarvan plaats in een uitverkocht Sportpaleis.

Sven Nys

Het grandioze succes van modder, boerenjongens en een fiets

Eind januari, hoog tijd dus om de klokken te luiden voor de absolute hoogmis van het veldritseizoen: het wereldkampioenschap. Door de talloze berichten in (Vlaamse) media wordt opnieuw duidelijk dat veldrijden populairder is dan ooit. Maar wat is er nu überhaupt zo fascinerend aan?

Braziliaanse vlag

Het WK is niet voor alle Brazilianen een feest

Voor voetballiefhebbers is het wereldkampioenschap voetbal een opwindende periode, maar dat geldt niet per se voor de Brazilianen. De sociale onrust die afgelopen zomer de kop op stak, leeft nog altijd. Ontevreden inwoners zien het WK als een goed podium om hun ongenoegen op te ventileren.

Aikido Tendoryu Genk

Vechtsporten waren in Genk nog nooit zo populair

Het aantal mensen dat in Genk een vechtsport beoefent in een van de stedelijke sportgelegenheden is de afgelopen jaren verdubbeld. Van ruim 8.000 in 2005 tot ruim 16.000 in 2012. Vechtsportverenigingen zijn na voetbal en volleybal de meest voorkomende sportverenigingen in Genk.

Kevin Van Hoovels

Olympische mountainbiker zoekt ploeg

(ExtraSport) Mountainbiker Kevin Van Hoovels (28) zit in slechte papieren. De hoogst geklasseerde Belg op de UCI-ranking vindt maar geen nieuwe ploeg voor volgend seizoen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 18 april 2014 @ 13:51

  #Couchsurfen heeft met toerisme niets te maken - http://t.co/sgYEBOu4Fi

 • 18 april 2014 @ 09:02

  Vandaag verwelkomt StampMedia 12 Palestijnse jongeren voor een multimediale workshop. http://t.co/rLrBrz6Jxk

 • 17 april 2014 @ 13:06

  Bleri Lleshi ontleedt in 'De neoliberale strafstaat' onze samenleving. - http://t.co/boejS30SsP

 • 17 april 2014 @ 08:42

  RT @CHIPSLabo: Een nieuwe versie van de interactieve graphic novel Dansen Drinken Betalen is beschikbaar http://t.co/RSCWZZBB5T http://t.co…

 • 16 april 2014 @ 17:13

  RT @trevorpaglen: Any aspiring investigative journos want to intern (paid) with me over the summer? http://t.co/TFpbSDdmqj

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk