Sport
Iedereen in de familie Wallays is wel op een bepaalde manier met het wielrennen verbonden. (Foto © Facebook/Roeselare Sport)

Broers Wallays zijn exponenten van koersgekke familie

Jelle Wallays (25) won woensdag de zeventigste editie van Dwars Door Vlaanderen. Samen met zijn broer Jens (22) rijdt Wallays dit seizoen voor Topsport Vlaanderen-Baloise. Ze zijn de exponenten van een koersgekke familie. “Zonder nonkel Luc waren we waarschijnlijk nooit in het profpeloton terechtgekomen.”

West-Vlaamse clubs blazen duatlonsport nieuw leven in

West-Vlaamse clubs blazen duatlonsport nieuw leven in

De West-Vlaamse duatlonvzw wil de duatlonsport in België terug laten bloeien. Vijf clubs slaan de handen in elkaar om de populariteit van de combinatie lopen-fietsen aan te wakkeren. Een nieuw regelmatigheidscriterium met aantrekkelijke prijzenpot is het startschot van een meerjarig project.

Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) ambieert een top 10-plaats in de Omloop Het Nieuwsblad. (Foto © DirectVélo)

Edward Theuns (Topsport Vlaanderen-Baloise) tast wielergrenzen af

De 23-jarige Edward Theuns ambieert in de Omloop Het Nieuwsblad, voor eigen volk, een top 10-plaats. De sprinter van Topsport Vlaanderen-Baloise wil tonen dat hij meer in zijn mars heeft. Ondanks zijn snelle benen droomt de Gentbruggenaar van de Vlaamse kasseiklassiekers. “Ik kan vooral veel kracht op de pedalen zetten.”

Asse-Lennik pakte in een kolkend Sportpaleis zijn eerste prijs in twintig jaar. (Foto © Stefan Lambrechts)

Belgisch volleybal plukt vruchten van jarenlange investeringen

Asse-Lennik en Kieldrecht gingen in een kolkend Sportpaleis met de nationale volleybaltitels lopen. Ruim 13.000 toeschouwers kregen niet alleen een dames- en herenfinale, maar ook heel wat randanimatie voorgeschoteld. “Het evenement is de bekroning van twintig jaar hard werk.”

Tornooidirecteur Kim Clijsters met winnares Andrea Petkovic (links). (Foto © Facebook/We are tennis)

Diamond Games glinsteren (nog) niet

De BNP Paribas Fortis Diamond Games lokten de voorbije week iets meer dan dertigduizend toeschouwers naar het Antwerpse Sportpaleis. Na enkele jaren afwezigheid moet het Belgische publiek duidelijk opnieuw voor het tennis warm gemaakt worden.

Op de Handschoenmarkt namen honderden fans afscheid van Rik Coppens. (Foto © Stefan Lambrechts)

Antwerpen neemt afscheid van Rik Coppens

Zaterdag werd Rik Coppens begraven. Onze fotograaf zag hoe Antwerpen afscheid van hem nam.

(Foto © Tomas Sisk)

Een kijkje in de atletentunnel van IFAM Indoor atletiekmeeting

Hordeloopster Eline Berings en de broers Borlée topten de affiche van de atletiekmeeting IFAM Indoor op zaterdag 7 februari. Maar ook heel wat internationale atleten zakten af naar de Topsporthal in Gent, op zoek naar de EK-limiet. Elke atleet heeft zo zijn manier om zich fysiek en mentaal voor te bereiden op hun wedstrijd, zo bleek in de atletentunnel.

vrouwenvoetbal

Gouden Pump? “Wij spelen voetbal, met voetbalschoenen!”

Wie een beetje van voetbal houdt, heeft woensdag ongetwijfeld naar ‘Het Gala van de Gouden Schoen’ gekeken. Er werd met geen woord gerept over vrouwenvoetbal – de aandacht die het gala dan wel aan vrouwen gaf, was voor de ‘Gouden Pump’. Een wedstrijd voor de knapste spelersvrouw. Kunnen we deze aandacht echter niet beter besteden aan vrouwenvoetbal dan aan de spelersvrouw?

Biatleet Michael Rösch: "Ik wil de Belgische federatie echt vooruit helpen en de Belgen warm maken om op de latten te kruipen!" (Foto © Facebook)

Michael Rösch mikt op Olympisch biatlongoud voor België

Michael Rösch (31) wil in 2018 Olympisch biatlongoud voor België veroveren. Tot voor twee jaar was hij nog sterkhouder van de Duitse nationale ploeg, maar nu siert de Belgische driekleur zijn geweer. “Ik heb alles opgegeven om mijn carrière te kunnen verderzetten.”

Nadat het nationale zaalvoetbalteam in de eerste editie nog troosteloos onderuit ging, zorgde FT Antwerpen voor eerherstel. (Foto © Stefan Lambrechts)

Antwerpen boven op Football battle

Op zaterdag 3 januari vond in de Antwerpse Lotto Arena de tweede editie van de Napoleon Games Football Battle plaats. Een clash tussen zaal- en veldvoetbal, en met eersteklasseteams als Kortrijk, Oostende en Lokeren was het spektakel verzekerd. Al gingen die niet met de prijzen lopen.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 maart 2015 @ 15:46

  RT @_StoryLab_: Volg storylab op snapchat en check the story ! http://t.co/jjxfxgdvZ5

 • 28 maart 2015 @ 14:12

  Retro in’t stad [Interactieve wandeling] - http://t.co/QnZZwskJId http://t.co/IQ3DKL3Pwo

 • 28 maart 2015 @ 13:41

  [Alert] Nog 1 plaats vrij voor de Crazy News Week! Inschrijven kan hier -> http://t.co/mIaCI6CnTU http://t.co/RrBHD4Ouqr

 • 28 maart 2015 @ 10:05

  Radicalisering: “zeer moeilijke en ingewikkelde problematiek” @UAntwerpen http://t.co/1BkvQ12Nhn http://t.co/ET4tHATmLl

 • 27 maart 2015 @ 15:41

  De Molenstraat ontpopt [Interactieve map]- http://t.co/fKHSxToBq3 http://t.co/6QJ7QE53gz

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk