Sport
(Foto © Stefan Lambrechts)

WK korfbal na dertien jaar opnieuw in België

Tussen 30 oktober en 8 november vond in België het wereldkampioenschap korfbal plaats. Zestien landen dongen mee voor de titel, maar na een finale tegen België, kon Nederland zich al voor de negende keer tot kampioen kronen.

Niels Albert kwam donderdag het parcours in De Schorre inspecteren.

Eerste Niels Albertcross: “Parcours met veel hoogteverschillen en snelheid”

Nieuw in de veldritkalender: de Niels Albert Cyclocross in Boom. De ex-veldrijder kwam donderdag het parcours in domein De Schorre keuren. “Het verschil kan hier overal gemaakt worden.”

Sven Nys daalt af in het zand van Zonhoven.

Weg met de betaalmuur: “Geef jonge garde kansen om zich te profileren”

Afgelopen weekend konden veldritfans hun hart ophalen tijdens de cross in Zonhoven. De legendarische kuil levert elk jaar opnieuw prachtige beelden op. Maar veldrijden is sinds kort achter de (Telenet-)betaalmuur geschoven. “Terwijl supporters net nu nodig zijn”, stelt crossliefhebber Niels (21) in onderstaand opiniestuk.

Jolien Boumkwo, Belgische kampioene in het hamerslingeren en kogelstoten

Belgisch kampioene Jolien Boumkwo trekt aan de alarmbel

Met een Facebookpost waaruit haar teleurstelling duidelijk te merken was, zo uitte onze Belgische kampioene in het hamerslingeren en kogelstoten Jolien Boumkwo (22) haar verontwaardiging na alweer een weigering tot sponsoring. “Ik ben blij dat ik mijn zeg eens heb kunnen doen.”

De voetbalploeg StampMedia, met arbiter Stefan.

Maak een ‘reffie’ voor de Week van de official

Voor onze redactievergadering maakte StampMedia een ‘‪‎reffie’‬ met scheidsrechter Stefan Lambrechts, tevens fotograaf bij ons persagentschap. In het kader van de ‘Week van de official’ roept de Vlaamse sportfederatie namelijk op om arbiters eens in de bloemetjes te zetten.

Het podium van het BK Muurkeklop 2015.

BK Muurkeklop lokt 116 sportievelingen naar Nijlen

Pieter-Jan De Smet is de nieuwe Belgische kampioen muurkeklop. In een spannende finale wist hij Raphael Van den Bossche en voormalig kampioen Willem Van Dyck achter zich te laten. Het was de apotheose van de intussen zesde editie van het kampioenschap, waarvoor de organisatie speciaal… muren bouwde.

Trial is echt iets voor evenwichtskunstenaars.

Antwerpen opnieuw gaststad voor WB Trial

Het afgelopen weekend vond in het historisch stadscentrum van Antwerpen de vijfde en laatste manche van de wereldbeker Trialbike plaats. In deze sport worden spectaculaire stunts gedaan op speciaal daarvoor ontworpen fietsen.

De inmiddels 39-jarige Sven Nys pakte vorig jaar in Neepelt meteen zijn eerste Belgische overwinning van het seizoen.

Nieuw crossseizoen: Wout Van Aert en Mathieu van der Poel tegen de rest?

Na de start van het veldritseizoen, vorige week in het Amerikaanse Las Vegas, staan de veldrijders dit weekend aan de start van de eerste cross op Belgische bodem. Bijna alle veldrittoppers maken in Neerpelt hun rentree, op Mathieu van der Poel (kniepijn) na. Wat mogen we verwachten van 2015-2016, aka. het laatste seizoen van Sven Nys?

(Foto © StampMedia)

“Berchem Sport is de gulden middenweg in Antwerpen”

In al het gekibbel over wie al dan niet de ploeg van ’t Stad is, wordt Berchem Sport​ wel eens over het hoofd gezien. Tot ongenoegen van zijn supporters en bovendien onterecht, want vanuit pole position trekt ‘den Baar’choem’ zondag naar het Kiel voor de stadsderby met KFCO Beerschot Wilrijk​.

ampvoetbal

[Video] Red Flamingo’s trappen nieuwe seizoen op gang

Het voorbije weekend trokken de Red Flamingo’s, de nationale ploeg voor mensen met een been- of armamputatie, hun seizoen opnieuw op gang. Voor hun eerste training van het nieuwe seizoen trokken ze naar de velden van de voetbalbond in Tubeke. Ze zijn wel nog op zoek naar een coach, want binnenkort gaan de Red Flamingo’s een demowedstrijd spelen onder het toeziend oog van Benito Raman en Johan Boskamp.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 25 november 2015 @ 10:36

  RT @Globelink: The Secret COöPeration - De Geheime COöPeratie #Globelinkfortheclimate https://t.co/4898VceJWB via @YouTube

 • 23 november 2015 @ 16:58

  @atlas_antwerpen Hebben we - PM ons het e-mailadres waarop we die aan jullie kunnen bezorgen :)

 • 23 november 2015 @ 12:40

  Habbekrats opent het Heldenplein in #Antwerpen https://t.co/mU7LAf7YIo https://t.co/yxiJ4VL0yY

 • 23 november 2015 @ 12:38

  @aysegulkaya88 Belangrijk: https://t.co/CNaN1u569n is het artikel dat daarbij hoort :)

 • 21 november 2015 @ 15:10

  Fotomuseum Antwerpen ziet Abraham https://t.co/t5w6L2dH2l https://t.co/SUH4vJAQfl

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk