Video
Johan: fietskoerier op drie wielen

Johan: fietskoerier op drie wielen

Johan Verwey kreeg tijdens zijn geboorte een hersenbloeding, waardoor hij slecht te been is. Dat weerhoudt hem er niet van om fietskoerier te zijn in Mechelen.
Met z’n olijfgroene driewieler en geel fluohesje trekt hij dagelijks door de Maneblussersstad. Hij noemt zichzelf “camionchauffeur op drie wielen” en vervoert wat je maar wil. Eieren, een broodje, een boeket bloemen of een zak hondenvoer: bel hem en hij gaat het voor je halen!

Samir Taif

“Als je in jezelf gelooft, is alles mogelijk”

Op 9 april ging de minidocumentaire Van meeloper tot ambassadeur in première in het Oude Badhuis in Antwerpen. In de hoofdrol Samir Taif. De 19-jarige wil hiermee, met zichzelf als goed voorbeeld, zijn wijk in een positief daglicht stellen. “Ik heb fouten gemaakt, maar het is nooit te laat om te veranderen.”

Studio-T

Studio-T laat scholieren racewagen bouwen

De AP Hogeschool organiseerde voor de vijfde keer Studio-T, dit jaar helemaal in het teken van techniek. Op zes weken tijd krijgen 20 leerlingen van het basisonderwijs de kans om de mysterieuze krachten van techniek te ontdekken.

De Beiaardcantus op het Ladeuzeplein brak records.

Beiaardcantus op water

3.500 studenten zongen woensdagavond de longen uit hun lijf tijdens de Beiaardcantus in Leuven, naar verluidt de grootste cantus in West-Europa. Cantussen hoeft echter niet op bier: er werden ook liters en liters waters gedronken door mensen die bewust kozen om de avond als geheelonthouder te beleven.

Beiaardcantus

Beiaardcantus: u was weer geweldig

3.500 studenten zongen woensdagavond de longen uit hun lijf tijdens de Beiaardcantus, naar verluidt de grootste cantus in West-Europa.

TD Pensionné

Jong en oud dansen op TD in Spiegeltent

De tijdloze muziek van the Beatles speelt in de spiegeltent van Calamartes. Op TD Pensionné staan studenten en rusthuisbewoners samen op de dansvloer. Zullen we een danske placeren, lieve senioren en jongeren?

Kunstbende 2014

Kunstbende stelt stressbestendigheid op de proef

Op de voorronden van de Kunstbende zouden deelnemers traditioneel last hebben van plankenkoorts. Wij namen de proef op de som en stuurden onze reporter Lien op stap om te polsen naar de stressbestendigheid bij de jongeren.

De Gouden Glimlach

Buurtfeest op Herentalsebaan na Gouden Glimlach

De Gouden Glimlach 2014 werd op 13 maart in het Hilton Hotel overhandigd aan bakkerij Roché uit Deurne. De winnaar kreeg een buurtfeest voor klanten en buurtbewoners op kosten van de stad Antwerpen. “We gingen eigenlijk voor de Zilveren Glimlach!” klonk het als eerste reactie van de kersverse winnares.

Wauters vs Waes

“Wauters is meer een paardenworst”

Vandaag brengt vtm de ontknoping van Wauters vs Waes. Na tien weken weten we eindelijk wie de titanenstrijd wint. Het staat voorlopig 4-3 in het voordeel van Koen Wauters.

Smartphonereparatie

Jongeren gaan laks om met smartphones

Ongeveer zestig procent van de jongeren tussen 16 en 20 jaar heeft een beschadigde smartphone. Amper een op tien doet langer dan drie jaar met hetzelfde toestel.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 april 2014 @ 16:27

  1.138 kaarsjes voor Schone Kleren - http://t.co/MAohdWA7o6 #antwerpen

 • 24 april 2014 @ 15:36

  Nacht van de Journalistiek in woord en beeld - http://t.co/2wO6G2W6rz

 • 24 april 2014 @ 14:21

  #Bazart. Vijf studenten, die proberen het oubollige karakter van #kleinkunst uit te roeien. - http://t.co/VhnxaZQfHP #leuven

 • 24 april 2014 @ 10:11

  Sisse Verstappen: “Mijn doel is om het bewustzijn bij politici te vergroten.” - http://t.co/eyDeWU1Dqx @DeSchoonmoeder aller verkiezingen

 • 24 april 2014 @ 06:56

  Hoe meer macht, hoe minder btw - http://t.co/K7E8EMgIBm #apache

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk