Video
Hanan Challouki spreekt het publiek toe op MVSLIM Connects.

Mvslim Connects in Berchem: “Maak van de V wat je wil”

Dit weekend vond in Berchem het eerste netwerkevent van Mvslim plaats. ‘Mvslim Connects’ verenigde de online community van Mvslim, een website met nieuwsberichten door moslims, voor iedereen. Onze reporters Anouk en Charis vroegen zich af waarvoor de ‘V’ in Mvslim staat..

Drie aspirant-kunstenaars schreeuwen in de micro van reporter Tara.

‘De Schreeuw’: kunstenfestival voor en door mensen met een beperking

De derde editie van het kunstenfestival ‘De Schreeuw’, voor en door mensen met en zonder beperking, was een succes. Dit jaar was een wereldrecordpoging tot de luidste schreeuw de aandachtstrekker in Turnhout.

Mensen eten gezellig hun picknick op.

Solidaire picknick op Theaterplein in Antwerpen

Broederlijk Delen, Oxfam wereldwinkels en Studio Globo organiseerden vrijdag een picknick op het Antwerpse Theaterplein met als thema solidariteit. Door een oneerlijk picknicksysteem, waarbij de ene meer eten kreeg dan de andere, werden de bezoekers aangezet om hun eten met elkaar te delen.

molenbeek

Jongeren voetballen voor vrede in Molenbeek

Football for Peace bracht jongeren met verschillende religieuze overtuigingen samen om een voetbaltornooi in Molenbeek te spelen. Zo wil het organiserend comité, Together in Peace, aantonen dat vredevolle samenwerking tussen verschillende religies belangrijk is voor onze samenleving.

Nigel Williams

Comedy Fabrik zet nieuw comedytalent in de kijker

Tweewekelijks kunnen comedyliefhebbers terecht in Venue 219 voor Comedy Fabrik. In dit nieuwe comedyconcept delen minder bekende comedians het podium met een bekende headliner, die anoniem blijft tot op de avond zelf.

buitenspeeldag antwerpen

Veel kinderen zeiden ja tegen Buitenspeeldag

Ook in Antwerpen was het op woensdag 13 april opnieuw Buitenspeeldag. De stad organiseerde verschillende activiteiten voor kinderen. Onze reporters gingen een kijkje nemen op het Damplein in Antwerpen.

Schermafbeelding 2016-04-12 om 09.56.18

What about my generation?

Dit jaar slaan 12 landen en in totaal 14 omroepen de handen in elkaar voor het Europese project ‘Generation What?’. Dat transmediale project heeft als doel de generatie tussen 18 en 34 jaar, oftewel generatie Y, een eigen stem te geven en een portret van zichzelf te laten schetsen. Maar welke generaties gingen Y voor?

Wat kan jongeren in de handen van IS drijven?

Wat kan jongeren in de handen van IS drijven?

Om te kunnen achterhalen wat jongeren er uiteindelijk toe aanzet om naar Syrië te trekken, kunnen we kijken naar hun identiteitsontwikkeling. We zien dat die ontwikkeling niet altijd over rozen loopt. Dit kan soms een voedingsbodem zijn voor gewelddadige radicalisering. Deze VideoScribe is gebaseerd op een lezing van Khadija Aznag, diversiteitsconsulent binnen het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering.

offshore bedrijven

Een offshore-bedrijf, wat is dat precies?

Met de Panama Papers kennen we het grootste belastingschandaal uit de geschiedenis. Duizenden mensen, waaronder tientallen regeringsleiders, worden genoemd in het dossier over offshore-bedrijven in belastingparadijzen. Maar een offshore-bedrijf, wat is dat precies?

referendum oekraïne

Nederlanders voor of tegen samenwerking met Oekraïne?

Op 6 april krijgen de Nederlandse burgers de kans om hun mening te uiten over een associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne. Het “Ja-kamp” en “Nee-kamp” proberen al een aantal weken stemmen voor zich te winnen. Tegelijkertijd bestaat er nog veel onduidelijkheid over wat het verdrag inhoudt. Waar stemmen de Nederlanders woensdag nu voor of tegen?

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 3 mei 2016 @ 15:29

  'Stemmen uit de stad' laat wekelijks jongeren aan het woord over de zaken die hen bewegen #stemmenuitdestad - https://t.co/JZr8sUDD0x

 • 3 mei 2016 @ 10:30

  Wat zijn de standpunten van de Amerikaanse presidentskandidaten? @VerkiezingenVS https://t.co/GnqUEkTZXE

 • 2 mei 2016 @ 14:21

  RT @KasperGoethals: We launched our Athens project yesterday. Applications are open until 23d of May: https://t.co/btvVd3meJ4

 • 2 mei 2016 @ 12:29

  30/30/30: Huiskamers in @stadgenk kunstpodium voor een dag https://t.co/2kzplXLAey https://t.co/EZhRzUvEVi

 • 2 mei 2016 @ 08:46

  Netwerkevent van @MvslimInspires in #Berchem: "Maak van de V wat je wil" #mvslimconnects https://t.co/WXGlyEhBBf

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk