Video
Puntentelling Eurosong nu al bekend

[Video] Puntentelling Eurosong nu al bekend

Of België nu favoriet is of niet in Wenen, de puntentelling van het Eurovisiesongfestival vertoont telkens opmerkelijke parallellen met de voorbije jaren. Buurlanden geven elkaar graag veel punten. Sergio Quisquater, in 2002 nog kandidaat voor België, sprak indertijd zelfs van een heus complot.

(Foto © C. Bastin)

[Video] Rafeef Ziadah brengt poëzie met politieke toets

Rafeef Ziadah is een Palestijns spoken word artiest en mensenrechtenactiviste. Ze dicht over thema’s als migratie en de problematiek in het Midden-Oosten en is mensenrechtenactiviste bij Waronwant.

Deurne smult voor Al Ikram

[Video] Deurne smult voor Al Ikram

In Deurne vond afgelopen weekend een eetfestijn plaats voor vzw Al Ikram, een organisatie die daklozen en minderbedeelden helpt. Een honderdtal Antwerpenaren lieten hun goed hart zien, en smulden dankzij traiteur ‘De Smaak’ van talloze lekkernijen.

EURODEAL op de Roemelmart

EURODEAL op de Roemelmart

Sinds 2011 organiseert vzw Skräp (Zweeds voor rommel) rommelmarkten met een breder maatschappelijk doel. Zo ook afgelopen donderdag op de Groenplaats en de Vrijdagmarkt. Onze reporters testten er de vrijgevigheid van de Antwerpse marktkramers uit. Ze gingen na hoe we 1 euro konden omruilen in een zo indrukwekkend mogelijk stuk rommel…

Blue Bikes van de nmbs

Blue Bikes: succesverhaal in 44 stations

Drie jaar geleden werden er voor het eerst Blue Bikes geplaatst aan de grote stations in België. Intussen zijn ze te vinden aan 44 stations in België en zijn er zelfs uitbreidingsplannen naar grote verkeersknooppunten

Diversity In The City: “Alles wat ons verenigt, versterkt ons”

Diversity In The City: “Alles wat ons verenigt, versterkt ons”

Op zondag 10 mei lokte Diversity In Antwerp City enkele duizenden mensen naar Park Spoor Noord. Jongeren van verschillende culturen staken hun hoofden bij elkaar om een multicultureel festival te organiseren.

Damse pijl: koersen op trotinetten

[Video] Damse pijl: koersen op trotinetten

Op Antwerpen-Dam werd op zaterdag 9 mei de tweede editie van de Damse Pijl georganiseerd. Een collectief van buurtorganisaties zorgden voor muziek en animatie, terwijl in de Twee Netenstraat sportievelingen zich mochten meten op steps.

Moslim Expo

[Video] Moslim Expo wil bruggen bouwen

Tijdens de tweede Moslim Expo ging onze reporter Samir een kijkje nemen in de kraampjes. Hij ontmoette er een zelfverklaarde Balthasar Boma, maar ook bekeerlingen en de redactrice van een vrouwenmagazine. Veel diversiteit op zo’n kleine ruimte.

Schermafbeelding 2015-05-06 om 16.17.44

(I)Slam poetry op Moslim Expo

Nihad El Aabedy (22) studeert communicatiewetenschappen in politieke democratie. Tijdens de tweede Moslim Expo deed zij aan (i)slam poetry, een moderne vorm van voordracht van poëzie. “Het is een mooie manier om een boodschap over te brengen, over zaken waarmee het publiek zich ook kan identificeren.”

De sci fi-, fantasy- en horrorbeurs bracht ook een heleboel sterren, striptekenaars en cosplayers op de been. (Foto © StampMedia)

Antwerp Convention bracht geekiness naar ‘t Stad [+ Video]

Ruim tienduizend man vulden de hallen van het Antwerp Expo voor de vijfde editie van Antwerp Convention. De sci fi-, fantasy- en horrorbeurs bracht ook dit jaar een heleboel sterren en striptekenaars op de been. En, niet te vergeten, natuurlijk ook de cosplayers die het evenement bezochten.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 29 mei 2015 @ 12:09

  Tine Hens draait een kleine revolutie af - http://t.co/6U9fYr63Cw http://t.co/C33u9iQTxQ

 • 29 mei 2015 @ 09:05

  Nieuwe technologieën beperken digitale kloof bij blinden - http://t.co/TrlHq5KsXD http://t.co/dWDco1P0ar

 • 28 mei 2015 @ 15:23

  Ampere in #Antwerpen: nieuwe evenementenzaal met menselijke warmte http://t.co/465ukVefUq http://t.co/DQRWOcR51O

 • 28 mei 2015 @ 10:04

  @zaralarsson Hi Zara! Arthur, a journalist of our online news platform, would like to know if you've got time for an interview in Belgium?

 • 28 mei 2015 @ 08:13

  ‘Wachten op gorro’: @NoMoBSOfficial als spreekbuis voor Antwerpse jongeren http://t.co/PW6VvvWg7h http://t.co/7lB70ifVI2

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk