Video
Wallace en zijn gast gezin

Wallace (15) uit Hongkong woont en studeert jaartje in Merksem

Meer dan 170 studenten uit 33 verschillende landen starten eind augustus hun uitwisseling in Vlaanderen. Via de organisatie AFS Interculturele Programma’s vzw studeren ze een jaar of semester lang op een middelbare school in een van de vele Vlaamse steden en gemeenten.

ampvoetbal

[Video] Red Flamingo’s trappen nieuwe seizoen op gang

Het voorbije weekend trokken de Red Flamingo’s, de nationale ploeg voor mensen met een been- of armamputatie, hun seizoen opnieuw op gang. Voor hun eerste training van het nieuwe seizoen trokken ze naar de velden van de voetbalbond in Tubeke. Ze zijn wel nog op zoek naar een coach, want binnenkort gaan de Red Flamingo’s een demowedstrijd spelen onder het toeziend oog van Benito Raman en Johan Boskamp.

Jazz Middelheim

[Video] Jeroen Van Herzeele op Jazz Middelheim: 4 optredens op 1 dag

Jeroen Van Herzeele is een van de drukst bezette muzikanten op Jazz Middelheim. Hij speelde vrijdag maar liefst vier verschillende concerten, met telkens één uur pauze daartussen.

jazz middelheim

[Video] Jazz Middelheim voor leken

Dit weekend stroomt het Wilrijkse park Den Brandt weer vol voor de 34ste editie van Jazz Middelheim. Veel kennen we niet van jazz, maar we laten we ons graag beïnvloeden door het toeval. Onze reporter Kwinten sprak daarom lukraak wat bezoekers aan, die hem wegwijs maakten in de line-up.

Lokale artiesten heersen op Gentse Feesten

[Video] Lokale artiesten heersen op Gentse Feesten

Vandaag eindigen de Gentse Feesten. Honderden artiesten stonden dit jaar weer op de podia van de 172e editie van de Feesten. Een ideale springplank, zo blijkt.

Een lachende Slongs Dievanongs

[Video] Slongs Dievanongs op Antwerpse beiaard

Op maandag 20 juli kroop Antwerpse rapster Slongs Dievanongs, samen met beiaardier Liesbeth Janssens,in de toren van de kathedraal voor een beiaardconcert. Songs als ‘Lacht nor mij’ en ‘Goeiemorgen, goeie dag’ werden voor een keer in een klassiek jasje gestoken.

De Groentenmarkt in Gent

[Video] Waar is het rustig tijdens de Gentse Feesten?

De Gentse Feesten staan voor plezier, sfeer en heel wat optredens. Allesbehalve rust dus. Terwijl dat net iets is waar je al eens nood aan hebt als je te diep in het glas hebt gekeken.

(Video © Stijn Vandamme en Sander Spanhove)

[Video] Nieuwe schoenen op de Gentse Feesten

Het Rode Kruis raadt iedereen aan gepast schoeisel te kiezen voor je uitstapje naar de Feesten. Zo zonden ze een tweet de wereld in om “zeker niet met nieuwe schoenen op stap te gaan, wil je bleinen vermijden”.

Tijdens de rondleiding kan je op de glazen plattegrond op de vloer je huis terugvinden, terwijl de doorsnee toerist niet eens weet waar het Belfort ligt. (Foto © Miek Thieren)

De ontstaansgeschiedenis van de Gentse Feesten

Vandaag de dag zijn de Gentse Feesten het grootste culturele openluchtvolksfeest in Europa. Voor het derde jaar op rij zorgt Claudine De Mulder, Gentse in hart en nieren, voor wat historische duiding van de Feesten. Vol trots vertelt zij in het Stadsmuseum ‘Het verhaal van Gent in het Gents’.

Jongens en meisjes proberen kunstjes uit.

Jeugdcircusfestival in het Gentse Baudelopark

Van 19 tot en met 22 juli zorgt de Circusplaneet voor animatie in het Baudelopark. Voor het eerst organiseert de vzw een heus Jeugdcircusfestival, met workshops voor jong en oud, waarbij iedereen geëntertaind wordt door hun gemeenschappelijke grote passie: circus.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 28 augustus 2015 @ 18:20

  RT @PieterRombouts: Enorm fijn mediakamp achter de rug met @StampMedia op @vrtderedactie. Een dikke merci aan @ER_VRT en zijn team! http://…

 • 28 augustus 2015 @ 13:55

  [Job] @HLN_BE zoekt een nieuwsjager - http://t.co/utNSnkIIoD

 • 28 augustus 2015 @ 10:53

  “Werk aan toegankelijkheid van websites voor personen met een beperking” http://t.co/lGLKANhIdk http://t.co/SX0AAztp4Z

 • 27 augustus 2015 @ 19:06

  Faalangst tijdens tweede zit: “Praat erover” @KU_Leuven @UAntwerpen @ugent @uni_vub @uhasselt http://t.co/r60EtOZlr6 http://t.co/yExQ324G3Y

 • 27 augustus 2015 @ 14:37

  Vin Diesel luistert naar K3 - http://t.co/92SEbWA2XM http://t.co/Xa68QDQGTW

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk