Vrije Tribune
(Foto © StampMedia)

Uitgestelde Zuiddag van Ella: “Ik wil zeker deel uitmaken van de redactie”

In volle PIDMAG-drukte tijdens het de herfstvakantie, kwam Ella (16) haar Zuiddag inhalen. Op de eigenlijk Zuiddag was ze jammer genoeg ziek, maar dat weerhield haar niet een dagje mee te draaien op onze redactie tijdens haar vakantie. Hoe ze dat ervoer, is hier te lezen.

Oud radiotoestel.

Beste radio-collega’s: het is 2015, nieuws is vooral zaak van online-media

De media van 2015 verschillen radicaal van de media in 2000, en dan vergelijken we niet eens met de prehistorische tijden daarvoor. Er zijn natuurlijk nog altijd tv-zenders en radio-stations, er zijn kranten en tijdschriften. Maar nieuws halen steeds meer mensen online: als “nieuwssnack” op kantoor, mobiel van ontwaken tot inslapen, op reis, op de sofa, tijdens de match, na de liefde.

(Foto © Pixabay/awabicn)

Het verdriet van Nederland

Twee weken geleden ontwaakte Nederland na het debacle van hun Oranje dat zich niet wist te plaatsen voor het volgende EK in Frankrijk. Ook Pim (25) wist even niet waar hij zich moest verstoppen. Hij studeert in Antwerpen. En is Nederlander. “Wij eruit en de Rode Duivels op één. Mijn Belgische kotgenoten zijn zielsgelukkig. Maar ik kan al een week nauwelijks slapen.”

(Foto © Flickr/BasBogers)

Wees eens wat aardig voor je medemens

We mogen wel wat vriendelijker zijn voor elkaar, vindt Lisa (23). Nadat ze door een andere dame op nogal brute wijze op haar plek werd gezet, ging ze aan het denken. “Het kost echt geen moeite om anderen te begroeten, te bedanken of te helpen. Of om vriendelijk te zeggen dat zij beter niet met hun fiets op een voetpad kunnen gaan staan.”

(Foto © Flickr/-Dj Lu- Juegasiempre)

Fakebook

Maarten (20) deactiveert zijn Facebookaccount. Hij hekelt de strijd om populariteit en likes en het weinig realistische beeld dat achter profielen schuilt. Opnieuw face-to-face vriendschappen en op de man afstappen, dat wil hij. “Ik meld mij af van het Fakebook en schakel mijn echte, natuurlijke leven terug aan.”

(Illustratie © Sketchport/Shelly ʕ•ᴥ•ʔ)

Soms wil ik gewoon onvoorwaardelijk ongelukkig zijn. Is dat oké?

“Is ongelukkig zijn een taboe?”, vraagt Amandine (21) zich af. Net als psychiater Dirk De Wachter stelt ze zich vragen bij de manier waarop op sociale media bijna uitsluitend positieve zaken worden gedeeld. “We moeten onszelf de ruimte geven om boos of ongelukkig te zijn.”

(Foto © Flickr/Paola Kizette Cimenti)

De perfectie

Opstaan, toiletbezoek, koffie laten doorlopen en dan ‘ping!': tot voor kort het geluid dat altijd een glimlach op mijn gezicht toverde. Dat is nu verleden tijd, want na vele pogingen probeer ik écht gezond(er) door het leven te gaan.

uitgelichtdepressie

Soms wou ik dat ik net iets vaker simpelweg gelukkig was

Depressie blijft een taboe dat moeilijk te doorbreken valt in onze prestatiemaatschappij. Velen delen hun ervaring, maar kiezen ervoor om anoniem te blijven. Stijn bleef dat niet en zette zijn ervaring met zijn donkere passagier op zijn blog en Facebookpagina die je hier kan lezen.

(© MO* Foto: Giorgios Makkas / Panos)

Waarom ik deze foto van vluchtelingenkinderen wou tonen

(MO*) Elk beeld is een keuze. Van de fotograaf, van de redacteur of van je vrienden op sociale media. Denken we nog na bij de beelden die we zien of delen? Gie Goris licht één van zijn keuzes in het pas verschenen nummer van MO* toe.

(© StampMedia)

[PIDMAG] De druk van geluk

Ook onze reporters ervaren de druk die de maatschappij ons vandaag lijkt op te leggen. Ze goten het, onder deskundige begeleiding van gasthoofdredactrice Sue Somers (Humo), in de vorm van PIDMAG nr.12 getiteld ‘De druk van geluk’. Sue Somers schreef er onderstaand voorwoord voor.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 25 november 2015 @ 10:36

  RT @Globelink: The Secret COöPeration - De Geheime COöPeratie #Globelinkfortheclimate https://t.co/4898VceJWB via @YouTube

 • 23 november 2015 @ 16:58

  @atlas_antwerpen Hebben we - PM ons het e-mailadres waarop we die aan jullie kunnen bezorgen :)

 • 23 november 2015 @ 12:40

  Habbekrats opent het Heldenplein in #Antwerpen https://t.co/mU7LAf7YIo https://t.co/yxiJ4VL0yY

 • 23 november 2015 @ 12:38

  @aysegulkaya88 Belangrijk: https://t.co/CNaN1u569n is het artikel dat daarbij hoort :)

 • 21 november 2015 @ 15:10

  Fotomuseum Antwerpen ziet Abraham https://t.co/t5w6L2dH2l https://t.co/SUH4vJAQfl

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk