Vrije Tribune
Smartphone met Whatsapp

[PIDMAG] Bezinning over sociale media

Mijn telefoon trilt de hele dag door. Grote boosdoener: de vele WhatsAppgroepen waar ik lid van ben. Die digitale stamkroegen zijn altijd open en hoewel er aan de toog geen bier wordt geserveerd, merk ik dat de grens tussen de offline en de online wereld steeds vager wordt.

Twittervogel met foto's van alle reporters

[PIDMAG 11] Voorwoord: Sociaal wezen

Masterstudenten Journalistiek van de KU Leuven (campus Antwerpen) werkten op de redactie van C.H.I.P.S. StampMedia aan PIDMAG 11. Het thema van de elfde editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door jongeren is gemaakt, is ‘sociale media’.

"Het is niet omdat je al jaren samen bent, dat je altijd naar elkaar moet luisteren." (Foto © Glenn Aerts/Melissa van Ostaeyen)

[PIDMAG 10] Voorwoord: What the s*x?

Master-studenten Journalistiek van de KU Leuven (campus Antwerpen) werkten op de redactie van C.H.I.P.S. StampMedia aan PIDMAG 10. Het thema van de tiende editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door jongeren is gemaakt, is ‘Sex’. Journaliste Tine Hens leidde alles in goede banen, en schreef onderstaand voorwoord.

Jef Hoogmartens aka. Franky, anno 2013. Voor wie gisteravond keek: onherkenbaar. (Foto © VRT)

‘Thuis’ zet aan tot nadenken over transgenders

Al wie woensdag naar Thuis keek, zag het waarschijnlijk wel aankomen: Franky, de zoon van Frank en Simonneke, blijkt transgender te zijn. Kijkers overal ten lande lijken heel enthousiast, maar ook ietwat gechoqueerd, over onze Franky zijn coming-out. StampMedia-reporter Karolien (20) beleeft de bewuste avond opnieuw. “We zijn allemaal een Frank, Simonneke of Yvette’je.”

media21

Pleidooi voor een gulle openbare omroep

De Vlaamse regering bereidt een nieuwe beheersovereenkomst met de VRT voor. Donderdag vond daarover een hoorzitting plaats in de Commissie Media van het Vlaams Parlement. Gie Goris verwoordt daar de visie van Media.21, het platform van nieuwssites waartoe ook MO* behoort.

Sulayman Van Ael. (Foto © Facebook)

Steuncampagne voor moegetergde imam Sulayman Van Ael

Een moegetergde Sulayman Van Ael, bij het grote publiek gekend als de blanke imam uit de Panorama-reportage ‘Mijn Jihad’, stopt ermee. Dat laat hij weten in een emotioneel Facebookbericht. Het nieuws leidt tot een steuncampagne. “Persoonlijk beschouw ik hem als een van de sleutelfiguren in mijn identiteitsontwikkeling”, schrijf Khalid (21) in deze vrije tribune.

(Foto © Flickr/Oliver Symens)

Kwaad(aardig) bloed

Het Europese Hof voor de Rechten van de mens besliste dat de Europese lidstaten bloeddonors die een hoger risico op onder meer HIV besmetting lopen, mogen weigeren. Homo’s vallen daardoor uit de boot als bloeddonor. Zo ook Jonathan (21), maar hij vindt dat niet erg.

Dat Lyme al-tijd wordt veroorzaakt door een tekenbeet, staat ter discussie. (Foto © Flickr/Wellcome Images)

Open brief aan minister De Block: “Gete(e)kend voor het leven”

Liesbet (23) lijdt aan fibromyalgie. Ze schrijft nav. de Werelddag van Lyme een open brief aan onze minster van Volksgezondheid, Maggie De Block (Open Vld). “Ik spreek voor velen, mevrouw de minister. Patiënten die de energie niet hebben om dit te schrijven. We hebben maar één enkele wens: dat onze aandoeningen worden erkend en voldoende onderzocht.”

Sara Vandekerckhove (links), redacteur binnenland bij De Morgen, ruilde haar stoel als journalist in voor die van hoofdredacteur.

PIDMAG 9 over Taal: woordeloos

25 jonge vrijwilligers van C.H.I.P.S. StampMedia werkten samen met journaliste Sara Vandekerckhove (De Morgen) aan PIDMAG 9. Het thema van de negende editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door de jongeren bepaald wordt, is ‘Taal’.

De voorpagina's van alle Vlaamde kranten op 3 april 2015. (Foto © Twitter/Robbe Van Lier)

Open brief aan de Vlaamse media

Na een woelige aantal weken schreef Tae-Yoon Michielsens (25) een ‘Open brief aan de Vlaamse media’, ondertekend door 66 studenten journalistiek, waaronder ook enkele reporters van StampMedia. Wij publiceren hem op onze site, omdat StampMedia de berichtgeving over jongeren wil corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 4 augustus 2015 @ 10:21

  Hebben jongeren een zware voet? - http://t.co/qVGxKYFnfV http://t.co/nWErQ53RFc

 • 4 augustus 2015 @ 09:05

  [Job] Rob TV zoekt een M/V presentator - http://t.co/UTje9dfKE5

 • 3 augustus 2015 @ 11:50

  Flitscontroles: broodnodig of overbodig? - http://t.co/CrXb0JO1Kf http://t.co/fDXxCH995W

 • 2 augustus 2015 @ 18:04

  [PIDMAG] Bezinning over sociale media - http://t.co/qSdoUQ4mFl http://t.co/3Mng9lC2xV

 • 1 augustus 2015 @ 11:22

  [PIDMAG] Onbeperkt sociaal - http://t.co/0rvhoM3jAK http://t.co/tyeRiaDII8

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk