Vrije Tribune
media 21

Hoe meer macht, hoe minder btw

Sommige artikels publiceer je met frisse tegenzin. Het artikel ‘Europees njet voor btw-nultarief digitale kranten’ dat we gisteren online zetten, is er zo een. Het gevolg ervan zou immers kunnen zijn dat kranten straks 21 procent btw moeten betalen op al hun digitale producten. Tot nu toe werd er ‘in den duik’ gewoon geen btw betaald en dat scheelt een flinke slok op de borrel voor de krantenuitgevers die nu al massaal mensen op straat zetten of via doorgedreven synergieën verkapte besparingsrondes doordrukken.

Jobkot

Zet ons (job)kot niet op stelten!

Een open brief van vzw Jong uit Gent naar aanleiding van de sluiting van het Jobkot.

mediahuis

De spreekbuis van het Mediahuis

Ruim vier jaar geleden zette De Morgen dertien mensen op straat. Toen was er fel protest, zelfs een staking. Gisteren zette Mediahuis 205 mensen op straat. Het enige wat we nu zien is lijdzaamheid en newspeak.

Bruno Vanobbergen

Kinderpardon: geef kinderen een stem!

De situatie van kinderen op de vlucht vormt voor het Kinderrechtencommissariaat een grote bekommernis. Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen reageert.

Waarom Artsen zonder Grenzen uit Somalië vertrekt

Waarom Artsen zonder Grenzen uit Somalië vertrekt

Onze aankondiging op 14 augustus dat we onze medische noodhulpprogramma’s in Somalië stopzetten, bracht schokgolven teweeg in politieke en humanitaire gemeenschappen.

Lyle Muns

“Politici hebben hun vel gered, nu afwachten of leerlingen daar ook beter van worden”

Met een klein hartje lazen veel scholieren de afgelopen dagen de stortvloed aan tweets en krantenberichten. Het debat woedde in alle hevigheid en politieke spelletjes werden gevoed door oneliners en vooral door een berg misverstanden. Scholieren voelden zich een speelbal van de politiek.

gasboete.be

Beste volksvertegenwoordiger, er is een weg terug en die kan u vandaag inslaan

Vandaag is het zo ver: de fel omstreden GAS-wetgeving wordt gestemd. Er is het voorbije jaar bijzonder veel om te doen geweest. De onzinnige voorbeelden uit verschillende GAS-reglementen vlogen ons geregeld om de oren.

gasboete.be

Middenveld bundelt krachten tegen de GAS-wetgeving

Donderdag 30 mei 2013 volgt wellicht de plenaire stemming in het federaal parlement betreffende het wetsvoorstel rond de gemeentelijke administratieve sancties (GAS). 213 bovenlokale middenveldorganisaties uit de 3 taalgemeenschappen stuurden een brief aan alle Kamerleden om het wetsvoorstel niet goed te keuren.

Leeuw

Liever de Parking dan ‘t lamgeslagen Stad

Afgelopen zaterdag vond in Antwerpen vreedzaam protest plaats tegen de multinational Monsanto, net zoals in andere steden in 40 landen. Nadat de deelnemers op de Groenplaats waren aangekomen, werden er 80 onder hen gearresteerd en beboet.

Hebron

‘Welcome to Palestine': een reisverhaal van zestien studenten

Zestien studenten Conflict & Development trokken onlangs tien dagen door Israël en Palestina. Ze brachten een hoop verhalen en een unieke ervaring met zich mee die ze nu willen delen met een publiek.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 26 december 2014 @ 10:31

  [Dossier] Jongeren en religie. "In geluk en ongeluk geloof ik wel" @kerknet http://t.co/R8xqsA1pvN http://t.co/YDnwTOb7xJ

 • 26 december 2014 @ 08:58

  [Job] @kerknet zoekt een nieuwe hoofdredacteur - http://t.co/dQwqkzFCBh

 • 25 december 2014 @ 12:09

  Leuvense studenten zeggen 'nee' tegen vuilniszakkenvoetbal @LOKOleuven http://t.co/sqWMiybylA http://t.co/ACwNiBJasY

 • 25 december 2014 @ 10:18

  [Dossier] Jongeren en religie: "Iedere mens is fundamenteel goed" @kerknet http://t.co/PZczNP9fnk http://t.co/9yvxizRyvO

 • 24 december 2014 @ 13:48

  Diane Pernet brengt mode naar het witte doek in #Antwerpen http://t.co/ilcthawO6O http://t.co/ycLhScdF1s

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2014 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk