Vrije Tribune
(Illustratie © Sketchport/Shelly ʕ•ᴥ•ʔ)

Soms wil ik gewoon onvoorwaardelijk ongelukkig zijn. Is dat oké?

“Is ongelukkig zijn een taboe?”, vraagt Amandine (21) zich af. Net als psychiater Dirk De Wachter stelt ze zich vragen bij de manier waarop op sociale media bijna uitsluitend positieve zaken worden gedeeld. “We moeten onszelf de ruimte geven om boos of ongelukkig te zijn.”

(Foto © Flickr/Paola Kizette Cimenti)

De perfectie

Opstaan, toiletbezoek, koffie laten doorlopen en dan ‘ping!': tot voor kort het geluid dat altijd een glimlach op mijn gezicht toverde. Dat is nu verleden tijd, want na vele pogingen probeer ik écht gezond(er) door het leven te gaan.

uitgelichtdepressie

Soms wou ik dat ik net iets vaker simpelweg gelukkig was

Depressie blijft een taboe dat moeilijk te doorbreken valt in onze prestatiemaatschappij. Velen delen hun ervaring, maar kiezen ervoor om anoniem te blijven. Stijn bleef dat niet en zette zijn ervaring met zijn donkere passagier op zijn blog en Facebookpagina die je hier kan lezen.

(© MO* Foto: Giorgios Makkas / Panos)

Waarom ik deze foto van vluchtelingenkinderen wou tonen

(MO*) Elk beeld is een keuze. Van de fotograaf, van de redacteur of van je vrienden op sociale media. Denken we nog na bij de beelden die we zien of delen? Gie Goris licht één van zijn keuzes in het pas verschenen nummer van MO* toe.

(© StampMedia)

[PIDMAG] De druk van geluk

Ook onze reporters ervaren de druk die de maatschappij ons vandaag lijkt op te leggen. Ze goten het, onder deskundige begeleiding van gasthoofdredactrice Sue Somers (Humo), in de vorm van PIDMAG nr.12 getiteld ‘De druk van geluk’. Sue Somers schreef er onderstaand voorwoord voor.

(Foto © Flickr/Andi Jetaime)

Why the f*ck ben ik zo gelukkig?

Een jaar geleden schreef onze reporter Karolien Segers een column over zichzelf, voor zichzelf en de wereld. Nu kijkt ze terug op een jaar vol geluk. “Ik ben bang om gelukkig te zijn.”

Nozizwe Dube

Jongeren zijn essentieel in politieke besluitvorming en publiek debat

‘Maatschappelijke participatie’ is vandaag het thema van de internationale Dag van de Jeugd. Overal ter wereld, en dus niet enkel in Vlaanderen, benadrukken we het belang van jongerenparticipatie in en voor de samenleving. “Ik roep dan ook onze Vlaamse beleidsmakers op om van jongeren echte mede-eigenaars van de samenleving te maken.”

Smartphone met Whatsapp

[PIDMAG] Bezinning over sociale media

Mijn telefoon trilt de hele dag door. Grote boosdoener: de vele WhatsAppgroepen waar ik lid van ben. Die digitale stamkroegen zijn altijd open en hoewel er aan de toog geen bier wordt geserveerd, merk ik dat de grens tussen de offline en de online wereld steeds vager wordt.

Twittervogel met foto's van alle reporters

[PIDMAG 11] Voorwoord: Sociaal wezen

Masterstudenten Journalistiek van de KU Leuven (campus Antwerpen) werkten op de redactie van C.H.I.P.S. StampMedia aan PIDMAG 11. Het thema van de elfde editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door jongeren is gemaakt, is ‘sociale media’.

"Het is niet omdat je al jaren samen bent, dat je altijd naar elkaar moet luisteren." (Foto © Glenn Aerts/Melissa van Ostaeyen)

[PIDMAG 10] Voorwoord: What the s*x?

Master-studenten Journalistiek van de KU Leuven (campus Antwerpen) werkten op de redactie van C.H.I.P.S. StampMedia aan PIDMAG 10. Het thema van de tiende editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door jongeren is gemaakt, is ‘Sex’. Journaliste Tine Hens leidde alles in goede banen, en schreef onderstaand voorwoord.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 3 oktober 2015 @ 09:43

  Vandaag houden we onze Startdag @StampMedia in Antwerpen! http://t.co/OeVRCvMnvd

 • 2 oktober 2015 @ 13:38

  Leer een mondje Antwerpse straattaal praten - http://t.co/5YzbqVk9Yk http://t.co/zcVl4UbsZu

 • 1 oktober 2015 @ 13:43

  Nu zaterdag in #Antwerpen: onze startdag! Ervaring niet vereist, enthousiasme wel! http://t.co/ew9TG5166K http://t.co/29K6K0eS17

 • 1 oktober 2015 @ 11:34

  “Taal is dé manier om te laten zien wie je bent, of wil zijn” http://t.co/kmU3FCp1yT http://t.co/NEStOJOYS1

 • 30 september 2015 @ 13:13

  “Verwerk jongerentaal in het onderwijs” http://t.co/qFasm6o77b http://t.co/noEx50JR8z

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk