Vrije Tribune
(Archieffoto © Flickr/Rachel K.)

Tussen jeugd en volwassenheid: de psychiatrische jongvolwassene

Orthopedagoog Bram Lambrechts (23) wil meer aandacht voor psychiatrische diensten voor jongvolwassenen. “Iedereen kent het moeilijke kind op het einde van de straat, de depressieve collega of de autistische jongere in de jeugdbeweging. Maar wie praat ooit over de jongvolwassene die het tempo van onze maatschappij niet aankan?”

2014-2015 (Foto © Flickr/clement127)

2014: Het jaar waarin we wereldkampioen werden

Het laatste artikel van 2014 is, zoals het hoort, een terugblik op het afgelopen jaar. Maarten (20) schreef een lang gedicht met als titel: ‘Het jaar waarin we wereldkampioen werden’. Zowel schrijver dezes als onze hele redactie wenst u een enorm gelukkig, gezond en wervelend 2015!

media 21

Hoe meer macht, hoe minder btw

Sommige artikels publiceer je met frisse tegenzin. Het artikel ‘Europees njet voor btw-nultarief digitale kranten’ dat we gisteren online zetten, is er zo een. Het gevolg ervan zou immers kunnen zijn dat kranten straks 21 procent btw moeten betalen op al hun digitale producten. Tot nu toe werd er ‘in den duik’ gewoon geen btw betaald en dat scheelt een flinke slok op de borrel voor de krantenuitgevers die nu al massaal mensen op straat zetten of via doorgedreven synergieën verkapte besparingsrondes doordrukken.

Jobkot

Zet ons (job)kot niet op stelten!

Een open brief van vzw Jong uit Gent naar aanleiding van de sluiting van het Jobkot.

mediahuis

De spreekbuis van het Mediahuis

Ruim vier jaar geleden zette De Morgen dertien mensen op straat. Toen was er fel protest, zelfs een staking. Gisteren zette Mediahuis 205 mensen op straat. Het enige wat we nu zien is lijdzaamheid en newspeak.

Bruno Vanobbergen

Kinderpardon: geef kinderen een stem!

De situatie van kinderen op de vlucht vormt voor het Kinderrechtencommissariaat een grote bekommernis. Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen reageert.

Waarom Artsen zonder Grenzen uit Somalië vertrekt

Waarom Artsen zonder Grenzen uit Somalië vertrekt

Onze aankondiging op 14 augustus dat we onze medische noodhulpprogramma’s in Somalië stopzetten, bracht schokgolven teweeg in politieke en humanitaire gemeenschappen.

Lyle Muns

“Politici hebben hun vel gered, nu afwachten of leerlingen daar ook beter van worden”

Met een klein hartje lazen veel scholieren de afgelopen dagen de stortvloed aan tweets en krantenberichten. Het debat woedde in alle hevigheid en politieke spelletjes werden gevoed door oneliners en vooral door een berg misverstanden. Scholieren voelden zich een speelbal van de politiek.

gasboete.be

Beste volksvertegenwoordiger, er is een weg terug en die kan u vandaag inslaan

Vandaag is het zo ver: de fel omstreden GAS-wetgeving wordt gestemd. Er is het voorbije jaar bijzonder veel om te doen geweest. De onzinnige voorbeelden uit verschillende GAS-reglementen vlogen ons geregeld om de oren.

gasboete.be

Middenveld bundelt krachten tegen de GAS-wetgeving

Donderdag 30 mei 2013 volgt wellicht de plenaire stemming in het federaal parlement betreffende het wetsvoorstel rond de gemeentelijke administratieve sancties (GAS). 213 bovenlokale middenveldorganisaties uit de 3 taalgemeenschappen stuurden een brief aan alle Kamerleden om het wetsvoorstel niet goed te keuren.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 29 januari 2015 @ 10:42

  Merksem verwelkomt vernieuwd plein met nostalgische kermis - http://t.co/GE0O40OV56 http://t.co/bq2FSydFrI

 • 28 januari 2015 @ 12:22

  StampMedia is op zoek naar jou! Neem deel aan onze (gratis) mediawijze workshops vanaf 04/02 http://t.co/tNJ1Hr8EJH #video #foto #tekst

 • 27 januari 2015 @ 16:31

  [OPINIE] Meer vrauw op straat! http://t.co/1jgcWmXPGr http://t.co/B5ZsSY4DZh

 • 26 januari 2015 @ 16:08

  ‘Voices 4 You’ zamelt geld in voor ‘Bring a smile’ #Benefiet #Antwerpen http://t.co/sHKWDN0sKN http://t.co/WeQjbdfhyM

 • 25 januari 2015 @ 13:21

  Nestpick plant aanval op studentenhuurmarkt @nestpick @Veto_be @dwars_ua @Schamper http://t.co/MLU1RKYXAQ http://t.co/n0SBgncJWm

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk