Vrije Tribune
(© StampMedia)

[PIDMAG] De druk van geluk

Ook onze reporters ervaren de druk die de maatschappij ons vandaag lijkt op te leggen. Ze goten het, onder deskundige begeleiding van gasthoofdredactrice Sue Somers (Humo), in de vorm van PIDMAG nr.12 getiteld ‘De druk van geluk’. Sue Somers schreef er onderstaand voorwoord voor.

(Foto © Flickr/Andi Jetaime)

Why the f*ck ben ik zo gelukkig?

Een jaar geleden schreef onze reporter Karolien Segers een column over zichzelf, voor zichzelf en de wereld. Nu kijkt ze terug op een jaar vol geluk. “Ik ben bang om gelukkig te zijn.”

Nozizwe Dube

Jongeren zijn essentieel in politieke besluitvorming en publiek debat

‘Maatschappelijke participatie’ is vandaag het thema van de internationale Dag van de Jeugd. Overal ter wereld, en dus niet enkel in Vlaanderen, benadrukken we het belang van jongerenparticipatie in en voor de samenleving. “Ik roep dan ook onze Vlaamse beleidsmakers op om van jongeren echte mede-eigenaars van de samenleving te maken.”

Smartphone met Whatsapp

[PIDMAG] Bezinning over sociale media

Mijn telefoon trilt de hele dag door. Grote boosdoener: de vele WhatsAppgroepen waar ik lid van ben. Die digitale stamkroegen zijn altijd open en hoewel er aan de toog geen bier wordt geserveerd, merk ik dat de grens tussen de offline en de online wereld steeds vager wordt.

Twittervogel met foto's van alle reporters

[PIDMAG 11] Voorwoord: Sociaal wezen

Masterstudenten Journalistiek van de KU Leuven (campus Antwerpen) werkten op de redactie van C.H.I.P.S. StampMedia aan PIDMAG 11. Het thema van de elfde editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door jongeren is gemaakt, is ‘sociale media’.

"Het is niet omdat je al jaren samen bent, dat je altijd naar elkaar moet luisteren." (Foto © Glenn Aerts/Melissa van Ostaeyen)

[PIDMAG 10] Voorwoord: What the s*x?

Master-studenten Journalistiek van de KU Leuven (campus Antwerpen) werkten op de redactie van C.H.I.P.S. StampMedia aan PIDMAG 10. Het thema van de tiende editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door jongeren is gemaakt, is ‘Sex’. Journaliste Tine Hens leidde alles in goede banen, en schreef onderstaand voorwoord.

Jef Hoogmartens aka. Franky, anno 2013. Voor wie gisteravond keek: onherkenbaar. (Foto © VRT)

‘Thuis’ zet aan tot nadenken over transgenders

Al wie woensdag naar Thuis keek, zag het waarschijnlijk wel aankomen: Franky, de zoon van Frank en Simonneke, blijkt transgender te zijn. Kijkers overal ten lande lijken heel enthousiast, maar ook ietwat gechoqueerd, over onze Franky zijn coming-out. StampMedia-reporter Karolien (20) beleeft de bewuste avond opnieuw. “We zijn allemaal een Frank, Simonneke of Yvette’je.”

media21

Pleidooi voor een gulle openbare omroep

De Vlaamse regering bereidt een nieuwe beheersovereenkomst met de VRT voor. Donderdag vond daarover een hoorzitting plaats in de Commissie Media van het Vlaams Parlement. Gie Goris verwoordt daar de visie van Media.21, het platform van nieuwssites waartoe ook MO* behoort.

Sulayman Van Ael. (Foto © Facebook)

Steuncampagne voor moegetergde imam Sulayman Van Ael

Een moegetergde Sulayman Van Ael, bij het grote publiek gekend als de blanke imam uit de Panorama-reportage ‘Mijn Jihad’, stopt ermee. Dat laat hij weten in een emotioneel Facebookbericht. Het nieuws leidt tot een steuncampagne. “Persoonlijk beschouw ik hem als een van de sleutelfiguren in mijn identiteitsontwikkeling”, schrijf Khalid (21) in deze vrije tribune.

(Foto © Flickr/Oliver Symens)

Kwaad(aardig) bloed

Het Europese Hof voor de Rechten van de mens besliste dat de Europese lidstaten bloeddonors die een hoger risico op onder meer HIV besmetting lopen, mogen weigeren. Homo’s vallen daardoor uit de boot als bloeddonor. Zo ook Jonathan (21), maar hij vindt dat niet erg.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 31 augustus 2015 @ 19:43

  [Video] Vrijwilligers onthalen asielzoekers bij StartPunt @VluchtwerkVl @_ZakaBen http://t.co/an0PSG87Hn http://t.co/OIKFFn7T7X

 • 31 augustus 2015 @ 15:43

  Villanova: festival voor jong en artistiek talent http://t.co/wR33af7VV5 http://t.co/S8nQn9Q47H

 • 31 augustus 2015 @ 12:09

  De wondere wereld van de digitale schone schijn #PIDMAG http://t.co/YEEPmHC2YJ http://t.co/tXgc7MgWZ3

 • 31 augustus 2015 @ 09:46

  [Job] Juneau Cayenne zoekt een Journalist / Redacteur - http://t.co/TC1UhiefNO

 • 31 augustus 2015 @ 09:44

  [Job] Camping Content zoekt jonge contentmakers - http://t.co/frBC1ekbZm

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk