StampMedia-beurs

StampMedia-beurs: Vertel hét journalistieke jongerenverhaal 

Heb je een idee voor een journalistiek jongerenverhaal dat je altijd al wilde vertellen? Stel je dan nu kandidaat voor een beurs van StampMedia. In totaal verdelen we 4000 euro over de beste voorstellen.

Wat & waarom?

Met StampMedia zetten we in op jonge journalisten. Omdat zij de toekomst van de journalistiek zijn, maar ook omdat zij nu al kunnen fungeren als dé stem van leeftijdsgenoten die niet gehoord worden.

Voor wie & hoe?

De projectbeurzen worden toegekend aan jongeren tot 26 jaar. Je kan je individueel of in groep kandidaat stellen. Inhoudelijk zoeken we naar thema’s waar jongeren mee bezig zijn én die een wezenlijke maatschappelijke uitdaging vormen. We verwachten een concreet voorstel voor een stevig journalistiek werk (tekst, foto en/of video). Zowel inhoudelijk als vormelijk heb je al nagedacht over de uitwerking.

Concreet?

Je maakt een voorstel waarin je de volgende vragen beantwoordt:

 • Welk verhaal wil je vertellen? En waarom?
 • In welke vorm zou jij je verhaal uitwerken? Tip: een multimediale visie en digitale tools zijn een pluspunt.
 • In welk specifiek medium (welke krant, tv-zender, website,…) zie jij je verhaal verschijnen?
 • Welk budget heb je nodig voor dat verhaal? Concreet: hoeveel dagen werk zal je verhaal kosten, en welke vergoeding wil je daarvoor? Welke onkosten denk je daarbovenop nog te maken voor je verhaal?

Praktisch?

Je bezorgt je voorstel en je cv ten laatste op 2 mei aan onze hoofdredacteur op marijn@stampmedia.be. Als je idee geselecteerd wordt door de jury, zal je uitgenodigd worden voor een eerste overleg. Bij niet-selectie krijg je feedback.

Na het overleg bepaalt de jury welk budget ze voor jouw verhaal wil vrijmaken. Als je akkoord gaat, tekent de redactie in onderling overleg met jou een journalistiek traject uit. Het journalistieke werk is na afloop eigendom van StampMedia en wordt ook door StampMedia verspreid.

Financiering?

De vergoeding kan op twee verschillende manieren uitbetaald worden:

 • Via inschrijving als freelancer bij een interimkantoor gespecialiseerd in de creatieve sector. Dit kan aangegeven worden als een studentenjob.
 • Via een debetnota als diverse inkomst. Het volledige bedrag wordt gestort. Bij aangifte van de personenbelasting heft de overheid een belasting van 33% op de winst.

Nog vragen?

marijn@stampmedia.be of 0497 40 33 48.

Reactie posten

Gelieve je naam in te vullen

Naam is vereist

Gelieve een geldige e-mail in te vullen

E-mail is vereist

Gelieve een reactie in te vullen

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 april 2017 @ 13:08

  Zit de toekomst van jeugdhuizen nog aan de toog? https://t.co/N5JxNuFnwY https://t.co/vRREoVMvxq

 • 24 april 2017 @ 08:01

  Jullie hebben nog één week! Gewoon doen! https://t.co/egKVwH31Qq

 • 21 april 2017 @ 11:34

  "We willen de opbrengst teruggeven aan zij die minder of geen kansen krijgen om geschoold te worden” #beiaardcantus https://t.co/HBFB09QHel

 • 20 april 2017 @ 21:13

  RT @msillis: Tip voor jong (#journalistiek) talent dat klaar is de wereld te veroveren: een workshop freelance @StampMedia: https://t.co/GQ…

 • 20 april 2017 @ 09:01

  Je zag de riders van @Deliveroo_Be ongetwijfeld ook al. Benieuwd hoe dat eraan toegaat? Volg @FrateurCharline &… https://t.co/fnaJkamE2h

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk