Workshops & Masterclasses

De Paasvakantie is de ideale gelegenheid om gewoon binnen te stappen en kennis te maken met onze begeleiders en wat we precies doen. Deze workshops staan open voor nieuwe reporters. Geen ervaring vereist, enthousiasme wel!

In Antwerpen:

Gratis voor alle jongeren van 16 tot en met 26 jaar, mits reservering via inschrijven@stampmedia.be. De workshops vinden plaats op onze redactie in Antwerpen (Prekersstraat 25, 2000 Antwerpen). Inschrijven betekent aanwezig zijn voor de volledige periode van de workshop!

Woensdag 18 mei: Workshop Deontologie

Een journalist moet waarheidsgetrouw berichten, zich onafhankelijk informeren en respect bewaren voor het privéleven en de menselijke waardigheid van zijn onderwerp. In deze workshop kijken we naar de basisprincipes van de journalistiek waarvan woord-wederwoord, het bronnengeheim, redactionele normen en het onderscheid tussen feiten, duiding en commentaar de belangrijkste zijn. Iedereen die ooit iets in de journalistiek wil doen, moet deze basisprincipes respecteren.

Waar? Jongerenpersagentschap StampMedia, Prekersstraat 25, 2000 Antwerpen
Wanneer? woe 18/05 van 14u tot 17u
Wie? Pieter Rombouts, hoofdredacteur StampMedia
Inschrijven via inschrijven/@/stampmedia.be
Gratis!

 

In Leuven:

Wo 20/04: Artikels Schrijven

Het artikel dat een plezier is om te lezen, waar alles in staat wat je wil weten, dat leest als een trein, maar waarvan je denkt dat jij het niet kan schrijven? Dat artikel leren wij jou wél schrijven tijdens deze workshop.

Hoe schrijf je een goede inleiding? Wat staat er in een goede titel? In hoeveel paragrafen vertel ik mijn verhaal? Je krijgt tips over tekstopbouw, leert over de kenmerken van specifieke genres en blikvangers. Tot slot ga je met je nieuw verworven kennis zelf aan de slag en krijg je feedback van een professional.

Waar? ‘s Meiersstraat 5, Leuven
Wanneer? woensdag 20 april – 14u tot 17u
Wie? Maartje Luif
Inschrijven via inschrijven/@/stampmedia.be
Gratis!

 

Wo 20/04: Recensie Schrijven

Hier kom je te weten wat de eigenschappen zijn van een recensie. Een recensie is namelijk méér dan zomaar een mening neerpennen. Heel belangrijk is namelijk de positie die je als schrijver inneemt ten opzichte van je doelgroep. En hoe zit het met de opbouw?  Wat is de focus? Wat is het doel? Wat is de functie? En hoe lang mag (of moet?) een recensie eigenlijk zijn?

Maartje Luif gidst je door de wondere wereld van de recensies en geeft je de nodige tips om onmiddellijk aan de slag te kunnen gaan.

Waar? ‘s Meiersstraat 5, Leuven
Wanneer? woensdag 20 april – 18u tot 21u
Wie? Maartje Luif
Inschrijven via inschrijven/@/stampmedia.be
Gratis!

 

Vr 29 april tot 8 mei – Verslaggeving Docville

Tijdens het Internationaal Documentaire Filmfestival in Leuven brengen tien jongeren tussen 16 en 26 jaar verslag uit van wat er leeft op het festival. Naast de verslaggeving over alles wat zich in de rand van het festival afspeelt, is er ook ruimte voor recensies van de getoonde documentaires.

Geen ervaring met recensies (of verslaggeving)? Geen nood! Op 20 april staan er twee workshops op de agenda die je de basisregels bijbrengen van ‘Artikels Schrijven’ en ‘Recensies Schrijven’. Op 27 april bespreken we op een voorbereidende redactievergadering de ideeën, de planning en de rolverdeling.

Waar? ‘s Meiersstraat Leuven
Wanneer? vr 29/04 tem zo 08/05
Wie? Maartje Luif
Inschrijven via inschrijven/@/stampmedia.be
Gratis!

Nog meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar inschrijven/@/stampmedia.be (*) !

(*) Waarom wij een slash voor en na een apenstaartje zetten?  Om niet opgepikt te worden door spambots. Uiteraard mail je naar het adres met gewoon @.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 2 mei 2016 @ 14:21

  RT @KasperGoethals: We launched our Athens project yesterday. Applications are open until 23d of May: https://t.co/btvVd3meJ4

 • 2 mei 2016 @ 12:29

  30/30/30: Huiskamers in @stadgenk kunstpodium voor een dag https://t.co/2kzplXLAey https://t.co/EZhRzUvEVi

 • 2 mei 2016 @ 08:46

  Netwerkevent van @MvslimInspires in #Berchem: "Maak van de V wat je wil" #mvslimconnects https://t.co/WXGlyEhBBf

 • 1 mei 2016 @ 07:00

  [Fotoreportage] @official_rafc verspeelt titel na teleurstellende wedstrijd tegen @AS_Eupen https://t.co/0GqShvTlU9

 • 30 april 2016 @ 22:11

  RT @Charisvaria: .@StampMedia at work! #mvslimconnects @_AnoukTB @ImadeAnnouri https://t.co/XrwPgOcPKM

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk