Workshops & Masterclasses

ZOMERPROGRAMMATIE

Tijdens de zomermaanden juli en augustus ziet onze programmatie er net iets anders uit dan tijdens de rest van het jaar. We brengen vooral verslag uit over supercoole evenementen, verspreid over heel Vlaanderen:

5 juli – 21 juli: GESLOTEN

17-19 juli: Gentse feesten

Wie zijn die vreemde lieden die tien dagen lang van de wereld zijn? Hebben de tegenstanders van de Feesten gelijk als ze zeggen dat het lawaai niet te harden is? Of waarom verandert een gezapige menigte in een uitgelaten bende feestneuzen tijdens de Vlaspoppenworp?

Antwoorden op al deze en andere vragen kun jij zelf geven. Net als vorig jaar slaan de jongerenredacties van StampMedia en Mediaraven de handen in elkaar voor de Gentse Feesten. Van vrijdag 17 tot zondag 19 juli 2015 brengen jonge reporters de laatste voorbereidingen en het wervelende begin van de Gentse Feesten in woord en beeld.

Zowel de workshop als het mediakamp vinden plaats in het Chirohuis aan de waterkant (Hoefslagstraatje, Gent). Het is fijn als je de hele tijd aanwezig bent, maar je mag ook 1 of 2 dagen komen.

Begeleiding: Jonas Borms, Pieter Rombouts

13-14 augustus: Jazz Middelheim

Vorig jaar brachten we met StampMedia full coverage van het Jazz Middelheimfestival, met een mobiele redactie. En dat zouden we graag opnieuw doen! Houdt in dat we het hele festivalgebeuren verslagen: van vrijwilligers tot verantwoordelijke bij de drankstand, van organisator tot artiesten.

Vorig jaar bleek het een succesverhaal: er was o.m. een live center op cobra.be en de redactionele werking, backstage op een festival, is een heel aparte ervaring voor aspirant-journalisten. Op woensdag (12/8) zitten we al even samen rond alternatieve invalshoeken en/of interviews met artiesten.

Begeleiding: Pieter Rombouts, Bert Roymans, Vincent Tillieux

 24-28 augustus: Mediakamp VRT

(12 deelnemers – enkel voor ervaren StampMedia-reporters)

Het mediakamp houdt in dat we een week lang mee artikels schrijven en videoreportages maken voor deredactie.be. We strijken in de laatste week van augustus met 12 jongeren neer op de VRT. Inschrijven doe je met een korte motivatie (5 zinnen) waarom je graag mee naar Brussel wil, en wat je er wil doen!

Begeleiding: Kris Custers, Pieter Rombouts, Bert Roymans

Hieronder vind je het inschrijvingsformulier waarmee je je kan inschrijven. Meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar inschrijven/at/stampmedia.be.

Tot snel!

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 2 september 2015 @ 21:07

  Volg Mostafa, een vluchteling die Libanon verliet voor België. De man doet zijn verhaal bij @_ZakaBen van @MNMbe #ShareHumanityBelgium

 • 2 september 2015 @ 14:20

  Opmars vrouwelijke technologiestudenten duurt voort http://t.co/ZsgsWUYKJg http://t.co/XulfZRXfMf

 • 2 september 2015 @ 11:21

  [PIDMAG] De kick van de roulette #verslaving #jongeren #gokken http://t.co/YkKGM20hXS http://t.co/YA3dOEaiyG

 • 2 september 2015 @ 09:23

  BAASwinkel sluit, maar ondernemen stopt niet @Kavkavzw http://t.co/v4yf8z3RvB http://t.co/ZLjJ6UMIBM

 • 2 september 2015 @ 07:02

  [Job] @HLN_BE zoekt een freelance journalist Zuiderkempen - http://t.co/mZwHy7QfIl

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk