Workshops & Masterclasses

workshops800

Deze workshops (in Antwerpen, Genk en Gent) staan open voor nieuwe reporters. Het ideale moment om kennis te maken met StampMedia. Gratis voor alle jongeren van 16 tot en met 26 jaar, mits reservering via inschrijven@stampmedia.be. Inschrijven betekent aanwezig zijn voor de volledige periode van de workshop!

In Antwerpen:

Za 24 oktober: Workshop Videotechniek

Een video-interview verschilt sterk van een interview dat uitgeschreven wordt. Deze workshop leert je op welke manier je zo’n interview aanpakt. Kan je iemand onderbreken als de camera loopt, en wanneer? Sta je zelf in beeld of niet? Hoe hou je tijdens een video-opname de audio in de gaten? Als we klaar zijn, ben je ingewijd in de geheimen van het video-interview.

Videotechniek, begeleider: Bert Roymans. Zaterdag 24/10 van 14 tot 17u.


Za 31 oktober:
Workshop Videomontage

Ben jij de nieuwe Adil El Arbi, of eerder de nieuwe Steven Spielberg? Of wil je de nieuwste YouTube-, Instagram-, of Vine-sensatie worden? Kom dan naar de workshop videomontage waar onze videogoeroe Bert je enkele onmisbare tips geeft over het draaien, inladen, bewerken en verknippen van je beelden.

Videomontage, begeleider: Bert Roymans. Zaterdag 31/10  van 14 tot 17u.


Ma-Vr 2–6 november (dagelijks):
Workshop Magazine maken (PIDMAG 13)

Een gasthoofdredacteur uit de sector is de gids die samen met een groep ervaren en onervaren jongeren het magazine ‘Print is Dood’ maakt. Alle aspecten van het maken van een magazine komen daarbij aan bod. Op vijf dagen tijd bedenken jullie een thema, gaan jullie aan het researchen en plannen jullie interviews, nemen ze af én werken ze uit.

Een professioneel grafisch vormgever giet het geheel in zijn uiteindelijke vorm. Het resultaat is een volledig uitgewerkt papieren tijdschrift. Maar daar stopt het niet, want  webdevelopers die meewerken, krijgen carte blanche bij de opmaak van een hypermoderne, interactieve iPadversie.

PIDMAG, Gasthoofdredacteur: Laila Benallal, Begeleiders: Charis Bastin, Vincent Tillieux. Maandag 2 tot vrijdag 6/11, van 10 tot 17u. Inschrijven betekent aanwezig zijn voor de volledige periode van de workshop!


Woe 25 november:
Workshop Deontologie

Een journalist doet niet wat hij wil. Er zijn namelijk heel wat deontologische regels die hij moet volgen. De journalist moet waarheidsgetrouw berichten, zich onafhankelijk informeren en respect bewaren voor het privéleven en de menselijke waardigheid van zijn onderwerp. Deze workshop kijkt naar de basisprincipes van de journalistiek. De focus ligt op woord-wederwoord, het bronnengeheim, redactionele normen en het onderscheid tussen feiten, duiding en commentaar.Iedereen die ooit iets in de journalistiek wil doen, moet op de hoogte zijn van deze basisprincipes.
Deze workshop is een noodzaak voor het behalen van een perskaart.

Deontologie, begeleider: Pieter Rombouts. Woensdag 25/11 van 14 tot 17u.


Woe 16 december:
Workshop Videoreportage

Freelance cameraman Raf Lehaen (ROB-tv, Outside Broadcast, KU Leuven) leert je vanuit zijn eigen ervaring hoe je best een videoproductie aanpakt. De aandacht ligt op het traject dat die je van begin tot eind moet beheersen om zowel je opname- als montagetijd te beperken. Als je je efficiëntie wil zien toenemen, schrijf je je best snel in.

Videoreportage, begeleider: Raf Lehaen. Woensdag 16/12  van 14 tot 17u.

 

In Genk:

Elke woensdag: Werkmoment

Elke woensdagnamiddag kan je terecht op onze redactie in Genk. Jullie bepalen de inhoud van de workshops, begeleider Vincent staat tot uwer beschikking. Tenzij er een andere workshop gepland staat – zie hieronder :)


Wo
e 21 oktober: Workshop Hyperlapse

Time- en hyperlapses zijn niet meer weg te denken uit de online nieuwsverslaggeving. Niet enkel op massa-evenementen als Tomorrowland, maar ook in berichtgeving over de pontonbrug is de hyperlapse een toegevoegde waarde aan het verhaal. Deze workshop toont je hoe je zelf aan de slag gaat. Eigen materiaal is niet nodig.

Hyperlapse, begeleider: Bert Roymans . Woensdag 28/10 van 14 tot 17u.


Di-Vr 3–6 november (dagelijks):
Bootcamp video

Ben jij de nieuwe Adil El Arbi, of eerder de nieuwe Steven Spielberg? Of wil je de nieuwste YouTube-, Instagram-, of Vine-sensatie worden? Kom dan naar ons bootcamp, waar onze videogoeroe Bert je enkele onmisbare tips geeft over het draaien, inladen, bewerken en verknippen van je beelden.

Je leert de techniek van het toestel, op welke manier je een interview aanpakt en hoe je tijdens een video-opname de audio in de gaten houdt. Als we klaar zijn, kan je zelfstandig aan de slag.

Bootcamp video, begeleiders: Kris Custers, Bert Roymans. Dinsdag 3 tot vrijdag 6/11 van 10 tot 17u. Inschrijven betekent aanwezig zijn voor de volledige periode van de workshop!


Woe 18 november:
Workshop (web)artikels schrijven

Het artikel dat een plezier is om te lezen, waar alles in staat wat je wil weten, dat leest als een trein, maar waarvan je denkt dat jij het niet kan schrijven? Dat artikel leren wij jou wél schrijven tijdens deze workshop.

Hoe schrijf je een goede inleiding? Wat staat er in een goede titel? In hoeveel paragrafen vertel ik mijn verhaal? Je krijgt tips over tekstopbouw, leert over de kenmerken van specifieke genres en blikvangers. Tot slot ga je met je nieuw verworven kennis zelf aan de slag en krijg je feedback van een professional.

Artikels schrijven, begeleider: Pieter Rombouts. Woensdag 18/11 van 14 tot 17u.

Meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar inschrijven@stampmedia.be.

Hopelijk tot snel!

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 26 november 2015 @ 15:05

  Antwerpse @Jessicaspeaking wil VN-jongerenambassadeur worden: “We doen veel te weinig voor het klimaat” @vljr https://t.co/V9C92e1tGx

 • 25 november 2015 @ 10:36

  RT @Globelink: The Secret COöPeration - De Geheime COöPeratie #Globelinkfortheclimate https://t.co/4898VceJWB via @YouTube

 • 23 november 2015 @ 16:58

  @atlas_antwerpen Hebben we - PM ons het e-mailadres waarop we die aan jullie kunnen bezorgen :)

 • 23 november 2015 @ 12:40

  Habbekrats opent het Heldenplein in #Antwerpen https://t.co/mU7LAf7YIo https://t.co/yxiJ4VL0yY

 • 23 november 2015 @ 12:38

  @aysegulkaya88 Belangrijk: https://t.co/CNaN1u569n is het artikel dat daarbij hoort :)

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2015 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk