Workshops & Masterclasses

StampMedia biedt je de kans om creatief aan de slag te gaan met woord en beeld en zo jouw stem in het maatschappelijk debat te versterken. Kom eens langs en vertel wat jij belangrijk vindt! Zin om je skills aan te scherpen? Schrijf je in op onze GRATIS workshops!

Tussen 16-26 jaar? Inschrijven@stampmedia.be!

Antwerpen:

Woe 26 oktober: Adobe After Effects (13 – 17 uur)

Ga aan de slag met Adobe After Effects, dé standaard videotool in de audiovisuele sector voor het toevoegen of genereren van effecten voor film- en videoproducties in postproductie. Leer hoe je een project opstart, een SVO’s maakt, en grafiek maakt voor video. De workshop wordt gegeven door Nathalie Willio, grafisch vormgever bij VRT. Heb je reeds een basiskennis video? Schrijf je dan snel in!

Woe 2 nov: Startdag (13-17 uur)

Altijd al willen weten wat we bij StampMedia doen? Dan is dit het ideale moment om kennis te maken!

We tonen je wat je voorgangers bij ons al gedaan hebben, en laten je vanaf dag één volop experimenteren met tekst, foto, video, en digitale tools. Je gaat in kleine groepjes op pad en je stelt op het eind van de dag je resultaat voor aan alle anderen. Ervaring is NIET nodig, want onze begeleiders Bert, Charis en Kris geven je enkele handige tips (én materiaal!) zodat je er direct kan invliegen.

do 3 nov: Workshop fotografie (13-17 uur)

Deze gratis workshop dompelt jou onder in de beeldtaal van de fotografie en haalt de belangrijke elementen aan die nodig zijn om een communicatief beeld te maken. Je leert de basistechnieken van fotografie kennen en gaat daarmee aan de slag met een compositie-opdracht!

Nadien analyseren we jouw foto’s en bespreken we de resultaten in groep.

vr 4 nov: Workshop artikel schrijven (13-17 uur)   

Wil je een artikel schrijven, maar weet je niet hoe je eraan begint? Dan is deze interactieve workshop helemaal iets voor jou! Hoe schrijf je een goede inleiding? Wat staat er in een goede titel? In hoeveel paragrafen vertel ik mijn verhaal? Je krijgt tips over tekstopbouw, leert over de kenmerken van specifieke genres en blikvangers. Tot slot ga je zelf aan de slag!

 za 5 nov : Workshop social video filmen (13-17 uur)

Ben jij de nieuwe Adil El Arbi of de nieuwe Quentin Tarantino? Of wil je de nieuwste YouTube-, Instagram, of Vine-sensatie worden? Kom dan naar de workshop video waar onze videogoeroe Bert je enkele onmisbare tips geeft over het draaien, inladen, bewerken en verknippen van je beelden.

Na de workshop kan je een aardig mondje meespreken met professionals, en hebben de termen “perch”, “SVO” en “renderen” geen geheimen meer voor jou.

16-26 jaar? Inschrijven@stampmedia.be

 wo 9 nov: Workshop deontologie (13-17 uur)

In deze workshop ga je op zoek naar wat “journalistieke deontologie” is. Aan de hand van filmpjes en voorbeelden testen we wat je al weet en kom je vooral heel veel nieuwe informatie te weten!

Een journalist doet namelijk niet wat hij wil. Iedereen die ooit iets in de journalistiek wil doen, moet dan ook op de hoogte zijn van deze basisprincipes.

Deze workshop is een noodzaak voor het behalen van een perskaart.

 za 12 nov: Workshop social video montage (13-17 uur)

Even belangrijk als de beelden die je geschoten hebt, is de montage die achteraf gebeurt. Ga je voor een sobere nieuwsaanpak of kies je toch eerder voor een flitsende videoclipmontage? Deze workshop leert je als beginner de professionele tools kennen om je verhaal op gepaste wijze te vertellen.

Je laadt onder andere beelden in op de computer, leert audio- van videosporen onderscheiden en en je krijgt uitleg over waar die tientallen knopjes op je scherm nu precies voor dienen. De software die wij gebruiken is Adobe Premiere CS6.

16-26 jaar? Inschrijven@stampmedia.be

do 24 nov: Aanpak & opbouw projectaanvraag (18.30-21.30 uur)

In deze workshop leert Marjorie Blomme (journaliste en coördinator Fonds Pascal Decroos) je hoe je een dossier opstelt voor een project. We bekijken hoe je een projectaanvraag opbouwt, hoe je op maat een oproep schrijft, hoe je de begroting net uitwerkt,…

We vertrekken vanuit de journalistieke realiteit, maar de principes zijn ook perfect hanteerbaar voor sociale, creatieve of artistieke aanvragen.

 

Elke woensdag: redactievergadering (18 uur)

Klaar voor jouw eerste publicatie? Kom dan mee brainstormen aan onze redactietafel. We kijken of je jouw idee best met foto, video of tekst uitwerkt, zoeken samen naar de juiste invalshoeken en sporen de juiste contacten op. Aan de hand van de gemaakte afspraken gaan we aan de slag met jouw onderwerp. Voor je het weet, heb je je eerste publicatie klaar.

 

Nog meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar inschrijven/@/stampmedia.be (*) !

(*) Waarom wij een slash voor en na een apenstaartje zetten?  Om niet opgepikt te worden door spambots. Uiteraard mail je naar het adres met gewoon @.

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 21 oktober 2016 @ 15:00

  Trump of Clinton? Voor #zuiddag verzamelden Shayma en Lotte samen met reporter Fay enkele meningen.. @YOUCA_vzw… https://t.co/DejNCQeEoz

 • 21 oktober 2016 @ 05:00

  'Zelfs al hebben jongeren weinig vertrouwen in de politiek, ze zijn niet tegen de politiek.' @gen_what.… https://t.co/nRKRHvdQz2

 • 20 oktober 2016 @ 20:46

  Het leven start niet op je achttiende.. @JonathanTwiet https://t.co/AChzQ0ZYpg #rechten&plichten #minderjarigen https://t.co/NhhzK2IX9o

 • 20 oktober 2016 @ 05:00

  “Iedereen moet begaan zijn met de 1728 kinderen die dak- en thuisloos zijn” - https://t.co/x4aIjITZQG https://t.co/WZzAv2fZzp

 • 19 oktober 2016 @ 11:00

  Gaan de stripfiguren van de nieuw app BIBIT jongeren langer in de bib houden? Enkele eerste indrukken...… https://t.co/vRxPr6aWBO

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk