Workshops & Masterclasses

Reclame Facebook

De Krokusvakantie is de ideale gelegenheid om gewoon binnen te stappen en kennis te maken met onze begeleiders en wat we precies doen. Deze workshops staan open voor nieuwe reporters. Geen ervaring vereist, enthousiasme wel!

In Antwerpen:

Gratis voor alle jongeren van 16 tot en met 26 jaar, mits reservering via inschrijven@stampmedia.be. Alle workshops vinden plaats op onze redactie in Antwerpen (Prekersstraat 25, 2000 Antwerpen) van 13 tot 17u. Inschrijven betekent aanwezig zijn voor de volledige periode van de workshop!

Ma 8/2: Startdag Webjournalistiek

Onze workshopweek begint met een startdag, die je onderdompelt in de wondere wereld van ons persagentschap. Je komt te weten wat we doen op vlak van tekst, foto, video en digitale tools. Eerst krijg je voorbeelden te zien van collega-reporters, waarna we willen te weten komen wat jou het meest ligt. Het is het ideale opstapje naar onze andere workshops.

Op de vorige startdag, in oktober, maakten we dit foto- en tekstverslag :-)

Di 9/2: Workshop Cameratechnieken

Ben jij de nieuwe Adil El Arbi, of eerder de nieuwe Quentin Tarantino? Of wil je de nieuwste YouTube-, Instagram, of Vine-sensatie worden? Kom dan naar de workshop videomontage waar onze videogoeroe Bert je enkele onmisbare tips geeft over cameratechnieken. Eigen materiaal is niet nodig!

Na de workshop kan je een aardig mondje meespreken met professionals, en hebben de termen “perch”, “SVO” en “renderen” geen geheimen meer voor jou. Bedoeling is met de opgedane kennis aan de slag te gaan in de loop van de week.

Woe 10/2 Workshop Online artikels

Het artikel dat een plezier is om te lezen, waar alles in staat wat je wil weten, dat leest als een trein, maar waarvan je denkt dat jij het niet kan schrijven? Dat artikel leren wij jou wél schrijven tijdens deze workshop.

Hoe schrijf je een goede inleiding? Wat staat er in een goede titel? In hoeveel paragrafen vertel ik mijn verhaal? Je krijgt tips over tekstopbouw, leert over de kenmerken van specifieke genres en blikvangers. Tot slot ga je met je nieuw verworven kennis zelf aan de slag en krijg je feedback van een professional.

Do 11/2 Workshop Videomontage

Even belangrijk als de beelden die je geschoten hebt, is de montage die achteraf gebeurt. Ga je voor een sobere nieuwsaanpak, of kies je toch eerder voor een flitsende videoclipmontage? Deze workshop leert je als beginner de professionele tools kennen om je verhaal op gepaste wijze te vertellen.

Je laadt onder andere beelden in op de computer, leert audio- van videosporen onderscheiden, en je krijgt uitleg over waar die tientallen knopjes op je scherm nu precies voor dienen. Wie weet kunnen we na deze workshopdag je eerste videoreportage online plaatsen!

Vr 12/2 Workshop Portretfotografie

Portretfotografie heeft een speciale plaats binnen de fotografie. Eeuwen geleden al lieten voorname mensen een portret schilderen door topschilders en vandaag genieten portretfotografen (zoals Anton Corbijn) heel wat aanzien. Maar zo’n status komt niet vanzelf en vraagt heel wat oefening.

Een portretfotograaf moet oog hebben voor compositie. Wat moet er in je beeld? Wat niet? Laat je de persoon die je fotografeert iets doen, of hou je het sober? Welk soort licht gebruik je? En welke sluitertijd en diafragma-opening is dan aangewezen?

Deze workshop zet je aan het werk en na afloop worden de resultaten in groep besproken.

Za 13/2 Workshop Online tools

The future is now. Media staan voor de enorme uitdaging om het nieuws op een aantrekkelijke manier tot bij de lezers/luisteraars/kijkers te krijgen. Wij gaan aan de slag met de tools uit ons StoryLab en laten jullie experimenteren met verschillende vormen van verslaggeven.

Van StoryMap tot VideoScribe, van Exposure tot Snapchatstories: deze workshop overloopt de mogelijkheden, bekijkt welk kanaal het beste is om jouw nieuws naar buiten te dragen. Je mag daarop aangeven met welke tool jij aan de slag wil!

Meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar inschrijven/@/stampmedia.be !

In Genk:

workshops800

Voorlopig geen workshops gepland.

Redactieleider Kris Custers staat echter tot uwer beschikking als je een geniaal idee hebt: mail op kris/@/stampmedia.be !

Over C.H.I.P.S. StampMedia

C.H.I.P.S. StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: C.H.I.P.S. StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 12 februari 2016 @ 15:07

  Peter Bouckaert: “Crisis is niet in Europa, maar in Syrië, Afghanistan en Irak” @KU_Leuven https://t.co/GAZEQzcAXT https://t.co/J5YjEJy1O1

 • 11 februari 2016 @ 11:53

  Schilderij in #CarolusBorromeus gewisseld volgens eeuwenoude techniek #timelapse https://t.co/ifRhnsvqIe https://t.co/PUyp5vKgzf

 • 10 februari 2016 @ 15:37

  Comeback Neveneffecten in #Leuven @lievenscheire @JonasGeirnaert @koendepoorter @Preparee https://t.co/HPG8cYSjlq https://t.co/j0l2fULy0E

 • 9 februari 2016 @ 17:00

  Vijf jaar na de #ArabischeLente: een verwelkte bloem in een verwoest veld https://t.co/27XqPc13vB https://t.co/lyDkUgVhv9

 • 9 februari 2016 @ 13:35

  ‘#ManyVoicesOneLove’: Artiesten tegen mensonwaardige #vluchtelingenkampen @NoMoBSOfficial https://t.co/EUYRKgOePJ https://t.co/A03bBeYigm

 • C.H.I.P.S. StampMedia © 2016 - alle rechten voorbehouden

  C.H.I.P.S. StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk