Workshops?

StampMedia biedt je de kans om creatief aan de slag te gaan met woord en beeld en zo jouw stem in het maatschappelijk debat te versterken. Kom eens langs en vertel wat jij belangrijk vindt! Zin om je skills aan te scherpen? Schrijf je in op onze GRATIS workshops!

Tussen 16-26 jaar? Inschrijven@stampmedia.be!

Antwerpen:

do 24 nov: Aanpak & opbouw projectaanvraag (18.30-21.30 uur)

In deze workshop leert Marjorie Blomme (journaliste en coördinator Fonds Pascal Decroos) je hoe je een dossier opstelt voor een project. We bekijken hoe je een projectaanvraag opbouwt, hoe je op maat een oproep schrijft, hoe je de begroting net uitwerkt,…

We vertrekken vanuit de journalistieke realiteit, maar de principes zijn ook perfect hanteerbaar voor sociale, creatieve of artistieke aanvragen.

Genk:

Za 19 nov: Workshop modefotografie (14-17 uur)

Je gaat met een professionele fotograaf op pad in Genk om enkele modeverschijnselen vast te leggen op foto. Het resultaat wordt gebruikt voor het project G’MERKT, een samenwerking tussen (onder andere) de stad Genk en het Modemuseum Hasselt.
Waar? Jeugdcentrum Rondpunt 26, Europalaan 26, 3600 Genk

Wo 23 nov: Workshop pitchen (18-21 uur)

In deze workshop leer je hoe je net dat geweldige idee kan structuren en verfijnen. Een goede pitch trekt de aandacht en vat de kern samen van wat je wil doen. Hoe presenteer je dat dan?
Waar? C-Mine Cultuurcentrum, C-Mine 10, 3600 Genk

Wo 25 nov: Workshop concertfotografie (20-22 uur)

Tijdens het optreden van Steak Number Eight op Club 26 krijg je van een professionele fotograaf enkele tips over framing: hoe kan je via je beelden een gebeurtenis in beeld brengen die je kijker de waarheid vertellen, of net niet?
Waar? Jeugdcentrum Rondpunt 26, Europalaan 26, 3600 Genk

Wo 30 nov: Workshop ‘How to freelance?’ (18-21 uur)

Klaar om je eerste stappen als freelancer te zetten, maar weet je niet hoe? In deze workshop kan je alle vragen loslaten op de ervaren freelancer Griet Franssen (Tentoo).

Hoe zit dat weer met het feelance statuut? Moet ik zelfstandige worden? Welke tarieven zijn normaal? Wat houd ik van mijn loon over? Wat zijn de do’s en don’ts?

Jij bepaalt mee de agenda van deze workshop. Laat weten waarom je graag meedoet, schrijf je in en stuur je vragen door naar inschrijven@stampmedia.be.
Waar? C-Mine Cultuurcentrum, C-Mine 10, 3600 Genk

Donderdag 8 dec: Workshop personal branding (18-21 uur)

In deze workshop legt Vincent Buyssens (community manager bij Antwerp Powered by Creatives maar vooral zichzelf) je uit hoe personal branding je kan helpen om je talenten te structuren en vooral je dromen na te jagen.

Sociale media is geen rocket science, maar door een paar tricks toe te passen kan je jezelf onderscheiden van de massa en de aandacht trekken van de mensen die je wil bereiken.

Waar? StampMedia, Prekersstraat 25, 2000 Antwerpen

Elke woensdag: redactievergadering (18 uur)

Klaar voor jouw eerste publicatie? Kom dan mee brainstormen aan onze redactietafel. We kijken of je jouw idee best met foto, video of tekst uitwerkt, zoeken samen naar de juiste invalshoeken en sporen de juiste contacten op. Aan de hand van de gemaakte afspraken gaan we aan de slag met jouw onderwerp. Voor je het weet, heb je je eerste publicatie klaar.

 

Nog meer informatie nodig? Stuur een mailtje naar inschrijven/@/stampmedia.be (*) !

(*) Waarom wij een slash voor en na een apenstaartje zetten?  Om niet opgepikt te worden door spambots. Uiteraard mail je naar het adres met gewoon @.

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 13 januari 2017 @ 14:54

  Hartstikke neig! Enkele leuke verschillen tussen het Nederlands en het Vlaams. Met dank aan Fay, Wisse & @_anoukTB! https://t.co/Jap2Mo8PaA

 • 11 januari 2017 @ 13:54

  La La Land als grote winnaar van de 74ste Golden Globes, Trump als grootste verliezer? https://t.co/wX9KPj0NfU https://t.co/P0NKYBTydq

 • 11 januari 2017 @ 09:29

  RT @LaurensSoenen: Exact twee jaar geleden schreef ik @StampMedia over Michael Rösch. Een Belgische - nu ja - biatleet. En kijk nu! https:/…

 • 22 december 2016 @ 11:26

  Ho ho ho! Nog geen origineel kerstcadeau? Stop met stressen! De PIDMAG is hier! Vanaf NU af te halen in de Prekerss… https://t.co/oDF7m7EIZo

 • 15 december 2016 @ 17:00

  Jongeren en politiek moeten elkaar opnieuw vertrouwen - https://t.co/w2k6eDgQcj https://t.co/iawQtecdvk

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk