Workshops?

StampMedia biedt je de kans om creatief aan de slag te gaan met woord en beeld en zo jouw stem in het maatschappelijk debat te versterken. Kom eens langs en vertel wat jij belangrijk vindt! Zin om je skills aan te scherpen? Schrijf je in op onze GRATIS workshops!

Antwerpen:

wo 1 feb       Open redactiedag 
za 11 feb       
Foto’s bewerken in photoshop
wo 15 feb     Straatinterviews 
ma 27 feb    Startdag basisjournalistiek 
di 28 feb      Fotografie 
wo 1 ma       Interviewtechnieken 
do 2 mrt      Artikel schrijven 
vr 3 mrt       Videoreportage maken 
za 4 mrt      Video’s maken: filmen 
za 11 mrt     Video’s maken: montage

Telkens van 13.00 – 17.00 uur

wo 1 feb: Open redactiedag
Vraag je je al een jaar lang af wat ‘StampMedia’ precies is? Durf je al drie maanden niet binnenkomen omdat je schrik hebt dat we bijten? Of heb je onze supergeheime locatie nog niet kunnen vinden (zelfs niet met Google Maps)? Dan is 1 februari de ideale gelegenheid om daar verandering in te brengen! Tijdens onze open redactiedag ben je van 13.00 uur  tot 17.00 uur welkom om kennis te komen maken met onze medewerkers.  Met wat geluk krijg je er zelfs koffie, thee en een koekje bij ;-).

za 11 feb: Foto’s bewerken in photoshop 

Wil je heel wat leuks kunnen doen met Photoshop ;-)? Kom dan zaterdag leren hoe je foto’s bijwerkt en aanpast. De workshop is gratis en er is geen voorkennis vereist!

wo 15 feb: Straatinterviews
Voor deze workshop trekken we zo snel mogelijk de straat op. We geven je de meest noodzakelijke interviewtechnieken, tonen enkele voorbeelden, en gaan dan aan de slag rond een onderwerp dat je zelf verzint. Je kiest zelf of je een artikel schrijft, een fotoreportage maakt, of een videoreportage in elkaar bokst.

ma 27 feb: Startdag basisjournalistiek
Altijd al willen weten wat we bij StampMedia doen? Dan is dit het ideale moment om kennis te maken!

We tonen je wat je voorgangers bij ons al gedaan hebben, en laten je vanaf dag één volop experimenteren met tekst, foto, video, en digitale tools. Je gaat in kleine groepjes op pad en je stelt op het eind van de dag je resultaat voor aan alle anderen. Ervaring is NIET nodig, want onze begeleiders Bert, Charis en Kris geven je enkele handige tips (én materiaal!) zodat je er direct kan invliegen.

di 28 feb: Fotografie
Deze gratis workshop dompelt jou onder in de beeldtaal van de fotografie en haalt de belangrijke elementen aan die nodig zijn om een communicatief beeld te maken. Je leert de basistechnieken van fotografie kennen en gaat daarmee aan de slag met een compositie-opdracht!

Nadien analyseren we jouw foto’s en bespreken we de resultaten in groep.

wo 1 ma: Interviewtechnieken
Na deze workshop weet je wat je allemaal nodig hebt voor dat interview dat je altijd al wou doen!

Do 2 mrt: artikel schrijven
Wil je een artikel schrijven, maar weet je niet hoe je eraan begint? Dan is deze interactieve workshop helemaal iets voor jou! Hoe schrijf je een goede inleiding? Wat staat er in een goede titel? In hoeveel paragrafen vertel ik mijn verhaal? Je krijgt tips over tekstopbouw, leert over de kenmerken van specifieke genres en blikvangers. Tot slot ga je zelf aan de slag!

vr 3 mrt: Videoreportage maken
(Ex-televisiejournalist) Kris Custers legt je uit hoe je als reporter of camerajournalist te werk gaat als je op reportage trekt. Hoe beslis je de invalshoek? Wie interview je dan? Welke beelden schiet je? En welk effect hebben al die factoren op je montage? 

za 4 mrt: Video’s maken: filmen
Ben jij de nieuwe Adil El Arbi of de nieuwe Quentin Tarantino? Of wil je de nieuwste YouTube-, Instagram, of Vine-sensatie worden? Kom dan naar de workshop video waar onze videogoeroe Bert je enkele onmisbare tips geeft over het draaien, inladen, bewerken en verknippen van je beelden.

Na de workshop kan je een aardig mondje meespreken met professionals, en hebben de termen “perch”, “SVO” en “renderen” geen geheimen meer voor jou.

za 11 mrt: Video’s maken: montage
Even belangrijk als de beelden die je geschoten hebt, is de montage die achteraf gebeurt. Ga je voor een sobere nieuwsaanpak of kies je toch eerder voor een flitsende videoclipmontage? Deze workshop leert je als beginner de professionele tools kennen om je verhaal op gepaste wijze te vertellen.

Je laadt onder andere beelden in op de computer, leert audio- van videosporen onderscheiden en en je krijgt uitleg over waar die tientallen knopjes op je scherm nu precies voor dienen. De software die wij gebruiken is Adobe Premiere CS6.

Tussen 16-26 jaar? Bevestig jouw aanwezigheid via Inschrijven@stampmedia.be!

 

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 17 februari 2017 @ 16:16

  Geen draagvlak voor Dikketruiendag in Hasselt - https://t.co/KYz2bYAq6w https://t.co/dghFDwnWma

 • 17 februari 2017 @ 16:00

  Jaric Schaessens “Ik maakte van mijn hobby mijn beroep” - https://t.co/6rGfTYXm4H https://t.co/HkTuH61flA

 • 17 februari 2017 @ 12:00

  Exotische naam zkt woning - https://t.co/pHtE5SnuU8 https://t.co/yJGT5n33Kj

 • 16 februari 2017 @ 12:54

  'Tournée Minérale: Hij die zonder zonden is, werpe het eerste glas.' https://t.co/DaxOWP4tAF https://t.co/MwkvDSTjKw

 • 16 februari 2017 @ 10:27

  Kijk binnen op de werf van de Noorderlijn – Premetrostation Opera - https://t.co/JhPG5vF5i7 #antwerpen https://t.co/WR9Dvksetx

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk