Workshops?

StampMedia biedt je de kans om creatief aan de slag te gaan met woord en beeld en zo jouw stem in het maatschappelijk debat te versterken. Kom eens langs en vertel wat jij belangrijk vindt! Zin om je skills aan te scherpen? Schrijf je in op onze GRATIS workshops!

Antwerpen:

di 4 april           Startdag journalistiek
wo 5 april         Basisfotografie
do 6 april          Video’s maken: filmen
vr 7 april           Fotografie voor gevorderden: portretfotografie
za 8 april          Video’s maken: montage
di 11 april         Stemcoach & videoscribe animatie maken
wo 12 april       Redactiedag rond psychiatrische zorg
do 13 april        Deontologie
vr 14 april         Creatieve photoshop

 

Telkens van 13.00 – 17.00 uur

di 4 april: Startdag journalistiek
Altijd al willen weten wat we bij StampMedia doen? Dan is dit het ideale moment om kennis te maken!

We tonen je wat je voorgangers bij ons al gedaan hebben, en laten je vanaf dag één volop experimenteren met tekst, foto, video, en digitale tools. Je gaat in kleine groepjes op pad en je stelt op het eind van de dag je resultaat voor aan alle anderen. Ervaring is NIET nodig, want onze begeleiders Bert, Charis en Kris geven je enkele handige tips (én materiaal!) zodat je er direct kan invliegen.

 wo 5 april: Basisfotografie
Deze gratis workshop dompelt jou onder in de beeldtaal van de fotografie en haalt de belangrijke elementen aan die nodig zijn om een communicatief beeld te maken. Je leert de basistechnieken van fotografie kennen en gaat daarmee aan de slag met een compositie-opdracht!

Nadien analyseren we jouw foto’s en bespreken we de resultaten in groep.

do 6 april: Video’s maken: filmen
Ben jij de nieuwe Adil El Arbi of de nieuwe Quentin Tarantino? Of wil je de nieuwste YouTube-, Instagram, of Vine-sensatie worden? Kom dan naar de workshop video waar onze videogoeroe Bert je enkele onmisbare tips geeft over het draaien, inladen, bewerken en verknippen van je beelden.

Na de workshop kan je een aardig mondje meespreken met professionals, en hebben de termen “perch”, “SVO” en “renderen” geen geheimen meer voor jou.

Vr 7 april: Fotografie voor gevorderden: portretfotografie
Een portretfotograaf moet oog hebben voor compositie. Wat moet er in je beeld? Wat niet? Laat je de persoon die je fotografeert iets doen, of hou je het sober? Welk soort licht gebruik je? En welke sluitertijd en diafragma-opening is dan aangewezen?

Deze workshop zet je zelf aan het werk en na afloop worden de resultaten in groep besproken.

Je kan al werken met een spiegelreflexcamera en je hebt al een basiskennis fotografie. Nog niet veel ervaring met fotografie? Volg dan de workshop basisfotografie op 5 april.

za 8 april: Video’s maken: montage – VOLZET
Even belangrijk als de beelden die je geschoten hebt, is de montage die achteraf gebeurt. Ga je voor een sobere nieuwsaanpak of kies je toch eerder voor een flitsende videoclipmontage? Deze workshop leert je als beginner de professionele tools kennen om je verhaal op gepaste wijze te vertellen.

Je laadt onder andere beelden in op de computer, leert audio- van videosporen onderscheiden en en je krijgt uitleg over waar die tientallen knopjes op je scherm nu precies voor dienen. De software die wij gebruiken is Adobe Premiere CS6.

di 11 april: Stemcoach & videoscribe animatie maken
Je gaat aan de slag met enkele concrete tips over uitspraak, intonatie en ritme, waardoor je voice over voor audio en video professioneler gaat klinken. In het tweede deel van de workshop brengen we de theorie in de praktijk. Je neemt een audiobestand op dat gebruikt zal worden voor een uitlegvideo in de digitale tool ‘Videoscribe’.

wo 12 april: Redactiedag rond psychiatrische zorg
Zo’n 30 procent van de jongeren tussen 15 en 24 kampt volgens officiële cijfers met psychische zorgen. Een percentage dat veel hoger ligt dan vijf jaar geleden. Maar wat gebeurt er in ons land allemaal rond psychologische zorg voor jongeren? We laten experts aan het woord en stellen deskundigen ter beschikking, en gaan nadien journalistiek aan de slag met het thema!

Do 13 april: Deontologie
In deze workshop ga je op zoek naar wat “journalistieke deontologie” is. Aan de hand van filmpjes en voorbeelden testen we wat je al weet en kom je vooral heel veel nieuwe informatie te weten! Een journalist doet namelijk niet wat hij wil. Iedereen die ooit iets in de journalistiek wil doen, moet dan ook op de hoogte zijn van deze basisprincipes. Deze workshop is een noodzaak voor het behalen van een perskaart.

vr 14 april: Creatieve photoshop – VOLZET
Wil je heel wat leuks kunnen doen met Photoshop ;-)? Kom dan zaterdag leren hoe je foto’s bijwerkt en aanpast. De workshop is gratis en er is geen voorkennis vereist!

Tussen 16-26 jaar? Bevestig jouw aanwezigheid via Inschrijven@stampmedia.be!

Over StampMedia

StampMedia is het eerste persagentschap in Vlaanderen - erkend als ‘algemeen nieuwsmedium’ door de Vlaamse Vereniging van Journalisten - dat een stem geeft aan alle jongeren in de media.
En dat niet alleen. StampMedia wil de berichtgeving over jongeren corrigeren en hen vooral zelf aan het woord laten. Zeker daar waar hun mening van belang is en weinig gehoor vindt in de mainstream kanalen.
Kortom: StampMedia is een persagentschap door jongeren met nieuws voor iedereen die het wil horen.
Daarom zijn we op zoek naar jongeren van allerlei slag, allerlei afkomst, allerlei overtuigingen en graag tussen zestien en zesentwintig jaar om mee te werken binnen dit unieke persagentschap.

Twitter

 • 24 maart 2017 @ 10:07

  RT @Nieuwsarchief: De resultaten van het onderzoek vind je ook in de nieuwe Nieuwsmonitor van het ENA: https://t.co/2bUFOUA0zP https://t.co…

 • 23 maart 2017 @ 21:08

  RT @msillis: .@AnoukTorbeyns' adoptiedossier voor @StampMedia en @demorgen morgen ook nog eens op @hautekiet @radio1be https://t.co/94nF1ep…

 • 23 maart 2017 @ 16:25

  In dialoog met adoptiekinderen en stedelijke jongeren. @AnoukTorbeyns @rob_televisie @demorgen @HLN_BE @destandaard… https://t.co/AKG1x4YKWq

 • 23 maart 2017 @ 15:52

  RT @JefCauwenberghs: Het onbespreekbare bespreekbaar maken. Zeer sterk dossier van @AnoukTorbeyns vandaag in @demorgen https://t.co/FCqHIB3…

 • 23 maart 2017 @ 15:14

  Herbeluister hier de bespreking over het dialoogtraject rePresent met @hautekiet op @radio1be. https://t.co/VvRSZ4NFCW

 • StampMedia © 2017 - alle rechten voorbehouden

  StampMedia wordt betoelaagd door

  de Vlaamse Gemeenschap, Stad Antwerpen en Stad Genk