In augustus 1993 kwam voor het eerst de Amerikaanse versie van Super Sentai op de Amerikaanse televisie. De Power Rangers is een actieserie voor kinderen en jongeren waarin superhelden de strijd aangaan tegen het kwaad.

Producenten

De verhaallijnen spelen zich vooral af in een stad in de V.S.. De eerste tien seizoenen werden geproduceerd door Saban Entertainment. Tussen 2003 en 2010 nam Disney Productions de serie over en waren er ook opnames in Nieuw-Zeeland.

Serie en films

Vanaf hun debuut op de Amerikaanse tv, op 28 augustus op 1993, waren de Power Rangers immens populair. De laatste jaren wordt de serie op Nickelodeon uitgezonden en is minder populair.

Hoewel de Power Rangers al twintig jaar bestaan, zijn er toch maar achttien seizoenen gemaakt. Dat komt omdat de eerste reeks verspreid werd over drie seizoenen waarin de Rangers en de 'villans' (slechteriken) veranderden.

Naast de serie werden er ook twee langspeelfilms gemaakt: Mighty Morphin Power Rangers: The Movie en Turbo: A Power Rangers Movie.

In de eerste film, winnen de Rangers het van de door en door slechte Ivan Ooze. In Turbo keren Jason en Kimberly terug naar het weeshuis. Rocky, die een hevige rugblessure oploopt, wordt vervangen door de jonge Justin.

Fanclub

Sinds kort bestaat er ook een Power Rangers fanclub voor mensen in België en Nederland. Op deze Facebookpagina kun je meningen delen en vragen stellen. Op de muur word je op de hoogte gehouden van activiteiten en bijeenkomsten.

© 2013 – StampMedia – Kevin Hendriks


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 05/06/2013