© Berre Uyttenhove

Bij Ray’s Specialty Coffee op de Handschoenmarkt trappen ze de derde editie van de Antwerp Coffee Week op gang met een happy hour. Het is het startschot voor een week met tal van activiteiten rondom het zwarte goud. Wij trokken de stad in op zoek naar enkele reacties.

Koffieliefhebbers kunnen nog de hele week stempels verzamelen telkens ze een koffie drinken in een deelnemende zaak. Met een volle kaart maak je kans op heel wat mooie prijzen. “De stempels zijn heel populair. Er zijn hier veel koffiezaken in de buurt dus de kaart van de meesten is al snel vol”, lacht Rachelle, sinds februari in dienst bij koffiebar Toitoitoi in de Lange Koepoortstraat.

De zaak organiseerde maandagavond voor de Antwerp Coffee Week een quiz over koffie. “En ook de Affogato, een koffie met een bolletje ijs in, staat speciaal voor deze Coffee Week op onze kaart.”

Ook klanten Lorelie en Leander zijn te spreken over de themaweek: “Koffie drinken in een koffiebar hoort gewoon bij een stadswandeling. We zijn er allebei gek op. De hype is volgens ons nog lang niet voorbij.”

© Berre Uyttenhove

Goed gezelschap

 

Voor Leander is de koffie zelf niet eens het belangrijkste: “Een goede koffie-ervaring valt of staat met de vibe van de koffiebar. Een stijlvol interieur met rustige muziek en goed gezelschap is de ideale setting voor een koffie.”

Caffe Mundi op de Oude Beurs houdt woensdag een ‘Coffee Cocktail Competition’. De deelnemers moeten er zelf een koffiemix met mystery coffee maken. Degene met de lekkerste cocktail mag een gloednieuw koffiezetapparaat in ontvangst nemen.

Ilse uit Antwerpen is eveneens te vinden voor een lekker kopje zwart goud. “Dit vind ik het beste plekje van de stad”, zegt ze vanop het terras van Caffe Mundi. “Het is hier steeds gezellig druk. Ze branden de koffie ook zelf, wat de smaak zeker ten goede komt.”

“Voor mij moet koffie vooral smaakvol zijn”, vertelt Ilse. “Natuurlijk is gezelligheid en goede muziek van belang, maar de koffie zelf primeert. Meestal kom ik na het winkelen rustig een kopje drinken. Daar kan ik volop van genieten.”

En genieten tijdens Antwerp Coffee Week, dat kan nog tot en met vrijdag 12 april in een veertigtal Antwerpse koffiezaken.

© Berre Uyttenhove

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Vijf jongeren van StampMedia draaiden in de tweede week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen (GVA). Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, en speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen.

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 09/04/2024.

vorige volgende