© Elise Renckens

Het eerste illusiemuseum van Vlaanderen heeft zijn deuren geopend op de Frankrijklei. Bij Illusion Antwerpen stap je in een wereld van optische illusies, goocheltrucs, technische hoogstandjes en fata morgana’s.

Elke kamer verbergt een verrassing. Is het een lichtkoepel of een paraplu? Sta je op z’n kop of hangt de keuken ondersteboven? In het parallel universum is niets wat het lijkt. “Een rondgang in het museum is veel meer dan alleen maar kijken”, zegt medewerker Bianca. “De ervaring is ook interactief. Met digitale spelletjes en 3D-video’s ontdek je de diepste geheimen van deze speelhal. De aanwezige misleiding is telkens opnieuw een uitdaging voor het brein.”

Iedereen welkom

Bij elke beleving krijg je via video een uitleg in je eigen taal. Dat lijkt geen overbodige luxe want mensen uit alle hoeken van de wereld komen naar deze plek. Niet alleen trekt het bezoekers van verschillende landen aan, ook van alle leeftijden.

Kinderen zijn hier helemaal in hun element. Telkens weer worden ze omvergeblazen door de speciale effecten. Kleintjes kijken met veel verwondering naar de zwevende schaakborden en fonteinen waar het water naar boven stroomt.

www.illusionantwerpen.be

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Zes jongeren van StampMedia draaiden in de eerste week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen. Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, maar speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen. 

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 04/04/2023.

vorige volgende