Fem Van Empel © Sofie Terryn

Fem van Empel (Jumbo-Visma) en Wout van Aert (Jumbo-Visma) zetten hun wereldtitelambities nog wat extra in de verf met hun overwinning in de Flandriencross in Hamme. Komend weekend verschijnen ze in het Nederlandse Hoogerheide aan de start van het WK veldrijden.

Fem van Empel (Jumbo-Visma) was op voorhand de topfavoriete voor de zege in de Flandriencross van Hamme. Na een kleine aarzeling in de modder, liet ze de tegenstand al snel achter zich. Ze diepte haar voorsprong iedere ronde nog verder uit en zette de achtervolgers uiteindelijk op een minuut.

In de achterhoede nam Shirin Van Anrooij (Baloise Trek Lions) al snel beslag op de tweede plaats en gaf deze ook niet meer af. Lucinda Brand (Baloise Trek Lions) en Ceylin Alvarado (Alpecin-Deceuninck) vochten lange tijd de derde plaats onder elkaar uit, maar het was Alvarado die het podium mocht vervolledigen. Zo sprokkelde ze nog wat extra seconden voor het algemene klassement van de Soudal Ladies-trofee.

Geen titanenstrijd

Wout van Aert (Jumbo-Visma) reed in Hamme zonder zijn grote concurrent voor de wereldtitel, Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck). Er zou dus geen titanenstrijd uitgevochten worden, maar de man die deze winter de cross maakte en domineerde zou met sprekend gemak naar zijn negende zege rijden.

De snelle tussenstop bij de materiaalpost vormde geen obstakel voor een nieuwe overwinning. Na een kleine achterstand koos hij het hazenpad en werden er met seconden gesmeten naar het hoofd van de achtervolgers Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal), Pim Ronhaar (Baloise Trek Lions) en Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Ook Nederlands kampioen Lars van der Haar (Baloise Trek Lions) kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar zijn inhaalrace kwam te laat. Thibau Nys (Baloise Trek Lions) gaf er halverwege de brui aan.

vorige volgende