De teerlingen in de eerste editie van de World Ports Classic zijn geworpen. Na Tom Boonen een dag eerder, pakte Theo Bos gisteren de zege in de tweede manche. Boonen wordt voor zijn goede weekend beloond met de overwinning in het algemene klassement.

De tweede etappe van de nieuwe tweedaagse wielerkoers tussen Antwerpen en Rotterdam ging van start in de schaduw van de nieuwe Antwerpse trots, het MAS. Ondanks veel mooie namen op de affiche, zoals spurtkanon en lieveling Tom Boonen, bleef de publieke opkomst bij start en aankomst van de beide manches toch eerder beperkt.

Concurrentie

Na vrijdag van Rotterdam naar Antwerpen te hebben gekoerst, mocht Tom Boonen starten in de blauwe leiderstrui. Met drie seconden voorsprong in het algemene klassement moest Boonen zijn naaste concurrent André Greipel stevig in de gaten houden. Mocht Greipel winnen, dan zou Boonen sowieso het klassement kwijt zijn aan de Duitser.

Stevige koers

Ook de Nederlander Theo Bos plaatste zich prominent op de startlijst van de tweede manche. Maar niet alleen Bos had zin in een stevige koers. Kevin Claeys (Landbouwkrediet), Jaroslaw Marycz (Saxo Bank - Tinkoff) en Lieuwe Westra (Vacansoleil - DCM) besloten na een uur fietsen het peloton samen te verlaten. De drie vluchters haalden een maximale voorsprong van vier en een halve minuut. Op zeven kilometer van de aankomst kon het peloton de laatste vluchter, Marycz, inlopen. Het gevecht voor de eerste plaats kon vanaf dan in alle hevigheid losbarsten.

Boonen!

In de laatste rechte lijn werden drie renners het best door hun ploegen afgezet: Tom Boonen, Theo Bos en André Greipel gingen spurten om de dag- en misschien wel eindzege. Greipel moest het echter afleggen tegen Bos en Boonen verzekerde zich van de derde plaats. Daarmee was Boonen ook zeker van de overwinning in het klassement van de allereerste World Ports Classic.

Wind

Theo Bos bleek uitermate tevreden met zijn zesde zege van het seizoen. “Ik ben super blij dat ik een mooie koers als deze kan winnen. Je hebt hier veel mooie en brede wegen, wat aangenaam is voor de renners”, zegt Bos. En de rit zelf? “Die was minder zwaar dan gisteren, maar daarom veel nerveuzer. Als je als team echter goed gecontroleerd rijdt en alles bij elkaar kan houden, zit er misschien wel een overwinning in”, vertelt de renner van de Rabobankploeg. "Bovendien zaten de weersomstandigheden vandaag goed. Mijn kansen hangen af van de windkracht. Als er zoals gisteren meer dan zeven Beaufort staat, maakt Tommeke meer kans. Vandaag kwam ik beter aan mijn trekken", grijnst Bos.

© 2012 - StampMedia - Niels Timmermans, foto's: Sander Carollo


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 03/09/2012