Op woensdag 11 mei vond de tweede editie van het Burnout Festival plaats in Kapermolen in Hasselt. Tweedejaarsstudenten muziekmanagement aan de PHL-Music organiseerden het evenement als eindproject. Burnout kreeg meer dan 1.400 bezoekers over de vloer.

Docent marketing Tijs Vastesaeger begeleidde het project. "Dit is de tweede editie van Burnout, het festival wordt stilaan een traditie." Ook Herman Reynders, ex-burgemeester van Hasselt en gouverneur van Limburg, kwam een kijkje nemen: "Ik vind het festival een goede zaak voor de stad, maar ook voor de school en studenten in Hasselt."

Sollicitaties

"De klas is sinds oktober bezig met de organisatie. Er komt veel bij kijken: artiesten, veiligheid, aan- en afvoer van water, vergunningen...", licht Vastesaeger toe. "De taakverdeling van het festival verliep via sollicitaties. Vandaag werken ongeveer honderd mensen op het terrein. De briefing van al die medewerkers nam zeventien uur in beslag."

Muziekgenres

"We analyseerden welke genres populair zijn bij jongeren. We voorzien een podium voor dubstep en electronica en een ander podium voor punk en hardcore", aldus Vastesaeger. Tweedejaarsstudent muziekmanagement Tijs Mondelaers (24) wil met deze muziekkeuze de bekendheid van het festival vergroten. "Namen als Tek-One, Flux Pavilion, The Setup en Destine helpen hierbij."

1.400 bezoekers

De eerste editie van het festival trok 1.000 bezoekers. De organisatie hoopte dit jaar op 1.500 bezoekers om alle kosten te dekken. Uiteindelijk bezochten meer dan 1.400 mensen het festival.

© 2011 - StampMedia - Maurizio Ciranni, foto's: Joël Bervoets en Maurizio Ciranni