©YasminevanderLinden

City Pirates is veel meer dan een voetbalclub in Antwerpen. De club biedt gelijke kansen aan jongeren en zet zich in voor verschillende sociale doelen.

Meer dan een voetbalclub

©CedricEl-Habre

City Pirates is veel meer dan een voetbalclub in Antwerpen. De club biedt gelijke kansen aan aan jongeren en zet zich in voor verschillende sociale doelen.

De coördinator

©YasminevanderLinden

Billy is de coördinator van City Pirates op de Luchtbal. Hij leidt er alles in goede banen.

Diversiteit

©YasminAkhmetova

De club focust zich op multiculturaliteit en staat open voor alle nationaliteiten. Ze willen zich vestigen op plekken waar jongeren het minder makkelijk hebben.

De vrijwilligers

©YasminevanderLinden

Billy zet zich hard in voor zijn club. Hij werkt samen met veel jonge vrijwilligers uit de buurt waaronder professionele spelers en maatschappelijke werkers.

De leden

©YasminevanderLinden

City Pirates telt bijna 1200 leden waarvan 250 in de afdeling Luchtbal. De wachtlijst is heel lang. Dit toont aan hoe succesvol de club is en dat ze echt een impact hebben op de jongeren in hun omgeving.

School op de eerste plaats

©YasminevanderLinden

Naast voetbal vindt de club school erg belangrijk. De maatschappelijk werker volgt de schoolprestaties van de kinderen op. Hij praat ook met de jongeren over de problemen die ze hebben. Er wordt echt aandacht besteed aan het welzijn van de leden.


Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 18/03/2021

vorige volgende