© Marte Everaerts

Patricia Vanneste, ex-violiste van de indierockgroep Balthazar, heeft een rondreizende installatie ontworpen waar mensen door de muziek tot rust kunnen komen. Van 1 februari tot en met 28 maart 2021 kan je elke dag van 9 tot 18 uur ‘de Sjel’ bezoeken op de Stadsbegraafplaats in Leuven. Als student kan je zo je hoofd even leegmaken naast alle online lessen.

© Marte Everaerts

Een begraafplaats is de perfecte plek om via muziek troost te bieden. Bezoekers kunnen tot 45 minuten lang genieten van de violen op de plaat Coral Dusk, die Patricia opnam tijdens haar reis door Noorwegen en Zweden. Op de plaat is de muziek van haar project Sohnarr te horen. Dat is het eerste soloproject na haar periode bij de Belgische indierockgroep Balthazar

De naam van de installatie, ‘de Sjel’, verwijst naar het Noorse woord voor ziel of essentie. De hut is omgeven door spiegels waardoor je jezelf ‘achterlaat’ wanneer je binnengaat, want het laatste wat je ziet, is je eigen reflectie. Verder geven de spiegels ook de indruk dat de hut samenvloeit met de omgeving. Aan de binnenkant is alles van hout, wat meteen een ontspannen sfeer schept. 

 

Meer info over het openbaar evenement vind je op de website UIT in Vlaanderen.be.

vorige volgende