Op vrijdag 16 maart 2012 vindt in de Red & Blue de tweede editie van Party Against Aids (PAA) plaats. De Antwerpse vzw verbindt mode en feest met aidspreventie. 'Wrap it up before you fuck it up' luidt de slogan.

Met gratis condooms, die tijdens het dansen in het publiek worden gegooid, en een sport- en lingeriemodeshow wil PAA de boodschap van seksualiteit en veilig vrijen overbrengen. De vzw werkt samen met Designers Against Aids (DAA) dat het virus via mode internationaal onder de aandacht brengt.

Anders

Volgens een van de organisatoren, Vincent Van Turnhout (21), is er al veel campagne gevoerd rond aids. "Onze vzw zet daarom geen zoveelste grootschalige campagne op poten, maar organiseert gewoon een leuk feestje waarop jongeren een avond lang niet naast het thema kunnen kijken", zegt hij.

"Bovendien is ons project uniek in de zin dat we een jonge ploeg zijn. Als zes studerende vrienden zitten we op dezelfde golflijn en weten we heel goed hoe jongeren denken."

Modeshow

Een modeshow met kleren van Björn Borg Antwerpen en de DAA-collectie moet het feestje op gang brengen. Net zoals bij de eerste editie worden de stukken gedragen door modellen van INCU vzw, een organisatie die jongeren wil laten kennismaken met mode. "Wij dragen Party and Designers Against Aids een warm hart toe. Bovendien is het initiatief een mooi samenspel tussen feesten, aidspreventie en ook mode", zegt afgevaardigd bestuurder Yannick Peers (24).

De eerste editie van PAA vond plaats in februari 2010 en lokte een duizendtal feestvierders. De tweede editie gaat door op 16 maart 2012 in de Red & Blue. Tickets zijn nog steeds verkrijgbaar.

© 2012 - StampMedia - Daniëlle Raeijmaekers


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 15/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Pienternet.be op 15/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 15/03/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 15/03/2012