De stad Antwerpen mocht afgelopen weekend opnieuw twee cruiseschepen tegelijk ontvangen. Een dubbele aanloop komt wel meer voor, maar deze keer lagen de schepen wel niet samen aan het Zuiderterras. MV Oriana meerde aan in het Leopolddok.

MS Europa van de Duitse rederij Hapag-Lloyd Cruises en MV Oriana van de Engelse rederij P&O Cruises lagen op 17 oktober samen in Antwerpen. Deze keer lagen de schepen niet samen aan de cruiseterminal, zoals dat gebruikelijk is bij een dubbele aanloop. Enkel de Europa meerde 's morgens af aan het Zuiderterras.

Normaal gezien meren beide cruiseschepen bij een dubbele cruiseaanloop af aan de Scheldekaaien, maar doordat de Oriana te diep in het water ligt, geraakt het schip niet tot in de binnenstad. Bij laagtij zou het schip anders in de problemen komen en zich vast kunnen steken in het slib. De Oriana week daarom uit naar de dokken van de Antwerpse haven en meerde aan in het Leopolddok aan de kaaien 206-212. De passagiers werden opgewacht door een colonne bussen, die hen naar de binnenstad bracht.

Reusachtige Union Jack

Vorig jaar lag de Oriana ook al aangemeerd in het Leopolddok, maar toen was het schip nog in de oude kleuren van P&O Cruises: een volledig witte romp en een okergele schouw. Begin dit jaar werd het schip omgeschilderd in de nieuwe huisstijl van de rederij. Daarvoor werd onder mee de schouw blauw geschilderd.

De MV Oriana © Sebastiaan Peeters

De grootste verandering is dat de Oriana op de boeg een reusachtige Engelse vlag kreeg. Met die aanpassingen wil P&O Cruises hun Britse traditie, die ze al meer dan 175 jaar meedragen, extra benadrukken.

© 2015 – StampMedia – Sebastiaan Peeters


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad-Online op 19/10/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Apen.be op 19/10/2015