reacties (0)

Nieuw in de veldritkalender: de Niels Albert Cyclocross in Boom. De ex-veldrijder kwam donderdag het parcours in domein De Schorre keuren. “Het verschil kan hier overal gemaakt worden.”

Waar deze zomer nog Tomorrowland plaatsvond, vindt zaterdag voor de eerste keer de Niels Albert Cyclocross plaats. De ex-veldrijder, die in 2014 noodgedwongen moest stoppen met veldrijden, wou een cross organiseren op de grens met de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. De keuze viel op het provinciaal domein De Schorre.

Albert kwam het parcours donderdag inspecteren. “De heuvel maakt het intenstief en lastig”, analyseert hij. “Het is een parcours met veel hoogteverschillen, waar toch snel gereden kan worden. Het verschil kan hier overal gemaakt worden. Na de tweede materiaalpost is er een vrij vlakke strook, met weliswaar een zandbak in, maar de heuvel word denk ik doorslaggevend.

“Wordt mooie cross”

“Ik reed hier nog niet rond, maar denk dat het een mooie cross kan worden”, stelt Albert. Hij tipt op een van de namen die de afgelopen weken aan het langste eind trokken. Wout Van Aert versus Lars van der Haar dus, of kunnen Sven Nys en andere Rob Peetersen de youngsters het vuur aan de schenen leggen?

Niels Albert Cyclocross, zaterdag 31 oktober in De Schorre in Boom. Om half twaalf beginnen de juniores eraan, om 13u is het aan de vrouwen, om 14u is er de veldrit voor G-sporters en om 15u beginnen de elite- en belofterenners eraan.

© 2015 – StampMedia – Stefan LambrechtsDit artikel werd gepubliceerd door Het Nieuwsblad - online op 30/10/2015
Dit artikel werd gepubliceerd door Sportwereld.be op 30/10/2015


Reacties

Plaats een reactie