Othmane © Omar Bouiraamane

De lente is woensdag écht van start gegaan en dan zijn ook de terrasjesgangers present. De Antwerpenaren zochten de zonnige plaatsen op in het hart van ‘t stad. De horecazaken hadden hun handen vol. In de voormiddag was het al heel druk op de Groenplaats. Ook in de rest van de stad werd het rond de middag heel levendig. De Antwerpenaren genoten met volle teugen van de eerste zonnestralen.

Roger De Smedt (83) en Linda Wittock (64) zijn fervente terrasjesgangers. “Wij kwamen boodschappen doen, maar met dit weer hoort daar ook een terrasje bij”, zegt Roger. “Ik geniet van het warme weer wanneer het mogelijk is. Dat doen we zowat overal: Linkeroever, Antwerpen, Mechelen en soms Brussel. Zelf zijn wij van Linkeroever, met de tram niet zo ver dus.”

Roger De Smedt (83) en Linda Wittock (64). © Omar Bouiraamane
Alex Kersbergen (19) uit Wijnegem. © Omar Bouiraamane

Alex Kersbergen (19) uit Wijnegem, komt nog even genieten van de zon voordat haar shift begint. “Ik ga straks werken en wil ervoor nog even iets drinken op een terrasje”, zegt ze. “Ik ga graag op café met vrienden en we hebben een paar vaste adresjes waar wij regelmatig komen. En meestal is dat café Kamiel. Ik dwarrel graag rond in Antwerpen. Het is supergezellig hier, er zijn veel mensen, het is goed weer. Ik zou zeggen: kom naar hier!”

Mira Huygelen (17) en Sylvia Van Nistelrooy (50) uit Kontich. © Omar Bouiraamane

Sylvia Van Nistelrooy (50) en Mira Huygelen (17) komen vanuit Kontich een dagje winkelen in Antwerpen. “We moesten nog een kledingstuk omruilen dus dachten we ineens een terrasje te doen en te shoppen”, zeggen ze. “Op vakantie in eigen stad. We hebben hier alles bij de hand. We vinden het heel fijn om naar hier te komen.”

Anke Van dermeersch. © Omar Bouiraamane

Ook Anke Van dermeersch (50), Antwerps gemeenteraadslid van Vlaams Belang, komt vitamine D opdoen. “Ik ben hier omdat ik heel graag op de Grote Markt zit”, zegt ze. “Ik had dringend het zonnetje nodig, dus elk pirreke zon neem ik mee. Antwerpen is het centrum van de wereld. Hier schijnt de zon altijd, ook als het regent. Ik denk dat iedereen Antwerpen moet bezoeken. Het is een heel mooie stad, met fantastisch mooie gelegenheden om terrasjes te doen.”

Othmane (18) uit Merksem. © Omar Bouiraamane

Othmane (18) en Kenny (18) uit Merksem komen zijn ook van de partij. “”Zonnen, dat staat vandaag op onze planning. Het is echt een leuke dag vandaag. Antwerpen is geweldig, wij komen hier graag. Onze favoriete plaats is Groenplaats.”

Deze publicatie kwam tot stand dankzij een exclusieve samenwerking met Gazet van Antwerpen. Zes jongeren van StampMedia draaiden in de eerste week van de paasvakantie mee op de stadsredactie van Gazet Van Antwerpen. Ze brachten verhalen uit hun eigen leefwereld, maar speelden ook in op het dagelijkse nieuws in en rond Antwerpen. 

Bekijk hier alle publicaties die de jongeren tijdens de mediaweek bij GVA hebben gemaakt.


Dit artikel werd gepubliceerd door Gazet van Antwerpen op 05/04/2023.

vorige volgende