Met Leave Us At Dawn waagden Klara en Villanella (DE Studio) zich aan een toch wel ongewone combinatie in de nasleep van Valentijn. Op eenzelfde avond werden erotische gedichten geciteerd, experimentele dans gebracht en zorgden operazangeressen en conservatoriumstudenten voor een geslaagde culturele toets.

DE Studio opende zaterdag 15 februari zijn deuren voor de Klara-generatie én voor de Facebookgeneratie. Twee uitersten die op het eerste zicht niet veel met elkaar te maken hebben. Behalve die zaterdagavond dan. Allebei geprikkeld door de mogelijke link tussen erotiek en klassieke muziek.

De avond werd al meteen intiem ingezet in een zaal waar enkel matrassen, een piano en een lamp stonden. Eenmaal uit deze gezellige ruimte kwam men terecht in een symfonie van erotiek, dans en mysterie. Smalle gangen begeleidde het publiek naar rood verlichtte ruimtes die deden denken aan huizen van plezier. Ondertussen liepen er nog fluistermeisjes rond. Onverwacht fluisterden ze sensuele boodschappen in iemands oor. Al deze elementen bijeen creëerden een avond om niet snel te vergeten.

Klassieke muziek en erotiek

De tiende editie van Leave Us At Dawn is een samenwerking van Villanella en radiozender Klara. Het is de eerste keer dat ze voor dit evenement de handen ineen slaan. Het teamwork leidde tot avond rond klassieke muziek en erotiek. “Erotiek kun je met alles linken. Voor mij is het dan ook heel logisch om het te linken met klassieke muziek,” vond Marc Verstappen, artistieke leider van Villanella.

De samenwerking kwam grotendeels tot stand dankzij Klarapresentator Bart Stouten. Hij zou, volgens zijn collega's, een pleidooi hebben gehouden om een samenwerking met Villanella aan te gaan. Hij was naar eigen zeggen erg onder de indruk van de vorige editie.
Beleef hieronder via Zeega de avond opnieuw, met muziek van Jan Debel.

Op zaterdagavond 19 april nodigt FC Bergman u opnieuw uit om met hen en enkele special guests te komen feesten in DE Studio.

© 2014 – StampMedia – Jonelle Luzolele, Charlotte Van Campenhout, foto's: Milou Verstappen