Van 12 tot 14 oktober stond onze hoofdstad in het teken van mode. Dat was te danken aan de twaalfde editie van het Modo Parcours. Het parcours begon vrijdag om 11u en eindigde zondag om 17u. Volgens Didier Vervaeren, creatief directeur van organisator Modo Brussels, is het thema van dit jaar Fashionalism.

De Belgische modewereld heeft een heel moeilijk jaar achter de rug met de tegenslagen van ontwerpers als Christophe Coppens en Walter Van Beirendonck. Zelfstandigen in België, maar ook in Nederland, hebben het moeilijk om te overleven. Daarom richtte het Modo Parcours de pijlen op hen. Tijdens de drie dagen kregen ze de kans om hun ontwerpen op een originele manier tentoon te stellen in de chicste boetieks van de Brusselse Dansaertwijk. Tweeëntachtig plaatsen werden omgetoverd tot showroom, catwalk of waar de ontwerper maar zin in had. Studenten van de modeacademie La Cambre en gevestigde ontwerpers zoals Raf Simmons, waren eveneens van de partij. Ook niet te verwaarlozen: de opening van de splinternieuwe 'Marc by Marc Jacobs'-winkel die plaatsvond op vrijdagavond.

Op zaterdag en zondag kon je leren accessoires maken met Jean-Paul Lespagnard, of je crochet technieken bijschaven met behulp van Sandrine Rombaux. Natuurlijk was er ook de iconische Elle Fashion Brunch, een rendez-vous dat in de agenda van elke fashionista staat. Voor de fuifbeesten werd op zaterdagavond in het Vlaams-Marokkaanse huis Daarkom de ‘Modo Flag Yourself Party’ georganiseerd.

© 2012 - Stampmedia - Armelle Mintona