Dit weekend kan je op de oude Sidaplaxsite in Gentbrugge terecht voor lekkers van enkele mobiele restaurants. Na een eerste geslaagde editie in december vorig jaar brengt KERK GENT dit jaar opnieuw foodtrucks samen voor de tweede editie van hun Foodfestival. “Geen enkele truck zal hetzelfde verkopen.”

Op de site van KERK Gent slaan dit weekend 16 foodtrucks uit België en Nederland hun tent op. Het foodtruckfestival, waarop mobiele restaurants specialiteiten van het huis (of van de wagen) aanbieden, gaat deze keer opnieuw door in de overdekte hal, die volledig verlicht en verwarmd wordt.

Foodtrucks zijn hot en naarmate de lente en de zomer in zicht komen, kan je ze overal in het land spotten. Lekkers van één enkele foodtruck ontdekken is fijn, maar wie houdt er niet van wat keuze? Dat hebben de organisatoren van foodtruckfestivals goed begrepen. Vorig jaar kreeg KERK zo’n 3000 bezoekers over de vloer.

After work

Tijdens deze tweede editie komen de foodtruckers al vanaf vrijdag langs. “Op vrijdag leeft er een sterke after worksfeer. Door dan onze site al open te stellen, kunnen de mensen hier eerst komen aperitieven, alvorens de producten van de foodtrucks te ontdekken”, legt Jules Gahide uit. Hij is mede-organisator van het festival.

Het aanbod? “Er zijn enkele trucks die voor de tweede keer langskomen, maar we proberen wel de diversiteit op ons festival te behouden. Geen enkele truck zal hetzelfde verkopen. Sommige bieden ook vegetarische, veganistische of glutenvrije gerechten aan”, zegt Gahide.

Monba

De gerechten kosten tussen 4 en 6 euro. “Met drie gerechten heb je lekker en goed gegeten én ben je slechts 15 euro kwijt”, aldus Gahide. “Ik heb nog niet alle gerechten van de foodtrucks geproefd, maar momenteel is Monba met zijn Mexicaanse specialiteiten mijn favoriet.” Verder kan je je vingers aflikken na het eten van een Dutch Weed Burger, Surinaamse en Thaïse specialiteiten, een op hout gebakken pizza en ander lekkers.

Het foodtruckfestival vindt plaats in de Kerkstraat 24, 9050 Gentbrugge. Vrijdag van 17-22u, zaterdag 21 maart & zondag 22 maart van 11-22u.

© 2015 – StampMedia – Aimée Bruyninckx


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet op 20/03/2015.