Yass Smaali, kortweg Yass, de kleurrijke kandidaat van The Voice van Vlaanderen, trad zaterdagavond 23 juni aan op Genk on stage. De opvallende zanger die tijdens de zangwedstrijd gecoached werd door Natalia, bracht het beste van zichzelf tijdens een orginele en energieke set.

Yass schopte het tot de halve finale van The Voice van Vlaanderen, wat hem zelf verbaasde. Hij mocht tijdens de wedstrijd een duet zingen met Ed Sheeran, zanger van hits zoals Lego House en A-Team. In de halve finale stond hij tegenover Silke Mastbooms. Nadat Natalia voor Silke koos om te strijden tegen de uiteindelijke winnaar Glenn Claes, zat dit avontuur erop voor de Genkenaar. Volgens de sympathieke zanger is Glenn de verdiende winnaar. "Glenn heeft alles, hij is de ideale winnaar. Glenn is nog steeds een goeie vriend."

Het mooiste meisje

We vergeten nooit Yass' The Most Beautiful Girl In The World, een cover van Prince, dat in de wedstrijd de nodige populariteit kreeg. Hij droeg veel van zijn songs op aan zijn vrouw Graziella, die we tijdens de uitzendingen ook een paar keer in beeld kregen. "Mijn man is naar België verhuisd, maar als elektricien was hij niet gelukkig. Hij heeft altijd met ClubMed op een podium kunnen staan. Daarom heb ik hem zonder zijn weten ingeschreven voor The Voice van Vlaanderen. Vanaf toen ging het snel", zegt ze.

Genkenaar maakt Genk blij

Wij konden tijdens zijn performance genieten van zijn toffe en speelse nummers, gecombineerd met het nodige gevoel. Zelf wil hij vooral geen hulp meer van buitenaf, maar het zelf bewijzen. Volgens Graziella is Yass nog lang niet op z'n hoogtepunt. "Yass zal er pas helemaal staan als hij eigen nummers kan brengen, maar daaraan werken we."

Songwriter

Tijdens de wedstrijd leerde Yass Geert Vanloffelt kennen. Zij zijn nu samen nummers aan het schrijven. Volgens Vanloffelt gaat het om puur geluk. "We zoeken een platenlabel dat echt past bij Yass en helemaal voor hem gaat." Met Natalia of andere leden van The Voice van Vlaanderen heeft Yass geen contact meer. "Dat hoeft ook niet, de wedstrijd is afgelopen en ik ga nu mijn eigen weg", zegt de zanger.

Toekomst

Deze zomer heeft Yass elk weekend wel een optreden, maar niet op zo'n groot festival als Genk on stage. "Het was een unieke belevenis en ik heb me goed geamuseerd." Wij nemen hartelijk afscheid van een positieve en goedlachse zanger.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens en Mattijs Ameye, foto’s: Pauline Poelmans, Machteld Bollen en Anke Dom


Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 24/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 24/06/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 24/06/2012