Brussels Girl Geek Dinners zijn informele evenementen die vrouwen met een passie voor informatie- en communicatietechnologie samenbrengen. Een kans om te netwerken, ervaringen uit te wisselen en gaandeweg of simpelweg te praten over de nieuwste trends en gadgets.

Het idee achter Brussels Girl Geek Dinners is simpel: breng vrouwen uit de Belgische IT-wereld samen voor een gezellig diner. Voeg daar een of meerdere presentaties met spreker aan toe. Rond af met een goodie bag vol leuke hebbedingetjes voor alle deelnemers en je hebt een sterke formule. "Ik kwam op het idee toen een kennis me vroeg of een Belgische tak van Girl Geek Dinners organiseren niets voor mij was. Uiteindelijk dacht ik: 'Waarom ook niet?'", zegt Clo Willaerts, reeds vier jaar bezielster van Brussels Girl Geek Dinners.

Dames eerst

Girl Geek Dinners zijn een globaal fenomeen met takken in 23 landen. Het allereerste Girl Geek Dinner vond plaats in Londen op 16 augustus 2005. Oprichtster Sarah Blow had er genoeg van om de enige vrouw op technische IT-evenementen te zijn en richtte daarom een eigen variant voor vrouwen op. Mannen zijn welkom, maar hun aantal mag het aantal dames niet overstijgen. Girl Geek Dinners zijn ook een 'open source concept'. Dat betekent dat iedereen ze mag organiseren. De enige vereisten zijn een spreker en een zo laag mogelijke instapdrempel. "Daarom zijn de Dinners gratis", verklaart Willaerts.

Geen nerds

Girl Geek Dinners zijn niet enkel een bijeenkomst. Ze dienen ook om de vrouwelijke IT'ers wat in de spotlights te zetten. "Vrouwen bieden de IT-wereld flexibiliteit. Ze hebben een bredere kijk op de wereld en pikken makkelijker in op veranderingen. Niet onbelangrijk in een snel evoluerende sector", zegt Willaerts. Bovendien willen de organisatoren al doende wat vooroordelen en stereotypen uit de wereld helpen. "Geek is een levensstijl, meer dan enkel een nerd zijn. Wij staan open voor alles. Een passie voor niet alleen IT, maar ook mode en nog veel meer", meent Dinner-veterane Astrid Vergauwe.

Ondertussen heeft Brussels Girl Geek Dinners al 44 edities op de teller staan. Voor de 50ste editie wil Willaerts alle remmen losgooien met een extra groot evenement zonder beperkingen op het aantal deelnemers. Daarvoor wil ze onder andere samenwerken met bedrijven en organisaties. "We maken er een gigantisch Geekfest van, met een lelijke, grote goodie bag."

Surf voor meer informatie naar www.brusselsgirlgeekdinner.be.

© 2011 - StampMedia - tekst: Nils Deputter, foto: Oliver Nimet


Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 23/08/2011
Dit artikel werd gepubliceerd door 7voor7 23/08/2011