Op vrijdag 13 en zaterdag 14 juli stroomt park Olmenhof in Herk-de-Stad opnieuw vol met duizenden festivalgangers. Dan gaat immers de dertigste editie van Rock Herk van start. Het festival is altijd gratis geweest, maar sinds dit jaar worden tickets verkocht.

"Rock Herk is voor het eerst in 30 jaar betalend", beaamt organisator Maarten Ruelens. "Dit doen we om het park te ontlasten, om veiligheidsredenen en om de steeds stijgende kosten op te vangen. Het festival kreeg de voorbije edities steeds zo'n 17.000 liefhebbers over de vloer. De inkomsten waren goed, maar de kosten liepen hoog op, waardoor ook de vrijwilligers deze niet meer konden dekken", zegt Ruelens. "Voor dit jaar is er daarom een limiet van 12.000 personen ingesteld. De tickets kosten 32 euro voor twee dagen en 20 euro voor een dagticket."

Grote namen

Toch een zacht prijsje wanneer je de line-up bekijkt. "Ook dit jaar staat er weer een aantal klinkende namen op ons affiche", zegt Ruelens trots. "Op vrijdag kan er op Rock Herk stevig gedanst worden op het beste uit de elektronische muziek met onder andere Felix Da Housecat, The Subs, Tocadisco, Les Petits Pilous...", somt hij op. "Zaterdag gaan we meer de alternatievere kant op. Grote namen als Dinosaur Jr, Black Box Revelation, The Raveonettes, Gallows en Steak Number Eight passeren dan de revue. Kortom, voor elk wat wils."

Rock Herk vindt dit jaar plaats op 13 en 14 juli in Park Olmenhof, Herk-de-Stad. Surf voor meer informatie naar www.rockherk.be.

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens


Dit artikel werd gepubliceerd door Nieuws.be op 11/07/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Jongerenplaneet.be op 11/07/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 12/07/2012
Dit artikel werd gepubliceerd door Belg.be op 11/07/2012