ANTWERPEN - De zanger van de alternatieve rockband The Jagged Frequency, Raf Valles Hilario (16), brengt samen met zijn drie bandleden een heel apart muziekgenre op de Antwerpse voorronde van de Kunstbende.

Psychedelische muziek is een verzamelnaam voor een aantal muziekgenres die de invloed van hallucinogene drugs proberen na te bootsen. “Wij zijn geïnspireerd door de oude blues, maar we willen nieuwe frisse beats brengen en muziek meerdere dimensies geven. Soms streeft onze muziek op het organische af, wat vergelijkbaar is met de rush van drugs.”

The Jagged Frequency speelde door een verkeerde afspraak ooit in een kinderspeeltuin. “Het gevolg was dat ouders van de kleine kinderen ons begonnen uit te schelden”, legt de zanger uit. “Ze wilden natuurlijk genieten van een rustige namiddag op een terrasje in de zon. Dat is één van onze grappigste anekdotes.”

Jagged

Over de naam The Jagged Frequency is goed nagedacht. “Het vat goed samen wat wij willen bereiken met muziek”, vertelt Raf. “Bovendien wilden we geen naam die begint met de klank ’s’, zoals The Smiths. Dat zou veel te voor de hand liggend zijn.” De jonge zanger legt uit dat het laatste deel van de naam, ‘Jagged’, een aanvulsel is met een betekenis. “Wij willen rouwe energetische en van alle ballast ontdane muziek brengen.”

William IV

Als de jonge gasten deze voorronde winnen, willen ze een voetbaltafel kopen. “En dan noem ik die tafel William IV ”, vertelt Raf. “Ik ben nogal fan van Engelse koningsnamen.”

© 2013 StampMedia – Valerie Schreurs – foto: Vincent Tillieux


Dit artikel werd gepubliceerd door Allesoverjeugd.be op 10/03/2013