Tijdens het jaarlijkse Moulin Rock Festival in Tessenderlo mochten heel wat jonge bands, dj’s en beginnende artiesten podiumervaring opdoen. Moulin Rock wil artiesten uit hun regio podiumkansen geven.

De dj's die op Moulin Rock aanwezig waren, waarin allerlei verschillende genres actief, brachten allemaal een volledig andere set en zorgden ieder voor zich voor telkens een andere sfeer. Vooral Bear Chillz, Beathoven en Bodyrythmics sprongen er met hun fantastische set uit.

Bodyrythmics

De tweekoppige dj-band Bodyrythmics mocht op vrijdagavond van negen tot tien uur in het alfanet-lab draaien. Het dj-duo bestaat uit de studenten Yentl Helsen en Laurenz Vlayen die voor de tweede keer op het festival staan. Bodyrythmics brengt harde electro en house gecombineerd met bekende commerciële muziek. "Wij hebben altijd een gezonde dosis stress, maar dat is net goed omdat we ons dan elke keer opnieuw proberen bewijzen", vertelt Helsen.

Inspiratie

Bodyrythmics doet er alles aan om te groeien als dj-duo en dat ook aan hun publiek te laten zien. "We proberen zelf altijd ter inspiratie naar zoveel mogelijk festivals en fuiven te gaan om daar dan ook zo veel mogelijk op te steken van de andere dj's", vertelt Helsen. "Meestal gaan we voor bepaalde dj's naar een festival, maar het gebeurt ook wel dat we een 'nieuwe naam' ontdekken. Van die dj's beluisteren we dan thuis livesets of mixtapes waaruit we onze favoriete platen halen om zelf te draaien", vult Vlayen aan. "Het voordeel is dan dat je ziet welke liedjes werken op het grote publiek en dan proberen wij dezelfde reacties van ons publiek te krijgen."

Ook vandaag waren de twee al goed op tijd op Moulin Rock. Naar eigen zeggen deden ze dat om de dj's voor hen te beluisteren en zo te vermijden dat ze dezelfde liedjes draaien. "Het is niet zo dat we alles op het moment zelf beslissen, we maken sommige stukjes al op voorhand omdat we hebben gemerkt dat dit beter werkt."

Bear Chillz

Bear Chillz is het alter ego van Tom Willebrords, een negentienjarige jongeman uit Diest. Hij mocht op zaterdag draaien in lab 2. "Ik had enorm veel zenuwen maar ik besefte wel dat dit normaal was: ik speel niet elke dag op een festival", lacht hij achteraf. "Vooral het feit dat de organisatoren mij tussen twee opkomende talenten hebben gezet jaagde me toch de stuipen op het lijf", vertelt Willebrords verder. Voor de jonge Diestenaar was het de tweede poging om te mogen spelen op Moulin Rock. "Vorig jaar had ik me ook ingeschreven onder een andere naam met een ander genre. Dit jaar mag ik mezelf wel één van de gelukkige dj's noemen. Misschien hebben ze me gekozen onder het motto 'hard werk wordt beloond'. Mijn muziekstijl is een beetje te omschrijven als hard, energiek en gedreven. Meestal speel ik drum and bass, maar ik probeer ook graag nieuwe dingen uit", klinkt het bij Willebrords. "Ik heb een zestal nummers vaststaan om te beginnen, en vanaf dan speel ik wat ik wil en waar het publiek op dat moment het meeste zin in heeft. Wanneer je alles op voorhand voorbereid, neemt dat toch een beetje het plezier van het dj'en weg."

Gedrevenheid

De jonge dj heeft al heel wat kritiek moeten verwerken en heeft zich naar eigen zeggen al meermaals moeten bewijzen. Aan jonge dj's die zich willen bewijzen, heeft hij een goede raad: blijf gedreven, ondanks kritiek of tegenslag. "Als je er écht voor wil gaan, raak je ook aan de top", zegt Willebrords overtuigend. Voor zichzelf hoopt hij vooral dat naar aanleiding van zijn optreden op Moulin Rock nieuwe deuren voor hem zullen opengaan. "Dat is toch bij een heleboel dj's die vorig jaar hier gespeeld hebben, gebeurd. Wie niet waagt, wie niet wint!"

Beathoven

Een energieke set, veel double drops en natuurlijk één groot feest. Dat is de bedoeling van Ruben Clerckx die als Beathoven op Moulin Rock mocht staan. Hij wilde zijn publiek entertainen en had daar alles voor over. "Ik ga vanaf nu zelf beginnen met tracks maken, maar ik ga ook een derde cd-speler kopen, waardoor ik meer tempo in mijn sets kan leggen", klonk het bij Clerckx. Het is niet de eerste keer dat hij op het Moulin Rock-podium mag staan. "Dat maakt niet dat ik geen stress meer heb, maar wanneer ik begin te draaien geniet ik vooral. Ik mocht dit jaar van vijf tot zes op zaterdag in het Alfanet draaien. Het voelt goed om steeds betere uren en grotere bookings te krijgen. Daardoor val je meer op. Een van mijn dromen is al uitgekomen, namelijk draaien op Luna Festa in Diest."

© 2012 - StampMedia - Yentl Keuppens, foto: Magali Merzougui


Dit artikel werd gepubliceerd door Het Belang van Limburg - online op 11/09/2012